Wij gebruiken cookies. Akkoord
0183 - 635011 Stel een vraag
Verkocht onder voorbehoud

Kapitein 14

Gorinchem Vraagprijs: € 447.500,- k.k.
  • Woonoppervlakte 130 m2
  • Perceeloppervlakte 238 m2
  • Aantal slaapkamers 4
  • Bouwjaar 2019

Omschrijving

Unieke kans! Nieuwbouw met een oplevering rond januari/februari!
Wauw, Ai Ai Kapitein wat een mooi huis! Dit is écht, en het kan van jou zijn! Als jij de nieuwe bewoner van de Kapitein 14 wordt, geniet je van een robuuste spiksplinternieuwe twee-onder-één-kap woning op Hoog Dalem (ca. 130 m² GBO) met een perceel van 238m², parkeren op eigen erf en een garage/berging welke aan de woning is gekoppeld. Deze absolute parel van een woning grenst aan de voorzijde aan een mooie brede straat met aan de achterzijde een ruime, circa 13 meter diepe tuin die als vanzelf afloopt in een waterpartij. De woning is voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp, gasloos, geheel vloerverwarming-/koeling en zeer goed geïsoleerd. De woonkamer is met 2.40 m uitgebouwd en voorzien van dubbele openslaande deuren en een luxe inbouwkeuken. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en een badkamer met ligbad. De 2e verdieping is vrij indeelbaar en voorzien van een dakraam. Laat je droom werkelijkheid worden.

De woning van de Kapitein 14
• Gasloze twee-onder-één-kap woning, in een moderne robuuste architectuur.
• Gasloos betekent in dit geval dat de woning is uitgerust met een warmtepomp.
• Deze woning is daarmee op de toekomst voorbereid.
• Standaard is de woning 2,40 m uitgebouwd, waardoor de leefruimte erg riant wordt.
• De woning heeft een garage/berging welke aan de woning gekoppeld is.
• De woning heeft een woonoppervlakte van circa 130 m2.
• De woning is circa 5,40 meter breed en circa 12 meter diep.
• De achtertuin is ca. 13 meter diep.
• De kavel is circa 238 m² groot.
• Uiteraard word je ook getrakteerd op een moderne keuken welke aan de voorzijde is gelegen en voorzien is van een prachtige strakke greeploze Alpin wit Utra hoogglans inbouw hoekkeuken met diverse laden en kasten.
•Apparatuur is van het Siemens o.a. vaatwasmachine, combi-magneton, koel-/vriescombinatie, blok wand schouwkap. Werkblad keramiek 6 mm, Mura.
• De woonkamer is naar de tuin gericht met een grote glazen pui, voorzien van dubbele openslaande deuren naar de tuin.
• De woning heeft een compleet ingerichte (extra vergrote 400 mm) badkamer met luxueus sanitair en tegelwerk van Villeroy en Boch inclusief ligbad.
• Parkeren voor 1 auto voorzien op je eigen kavel.
• De woning heeft een vrij indeelbare zolderverdieping met extra dakraam aan de achterzijde (meer slaapkamers mogelijk).

De Kapitein
Aan de oostzijde van De Eilanden is het kleinschalige project De Kapitein gelegen. Zij biedt je 10 royale gasloze twee-onderéén-kap-woningen met een moderne eigentijdse uitstraling. De woningen grenzen aan de voorzijde aan een mooie brede straat met aan de achterzijde een ruime, brede tuin die als vanzelf afloopt in een waterpartij. De ruimtelijkheid die dit geeft zal je vast en zeker aanspreken. Royaal wonen, zowel binnen als buiten, in een toekomstbestendig huis. In alle vroegte kun je genieten en uitkijken over de eigen waterpartij aan de achterzijde van de woning. En de kinderen? Zij kunnen heerlijk spelen en ravotten aan zowel de voorzijde als aan de achterzijde van de woningen vanwege de doodlopende straat.

De Eilanden
Hoog Dalem omvat verschillende deelgebieden waar inmiddels is en in de toekomst nog wordt gebouwd. Een van deze deelgebieden is 'De Eilanden. De Eilanden heeft een aantrekkelijk, waterrijk en groen karakter. Daarbij ligt de buurt vlakbij het centrum van Hoog Dalem, waardoor je straks alles binnen handbereik hebt. Deelgebied De Eilanden biedt al het goede van Gorinchem en voegt daar veel hedendaags wooncomfort aan toe. De Eilanden zijn bijzonder ruim opgezet en parkeren is hier nooit een probleem. Kortom: heerlijk rustig, ruim en nieuw wonen met het oude centrum van de vestingstad op 10 minuten fietsafstand.

