Wij gebruiken cookies. Akkoord
0183 - 635011 Stel een vraag
Verkocht

Rijksstraatweg 86

Sleeuwijk Vraagprijs: € 895.000,- k.k.
  • Woonoppervlakte 287 m2
  • Perceeloppervlakte 1720 m2
  • Aantal slaapkamers 5
  • Bouwjaar 1910

Omschrijving

Soms moet je een beetje geluk hebben... We waarschuwen je nu maar vast, dit is zo'n huis waar je op slag verliefd op kan worden. Midden in het dorp aan de chique Rijksstraatweg in Sleeuwijk is deze grote karaktervolle boerderij met mansardekap getransformeerd tot exclusief woonhuis met inspirerende werk-/kantoorruimte en groot bijgebouw (108 m²) met loungeoverkapping, schuur en twee carports. Hele bijzondere objecten komen namelijk niet veel voor. De omschrijving is moeilijk... Boerderij, woon/werkruimte …Of to the point; een waanzinnige enclave met diverse mogelijkheden qua ruimte en qua bestemming. Dit is een van de weinige boerderijen midden in het dorp. Wat een boerderij als deze bijzonder maakt zijn eigenlijk meerdere items: om maar eens wat te noemen de historie die u hier alom voelt, de rust van de geweldige volwassen onder architectuur aangelegde tuin, het bijgebouw, de privacy en vooral de mogelijkheden. LET OP! DIT BETREFT EEN BIEDEN VANAF-PRIJS!!

Interieur
De woning is teruggebracht in zijn originele sobere ingetogen staat. Het interieur is minutieus ontworpen en uitgevoerd in een puur simpel lijnenspel met loftachtige ruimtes. Het geheel heeft een natuurlijke charme en het betovert u zoals weinig andere huizen dat kunnen. Aankoop van een boerderij als dit is dan ook voor een groot gedeelte beleving en emotie. Een huis en plek om met liefde door te geven.

Historie en indeling
De boerderij stamt uit de 20e eeuw, het bouwjaar is omstreeks 1910. De boerderij is in diverse fases gerestaureerd/verbouwd en zo herkreeg hij zijn oude glorie. Het dak werd geheel geïsoleerd, elektra vervangen en diverse (roede) ramen vernieuwd en voorzien van dubbele beglazing. Er zijn diverse originele ijzeren stalramen, authentieke staldeuren met smeedijzeren beslag en paneeldeuren aanwezig. De begane grond vloeren zijn van beton en de verdiepingsvloeren van hout. Het buitenschilderwerk is in een moderne zwarte kleur geschilderd in 2016. Het werd een verbouwing in de sfeer van het pand, nuchter en no-nonsens. De boerderij bestaat uit een traditioneel voorhuis met daarachter de voormalige deel welke ingericht is als kantoor. Juist die manipulatie van de grens tussen wonen en werken vormt op allerlei plekken in het huis een bijzonder verblijf. In het voorhuis is de indeling grotendeels ongewijzigd gebleven. Hier zijn de woonkamer, de keuken en opkamer ondergebracht. Achter de brandmuur (scheiding tussen de woning en de stal) waar vroeger de koeien op stal stonden is nu een tussenruimte met bijkeuken en tweede zitkamer gesitueerd. Deze ruimte wordt als hoofdingang gebruikt. De sfeer van buiten wordt hier naar binnen gehaald door het gebruik van klinkertjes op de vloer. In deze open tussenruimte bevinden zich twee prachtige stalen industriële deuren en deze vormen een brug tussen het voorhuis en het achterhuis (deel). Ook is er een deur naar een geweldig groot privéterras aan de oostzijde. De eerste verdieping is ingedeeld met 5 slaapkamers en twee badkamers. Daarboven is een zolderberging. Steeds bestaat er een ruimtelijke wisselwerking tussen interieur en exterieur door loftachtige ruimtes. Alles is bijzonder smaakvol afgewerkt, waardoor er in iedere kamer een gevoel van rust is gecreëerd.

Een huis dat je ontvangt met open armen…
Via de oprit rijdt u het prachtige terrein met mooi grijs straatwerk op. En dan… een totale verrassing. De dorpse eenvoud buiten is slechts schijn, want huis en tuin zijn herschapen tot een plaatje!

