Wij gebruiken cookies. Akkoord
0183 - 635011 Stel een vraag
Beschikbaar

Damseweg 84

BRANDWIJK Vraagprijs: € 500.000,- k.k.
  • Woonoppervlakte 354 m2
  • Perceeloppervlakte 1030 m2
  • Aantal slaapkamers 4
  • Bouwjaar 1882

Omschrijving

Multifunctioneel woonhuis met naastgelegen schuur (mogelijkheid tot een tweede woning) en diepe vrije tuin. Mogelijkheden voor een winkel-/bedrijfs-/kantoorruimte!

Aan ruimte geen gebrek, aan mogelijkheden evenmin. Door het surplus aan ruimte, is de combinatie van werken en wonen ideaal. Statig droomhuis! Ja juist, met die woorden slaan we de spijker volledig op z’n kop als we eens even stil blijven staan voor dit royale pand met z’n ingezwenkte lijstgevel, aangebouwde schuur/garage (91m²) en ruime sfeervol aangelegde tuin, gelegen op het westen! U treft deze fraaie, eeuwenoude woning op één van de meest prominente plekken in Brandwijk (Vuilendam) en na binnenkomst is gegarandeerd iedere bezoeker verrast!

Globale indeling: entree, woon-/eetkamer met openhaardpartij, voormalige winkelruimte, half open keuken met hoekopstelling, goed geïsoleerde aangebouwde serre (bouwjaar 2000) met schuifpui naar tuin, bijkeuken met toilet en wasruimte, multifunctionele ruimte met schuifdeur, garage met roldeur en deur naar de tuin. Verdieping woonhuis: overloop, 4 slaapkamers en een badkamer. Zolder woonhuis. Boven de schuur is een open zolderruimte.

INDELING BEGANE GROND

Entree
Via de entree is direct de woon-eetkamer bereikbaar met doorgang naar de voormalige winkelruimte welke van een eigen entree is voorzien. Vloerafwerking : plavuizen, beige. Wandafwerking : granol, wit. Plafondafwerking: gipsplaten, balken.

Woonkamer - ca. 37 m²
Sfeervolle woonkamer met schoonmetselwerk open haardpartij. Vanuit deze ruimte is de keuken en de serre bereikbaar. In deze ruimte is een draaitrap opgesteld naar de slaapverdieping. Vloerafwerking : deels plavuizen, deels vloerbedekking. Wandafwerking : granol, wit. Plafondafwerking: gipsplaten, balken .

Half open keuken - ca. 14.4 m²
Deze ruimte is gesitueerd aan de achterzijde van de woning en via de keuken is de doorgang naar de bijkeuken met achterportaal en de voormalige winkelruimte bereikbaar. De keuken is voorzien van een mooie L-vormige keukenunit in een lichte houtnerf kleurstelling . Deze keuken is voorzien van een koelkast, een Siemens combi-magnetron / heteluchtoven, 5-pits Etna gaskooktoestel, afzuigkap en een Juno vaatwasmachine. De hoekunit is voorzien van een natuursteen werkblad in een lichte kleurstelling. Het oorspronkelijke buitenraam is in tact gebleven en gesitueerd boven het aanrecht met leuk zicht op de serre en de tuin. Krachtstroom aanwezig. Vloerafwerking : vinyl, geblokt wit. Wandafwerking : kunststof schroten, wit. Plafondafwerking: schrootjes, hout.

Serre - ca. 31 m²
De goed geïsoleerde serre is in 2000 aangebouwd. Mooie lichte ruimte direct grenzend aan de woon-/eetkamer (via schuifpui bereikbaar) en voorzien van openslaande deuren en een aparte draai-/kiepdeur naar de tuin. Extra lichtinval door twee flinke lichtstraten. Vloerafwerking : vinyl, geblokt wit. Wandafwerking : grotendeels glas (HR++ kwaliteit) en deels buitenmuur wit gesausd. Plafondafwerking: gipsplaten.