Architect Olof Schonewille aan het woord
‘De Kapitein; enigszins sober, maar bovenal robuust en vol van karakter’. De nieuwe woonwijk Hoog Dalem kent het verleden van Gorinchem, als onderdeel van de Hollandse Waterlinie, als inspiratiebron, aldus Olof Schonewille, architect van de nieuwe woonwijk Hoog Dalem. In 1673 werden de stadswallen en bastions van Gorinchem opgenomen in het verdedigingsstelsel van inundatiegebieden, forten, sluizen en vestingen. De stijl van de woningen is mede daarom ook robuust en wat sober. Er wordt een duidelijke knipoog naar deze stadswallen met verdedigingsbastions gemaakt door de in het oog springende zinken penanten van de woningen en gevelopstanden met schoorstenen. Het dak is minder prominent aanwezig en ligt met haar PV-panelen aan de voorzijde opgesloten tussen de gevels. De verhoudingen van de kozijnen zijn staand, met een symmetrische verdeling. In de voorgevel is het keukenraam met het slaapkamerraam verbonden door metselwerkpenanten. Deze penanten, met betonnen sluitstenen, komen ook in de zijgevel terug. De twee-onder-één kapwoningen die De Kapitein rijk is zijn als ensemble ontworpen met het tegenovergelegen project dat voornamelijk uit rijwoningen bestaat. Hierdoor krijgt dit deel van de totale wijk een sterke eigen identiteit: hedendaags traditionele woningen, enigszins
sober, maar bovenal robuust en vol van karakter.

De kapitein in de toekomst
Zonnepanelen, bodemwarmtepomp, vloerverwarming, duurzame isolatie, dubbel glas. In het project ‘De Kapitein’ worden comfortabele, gasloze en toekomstbestendige woningen ontwikkeld met een hoge duurzaamheidsambitie. De hoge energieprestatie in dit project wordt onder andere bereikt door de woningen te voorzien van elektrische combiwarmtepompen. De combinatie van de warmtepomp en een goede isolatie van de woning en opwekking van duurzame elektriciteit met behulp van 12 zonnepanelen zorgt voor een zeer energiezuinige woning. Dit is niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee.

Bodemwarmtepomp
De bodemwarmtepomp verwarmt en koelt de woning door energie te onttrekken uit grondbronnen. Je hebt daardoor altijd een comfortabele binnen temperatuur, verwarming in de winter en koeling in de zomer. En het verwarmt ook je tapwater. De zonnepanelen voorzien de bodemwarmtepomp van de nodige elektra.

12 Zonnepanelen
De zonnepanelen voorzien de bodemwarmtepomp van de nodige elektra.

Vloerverwarming
Een huis met vloerverwarming heeft meer woonoppervlak doordat er geen (grote) verwarmingspanelen geplaatst hoeven te worden. Daarnaast zorgt vloerverwarming voor minder stof waardoor je huis gezonder is. Ook is vloerverwarming een constante verwarmingsbron, waardoor pieken en dalen in het stoken tot het verleden behoren.

De woning wordt u aangeboden met een bodemwarmtepomp-installatie gebaseerd op huur van de pomp. Uiteraard is het mogelijk om deze pomp te kopen. Voor alle feiten op een rij verwijzen wij graag naar de aparte uitgebreide informatie hierover bij de makelaar.

Slim Wonen
Gemakkelijk, sfeervol, energiezuinig en veilig. De huizen van de Kapitein zijn allemaal uitgerust met een basis SlimWonen-installatie van Heijmans. Dit betekent nóg meer woongenot door een intelligent besturingssysteem van de installaties in je huis. Bedienen via je smartphone, tablet, op afstand of gewoon met schakelaars. Dat bepaal je helemaal zelf.
De woning is standaard voorzien van een Slim-Wonen-installatie met de volgende functies:
• Schakelmogelijkheid wandcontactdozen
• Philips Hue-led integratie
• Alles aan of uit met één knop
• Koppeling met rookmelders
• Zelf programmeren van schakelaars

TECHNISCHE OMSCHRIJVING

FUNDERING
De fundering van de woning bestaat uit gewapend betonnen funderingsbalken op palen.