INDELING BEGANE GROND

Hal
Hoewel de voorgevel nog wel een voordeur met hal heeft, moet je de entree toch zoeken in de zijgevel. De hal met toegang naar de woonkamer is gesitueerd aan de voorzijde van de woning en voorzien van een meterkast. Deze voordeur wordt momenteel niet gebruikt. In een boerderij kom je gewoon achterom binnen via de keuken of bijkeuken en roep je “Volk”! in het achterhuis.

Woonkamer – ca. 28.4 m²
De woonkamer is gesitueerd aan de voorzijde van de woning en voorzien van een heerlijke zithoek bij de open haard (thans niet in gebruik). Het is dé plek waar u 's avonds naar terugkeert om alle stress van die dag van u af te laten glijden en even helemaal te ontspannen. De diverse roede ramen aan zowel de voorzijde als zijkant dragen zorg aan de sfeer en de fijne lichtinval. Door het verlaagde plafond met inbouwspots is er extra intimiteit en karakter aan de woonkamer gegeven en is het visueel een verlengde van de hal. Via een doorloop is de opkamer bereikbaar. Het interieur en exterieur zijn geheel in balans en de mooie kunst komt hier dan ook goed tot zijn recht. Vloer: zwarte houten vloerdelen. Wanden: stucwerk. Plafond: stucwerk + verlaagd gedeelte met inbouwspots.

Opkamer – 10 m²
Via een verhoging krijgt u toegang tot de opkamer met haardmantel. Dit was vroeger al de eetkamer van het huis, waar een familie om een tafel at, bad en de avond doorbracht. De synergie tussen vorm, materiaal en lichte kleuren maakt het dat u zich meteen op u gemak voelt. U weet dan dat het klopt. Deze ruimte is thans ingericht met een eettafel en is de plek bij uitstek om te genieten van gezellige etentjes. Ook is hier de trap naar de verdieping opgesteld. Vloer: hoogglans vloertegels, diagonaal gelegd zwart/wit. Wanden: stucwerk. Plafond: stucwerk.

Keuken – 9.5 m²
Via de zijgevel stap je zo de keuken binnen. Deze handgemaakte keuken heeft een rechte opstelling met kunststof witte fronten en rvs grepen, terwijl de stoere modulaire wandkast bestaat uit melkglas. Het aanrechtblad is uitgevoerd in Belgisch hardsteen. Uiteraard is deze keuken van alle gemakken voorzien o.a. een rvs combi-oven (Siemens), vrijstaande rvs koelkast (Scholtes), rvs gas kookplaat (Atag), vaatwasmachine (Siemens), Reginox spoelbak met Damixa mengkraan en een rvs afzuigkap. Ook bevindt zich hier de nieuwe toiletruimte uit 2018 voorzien van een zwevend toilet, zwarte vloertegels en witte wandtegels. Een doorloop/tussenhal geeft toegang aan de trapkast en de hoger gelegen opkamer. Je kan nog zien dat er heel vroeger een kelder onder de opkamer is geweest. Dan zie je nog een geweldige stalen industriële tussendeur welke toegang geeft tot de bijkeuken/stalruimte/tweede zitkamer. Vloer: hoogglans zwarte vloertegels. Wanden: stucwerk en witte tegels. Plafond: stucwerk.

Bijkeuken - voormalige stalruimte – tweede zitkamer
Achter de brandmuur (scheiding tussen de woning en de stal) waar vroeger de koeien op stal stonden is nu een tussenruimte met bijkeuken en werkruimte met de aansluitingen voor de was- en droogapparatuur alsmede een tweede zitkamer gesitueerd. Deze ruimte wordt als praktische hoofdingang gebruikt, overigens een mooie binnenkomer want tegen de zijgevel groeit een mooie leifruitboom. De sfeer van buiten wordt hier naar binnengehaald door het gebruik van getrommelde klinkers op de vloer. De 4 gietijzeren stalramen versterken het gevoel van thuiskomen. In deze open tussenruimte bevinden zich twee prachtige stalen deuren welke een brug vormen tussen het voorhuis en het achterhuis (deel). Ook is er een originele staldeur met gietijzeren beslag naar een geweldig groot en besloten terras aan de oostzijde. De natuurlijke wijze van inrichten, waarbij je luistert naar het gebouw, maakt dat je je hier meteen thuis voelt. In deze ruimte is de grupstal in ere hersteld. Bij dit type stal stonden vroeger de koeien vast op een zogenaamde stand. Voor de koe is de voerbak; achter de koe de grup, waarin de mest valt. Er is steeds per ruimte een afwisselende sfeer gecreëerd, zonder de samenhang van het totaal uit het oog te verliezen. Er is veel gekozen voor heel basale materialen zoals steen, hout en staal.