Voormalige winkelruimte/eetkamer - ca. 38.5 m²
Deze voormalige winkelruimte is gesitueerd aan de voorzijde van de woning (eigen ingang) en is voor vele doeleinden geschikt. Via authentieke schuifdeuren is de multifunctionele ruimte bereikbaar van 28m² met grote schuifdeur aan de straatzijde. Vloerafwerking : plavuizen, beige. Wandafwerking : granol, wit. Plafondafwerking: gipsplaten, balken.

Bijkeuken - ca. 16.9 m²
Deze bijkeuken combineert een tal van functies. Daarmee presenteert het zich als een uiterst handige ruimte. De bijkeuken doet in de eerste plaats dienst als doorgang richting de garage, de keuken en de multifunctionele ruimte. Verder bevinden zich hier een toiletruimte, een schuifdeur aan de voorzijde en een deur naar de tuin en fungeert het daarmee als achterom. Tenslotte herleiden de hier opgestelde huishoudelijke apparaten het oorspronkelijke gebruik van deze ruimte. De wasmachine en wasdroger staan er opgesteld, waarvoor de aansluitingen aanwezig zijn. Tevens is er ruim plaats voor bijvoorbeeld een vriezer. Via een achtergelegen tussenhal is de keuken bereikbaar.

Multifunctionele bergruimte/kantoor vul zelf maar in… - ca. 29.4 m²
Bereikbaar vanuit de bijkeuken en via de authentieke schuifdeuren ook vanuit de winkel. Praktische ruimte voorzien van een schuifdeur aan de voorzijde , gesitueerd in de schuur maar is bij het woongedeelte betrokken en multifunctioneel bruikbaar te denken valt aan grote bergruimte, kantoor, opslag , uitbreiding winkel etc. Meterkast, ca. 14 groepen inclusief krachtstroom.

Garage - ca. 31.6 m²
De garage is toegankelijk via de bijkeuken en de multifunctionele ruimte en is daarmee dus binnendoor bereikbaar. De garage is in de schuur gemaakt en meet ca. 11.70 x 2.73 m. De garageruimte is aan de voorzijde toegankelijk door middel van een op afstand bedienbare elektrische roldeur. Twee authentieke openslaande deuren aan de achterzijde maakt de tuin toegankelijk.

INDELING 1E VERDIEPING (BOVEN WOONHUIS)

Overloop - ca. 11m²
De overloop is de verkeersruimte op deze slaapverdieping (de overloop is in tweeën gedeeld; een kleine bij de badkamer en daarna de grote overloop). Het zorgt voor de toegankelijkheid van een viertal heerlijk royaal bemeten slaapkamers en een complete badkamer. Ook is hier de steektrap opgesteld naar de zolderverdieping. Vloerafwerking : vloerbedekking. Wandafwerking : licht beige gesausd. Plafondafwerking : gipsplaten.

Slaapkamer 1 - ca. 18 m²
Gesitueerd aan de voorzijde van de woning en voorzien van een kunststof draai-/kiepraam met dubbel glas en twee grote inbouwkasten (schuine gedeelte). Vloerafwerking : vloerbedekking. Wandafwerking : behang of latex. Plafondafwerking : gipsplaten.

Slaapkamer 2 - ca. 14.9 m²
Gesitueerd aan de voorzijde van de woning en voorzien van een kunststof draai-/kiepraam met dubbel glas en een grote inbouwkast (schuine gedeelte). Vloerafwerking : vloerbedekking. Wandafwerking : behang of latex. Plafondafwerking: gipsplaten.

Slaapkamer 3 - ca. 20 m²
Gesitueerd aan de achterzijde van de woning en voorzien van twee openslaande kunststof ramen met dubbel glas.
Vloerafwerking: vloerbedekking. Wandafwerking: behang of latex. Plafondafwerking: gipsplaten.

Slaapkamer 4 - ca. 8,7 m²
Gesitueerd aan de zuidzijde van de woning en voorzien van een kantelraam. Vloerafwerking : vloerbedekking. Wandafwerking : behang of latex. Plafondafwerking : gipsplaten.

