0183 - 635011 Stel een vraag

Is nu verhuizen wel verstandig?

15 maart 2022

Er gebeurt op dit moment veel in de wereld. Dagelijks krijg ik de vraag of we al op een keerpunt zijn beland binnen de alsmaar stijgende prijzen op de woningmarkt. Kijkende naar het aantal bezichtigingen en biedingen, is het antwoord ja. Maar als ik kijk naar de transactieprijzen, is het antwoord nee. Natuurlijk kan ik niet in de toekomst kijken, uiteindelijk is het afwachten hoe de markt zich verder ontwikkeld. De vraag is: hoe kunnen we nu het beste omgaan met de huidige situatie?

14032022-Bewerkt

Wat is die huidige situatie eigenlijk? In 2021 zijn de huizenprijzen met ruim 15% gestegen, de op 1 na grootste stijging ooit. Een hele belangrijke reden van de enorme prijsstijging is dat de vraag naar koopwoningen veel groter is dan het aanbod. En het aanbod van te koop staande woningen neemt nog steeds af. Ook wordt er nog op de meeste woningen meermaals overboden. Wel neemt het aantal bezichtigingen per woning af en zien we dat de prijsstijgingen stagneren.

Stilstaan bij uw woonbehoefte
Door alles wat er gaande is, zouden we bijna vergeten waar het echt om gaat in de woningmarkt: uw woonbehoefte. Heeft u de wens om te verhuizen? Laat u dan niet tegenhouden door alle negatieve berichten. Ondanks de recente stijging is de rente is nog steeds laag. Het oversluiten van de hypotheek of herfinanciering kan dus voordelig voor u uitpakken. Er is vanwege de lage rente op dit moment ook veel animo voor een koopwoning, er zijn nog meer dan genoeg mensen die woningzoekende zijn. Uw woning levert nu een goede prijs op!

Het is een goed moment om na te denken wat u zou willen. Heel veel mensen zijn bereid om een jaar of zelfs langer te wachten op een woning. Wanneer de woning eenmaal te koop staat is deze momenteel nog steeds snel verkocht. U kunt dus prima nu verkopen, en pas over een jaar opleveren. Hierdoor heeft u lang de tijd om zelf iets nieuws te vinden, bijvoorbeeld met de hulp van een aankoopmakelaar.

Mijn tip: wees goed voorbereid!
Het voorjaar staat symbool voor een nieuw begin, en is vaak een moment voor wat meer beweging in de huizenmarkt. Wellicht is uw woonbehoefte ook veranderd. Bent u op zoek naar meer ruimte, of iets gelijkvloers? Eindelijk die tuin op zuiden waarvan u altijd droomde?

Wij denken graag met u mee over de toekomst. Wilt u binnen enkele jaren gaan verhuizen? Door nu goed voor te bereiden, is het daarna snel geregeld. Zo kunt u een waardebepaling van uw huidige woning uitvoeren, en alvast brochurefoto’s laten maken met mooi weer. Op deze manier zijn we startklaar voor als u uw droomwoning tegenkomt, of uw woning toch eerder te koop wil zetten. Wel zo handig.

Wilt u samen kijken naar uw verhuismogelijkheden, of een begin gaan maken aan de verkoop? Ik denk graag met u mee! Zo hebben we veel woningen in stille verkoop en er komen er nog heel wat mooie nieuwbouwwoningen aan. Een vrijblijvende afspraak is zo gemaakt, via 0183 - 635011.

Stefan Schreuder
Registermakelaar-taxateur VastgoedCert Wonen (RMT)
Algemeen Directeur Van der Brugge Makelaardij

Meer nieuws? Ga naar het overzicht