0183 - 635011 Stel een vraag

Verduurzamen – voor het milieu, of voor je portemonnee?

08 mei 2021

Eén ding staat vast: iedereen wil een betere wereld achterlaten voor de volgende generatie. Dat maakt het des te vreemder dat veel mensen hier niet naar handelen, omdat de verwachting is dat dat veel geld gaat kosten. Een misvatting.

Neem hier contact op!
17

Er heerst in Nederland een enorme drang om CO2-uitstoot te verlagen en energiezuinig te leven. Onze overheid heeft verschillende regelingen en subsidies in het leven geroepen om dit zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zelfs zo aantrekkelijk dat met verduurzamen vanaf het eerste moment kan besparen. En in sommige situaties levert het zelfs geld op!

Wat levert dit mij dan precies op, zul je je afvragen. Dat kunnen we natuurlijk niet zeggen zonder de situatie goed te bekijken en de verschillende opties te bespreken. Maar een heel concreet voorbeeld waar niet iedereen zich bewust van is, is dat een particuliere klant bij de aankoop van zonnepanelen de BTW kan terugvragen. Dit is normaal gesproken alleen mogelijk voor bedrijven. Maar bij de aankoop van zonnepanelen komt dit ook voor de particuliere klant neer op een ‘korting’ van maarliefst 21% over de aankoopsom.

Ook zijn er allerlei subsidies voor bijvoorbeeld het installeren warmtepompen. Zo is er de hybride warmtepomp, die de verwarming van de woning overneemt (komt neer op ongeveer 75% van je gasverbruik!) waarbij er subsidie vanaf €1600,00 gelden. Neem je een ‘all electric’ warmtepomp en ga je gasneutraal, is er zelfs subsidie vanaf €1800,00 aan te vragen.

Bij isoleren gelden weer andere regels. Laat je twee energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoeren is ook daar weer een subsidie voor aan te vragen. Zo kun je bijvoorbeeld de muren en het dak laten isoleren. Of vervang je de oude tochtende ramen met kunststof kozijnen en ramen van beter isolerend glas. Een maatregel die je geld en energie bespaart en die ervoor zorgt dat je thuis warme winters hebt en frisse zomers.

WIST JE DAT…verduurzamen bij een kleinere woning nóg sneller en meer oplevert voor de portemonnee dan bij een grotere woning?

Om erachter te komen op welke manier jij het beste kunt verduurzamen en wat het jou oplevert, komen we graag een keer geheel vrijblijvend in contact. Je kunt mailen naar info@slimverhuizen.nl, bellen met 085-2732324 , contact opnemen via de button hierboven of je vraagt het aan je hypotheekadviseur.

Meer nieuws? Ga naar het overzicht