0183 - 635011 Stel een vraag

5 Maanden timmeren aan de klantreis: alles over de afstudeerstage van Miguel

16 juni 2023

Begin februari trotseerde Miguel Verbeek onze drempel om te beginnen aan zijn afstudeeronderzoek voor de opleiding Commerciële Economie. De afgelopen maanden heeft hij zo'n beetje elk gesprek, afspraak, vergadering en brainstormdag bijgewoond om Van der Brugge Makelaardij én de klantreis zo goed mogelijk in kaart te brengen. Maar hoe heeft hij dat nu eigenlijk ervaren? Hij vertelt erover in deze blog!

IMG_0992-bewerkt2

Waar te beginnen?
In Oktober 2022 zat het eraan te komen, het einde van mijn opleiding. Het enige wat nog restte was het afstudeertraject. De taak voor iedere student om een passend bedrijf te vinden wat aansluit bij de opleiding, Commerciële Economie. Mijn keuze was gevallen op Van Der Brugge makelaardij in Gorinchem. Een voor mij relatief onbekende branche waar ik nog weinig ervaring in had. De juiste keuze?

Februari: starten met het afstuderen.

Naar aanleiding van twee fijne gesprekken met algemeen directeur Stefan Schreuder mocht ik aan de slag bij Van Der Brugge Makelaardij. De kennismaking met mijn collega’s, het uitzoeken van een werkplek en het leren zetten van mijn eerste koffie was een feit. Binnen het team van Van Der Brugge voelde ik mij gelijk erg welkom en Elise van de marketing nam mij gelijk op sleeptouw. Het gelijk kunnen sparren met iemand over je onderzoek was erg fijn.

Het onderzoek.

Vanuit mijn opleiding was het de taak om binnen een bedrijf een commercieel vraagstuk op te stellen, te onderzoeken en te beantwoorden. Mijn focus ging uit naar het vergroten van het woningaanbod door middel van het onderzoeken en optimaliseren van de klantreis. Een hele klus waarvan ik me van tevoren afvroeg “waar ga je aan beginnen”. Anderzijds was het wel een mooie uitdaging en een onderwerp welk bij ieder bedrijf goed onder de loep genomen kan worden. Na het vele meelopen met diverse makelaars bij onder andere waardebepalingen, bezichtigingen en inspecties kreeg ik een duidelijker beeld hoe Van Der Brugge te werk gaat en hoe de klantreis eruitziet. De weken vlogen zo voorbij en door middel van het sparren met de marketing kreeg mijn onderzoek steeds meer vorm. Eigenlijk was mijn onderzoeksvraag gericht op de sales en de uitwerking hiervan lag weer bij de marketing. Dit vond ik af en toe lastig om te kijken welke vraag ik bij wie moest neerleggen. Echter heb ik mijn onderzoek succesvol kunnen afronden en ben ik tevreden over het resultaat.

Waarom moet jij je stage lopen bij Van Der Brugge Makelaardij?

Buiten de fijne werksfeer die er is en de grapjes die tussendoor gemaakt kunnen worden, kom je in een gedreven en professioneel team terecht. Echter is het belangrijk dat je ook zelf initiatieven neemt en je niet verschuilt achter je beeldscherm. Spreek je medecollega’s aan en ze staan open om je mee te nemen in de business van de Makelaardij. Iets wat mij de afgelopen maanden positief heeft verrast!

Meer nieuws? Ga naar het overzicht