0183 - 635011 Stel een vraag

Taxaties

Van der Brugge Makelaardij kunt u uw huis laten taxeren! Bij de taxatie van uw woning leveren wij een taxatierapport op, wat een objectieve waardebepaling biedt van uw vastgoed. Het taxatierapport kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Ook uw woning laten taxeren?

rawpixel-749493-unsplash

Het taxatierapport

Een taxatierapport van uw woning is vele malen specifieker dan een gratis waardebepaling, waardoor hier juist door geld- en hypotheekverstrekkers om wordt gevraagd. Dit is dan ook de meest voorkomende reden om uw huis te laten taxeren. De hypotheekverstrekker kan aan de hand van het taxatierapport beoordelen of een hypothecaire lening verstrekt kan worden. Zij wensen natuurlijk zo veel mogelijk zekerheid over de marktwaarde van de woning voor zij een lening of hypotheek verstrekken. Het huis laten taxeren is daarom belangrijk voor als u een hypothecaire lening met de bank wil aangaan.

Een taxatierapport van uw huis biedt u inzicht bij een aan- of verkoopbeslissing, maar kunt u ook nodig hebben bij een WOZ contra taxatie, een boedelscheiding of een aanslag successierechten. Het taxatierapport is echter geen bouwkundige keuring. Wanneer er nader bouwkundig onderzoek is gewenst, zal de taxateur, die uw huis keurt, dit aangeven.

Uw huis laten taxeren

Bij Van der Brugge Makelaardij is het team naast makelaars ook (makelaar-)taxateurs rijk. Wilt u ook uw huis laten taxeren of heeft u nog vragen over het taxatierapport, de aanpak of de kosten? Neem dan zeker even contact met ons op. Onze ervaring leert dat een taxatierapport van uw woning vaak snel nodig is en we streven er daarom naar de afspraak zo snel mogelijk in te plannen en het taxatierapport binnen enkele dagen voor u klaar te hebben. Ook wanneer er bodeminformatie verkregen moet worden via de Gemeente of de Milieudienst Zuid Holland Zuid, staat de afronding van de taxatie van uw woning bovenaan onze prioriteitenlijst. Aangezien er vaak veel afhangt van het eindresultaat, is het aan te raden dat u er zelf rekening mee houdt dat u tijdig een afspraak maakt om de woning te laten taxeren. Zo kunnen we er als uw taxateur samen voor zorgen dat u uw taxatierapport zo snel mogelijk in handen kunt hebben!

Ons kantoor is aangesloten bij de VastgoedPRO, de beroepsvereniging van makelaars, taxateurs en andere vastgoed professionals in Nederland. Zie voor meer informatie www.vastgoedpro.nl. Tevens is ons kantoor aangesloten bij het Nederlandse Woning Waarde Instituut, afgekort NWWI. Zie voor meer informatie www.nwwi.nl.

Uw huis laten taxeren voor verkoop of aankoop? Klik hier voor onze vestigingen en plan een afspraak in.