0183 - 635011 Stel een vraag

Help, ik heb al een nieuwe woning gekocht, maar mijn oude nog niet verkocht. Wat nu?

01 september 2023
pen-4850075_1280

Dit kan een stressvolle situatie zijn waar iedere huizenkoper mee te maken kan krijgen. Het kan leiden tot financiële en emotionele uitdagingen. Maar met een goede planning en strategie zijn er mogelijkheden om deze situatie aan te pakken en risico's te vermijden.

Dit zijn een aantal stappen die u kunt overwegen om met deze situatie om te gaan:

  • Professionele hulp: Neem contact op met een makelaar, hypotheekadviseur of financieel adviseur om u te helpen bij het begeleiden door deze situatie. De rol van ons als makelaar is om advies te geven op basis van je specifieke omstandigheden. Daarnaast is ons marketingteam dagelijks bezig uw woning zo goed mogelijk te presenteren op onze social media kanalen.
  • Financiële planning: Voorafgaand aan het verkopen van je oude woning, is het verstandig om uw financiën in kaart te brengen. Maak een overzicht van al je lopende kosten, zoals hypotheekbetalingen, onroerendgoedbelasting, verzekeringen en eventuele onderhoudskosten voor je oude huis. Zorg ervoor dat je genoeg financiële middelen hebt om deze kosten te dekken terwijl u wacht op de verkoop.
  • Tijdelijke financiering: Denk na over de mogelijkheid om tijdelijke financiering te regelen, zoals een bruglening. Dit kan behulpzaam zijn om de aankoop van je nieuwe woning te financieren totdat uw oude huis is verkocht. Houd er rekening mee dat deze optie afhankelijk is van uw financiële situatie en de goedkeuring van de desbetreffende geldverstrekker.
  • Prijsoverwegingen: Bij het langdurig te koop hebben staan van de woning is het verstandig om de verkoopprijs aan te passen. Dit gaat uiteraard in overleg met de makelaar. Een realistische vraagprijs kan potentiële kopers aantrekken en de verkoop versnellen.
  • Verhuur uw oude woning: Als de verkoop van je oude huis te lang duurt, kun u overwegen om deze tijdelijk te verhuren. Dit kan een bron van inkomsten zijn die je helpt bij het dekken van uw financiële verplichtingen.
  • Onderhandel met de koper van je nieuwe woning: Mocht je nog steeds in onderhandeling zijn met de koper van uw nieuwe woning, probeer dan een flexibele sluitingsdatum te regelen die aansluit bij de verkoop van je oude huis. Dit kan u wat meer tijd geven om de overgang te maken.
  • Blijf geduldig en flexibel: Het kan even duren voordat uw oude woning wordt verkocht, dus het is belangrijk om geduldig te blijven en uw verwachtingen bij te stellen. Wees flexibel met betrekking tot de prijs en voorwaarden om de kans op een snellere verkoop te vergroten.

Het verkopen van juw oude woning nadat je een nieuwe hebt gekocht, kan zeker een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak en strategie kunt u deze situatie controleren.

Meer nieuws? Ga naar het overzicht