0183 - 635011 Stel een vraag

Jubileum: 50 jaar Van der Brugge!

Dit jaar bestaat Van der Brugge Makelaardij 50 jaar, reden genoeg dus voor een feestje: verkoop uw woning en win een reis naar reis naar Ibiza! Lees hier de voorwaarden om mee te doen.

Sinds 1973 zijn we regionaal actief en is het onze missie om mensen te helpen aan hun droomwoning. Terwijl we ons verheugen op de komende jaren, nemen we een sprong terug in de tijd om stil te staan bij de geschiedenis van Van der Brugge Makelaardij.

Teamfoto

1973: Het begin

Het begon allemaal in 1973, toen Piet en Marijke van der Brugge een makelaardij startte vanuit hun huurappartement in de Voermanstraat in Gorinchem. Het waren lange dagen en was hard werken, waarbij Piet bezig was als makelaar en Marijke alles daar omheen opving. Vijf jaar na de start opende het stel hun eerste ‘echte’ kantoor op de hoek van de Fonteinstraat/Kerkstraat in Leerdam. Een locatie die na 46 jaar nog steeds actief is!

1980: disco, glitter en crisis

Broekspijpen waren wijd en schoudervullingen waren in: de jaren 80 was een karakteristieke periode waarin disco populair was. Aan de kant van de makelaardij was er een andere realiteit voelbaar, namelijk het begin van de crisis. De rente liep op tot wel 13%. “We moesten de broekriem aanhalen", vertelde Piet van der Brugge achteraf over deze periode aan Het Kontakt. In 1984 was het ergste achter de rug en werd het nieuwe kantoor aan de Langendijk 93 in Gorinchem geopend, waar Erika erbij kwam om Marijke en Piet te ondersteunen. Inmiddels is ze al 39 jaar niet meer weg te denken en is ze een echte steunpilaar in het bedrijf. “Ik heb geloof ik iedere functie wel gehad bij Van der Brugge. Die bijna 40 jaar zijn gewoon echt voorbij gevlogen!” kijkt Erika terug.

1991: Een nieuw kantoor op de Varkenmarkt

Eind jaren 80 - begin jaren 90 groeide het Van der Brugge team zo hard dat er werd gekampt met een ruimteprobleem. Het was tijd voor iets nieuws. Architect Aart van Eck maakte een uniek ontwerp voor het nieuwe kantoor op de Vijfzinnenstraat 6a te Gorinchem, waar we in 1991 onze intrede deden. Deze locatie doet nu nog steeds dienst als ons hoofdkwartier in de Gorcumse binnenstad!

Het nieuwe kantoor aan de Varkenmarkt betekende voor Van der Brugge Makelaardij een hoop uitbreidingsmogelijkheden. Zo werd er een flink stuk toegevoegd aan de regio waarin we actief waren: een groot deel van de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden, West Betuwe en Land van Heusden en Altena. Eind jaren 90, in 1998 om precies te zijn, kwam Barbara het team versterken en zo is ze nu al 25 jaar onmisbaar. We hebben dit jaar dus nóg een leuk jubileum op de planning!

2005: Van vader op zoon

Na zijn jaren als grondlegger van het bedrijf wilde Piet van der Brugge het op zijn 60e rustiger aan gaan doen. Zijn zoon en opvolger Pieter was de jaren ervoor zorgvuldig klaargestoomd om de makelaardij over te nemen, en in 2005 was het zover. Op 26 jarige leeftijd nam hij het roer over. Hoe hij het aan wilde pakken? “De basis is het vertrouwen dat wij in de loop van de jaren bij onze klanten hebben opgebouwd. Dat we doen wat we zeggen, en altijd professioneel bezig zijn met ons vak.”

2008: Nieuw bestuur, nieuwe crisis

Na het aantreden van Pieter in 2005 groeide het Van der Brugge team, waarbij Stefan zich in 2006 bij de makelaardij voegde. Toen kwam 2008 - de grote bankencrisis. Stefan staat vooral september 2008 bij: “dat was het moment dat de agenda leeg werd gebeld.” Rond 2012 was het normaal dat woningen 3 jaar te koop stonden. “Je had ieder kwartaal contact met de klant,” vertelt Stefan. “Niet meer voor te stellen, want nu hebben we wekelijks en zelfs dagelijks contact met onze klanten.”