Voormalige deel – kantoor – studioruimte – representatief – ca. 95 m²
Comfortabel wonen en werken vanuit huis. Wij begrijpen best dat u even stilvalt wanneer u deze werkruimte van 51.8 m² betreedt. Door de enorme ruimte en een zee van licht is het logisch dat u dit even goed op u in moet laten werken. Diverse oude staldeuren maken deze ruimte toegankelijk. De deel is bereikbaar binnendoor (via een industriële smeedijzeren deur) of buitenom over het erf. De deel is volledig en ruimtelijk getransformeerd naar een prettige werkruimte-/kantoorfunctie gesitueerd over twee verdiepingen. Via een vaste fraaie steektrap is de immense kantoorverdieping van 44 m² bereikbaar, deze richt zich met grote glasvlakken in de achtergevel op de lucht en het geweldige uitzicht op de tuin. Werken met dit uitzicht, dat geeft nog eens inspiratie! Door de authentieke spanten en de robuuste houtkachel is deze ruimte meer dan charmant te noemen. In dit bedrijfsgedeelte kunt u uw fantasie de vrije loop laten, deze is geschikt voor veel representatieve bedrijfsdoeleinden. Bijzonder voor de privacybalans is dat je in het huis kan werken maar toch afgescheiden bent van het woongedeelte. Er zijn onbeperkte mogelijkheden met deze ruimte: aan huis werken, een derde living, tweede keuken, slaapkamers op de begane grond, biljartkamer, fitness, galerie, muziekruimte, inspirerend atelier, meergezinswoning, mantelzorg etc… De begane grondvloer is afgewerkt met grijs/zwarte trommelstenen met een nostalgische uitstraling en de verdieping is voorzien van witte houten delen. Er is een airco-unit aanwezig. Wanden: stucwerk. Plafond: stucwerk met inbouwspots.

INDELING VERDIEPING

Overloop – ca. 20.8 m²
Middels de houten trap in de opkamer komt u aan op de overloop van de verdieping met prachtige wit geschilderde videzolder. Deze woonboerderij beschikt over maar liefst een vijftal slaapkamers, twee badkamers, een separaat toilet en twee bergzolders. Zijn het u te veel slaapkamers dan staat niets u in de weg om er een andere bestemming aan te geven bijvoorbeeld een inloopkast.

5 slaapkamers
Slaapkamer 1, oppervlakte 12.3 m², gesitueerd aan de voorzijde van de woning en voorzien van een kastenwand met mooie paneeldeuren.
Slaapkamer 2, oppervlakte 8.9 m², gesitueerd aan de voorzijde van de woning.
Slaapkamer 3, oppervlakte 6.1 m², gesitueerd aan de oostzijde van de woning, voorzien van twee Veluxdakramen en in gebruik als kastenkamer.
Slaapkamer 4, oppervlakte 6.1 m², gesitueerd aan de oostzijde van de woning, voorzien van twee Velux dakramen.
Slaapkamer 5, gesitueerd aan de westzijde van de woning. Deze hoge ruimte met twee Velux dakramen is een sfeervolle slaapkamer. Een losse ladder biedt hier nog toegang tot een luik naar een royale bergzolder/vliering.
De afwerking is geen verrassing: ook hier mooie witte houten vloerdelen, wanden stucwerk/houten delen en stucwerk plafonds.