Badkamer - ca. 5.5 m²
Deze ruimte is afgewerkt in lichte tinten. Het sanitair omvat een ligbad met whirlpool, een wastafel en een 2e toilet. Deze ruimte wordt geventileerd door middel van een kantelraam. Tevens is hier een aansluiting voor de wasmachine aanwezig (ook in de bijkeuken) alsmede een afvoer voor de wasdroger met doorvoer door de muur. Vloerafwerking : vinyl op vloertegels, licht beige. Wandafwerking : tegels, wit. Plafondafwerking : gipsplaten.

INDELING ZOLDERVERDIEPING (BOVEN WOONHUIS)

Zolder - ca. 29 m²
Afmeting 9.44 x 5.32m. Open zolderverdieping met mogelijkheid voor meerdere kamers. In de achtergevel is een authentiek “stalraam” (kantelraam, 92 cm. hoog). Opstelplaats van de nieuwe c.v. combiketel, geplaatst in december 2019, type Nefit Trendline II HRC 30 Cw5. De energiebesparing is (volgens Nefit) tot 199 euro per jaar. De nieuw ontwikkelde pomp levert gemiddeld 99 euro per jaar op.

Tuin
De totale kavel meet 1.030 m². Wanneer je je in de tuin bevindt, ervaar je wat echte privacy is. Er is totaal geen inkijk van buitenaf. De vrolijke bosschage verhult enigszins de breedte van de zonnige tuin. Direct achter de woning is een mooi ruim terras aanwezig. De tuin met het grote gazon eindigt aan de achterzijde aan een slootje welke rimpelloos overgaat in het weidse polderlandschap. De tuin leent zich prima voor het houden van kleinvee. Via de naastgelegen schuur is er sprake van een achterom (erfdienstbaarheid recht van weg), bovendien is 30 centimeter uit de voorgevel van de schuur eigendom.


Situatie
Dit droomhuis staat in de Alblasserwaard op 1.030m² eigen grond in de lintbebouwing van het dorp Brandwijk. Een dorp met bovendien een prachtig silhouet, niet bedorven door nieuwbouw of bedrijventerreinen, maar de Graafstroom die dwars door de aangrenzende dorpen loopt. In schaatswinters vormt het water het decor voor schaatsminnend publiek, die de zeventig kilometer lange Molentocht op lange ijzers aflegt. Samen met 6 andere dorpen, die bijna allemaal langs het alom bekende riviertje liggen, vormen zij de gemeente Graafstroom. Een schilderachtig en harmonieus geheel van oude boerderijen, water en het Hollandse landschap waar rust en ruimte nog in grote mate aanwezig is. In Brandwijk, maar ook in omliggende dorpjes, vinden we de voor de Alblasserwaard zo kenmerkende lintbebouwing langs de riviertjes en dijken. Direct achter de karakteristieke woonboerderijen en huizen begint het open weidelandschap met kilometers ver uitzicht. Aan de horizon doemen als hoogste punt een kerktoren of molen op. Wonen in Brandwijk betekent wonen temidden van een typisch stukje Holland; landelijk en rustig, maar toch centraal. Want met de A15/A27 in de buurt, zijn grote steden zoals Gorinchem (circa 12 km), Utrecht, Rotterdam en Breda makkelijk en snel bereikbaar.


