0183 - 635011 Stel een vraag
Beschikbaar

Laag Dalemseweg 88

GORINCHEM
€ 1.195.000,- k.k.
  • Woonoppervlakte 180 m2
  • Perceeloppervlakte 478 m2
  • Aantal slaapkamers 4
  • Bouwjaar 2015

Omschrijving

Deze villa heeft een woonoppervlakte van 180 m2, dit is exclusief de zeer luxe en verwarmde veranda van 40 m2 welke als tuinkamer gebruikt kan worden. Deze veranda kan volledig dichtgezet worden, is voorzien van gietvloer en screens (optioneel glazen panelen) zodat u 220 m2 woonplezier heeft!

Moderne strakke blikvanger aan het water
Al bij de eerste aanblik op het fantastisch kubistisch vormgegeven bouwwerk wordt duidelijk dat het hier om een bijzondere woning gaat. Op een prominente en wonderschone hoekkavel staat deze strakke moderne villa, direct grenzend aan een waterpartij. Het eerste wat opvalt aan dit moderne huis is het lijnenspel en de spectaculaire erker aan de waterzijde. Strakke lijnen en geometrische vormen komen samen om een eigentijdse en verfijnde esthetiek te creëren. Maar het is het zorgvuldige materiaalgebruik dat dit huis echt uniek maakt. Uiteraard is de woning energiezuinig en beschikt ze over volledige isolatie, HR++ glas, aluminium kozijnen, vloerverwarming, 17 zonnepanelen, airconditioning in de 4 slaapkamers, energielabel A+ en een elektrisch oplaadpunt voor de auto. Wonen aan de rand van de stad is kiezen voor de nabijheid van voorzieningen en voor de natuur.

Een ontwerp met lef
De puurheid van het ontwerp is door de Hollandse Waterlinie gevormd en geïnspireerd op de kazemat/bunker. Het platte dak verwijst naar de bunkers en de houten verticale gevelbekleding doet denken aan de gevechtsschermen waarachter schutters destijds schuilden. De villa kenmerkt zich door een strakke vormentaal, waarbij de materialen stucwerk en hout elkaar op mooie harmonieuze wijze afwisselen, een geweldige eyecatcher. Ook de zwevende overstekken en de grote veranda zijn een ware eyecatcher van de woning geworden. Door de integratie van grote raampartijen is de relatie met de buitenomgeving gewaarborgd. Soms kunnen enkele goed gekozen elementen een woning een bijzondere cachet en effect geven. Zo zijn de gevels afgewerkt met verticale houten delen als beschutting en de ramen zijn voorzien van exclusieve elektrische verstelbare verticale Cilium klapluik lamellen van Renson met een duidelijke verwijzing en vormgeving naar de schietgaten, waardoor deze nog krachtiger worden.

Klapluiken gericht op slot Loevestein
De woning ligt als het ware pal in de vuurlinie van Slot Loevestein dat aan de horizon opdoemt, en dus zag de architect de Cilium klapluiken als perfecte knipoog naar de middeleeuwen. Strak in lijn met de lamellen stroken in de gevel vallen ze in gesloten stand niet op. Bij laagstaande zon word je binnenshuis niet verblind terwijl de zonnewarmte toch optimaal benut wordt. En volledig opengeklapt zorgen ze als luifel boven het raam dan weer voor voldoende beschaduwing bij hoogstaande zon, terwijl je toch het zicht naar buiten behoudt. Dat geeft de woning iets eigens. Het resultaat is dat alles perfect op elkaar is afgestemd.

Voel je thuis door de centrale perfecte locatie
Bij aankomst in de straat zie je een gelijkenis in de woningen, maar tegelijkertijd zijn ze allemaal anders. Deze villa is gebouwd op een zeer rustige hoekkavel in een jonge, groene woonwijk, aan het eind van een doodlopende straat waar alleen bestemmingsverkeer komt. Het adoptiegroen aan het eind van de doodlopende straat is meegenomen in het tuinontwerp en vormt een mooi geheel met de twee eindwoningen. Hoewel het centrum met de mooiste vestingstad van Gorinchem maar op zo’n tien minuten fietsafstand ligt, ervaar je hier direct een ruimtelijk buitengevoel. Door de ligging aan het begin van Hoog Dalem woon je dichtbij alle sociale en commerciële voorzieningen die de wijk rijk is. Winkels, basisscholen, kinderopvang, sport... alles bereik je met een paar minuten lopen/fietsen! Bovendien ben je vanaf deze locatie binnen no-time op de snelwegen A15 en A27.

