0183 - 635011 Stel een vraag

Barbara 25 jaar in dienst: "Ik ben hier helemaal op mijn plek"

04 juli 2024
IMG_8721

Vorig jaar vierden we een geweldig mijlpaal met onze trouwe binnendienst medewerkster Barbara: ze is al 25 jaar bij ons in dienst! Stap je ons kantoor in Gorinchem binnen, dan ontmoet je haar ongetwijfeld. Ze deelt graag over haar jaren bij de makelaardij:

Ondanks een initiële afwijzing, na gesolliciteerd te hebben bij Piet van der Brugge, kreeg ze toch de baan nadat de gekozen kandidaat afzag van de positie. Barbara begon in hetzelfde pand waar ze vandaag de dag nog steeds werkzaam is en voelde vanaf dag 1 de familiaire sfeer. “Het is altijd al heel gezellig en sfeervol geweest.” zegt ze.

Van mode naar makelaardij

Voordat ze bij Van der Brugge Makelaardij kwam, had Barbara een achtergrond in mode en kleding en heeft ze gewerkt in een stoffeerdersatelier, gevolgd door verschillende rollen als receptioniste. Ook al heeft ze haar carrière in de mode achter zich gelaten, haar passie voor stofferen blijft onverminderd haar favoriete hobby!

In de loop van de tijd heeft ze zich steeds meer gericht op de administratieve kant van het werk, iets wat ze heel leuk vindt. Zo maakt ze onder andere de nieuwbouwaktes, verzorgt de loonadministratie en facturatie van de makelaardij. "Ik ben een controlfreak en heb graag de touwtjes in handen", vertelt ze.

Veranderingen

Van het handmatig knippen en plakken van foto's voor brochures tot nu alles digitaal doen: Barbara heeft het allemaal zien veranderen. En social media? Dat was er vroeger natuurlijk helemaal niet. Ook herinnert ze zich de dagen nog goed toen het de norm was om onder de vraagprijs te bieden. Het was een tijd waarin kopers en makelaars verwachtten dat er ruimte was voor onderhandeling "Vroeger werd er standaard onder de vraagprijs geboden, nu is overbieden meer regel dan uitzondering," vertelt ze.

Teamwork

Wat Barbara echt belangrijk vindt op werk zijn leuke collega’s en het naar je zin hebben. “Ik vind teamwork en gezelligheid heel belangrijk.” De teamtrip naar Ibiza en een rondvaart voor haar jubileumfeest waren onvergetelijke momenten met z’n allen. "Het was zo fijn om met het hele team zo'n leuke tijd te hebben. Dat brengt iedereen echt dichter bij elkaar". Ook de bedrijfsfeestjes door de jaren heen hebben voor veel plezier en mooie herinneringen gezorgd.

Wat de toekomst betreft, Barbara is niet van plan om grote veranderingen te maken. Ze is waar ze wil zijn: "Ik ben hier helemaal op mijn plek, dus ik blijf lekker zitten waar ik zit!"

Meer nieuws? Ga naar het overzicht