0183 - 635011 Stel een vraag
Beschikbaar

Slingelandseweg 40

GIESSENBURG
€ 735.000,- k.k.
  • Woonoppervlakte 131 m2
  • Perceeloppervlakte 830 m2
  • Aantal slaapkamers 4
  • Bouwjaar 1915

Omschrijving

Sommige objecten komen slechts één keer voorbij…

Locatie, locatie en nog eens locatie!
Eens in de zoveel tijd tref je als makelaar een verborgen parel waar je direct verliefd op wordt en dit wonderschone en charmante woonhuis (gemeentelijk monument) voldoet daar volledig aan. Direct aan het vaarwater van de zo geliefde veenstroom De Giessen en nabij de Pinkeveerse brug op een prachtige kavel van 830 m2 ligt deze karakteristieke en zeer charmante woning met vrijstaande garage en diverse schuren met overkapping. Dit is echt een unieke en schaarse plek, waarbij je het waterwonen ervaart alsmede het vrije uitzicht op de polder.

Sprookjesachtige setting aan het water van de Giessen
Naast varen en suppen vanaf je eigen perceel, is het natuurlijk fantastisch als het landschap in de winter verandert en je ineens schaatsers op het ijs ziet in plaats van boten op het water! Deze locatie leent zich goed om vanuit de eigen tuin met je boot uit te varen naar diverse nabijgelegen natuurgebieden met prachtige uitgestrekte vis-, vaar- en zwemwateren en prachtige flora en fauna. Aan het eind van de dag nog even varen om de dagelijkse hectiek los te laten is toch goud. Wát een mooie locatie!

Highlights
•Gemeentelijk monument
•Direct aan vaarwater
•Tuin op het zuiden
•Charmante bouwstijl uit 1915
•Woonoppervlakte 131 m2
•Totaal G.O Externe Bergruimte 56 m2
•Perceel 830 m2
•Woonkamer met open haard en serre
•Half open keuken
•Werk-/studeerkamer begane grond
•Bijkeuken + wasruimte/badkamer
•4 slaap-/werkkamers
•Badkamer
•Vrijstaande garage en oprit
•Bijgebouw, 2 schuren + overkapping
•Verkoopvoorwaarden: A-B-C levering van toepassing
•Ouderdoms- en asbestclausule van toepassing
•Bij de verkoop zal er een niet-zelfbewoningsclausule worden opgenomen
•De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580

INDELING BEGANE GROND
De unieke, originele voordeur in het midden van de voorgevel en twee ramen met luiken ernaast zorgen voor een warm welkom. Hal, originele tegelvloer, toilet, trapopgang, trapkast. Links van de hal is een praktische slaap-/werkkamer met kastruimte gesitueerd. Sfeervolle, lichte woonkamer met boerenplavuizen, open haard en fijne serre met dubbele terrasdeuren naar de tuin. Half open keuken met hoekkeuken en apparatuur, toegang tot bijkeuken en aansluitend een aparte wasruimte/badkamer met douche, wastafel en aansluitingen voor de was-droog apparatuur (eventueel gelijkvloers te bewonen).

INDELING EERSTE VERDIEPING
Overloop, 3 comfortabele slaapkamers waarvan de hoofdslaapkamer is voorzien van een inloopkast en directe toegang tot de badkamer. De badkamer is bereikbaar via zowel de slaapkamer als via de overloop en ingericht met een douchecabine, wastafelmeubel, designradiator en toilet. Bergzolder bereikbaar via een vlizotrap op de overloop.

Veel zonuren
Om het plaatje helemaal compleet te maken, is er ook een eigen oprit met vrijstaande garage. En de tuin op het zuiden, met zijn beschutte ligging aan het water waar de zon elke dag om de hoek komt kijken, is de plek waar jij ontspant na een lange dag. Hier vind je rust en ruimte om te genieten van quality time met jouw gezin. Ook is er nog een bijgebouw met twee bergingen en een overkapping op het perceel aanwezig.