INDELING BEGANE GROND
Niet alleen het exterieur is bijzonder, ook de binnenkant is indrukwekkend. Alle leefruimtes zijn naast elkaar vormgegeven en hebben een prachtig zicht op de buitenruimte door de grote glaspartijen in de achtergevel. Ondanks de stoere uitstraling voelt de woning erg huiselijk aan. Door het gehele huis is high-end wandbekleding toegepast voor een spraakmakend interieur. Hoewel al deze verschillende soorten een compleet andere look hebben, hebben ze ook één ding gemeen; ze geven iedere kamer een unieke, interessante uitstraling.

Entree
De fraai aangelegde voortuin leidt naar de indrukwekkende voordeur. Links van de hal is de eerste slaapkamer/kantoor gesitueerd met airconditioning en trapkast. Rechts van de hal is de inpandige garage met nieuwe elektrische garagedeur (2023), extra loopdeur bereikbaar met opstelplaats van de c.v.-ketel, mechanische ventilatie en aansluitingen voor de wasmachine en droger. In de gang bevindt zich een luxe gasten-wc, meterkast, luxe akoestische Barr panelen op de wanden en een indrukwekkende trappartij die naar de eerste verdieping leidt.

Stijlvolle open woon- en eetkamer
Bij binnenkomst ervaar je meteen de rust en warmte. Je voelt je direct thuis. Het lijkt wel of de woning één groot moodboard is waarbij alle kleuren en materialen bij elkaar horen. Eén manier om verbinding te creëren, is door materialen overal terug te laten komen. Hier zijn beneden en boven dezelfde strakke gietvloeren gelegd en er is gekozen voor luxueuze materialen van een hoge kwaliteit. De gietvloer in de woonkamer, keuken, hal en toilet zijn in 2023 vernieuwd. De leefruimtes zijn aaneengesloten en onderscheiden zich vooral door de gesofisticeerde keuze van meubelen, materialen en kleuren. Het zitgedeelte is gericht naar het televisiemeubel en de sfeervolle gashaard bekleed met Tundra leer voor een stoere touch. Het houten wandpaneel ter hoogte van de eethoek en de glazen hoek overstekken zijn prachtige blikvangers. De wonderschone erker aan de zuidzijde biedt een minimale scheiding tussen binnen en buiten met een view over het water. De twee schuifpuien grenzen aan de veranda en zorgen voor een naadloze versmelting van buiten met binnen, waardoor de ruimtes kunnen worden overspoeld met natuurlijk licht, waardoor een ontspannen, relaxte en toch glamoureuze sfeer is ontstaan.

Leefkeuken, chique, met stijlvolle nuances
In het krachtig vormgegeven ontwerp is de unieke design keuken (april 2023) met meterslang vrijstaand kook-/spoeleiland met eetgedeelte en donkere inbouwkastenwand, het pronkstuk van de woning en de ultieme blikvanger. Een strak ontwerp dat de moderne uitstraling van de villa onderstreept, een mooie belijning en een contrasterend kleurenpalet met een unieke eyecatcher van een kwartsiet, dik aanrechtblad, kwartsiet wandafwerking en de gouden quooker kraan. Doordat de aders aan de kopse kant doorlopen heeft het eiland een massieve uitstraling gekregen. De zijwand van de woonkeuken is afgewerkt met stijlvol Suède Musk behang. Niet alleen qua uitstraling voldoet de keuken volledig aan de wensen, ook de functionaliteit is tot in de details afgestemd op het gebruik. Daaruit zijn bijvoorbeeld de diverse loop- en zichtlijnen ontstaan. De unieke uitstraling van de keuken wordt versterkt door een strakke afwerking en alle denkbare high-end apparatuur te weten, een vaatwasmachine, een inductie kookplaat, plafond eiland afzuigkap, een combimagnetron, oven, koelkast, vriezer, quooker en een wijnklimaatkast.