Twee badkamers – ca. 4.2 m² en 7.6 m²
Welke badkamer kiest u? De badkamer moet een plek zijn om prettig je dag te beginnen of juist ontspannen te eindigen. De twee badkamers op de verdieping kennen een eigen neutrale lichte uitvoering en zijn beide voorzien van Velux dakramen en mooie kranen van de designer Philippe Starck. Badkamer 1 is voorzien van een ligbad met douchescherm en een wastafelmeubel. Badkamer 2 is voorzien van twee tegenover elkaar geplaatste wastafelmeubels en een douchecabine. Het separate toilet is praktisch buiten de badkamer gehouden en vanaf overloop twee bereikbaar. Vloer: zwart/witte tegels. Wanden: witte tegels en deels stucwerk. Plafond: stucwerk.

Installaties
Het pand wordt verwarmd door twee gasgestookte c.v.-ketels, één voor het voorhuis en één voor het achterhuis. Remeha Avanta 35 C (HR), bouwjaar circa 2007 voorhuis en Remeha (HR) W28 ecom, bouwjaar 2001 achterhuis. De elektrische installatie is omstreeks 1993 vernieuwd en gedeeltelijk in 2000/2003 met meer dan voldoende groepen en aardlekschakelaars.

Tuin
En dan de tuin... of liever gezegd, het buitenaspect ..(eldorado).
Op deze 1720 m² grond is alles aangelegd met zorg en aandacht: erg prettig is dat alles goed doordacht is. In deze tuin spreekt niets tot de verbeelding. Het is in één woord prachtig en met enorm veel energie aangelegd. De bestrate oprit verbindt het erf en de achtertuin met elkaar door middel van een robuuste houten zwart geschilderde poort als entree. Het spel van hagen, 16 geclusterde bomen in het boerengrind en doorkijkjes in het tuinontwerp biedt privacy in de tuin. De hagen begeleiden lange zichten vanuit de boerderij, omsluiten de groene kamers en vormen coulissen diagonaal op de loungeruimte waardoor het heerlijk genieten is. Alleen de allerbeste materialen zijn hier gebruikt zoals prachtig aangelegd straatwerk, grind, hout en kunst. Uitgekiende beplanting zoals diverse (fruit) bomen, volgroeide bomen, bamboestruiken en een gazon welk door de robotgrasmaaier wordt bijgehouden, de prachtige natuurlijke vijverpartij, diverse grassen en het door haagvormen gevormde prieel als spannend element. De lichtgrijze bestrating doet het perfect bij het groen van de tuin en de kleuren van het huis. Maar het complete plaatje met alle vogels maken dit geheel tot een sprookjesachtige omgeving. Het is hier altijd heerlijk toeven, overdag maar zeker ook 's avonds met vrienden onder de loungeoverkapping met misschien de B.B.Q of een knetterend vuurtje waar van de vonken verdwijnen in de nacht.

Tweede terras aan de oostzijde – ca. 99 m²
Het is de plek waar lekker in de zon wordt gelegen, ’s ochtends een heerlijke kop koffie wordt gedronken, tegen de middag of avond van een lekker glas witte wijn wordt genoten en waar in de avond gezellig met het gezin en vrienden wordt gegeten. Een onderdeel dus waar veel aandacht aan is besteed en dat is afgewerkt met een groot formaat grijs natuursteen tegels en mooie groene gevelbegroeiing. De dikke bladerlaag geeft tevens een goede isolatie. Een geweldig privéterras met een afmeting van circa 7.90 x 12.49 m, gesitueerd aan de oostzijde van de woning en bereikbaar vanuit de voormalige stalruimte en kantoorruimte.

Bijgebouw – ca. 108 m²
Op het erf staat een geweldig houten bijgebouw met pannen bedekt met een afmeting van maar liefst 22 m x 6 m, en voorzien van een grote luxe schuur met diverse lage ramen tot aan de grond in de voorgevel (geschikt voor meer doeleinden), carport voor twee auto’s en een heerlijke loungeoverkapping. De overdekte loungeruimte biedt u de mogelijkheid om gedurende alle seizoenen te genieten van het uitzicht op de tuin, dat geeft nog eens een vakantiegevoel!