BEGANE GRONDVLOER
De begane grondvloer van de woning is een geïsoleerde betonnen systeemvloer, met een isolatiewaarde van Rc = 4,0 m2K/W. De vloer wordt afgewerkt met een cementdekvloer. Bij de entree wordt een geïsoleerd luik aangebracht. Deze biedt toegang tot de kruipruimte. .

VERDIEPINGSVLOER
De verdiepingsvloeren worden uitgevoerd als betonnen kanaalplaatvloeren voorzien van een cementdekvloer. De V-naden aan de onderzijde van de vloerplaten blijven in het zicht. Waar nodig worden sparingen aangebracht voor leidingwerk. Naast de trapgaten wordt een thermisch verzinkt stalen raveelijzer aangebracht.

DAK
De daken van de woningen hebben een isolatiewaarde van Rc = 6.0 m2K/W. Het schuine dak van de woning wordt uitgevoerd met geïsoleerde dakelementen. De onderzijde van deze dakelementen, bestaat uit een vochtbestendige spaanplaat voorzien van een witte afwerklaag. De naden tussen de verschillende dakelementen worden afgewerkt middels een kunststof profiel. De plaatnaden binnen de elementen en de bevestigingsmiddelen. Daar waar nodig worden op de 2e verdieping constructieve knieschotten aangebracht. Deze knieschotten bestaan uit vurenhouten regelwerk met een beplating van vochtbestendige spaanplaat voorzien van een witte afwerklaag. De knieschotten worden voorzien van één of meer uitneembare panelen. Gezien de constructieve achtergrond van deze knieschotten mogen deze niet verwijderd worden.

WONINGSCHEIDENDE WANDEN
Woningscheidende wanden en kopwanden worden uitgevoerd als geprefabriceerde betonelementen en als ankerloze spouwconstructie gemonteerd. blijven hierbij in het zicht.

BINNENSPOUWBLADEN
De binnenspouwbladen worden uitgevoerd in prefab beton en in de spouw geïsoleerd.

GEVELKOZIJNEN, RAMEN EN DEUREN
De buitenkozijnen worden vervaardigd van kunststof. De kozijnen hebben haakse hoekverbindingen. Het voordeurkozijn en het buitenbergingskozijn zijn van hardhout. De isolatiewaarde van de buitengevels van de woning bedraagt Rc = 4.5 m2K/W. De voordeur is een geïsoleerde afgelakte vlakke plaatdeur van hardhout, voorzien van de op tekening aangegeven glasopening en een brievenbus. De dorpel is gemaakt van kunststof. Waar nodig worden in de kozijnen zelfregelende, aluminium ventilatieroosters aangebracht.

BUITENBEGLAZING HR++
In alle glasopeningen van de buitenkozijnen, -deuren en –ramen wordt isolerend HR++ beglazing aangebracht.

HANG- EN SLUITWERK
Alle ramen en deuren die volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen bereikbaar zijn, worden voorzien van inbraakvertragend hang- en sluitwerk (inbraakwerendheidsklasse 2). Zo zijn alle buitendeuren van de woning voorzien van een cilinderslot, deurkruk of greepschild, scharnieren en meerpuntsluiting. De draaiende delen worden voorzien van scharnieren en een ééngreep-meerpuntsluiting, daar waar nodig afsluitbaar. Alle cilindersloten worden geleverd in een gelijksluitende serie.

DAKAFWERKING
Het dak van de woningen wordt afgewerkt met betonnen dakpannen, type sneldek.

PLAFONDS
De betonnen plafonds (met uitzondering van het plafond in de meterkast) worden afgewerkt met wit structuurspuitwerk. De V-naden tussen de geprefabriceerde betonnen vloerelementen zullen in het zicht blijven.

TRAP
De trap naar de eerste verdieping is een dichte vurenhouten trap met stootborden van spaanplaat.De trap naar de tweede verdieping is een open vurenhouten trap. T.b.v. leidingwerk worden conform tekening lepe hoeken aangebracht. Langs het trapgat en op de trapboom langs de open zijde van de trap, wordt een houten spijlenhek aangebracht. Aan de wand naast de trap wordt een hardhouten muurleuning bevestigd.

