0183 - 635011 Stel een vraag

Stage lopen bij een makelaar? Soms gaat dat niet zoals je denkt…

16 december 2022

De lat voor jezelf heel hoog leggen bij een nieuwe uitdaging. Ken je dat? Dat is namelijk precies het gevoel waar ik een aantal maanden geleden mijn stage mee begon. Mijn hoofd stroomde vol met vragen. Heb ik wel genoeg kennis? Wat verwachten ze van mij? En word ik wel serieus genomen? Dit en nog veel meer kom je te weten in deze blog.

Hendri_Blog_liggend_klein

De start
Het is al zo’n negen maanden geleden dat mijn stageavontuur begon. Ik schreef een sollicitatiebrief aan Van der Brugge Makelaardij met daarin de vraag of er een stageplaats beschikbaar was voor mij. Binnen een korte tijd kreeg ik al een positieve reactie op mijn sollicitatie vanuit het bedrijf. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek met Stefan Schreuder – de algemeen directeur –, die de afgelopen periode mijn stagebegeleider is geweest. Tijdens het gesprek werd al snel duidelijk dat er voor mij een plaats was binnen het team. Ik merkte vrijwel meteen dat het voor Stefan van belang is dat er vanuit mij serieuze interesse in het vastgoed vak is. Want zolang die interesse er is, is alles mogelijk bij Van der Brugge!

Eerste indruk
Twee maanden voor de start van mijn stage kreeg ik een telefoontje van Stefan. Hij stelde voor of dat ik alvast kon beginnen met het rondbrengen van de verkoopborden. Dit was voor mij de perfecte manier om alvast in het bedrijf te rollen. Vervolgens kwam hij met het nieuws dat er voor mij een bedrijfsauto zou worden aangeschaft. Huh? Wacht even hoor! Verstond ik dat nou goed? Er wordt speciaal voor mij een bedrijfsauto aangeschaft? Ook werd ik voor mijn stage begon al betrokken bij het verhuurproces binnen Van der Brugge Makelaardij. Het lijken misschien kleine dingen, maar dit gaf mij op dat moment het gevoel dat ze vertrouwen in mij hadden. Ik werd vanaf het eerste moment serieus genomen en dat motiveerde mij enorm.

Onafhankelijk
Toen de stage officieel begon, kwam ik in een rollercoaster terecht. Er kwam behoorlijk wat op me af en de dagen vlogen voorbij. Ik had verwacht dat ik de eerste tijd vooral veel zou meelopen met de verschillende makelaars, omdat ik nog geen ervaring had binnen de makelaarsbranche. Het tegenovergestelde was waar: ik werd juist erg vrijgelaten. Ik mocht zelfstandig bezichtigingen doen, verzorgde het verhuurproces, deed eindinspecties, stond de klanten te woord van achter de balie etc.. Ik heb vanaf dag 1 géén seconde gehad dat ik me verveelde of niet wist wat ik kon gaan doen. Dit was aan het begin even wennen, omdat ik dit niet gewend was vanuit eerdere stages, maar wel iets wat heel goed is geweest voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Iets wat ik me nog goed kan herinneren is het moment waarop ik mijn eerste woning had verkocht. Een bijna euforisch gevoel waar ik maar al te graag aan terugdenk.

Het team
Tijdens mijn stage was er ook zeker begeleiding aanwezig op de momenten waarop ik dat nodig had. Ik hoorde vanaf het eerste moment bij het team en dat gaf mij een goed gevoel. Een team met veel diversiteit met ieder hun eigen kracht. Mede dankzij dit team is mijn stage een succes geworden. Zij lieten mij zien dat je je op de werkvloer niet altijd formeel hoeft te gedragen tegenover elkaar, maar juist dat het belangrijk is om een persoonlijke omgeving te creëren. Al snel merkte ik dat de persoonlijke benadering iets is wat Van der Brugge uniek maakt. Er is veel aandacht voor de klanten, die op een goede manier worden behandeld en juist die persoonlijke touch is een eigenschap die ervoor zorgt dat mensen het contact met ons als prettig ervaren. Oftewel een mooi team waarin iedereen zichzelf kan zijn!

Ben jij nou ook iemand die interesse heeft in het vastgoed en houdt van een diverse groep mensen om je heen? Neem dan snel contact met ons op via info@vanderbrugge.nl en wie weet neem jij binnenkort wel het stokje van mij over.

Meer nieuws? Ga naar het overzicht