2016: Een nieuwe wind

Na 7 magere jaren kwam er in 2016 weer wind onder de zeilen. Makelaar Leo kwam het team versterken en de huizenmarkt trok weer aan. Sindsdien is er een opwaartse spiraal - het team groeide weer en het kantoor kreeg steeds meer aanbod in de regio. Het team aan makelaars breidde uit naar de vaste gezichten: Chanel voegde zich bij ons in 2018, Robert volgde eind 2019. Met de komst van Corona was het weer even spannend op de woningmarkt, maar tegen alle verwachtingen in stegen de huizenprijzen juist. Robert: “Het was onvoorstelbaar. Als we ‘s ochtends een woning online zette, was soms nog voor de lunch de kijkdag vol. Er werd overboden. We hadden het zo waanzinnig druk.” Vooral de rinkelende telefoons en constante stroom aan WhatsAppjes staan hem bij. “We hadden gerust een paar honderd ongelezen berichten na een middagje bezichtigen.”

Dat Van der Brugge Makelaardij altijd aan het anticiperen is en probeert flexibel te zijn, was de afgelopen jaren dus niet overbodig. De woningmarkt veranderde in de laatste 3 jaar meerdere keren drastisch. Om de doelen van innovatie waar te kunnen maken werd er een eigen marketingafdeling opgezet, al langere tijd een droom van Pieter en Stefan. “Het is zo belangrijk om goed zichtbaar te zijn en een professionele uitstraling te hebben. Zo kunnen we er echt voor onze klanten zijn en hun woning tentoonstellen zoals ze dat verdienen,” aldus Pieter.

Vanaf die periode groeide het marketingteam snel met Koos aan het roer. Zo kwam er onder andere een eigen fotograaf voor extra flexibiliteit en kwaliteit. Inmiddels hebben we meer dan 10.000 volgers op social media, waarmee we het grootste bereik hebben van alle makelaarskantoren in de regio!

2023: Het grote jubileum!

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Van der Brugge Makelaardij werd opgericht. Het jubileumjaar maakte een vliegende start met de opening van kantoor Sleeuwijk met onze makelaar Dionne, in samenwerking met De HypotheekWeter. Er was een grote viering en we lanceerden onze grootste actie ooit: geen courtage- of hypotheek bemiddelingskosten voor de eerste klanten uit regio Land van Heusden en Altena.

En toen... Ibiza!
Het Gouden Jubileum moest natuurlijk wel worden gevierd, en dus pakten we in juni allemaal onze koffers voor een lang weekend in Ibiza-stad. Een unieke reis waarbij alle Van der Brugge bedrijven samen waren voor teambuilding, heerlijk weer en gezellige avonden vol muziek. Voor alle collega’s en familie Van der Brugge een bijzondere ervaring die niet snel zal worden vergeten, waarvoor Pieter niet genoeg kan worden bedankt. Zelf zegt hij over Ibiza: “Ontzettend dankbaar dat we dit konden doen!”

Blik op de horizon

Er wordt hard aan de weg getimmerd! Van der Brugge Makelaardij is druk bezig om te blijven groeien en vernieuwen. In het najaar opent het nieuwe kantoor in Hardinxveld-Giessendam met Leo, dat onze vierde vestiging markeert. Een trots moment! De marketingafdeling heeft het de komende maanden druk met allerlei leuke campagnes en acties. Wist je bijvoorbeeld al dat we onze succesvolle courtage actie hebben verlengd? Ook groeien we hard als nieuwbouwspecialist en krijgen we na de zomer veel mooie projecten in verkoop. Daarnaast wordt de HypotheekWeter in een nieuw jasje gestoken en zie je binnenkort meer over onze verzekeringen online!

Wij zijn trots op de geweldige reis die we hebben afgelegd de afgelopen 50 jaar en willen iedereen bedanken die deel uitmaakt van onze geschiedenis.

Win een reis naar Ibiza! Actievoorwaarden