BUITENKRAAN
Aan de achterzijde van de woning wordt een vorstvrije buitenkraan gemonteerd. Een vorstvrije buitenkraan hoef je in de winterperiode niet af te tappen. Bij een vorstvrije buitenkraan die dicht is, is de leiding in de muur namelijk leeg waardoor deze niet kan bevriezen.

HEMELWATERAFVOEREN EN GOTEN
De dakgoten worden uitgevoerd in zink. De hemelwaterafvoeren in de voorgevel welke zichtbaar zijn worden uitgevoerd in zink. Daar waar deze verwerkt zijn in de zinken kolommen zijn deze van kunststof. De hemelwaterafvoeren aan de achterzijden van alle woningen zijn ook van kunststof.

MECHANISCHE VENTILATIE
In de keuken, het toilet op de begane grond, de badkamer en ter plaatse van de wasmachine / wasdroger opstelplaats wordt mechanisch geventileerd. De plaatsen van de ventielen kunnen enigszins van de tekeningen afwijken in verband met het uitwerken van het kanalenverloop. De kanalen zijn zoveel mogelijk weggewerkt, met uitzondering van de kanalen in de technische zone op de tweede verdieping. Voor de mechanische ventilatie wordt een meerstandenschakelaar aangebracht nabij de thermostaat. Deze meerstandenschakelaar bevat tevens een CO2-sensor, die het CO2 gehalte in de woonkamer meet. Afhankelijk van de hoogte van de CO2 zal de mechanische ventilator meer- of minder lucht afzuigen. Let op! Op de afzuigpunten in de keuken kan geen afzuigkap aangesloten worden. U kunt uitsluitend een recirculatiekap plaatsen.

CENTRALE VERWARMING
Per woning wordt een warmtepomp met gesloten bodembron geïnstalleerd, voorzien van een kamerthermostaat in de woonkamer. De warmtepomp bevindt zich in de trapkast van de woning.

VLOERVERWARMING
De verwarming geschiedt door middel van vloerverwarming, welke in alle verkeersruimten, alle verblijfsruimten, het toilet en de badkamer wordt aangelegd. De 1e en de 2e verdieping worden voorzien van een niet thermostatisch te regelen vloerverwarming. De verdeler van de vloerverwarming wordt geplaatst in de installatiezone op de 2e verdieping. De badkamer wordt, naast vloerverwarming, ook voorzien van een elektrische handdoekradiator. Let op! Er mag vanwege de aanwezigheid van vloerverwarming niet in de afwerkvloer geboord of gehakt worden. U dient bij uw vloerleverancier goed na te vragen of de vloerafwerking geschikt is voor vloerverwarming. De onderstaande punten kunnen u hierbij helpen:
• De maximale ontwerptemperatuur van de vloerverwarming bedraagt 55graden Celsius.
• De vloerafwerking mag een maximale weerstand hebben van een Rc-waarde van 0,09 m2 K/W. Een hogere weerstand kan ervoor zorgen dat er onvoldoende warmte-afgifte beschikbaar is om de
ontwerp temperatuur te garanderen.

WARMWATERVOORZIENING
De koudwaterleidingen worden vanaf de meterkast naar alle sanitaire toestellen aangebracht, de plaats voor de spoelbak van de keukeninrichting, de buitenkraan en naar het tappunt nabij de centrale verwarmingsunit/wasmachine in de installatiezone op de 2e verdieping van de woning. De warmwaterleidingen worden vanaf de warmtepomp in de woning aangebracht naar de douchehoek, de wastafel en de plaats voor de spoelbak van de keukeninrichting.

WASMACHINE EN WASDROGER
In de installatiezone van de woning worden een voorziening voor een wasmachine en wasdroger aangebracht. Deze bestaat uit een verchroomde tapkraan (fabricaat VSH) en een kunststof sifon en afvoer (beiden in het zicht aangebracht tegen het knieschot). Daarnaast twee enkele wandcontactdozen op een aparte groep. Er wordt in de woning geen afvoerkanaal voor de aansluiting van een luchtdroger aangebracht.

ROOKMELDERS
In de entreehal, de overloop van de eerste verdieping en op de tweede verdieping worden rookmelders geplaatst. Deze rookmelders worden op de elektrische installatie en SlimWonen installatie van de woning aangesloten.