Heerlijk dorp
De ligging van deze woning is perfect te noemen. Hij is gelegen op een uitstekende locatie aan de lommerrijke chique Rijksstraatweg met alle openbare voorzieningen in de nabije omgeving. In Sleeuwijk burger je makkelijk in en het aanbod van het onderwijs is vergelijkbaar met dat van een flinke provinciestad. Het kent een zeer compleet voorzieningenniveau, zoals het winkelcentrum “De Es” met een AH, een scholengemeenschap voor VMBO, HAVO, VWO en tal van recreatieve mogelijkheden, waaronder een drukbezocht zwembad. Het heeft een rijk verenigingsleven, veel sportclubs, een jachthaven en een pontverbinding met Gorinchem. Op een steenworp afstand van de schitterende uiterwaarden kunt u heerlijk wandelen of aan een strandje kan zitten. Het geheel is strategisch gelegen t.o.v. de stedelijke concentraties Utrecht, Rotterdam, Breda. Met name voor woon-/werkverkeer heeft men op deze locatie een perfecte aansluiting. Sleeuwijk ligt zeer gunstig nabij de A27 en A15. Bij de op-/afrit "De Tol" zijn veel carpoolplaatsen en bushaltes (o.a. interliner Breda-Utrecht).

Verkopers vertellen
‘Bijna 19 jaar hebben we in deze boerderij gewoond. Een fantastisch huis met een lange geschiedenis. Het is een voorrecht om in zo'n prachtig oud huis te wonen met alle ruimte voor leuke feesten. We hebben er met veel plezier gewoond. Het gaf ons de gelegenheid wonen en werken te combineren. Niet alleen het huis en de prachtige tuin, maar ook de directe nabijheid van scholen en winkels, openbaar vervoer of grote steden zijn met de auto binnen 30 minuten bereikbaar en hebben ons leven erg relaxed gemaakt. Nu we in een andere levensfase zijn gekomen gaan wij een andere uitdaging aan wat betreft wonen. Wat ons betreft een droomhuis! Veel ruimte zodat voor ieder nieuw idee altijd weer een plek te vinden is. Wij gunnen ons prachtige en warme thuis aan de Rijksstraatweg aan hele fijne, lieve nieuwe bewoners, die net als wij van het huis gaan houden en zich er geborgen zullen voelen’.

Alom: na deze omschrijving willen wij graag met u, als serieus geïnteresseerde kijker, een bezichtiging inplannen voor deze 'Once in a life time' te koop staande droom…


Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemene informatie

Beschikbaar vanaf In overleg
Perceeloppervlakte 1720 m2
Perceelbreedte 21,5 m
Perceeldiepte 80 m
Bebouwde oppervlakte. 152 m2
Totale woonoppervlakte 287 m2
Bouwjaar 1910
Inhoud 1115 m3
Gevelbreedte 8 m
Bouwlagen 2
Overige inpandige ruimte 4,9 m2
Externe bergruimte 109 m2
Algemene staat Luxe afwerking

Indeling

Kamers 10
Slaapkamers 5
Badkamers 2
WC 2
Woonkamer 28,4 m2
Keuken 9,5 m2
Zolder 4,9 m2
Tuin 1500 m2
Tuin breedte 20 m
Tuin diepte 60 m
Tuin oriëntatie Noord-west
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
Garage types Carport
Parking 10

Comfort

Winkel in de buurt Ja
School in de buurt Ja
Snelweg in de buurt Ja
Openbaar vervoer in de buurt Ja
Raamwerk Kunststof
Dak Mansardedak
Beglazing Gedeeltelijk dubbel
Verwarming Centrale verwarming
Isolatie Dakisolatie, muurisolatie
MVF-6252-0199_Hires Pieter
Interesse in deze woning?

Pieter helpt u graag

Gratis waardebepaling

U denkt erover uw woning te verkopen en wilt graag weten wat het waard is? We komen graag bij u langs en bepalen de waarde van uw woning.

Gratis waardebepaling

Deel deze woning

Uw persoonlijke adviseur in de regio

Maak kennis met de HypotheekWeter

Ligging

Afspraak maken voor een bezichtiging? Neem contact met ons op

Vergelijkbare woningen