0183 - 635011 Stel een vraag

Stage lopen op de marketingafdeling, zo ziet dat eruit!

05 mei 2023

Terugkijkend op een leuke en geslaagde stageperiode neemt stagiair Sharona je mee in de ervaringen tijdens haar meewerkstage. Benieuwd naar hoe ze haar stage heeft ervaren? Lees dan haar blog.

8G0A7664-2-BW

Drie maanden geleden ging mijn stage bij Van der Brugge Makelaardij van start! Vanuit mijn opleiding Crossmediale Communicatie aan Hogeschool Rotterdam stond ik in de startblokken klaar om mijn kennis en vaardigheden die ik had geleerd in de schoolbanken toe te passen bij Van der Brugge Makelaardij. Naast mijn meewerkstage werkte ik aan een communicatievraagstuk. Ik heb mijn bijdrage geleverd aan het genereren van naamsbekendheid voor kantoor Sleeuwijk in de vorm van een afstudeerplan inclusief onderzoeken en adviezen.

Het team
Bij Van der Brugge Makelaardij belandde ik in een gezellig team waarin ik onder begeleiding van Koos Dekker en Elise van Beek aan de slag ging. In de vorm van een meewerkstage werd ik ondergedompeld in de marketing en communicatie werkzaamheden. Ik werkte mee aan het inzetten van social media posts, de vormgeving van drukwerk, ik schreef blogs en optimaliseerde e-mail templates. Een leuke afwisseling van werkzaamheden binnen een gezellig en gevarieerd team.

Meewerken tijdens mijn stage…
Van de werkzaamheden binnen Van der Brugge Makelaardij leerde ik erg veel! Zo heb ik geleerd waaruit een goede e-mail template moet bestaan, hoe ik de online middelen via een handige planning tool kon publiceren en hoe het ontwikkelproces van een creatieve uiting in gang ging, dus denk hierbij aan een flyer, social media post of blog. Het laatste was voor mij soms nog een uitdaging. Bij het ontwikkelen van bijvoorbeeld een flyer moet je veel keuzes maken, alles uitproberen en constant innoveren om tot een mooi en passend eindresultaat te komen. In de weg naar het eindresultaat leerde ik van Elise en Koos om steeds maar te kijken naar nieuwe beeldelementen die de boodschap beter naar voren liet komen. Dit leidde uiteindelijk tot een eindresultaat waarin de boodschap duidelijk was, het beeld er toe deed, de teksten passend waren en de kleuren mooi naar voren kwamen. Veel aspecten dus waar je goed over na moet denken om de uiting te laten slagen!

Wat mij inspireerde
Waar ik nog steeds met veel verwondering naar kijk binnen Van der Brugge Makelaardij is de manier waarop het bedrijf voorop loopt in bijhouden en ontwikkelen van de nieuwste trends en tools. Koos en Elise zijn beiden erg geïnteresseerd in wat er nieuw komt op de markt van technologieën en tools. Ik hoorde tijdens mijn stage veel termen, apps en tooltjes voorbij komen die recent of nieuw in de markt kwamen. Koos en Elise hebben mij laten zien hoe belangrijk het is om bij te blijven en hoeveel apps er zijn die mij kunnen helpen bij het maken van communicatie-uitingen. De handvatten die ik hierin heb gekregen neem ik dan ook zeker mee!

Ook het bijhouden van de nieuwste ontwikkelingen via social media, blogs of anders is iets wat ik ook zeker meer ga doen. Want tijdens mijn stage heb ik gemerkt dat dit erg belangrijk is voor de werkzaamheden in dit vakgebied.

Mijn blog wil ik graag eindigen met een koppeling naar mijn onderzoek ter bevordering van naamsbekendheid voor kantoor Sleeuwijk: Tijdens mijn stageperiode heb ik gemerkt dat de deur hier echt open staat en dat iedereen even binnen kan lopen voor vragen en een kopje koffie! De huiselijke sfeer in kantoor Sleeuwijk omarmt je echt en voor vragen staat iedereen voor je klaar.

Het einde van mijn stage
Met een voldaan en goed gevoel sluit ik mijn stage bij Van der Brugge af. Ik kijk terug op een tijd waarin veel gezelligheid en leermomenten centraal stonden. Hierom zou ik Van der Brugge dan ook zeker aanbevelen voor andere studenten die aan de start staan van hun stageperiode!

Meer nieuws? Ga naar het overzicht