TELECOM
In de woonkamer bevindt zich een afgemonteerd UTP aansluitpunt (ook te gebruiken voor telefoon) en een afgemonteerd aansluitpunt ten behoeve van de CAI. In de slaapkamers bevindt zich een bedrade (niet afgemonteerde) CAI /UTP leiding met inbouwdoos. De aansluiting op het CAI-net en het net van KNP / glasvezel zitten niet in de koopprijs.

ZONNESTROOMINSTALLATIE
De woning is voorzien van een zonnestroominstallatie. Deze installatie bestaat uit 12 zonnepanelen op het voorgevel dak, een omvormer in de installatiezone en een aparte groep in de meterkast. Via de slimme elektrameter, in de meterkast, wordt de opgewekte stroom terug in het elektriciteitsnetwerk geleid. De energie die de zonnestroominstallatie opwekt, wordt door de slimme meter automatisch verrekend met het eigen verbruik. Dit heet salderen. Het is gebruikelijk om de panelen zo hoog mogelijk op het dak te leggen.

TOTALE ENERGIE INSTALLATIE
De energie installatie (bronnen, warmtepomp en zonnepanelen) kan worden aangekocht of gehuurd. Koop kan interessant zijn aangezien u deze momenteel tegen een lage rente kunt mee financieren en het uw eigendom wordt. Huur heeft als voordeel dat u geen omkijken heeft naar de installatie aangezien onderhoud, service en vervanging bij de exploitant ligt. Bij de makelaar is een brochure op te vragen met een uitgebreide informatie.

GARAGE/BUITENBERGING
Aangrenzend aan de woningen wordt een gemetselde stenen garage/buitenberging met plat dak geplaatst op een geïsoleerde betonvloer. Deze buitenberging wordt uitgevoerd als ongeïsoleerde spouwmuur met het buitenspouwblad identiek aan het metselwerk van de overige buitengevels conform afwerkstaat en het binnenspouwblad in beton. Het ongeïsoleerde dak bestaat uit een houten balklaag, voorzien van dakbeschot. Deze wordt voorzien van een bitumineuze dakbedekking met aluminium daktrim. In de voorgevel van de berging wordt een plaatstalen kanteldeur geplaatst en een loopdeur. In de achtergevel wordt een hardhouten deur aangebracht welke is voorzien van gelaagd enkel mat glas en is uitgevoerd met een cilinderslot, gelijksluitend met de woning. Het deurkozijn wordt uitgevoerd in hardhout’.

KORTOM:
De oplevering staat gepland voor medio januari/februari 2020. Je hoeft dus niet lang te wachten en het huis ruikt nog als nieuw. Waar wacht je nog op?

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemene informatie

Beschikbaar vanaf In overleg
Ligging Wijk, aan rustige weg, aan de waterkant
Perceeloppervlakte 238 m2
Perceelbreedte 8,36 m
Perceeldiepte 28,46 m
Bebouwde oppervlakte. 82 m2
Totale woonoppervlakte 130 m2
Type constructie Traditioneel
Bouwjaar 2019
Inhoud 575 m3
Gevelbreedte 8,36 m
Bouwlagen 3
Overige inpandige ruimte 16,3 m2
Algemene staat Luxe afwerking

Indeling

Kamers 5
Slaapkamers 4
Badkamers 1
WC 2
Woonkamer 36,2 m2
Keuken 10 m2
Zolder 26 m2
Tuin 108 m2
Tuin breedte 8,36 m
Tuin diepte 13 m
Tuin oriëntatie Oost
Tuin kwaliteit Aan te leggen
Garage types Steen aangebouwd
Parking 1

Comfort

Winkel in de buurt Ja
School in de buurt Ja
Snelweg in de buurt Ja
Openbaar vervoer in de buurt Ja
Raamwerk Kunststof
Dak Zadeldak
Beglazing Hoogrendementsglas
Verwarming Vloerverw. geheel, warmtepomp
Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, volledig geïsoleerd
MVF-6252-0190_LR Stefan
Interesse in deze woning?

Stefan helpt u graag

Gratis waardebepaling

U denkt erover uw woning te verkopen en wilt graag weten wat het waard is? We komen graag bij u langs en bepalen de waarde van uw woning.

Gratis waardebepaling

Deel deze woning

Uw persoonlijke adviseur in de regio

Maak kennis met de HypotheekWeter

Ligging

Afspraak maken voor een bezichtiging? Neem contact met ons op

Vergelijkbare woningen