0183 - 635011 Stel een vraag

Van start met de bouw van Helden van Gorkum

25 september 2020

Een gevarieerde woonbuurt in de binnenstad van Gorinchem.

In aanwezigheid van de kopers en een select gezelschap van betrokkenen verrichtte de Gorinchemse wethouder Dick van Zanten op 16 september de officiële handeling van de start van de bouw van het project ‘Helden van Gorkum’. Van Wijnen en Epicurus (gezamenlijk: De Grienden) ontwikkelen en realiseren deze nieuwe woonbuurt in de binnenstad van Gorinchem aan de Bagijnenwalstraat en Lindeboom. Bij de ontwikkeling is intensief samengewerkt met de gemeente Gorinchem. Het project bestaat uit 13 herenhuizen en 13 rijwoningen, die geïnspireerd zijn op 19e-eeuwse panden. Alle woningen hebben een eigen parkeerplaats.

image00009

Diversiteit in type woningen
Opvallend is de diversiteit in het type woningen. Er komt een mix van herenhuizen en eengezinswoningen, variërend in uitstraling en grootte. De kopers hebben veel vrijheid in de uitvoering van hun woonwensen. De huizen verschillen in uiterlijk op nuance van elkaar door de verschillende typen ramen, accenten in het metselwerk, dakpannen, dakkapellen en de kleur van het metselwerk. Zo ontstaat er een gevarieerde buurt.

De architectuur geeft een knipoog naar het historische verleden van Gorinchem, waarin hedendaagse elementen worden toegevoegd. Architect Daan van der Vlist van EUP design: “Naast hedendaagse referenties waren projectmatig ontworpen 19e -eeuwse panden mijn inspiratiebron. Historiserend wordt er zeker niet gebouwd. Ik heb een hedendaagse vorm gegeven aan elementen die toen veel werden toegepast.”

Klaar voor de toekomst
Ward Koppejan, projectontwikkelaar bij Van Wijnen: “We hebben de buurt ontwikkelt met oog op de toekomst. Duurzaamheid is een centraal onderwerp binnen het project. Zo kunnen de kopers langdurig mooi en comfortabel blijven wonen.” De woningen zijn energiezuinig en hebben geen gasaansluiting, en zijn uitgerust met zonnepanelen en een warmtepomp. Daarnaast zijn de bergingen voorzien van groene daken. De daken zijn bedekt met sedum dakbedekking. Sedum isoleert en draagt bij aan een goede afvoer van regenwater.

Bijzondere locatie
Helden van Gorkum bevindt zich op een bijzondere en gunstige locatie in de historische binnenstad van Gorinchem. Vanuit de nieuwe buurt loop je zo de vestigingswal op . In een paar minuten ga je van de rust naar de reuring. Het centrum van Gorinchem, de gezellige Varkenmarkt, ligt op 3 minuten loopafstand. Door de ligging net iets aan de rand van de binnenstad ben je ook snel bij het bus- en treinstation en op de uitvalswegen.

De bewoners van de herenhuizen kijken door het groen direct uit op het water achter de wal. Daarnaast kent de locatie een rijke historie. Tijdens het bouwrijp maken van de grond werden er zelfs resten van een 15e-eeuws klooster gevonden. Deze vondsten zijn inmiddels geborgen.

Projectontwikkelaar Ward Koppejan: “De Helden van Gorkum is een mooie aanvulling op wat er al is en we hopen dat de toekomstige bewoners er met volle teugen van gaan genieten.”

Meer informatie
De oplevering van het project wordt in het derde kwartaal van 2021 verwacht. Er zijn nog een enkele herenhuizen met eigen parkeerplaats beschikbaar. Voor meer informatie over de beschikbaarheid en mogelijkheden kunt u terecht op https://heldenvangorkum.nl/

Meer nieuws? Ga naar het overzicht