INDELING EERSTE VERDIEPING
Via de trap bij de centrale entree is de verdieping bereikbaar. Op de eerste etage is de ontwerpfilosofie consequent doorgevoerd. Van compromissen is geen sprake, alles is het evenbeeld van perfectie. Ruime overloop met akoestische Barr wandpaneel, drie slaapkamers voorzien van airconditioning, een separaat toilet met kunstig rood rundleer behang, gasten badkamer met inloopdouche en wastafelmeubel en de masterbedroom met eigen badkamer en-suite. De ''masterbedroom'' van bijna 32 m2 is het pronkstuk van deze etage. De lichte en ruime slaapkamer beschikt over stijlvolle akoestische wandpanelen van Broom, airconditioning, een eigen walk-in-closet en een eigentijdse badkamer met inloopdouche met plafond regendouche en wastafelmeubel.

Tuin, la dolce vita
Bevind je je eenmaal in de achtertuin op het westen dan word je getrakteerd op een sprookjesachtige setting. Het tuinontwerp van dit moderne huis is niet minder indrukwekkend. Met een doordacht tuinontwerp dat perfect aansluit op de woning, vormt het een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Het resultaat is een buitenruimte die even uitnodigend als functioneel is – een plek om te ontspannen, te entertainen en de schoonheid van de natuur te waarderen. De geweldige veranda, jacuzzi, het meubilair, de comfortabele loungeset en ligbedden, de bomen, verlichtingsplan en beplanting werden allemaal secuur in het ontwerp gezet. Alles klopt gewoon!

Om een fijne buitenruimte te creëren werd de binnenruimte naar buiten doorgetrokken met een royale veranda die een vakantiegevoel oproept en waar je heerlijk kan loungen met een beach-achtige uitstraling. De veranda is in 2021 voorzien van een gietvloer, kan volledig afgesloten worden met screens en is tevens voorzien van ingebouwd plafond terrasverwarming. Vraag familie en vrienden voor een gezellige barbecue en geniet onder het genot van een heerlijk koel drankje van de zonsondergang en zwoele zomeravonden. Daarnaast is het dus ook de uitgelezen ruimte om een feestje te geven. Maar het is vooral het water dat de plek maakt tot wat ze is. Kortom: een perfecte combinatie van natuur en design in het tuinontwerp.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg

Bouwvorm

Soort object Woonhuis
Soort woning Villa
Type woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 2015
Bouwvorm Bestaande bouw
Ligging Aan water, aan een rustige weg, in een woonwijk

Indeling

Woonoppervlakte 180 m²
Perceeloppervlakte 478 m²
Inhoud 755 m³
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 4
Aantal woonlagen 2

Energie

Energieklasse A+
Energie einddatum dinsdag 20 september 2033
Isolatie Volledig geïsoleerd, hr glas
Warmwater Cv ketel
Verwarming Cv ketel, vloerverwarming geheel, gashaard

Buitenruimte

Tuin Tuin rondom
Achterom Nee
Kwaliteit tuin Aangelegd onder architectuur

Bergruimte

Garage Inpandig
Voorzieningen Elektra, elektrische deur

Parkeergelegenheid

Voorzieningen Op eigen terrein

Dak

Dak Plat dak

Overig

Permanente bewoning Ja
Onderhoud binnen Uitstekend
Onderhoud buiten Uitstekend
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte

Voorzieningen

Voorzieningen Mechanische ventilatie, alarminstallatie, tv kabel, buitenzonwering, airconditioning, rookkanaal, schuifpui, zonnepanelen

Kadastrale gegevens

Gemeente Gorinchem
Sectie P
Perceelnummer 2006
Oppervlakte 478 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
1_3_PLFX3313
Interesse in deze woning?

Stefan helpt u graag

Gratis waardebepaling

U denkt erover uw woning te verkopen en wilt graag weten wat het waard is? We komen graag bij u langs en bepalen de waarde van uw woning.

Gratis waardebepaling

Deel deze woning

Uw persoonlijke adviseur in de regio

Maak kennis met de HypotheekWeter

Ligging

Afspraak maken voor een bezichtiging? Neem contact met ons op

Vergelijkbare woningen