Brandwijk
Gemeente: Molenlanden
Het dorp Brandwijk, in de volksmond Braank, ligt ten noorden van de Molenlanden tegenover Molenaarsgraaf en heeft een oppervlakte van 1231 hectaren. Op 1 januari 2009 telde Brandwijk 1228 inwoners en 462 woningen. Een deel van Brandwijk is de Donk, in de volksmond de 'Braankse Donk' genoemd, een in het polderlandschap liggende natuurlijk gevormde zandheuvel, waarop een vijftal boerderijen is gebouwd. De Donk wordt al vanaf de Middeleeuwen bewoond en ooit stond hier het klooster Sint Maartensdonk. Een markant pand in Brandwijk is café Boerenklaas, zo'n honderd tot honderdvijftig jaar geleden herbergpleisterplaats voor de postkoets. Deze "herberg" dateert al van voor 1890. De overlevering vertelt dat deze herberg werd genoemd naar Boer Klaas, die in zijn boerderij in een verhoogde kamer weleens een borreltje schonk. Molenaarsgraaf, gelegen ten zuiden van de Graafstroom tegenover Brandwijk, heeft een oppervlakte van 788 hectaren en telde op 1 januari 2009 1071 inwoners en 373 woningen. De naam van het dorp Molenaarsgraaf is omstreeks de tweede helft van de 13e eeuw ontstaan toen de toenmalige ambachtsheer van Molenaarsgraaf, Willem de Molenaar, opdracht gaf tot het graven van een vaart. De grens tussen de dorpen Molenaarsgraaf en Brandwijk loopt door het midden van de Graafstroom. Molenaarsgraaf ligt aan het veenriviertje Graafstroom of Alblas. Fietsers die de bewegwijzerde ‘Molenroute’ volgen komen door het lintdorp met zijn Kerkmolen (watermolen) en deels zestiende-eeuwse N.H.Kerk. De mini-markt is op de parkeerplaats "Graveland" op dinsdagmorgen, de branches zijn: - vis en aanverwante artikelen; - aardappelen, groente en fruit etc. Tevens op 200 meter afstand een ambachtelijke slager, bakker, kaaswinkel, fietsenwinkel en witgoedzaak. Op ongeveer 1 ½ kilometer afstand bevindt zich een klein winkelcentrum “De Molenwaard” met daarin diverse winkels, kapsalon en een C1000.

Ligging
Belangrijke elementen als RUIMTE, COMFORT, RUST en ONTHAASTEN hebben elkaar gevonden en maken het ‘gewone’ wonen tot een beleving op zich!
Bovendien is de situering t.o.v. de uitvalswegen (A15 en A27 en de provinciale weg N214) richting het randstedelijke gebied en de dorpskern van Brandwijk prima te noemen. Kortom: dé ideale stek voor mensen die de vrijheid van het landleven prefereren boven de hectiek van de stad, maar toch met belangrijke voorzieningen als scholen en winkels op betrekkelijk korte afstand.

Bestemming en gebruik
- doeleinden omschrijving perceel Damseweg 84 centrumgebied zijn bestemd voor;
- het wonen en in samenhang daarmee, voor praktijkruimten;
- detailhandel en dienstverlening;
- maatschappelijke doeleinden;
- kantoren voor zover deze qua aard, schaal en binding passen bij de kern;
- erven en tuinen
- verkeer- en parkeervoorzieningen, groenvoorzieningen en water
- splitsen van de woning (twee woningen) is mogelijk mits het aan een aantal voorwaarden voldoet er dient bouwvergunning aangevraagd te worden.

 

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg

Bouwvorm

Soort object Woonhuis
Soort woning Eengezinswoning
Type woning Tussenwoning
Bouwjaar 1882
Bouwvorm Bestaande bouw
Ligging In een woonwijk

Indeling

Woonoppervlakte 354 m²
Perceeloppervlakte 1030 m²
Inhoud 1357 m³
Aantal kamers 7
Aantal slaapkamers 4
Aantal woonlagen 3

Energie

Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming Cv ketel

Buitenruimte

Tuin Tuin rondom
Hoofdtuin Tuin rondom
Achterom Nee
Kwaliteit tuin Normaal

Bergruimte

Garage Aangebouwd steen, eigen parkeerplaats

Dak

Dak Samengesteld dak

Overig

Permanente bewoning Ja
Onderhoud binnen Goed
Onderhoud buiten Goed

Kadastrale gegevens

Gemeente Brandwijk
Sectie D
Perceelnummer 43
Oppervlakte 1030 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
MVF-4293-0082
Interesse in deze woning?

Leo helpt u graag

Gratis waardebepaling

U denkt erover uw woning te verkopen en wilt graag weten wat het waard is? We komen graag bij u langs en bepalen de waarde van uw woning.

Gratis waardebepaling

Deel deze woning

Uw persoonlijke adviseur in de regio

Maak kennis met de HypotheekWeter
Afspraak maken voor een bezichtiging? Neem contact met ons op