De mooie plekjes worden schaars aan De Giessen…kijk nog eens goed naar de (drone)foto’s die we hebben laten maken. Ook hebben we duidelijke plattegronden laten maken om je een goede indruk te geven van de indeling.

OMGEVING

Langs de rivier de Giessen is het heerlijk wonen.
Prachtige woonboerderijen vormen gezamenlijk een meanderend lint door het landschap. Wilt u ruim wonen en werken aan huis dicht bij de Randstad? Giessenburg heeft het. Rivier de Giessen mag dan niet de bekendste rivier in Nederland zijn. Het is wel een van de allermooiste. En langs de oevers van deze meanderende veenrivier staan prachtige woonboerderijen, landhuizen en villa’s. Giessenburg is een gewilde woonplaats voor mensen die vanuit de Randstad op zoek zijn naar een ruimte om te wonen, aan huis dieren te houden en/of te werken aan huis. Dichtbij Rotterdam maar ook nabij Utrecht.

Een uniek landschap met molens en boerderijen Giessenburg ligt in de Alblasserwaard, een uniek polderlandschap tussen de rivieren de Merwede, de Lek en de Noord. De lange bebouwingslinten langs De Giessen, de Graafstroom en de Alblas zorgen voor een prachtig woondecor te midden van het weidse landschap. Wereldberoemd zijn de molens van Kinderdijk. Je bent er vast wel eens geweest. Of wellicht stond je op de schaats en reed je met veel plezier de Molentocht. Op zo’n moment is het landschap hier op zijn allermooist. Als in een schilderij van Anton Pieck.

Giessenburg is een fijn dorp met ongeveer vijfduizend inwoners in de gemeente Molenlanden. Goed om te weten is dat Giessenlanden een goed niveau aan voorzieningen heeft, zoals een AH-supermarkt, drie scholen voor basisonderwijs en een rijk verenigingsleven met op het Sportplein onder andere een voetbal- en tennisvereniging. Heerlijk vrij, voorzieningen dichtbij en centraal in het Groene Hart. Giessenburg heeft het.

Laat je verrassen door wat zich achter de karakteristieke voorgevel bevindt en kom langs voor een bezichtiging.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg

Bouwvorm

Soort object Woonhuis
Soort woning Eengezinswoning
Type woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1915
Bouwvorm Bestaande bouw
Ligging Aan water, vrij uitzicht, landelijk gelegen

Indeling

Woonoppervlakte 131 m²
Perceeloppervlakte 830 m²
Inhoud 481 m³
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 4
Aantal woonlagen 3

Energie

Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas
Warmwater Cv ketel
Verwarming Cv ketel, open haard

Buitenruimte

Tuin Achtertuin, tuin rondom
Achterom Nee
Kwaliteit tuin Verzorgd

Bergruimte

Garage Vrijstaand steen
Schuur / Berging Vrijstaand steen

Parkeergelegenheid

Voorzieningen Op eigen terrein

Dak

Dak Zadeldak

Overig

Permanente bewoning Ja
Onderhoud binnen Goed
Onderhoud buiten Goed
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte

Voorzieningen

Voorzieningen Rookkanaal, dakraam, natuurlijke ventilatie

Kadastrale gegevens

Gemeente Giessenburg
Sectie K
Perceelnummer 107
Oppervlakte 830 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
1_6_PLFX3361
Interesse in deze woning?

Leo helpt u graag

Gratis waardebepaling

U denkt erover uw woning te verkopen en wilt graag weten wat het waard is? We komen graag bij u langs en bepalen de waarde van uw woning.

Gratis waardebepaling

Deel deze woning

Uw persoonlijke adviseur in de regio

Maak kennis met de HypotheekWeter

Ligging

Afspraak maken voor een bezichtiging? Neem contact met ons op

Vergelijkbare woningen