menu ?

Woudrichem

Rijkswal 54

Waterwoning

Vraagprijs: € 245.000,- k.k.


3 397 m³ 70 m² 92 m²

Fenomenaal uitzicht over de rivier!

 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 1
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 2
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 3
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 4
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 5
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 6
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 7
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 8
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 9
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 10
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 11
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 12
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 13
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 14
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 15
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 16
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 17
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 18
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 19
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 20
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 21
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 22
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 23
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 24
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 25
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 26
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 27
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 28
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 29
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 30
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 31
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 32
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 33
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 34
 • Waterwoning Woudrichem Verkocht 35

Verkoopprocedure: Er zijn twee kijkdagen gepland op vrijdag 24 augustus van 16.00-17.00 en zaterdag 25 augustus van 10.30-11.30 uur. Tijdens het 'open huis' kun je gewoon onaangekondigd aanbellen en binnen kijken, de makelaar is dan aanwezig. Welkom!

Wonen in een vesting uitkijkend over water... Deze kreten zouden toch zo uit een vakantiebrochure kunnen komen? Toch horen ze allemaal bij dit authentieke huis aan de Rijkswal 54 te Woudrichem. Klaar om verliefd te worden?! Een bijzonder charmant huis op een bijzonder plek op het 3 rivierenpunt. Het staat aan de Rijkswal, ver boven het waterniveau waar Maas, Waal en Merwede samenkomen en vlakbij de gevangenpoort en de waterpoort. Een huis met twee verdiepingen en een souterrain. Het heeft geen eigen tuin (klein balkonterras) maar je moet de gehele vesting als je tuin beschouwen. De buitenzijde kenmerkt zich door fraai metselwerk en mooie T-raamkozijnen. De Rijkswal bood van oudsher bescherming aan haar inwoners voor de gevaren van buitenaf. Aan de voorzijde geniet men van een panoramisch uitzicht over het voorliggende water van de Maas, de historische haven en aan de horizon schittert in de verte o.a. Slot Loevestein. Een uitzicht dat zomer en winter blijft boeien. Op loopafstand vertrekt het voetveer naar hartje Gorinchem. U kunt de pont zien aankomen. Kortom: een zeer sfeervol en authentiek woonhuis in een van de mooiste vestingstadjes van Nederland. Ontstaan aan de rivier en sterk verbonden met al het water buiten de wallen. Het is een huis voor de liefhebber die bijzonder wil wonen. Mede door de fraaie ligging verdient de woning het om te worden opgewaardeerd naar de eisen van deze tijd.

Een kans van 1 op ....!
Hoe groot is de kans dat er een huis met rivierzicht te koop komt?
Wij denken dat die kans heel erg klein is, want dit soort woningen zijn er nu eenmaal niet veel. Zou je het leuk vinden om jouw nieuwe huis zo op te knappen, dat het je eigen droompaleis wordt? Kom dan snel kijken bij de Rijkswal 54 in Woudrichem!

INDELING

Welkom
Onze tour start voor de woning. Het metselwerk wordt verlevendigd door sierlijke segmentbogen, speklagen en decoratief geschilderde stenen boven de mooie T-raamkozijnen. Het huis is gelegen aan een verkeersvrij wandelpad van grind hoog op de wal en kijkt uit over het water. Het is heerlijk om op een bankje voor de woning zitten om te genieten van de zon en het levendige uitzicht. Want wie komt kijken op de Rijkswal 54 zal meteen merken dat dit huis meer is dan een verzameling stenen. De geluksvogel die hier mag gaan wonen koopt een sfeervol thuis in de stad Woudrichem; een plek waar jaarlijks vele toeristen hun ogen uitkijken in het gezellige centrum en waar altijd wel iets te beleven valt.

Entree – 5 m²
We gaan het huis binnen via de voordeur. De centrale gang splitst het huis in tweeën. Links de woonkamer en rechts van de gang de woonkeuken beide met geweldig uitzicht over de rivier. Het interieur bevat authentieke elementen zoals de prachtige paneeldeuren met houten deurknoppen. Aan het einde van de gang is de toiletruimte gesitueerd en er is een deur met trap naar de verdieping alsmede bergruimte onder de trap. Vloer: houten vloerdelen. Wanden: sauswerk. Plafond: balkjes.

Toilet
Nette toiletruimte voorzien van een zwevend toilet en mechanische ventilatie. Vloer: tegels. Wanden: deels betegeld met crèmekleurige tegels.

Woonkeuken – ca. 11.60 m²
We lopen door naar de gezellige kook- en woonruimte met houten haardmantel. Hier zie je een ronde tafel voor het raam geplaatst met magnifiek uitzicht over de rivier en de historische haven. De landelijke hoekkeuken is in 2002 geplaatst en voorzien van crèmekleurige kastfronten gecombineerd met een granieten aanrechtblad. Daglichttoetreding door middel van een extra zijraam in de westgevel. Aan apparatuur is aanwezig een vaatwasmachine, een inductie kookplaat met afzuigkap, een koelkast en een oven. Vloer: houten vloerdelen. Wanden: sauswerk + sierrand. Plafond: balkjes.

Woonkamer – ca. 23 m²
De woonkamer vind je aan de voorkant van het huis. Vanuit je luie stoel zie je de boten voorbijvaren. Twee prachtige T-ramen met bovenlicht bieden een prachtig uitzicht op de historische haven, de rusteloze Merwede-Waal en de schitterende uiterwaarden tussen Gorinchem en Dalem. Een uitzicht dat zomer en winter blijft boeien. Tevens is er een extra zijraam in de oostgevel. De houten vloerdelen in combinatie met de sfeervolle zwart marmeren haardmantel met gietijzeren potkachel (thans niet aangesloten, pijpen zijn wel aanwezig) zorgen voor extra gezelligheid. Vanuit deze ruimte is een trap naar het lager gelegen onderhuis/souterrain. Vloer: grenen vloerdelen. Wanden: gesausd. Plafond: balkjes.

VERDIEPING

Overloop
Deze overloop met dakraam geeft toegang aan 3 slaapkamers, een toiletruimte, een vaste kast en bergruimte boven de trap. Vloer: tapijt. Wanden: sauswerk. Plafond: sauswerk.

Toilet
Praktische toiletruimte met staand toilet en wastafel met warm-/koud water. Daglicht door middel van een dakraam. Vloer: tegels, zwart-wit. Wanden: deels betegeld met witte tegels.

Slaapkamer 1 – ca. 8.82 m²
Gesitueerd aan de voorzijde van de woning. T-raam met voorzetraam en prachtig uitzicht over de rivier. Bergruimte achter de knieschotten. Vloer: tapijt. Wanden: sauswerk. Plafond: kunststof delen.

Slaapkamer 2 – ca. 8.19 m²
Deze slaapkamer is eveneens gesitueerd aan de voorzijde van de woning. T-raam met voorzetraam en prachtig uitzicht over de rivier. Bergruimte achter de knieschotten. Vloer: tapijt. Wanden: sauswerk. Plafond: kunststof delen.

Slaapkamer 3 – ca. 7.72 m²
Gesitueerd aan de oostzijde van de woning en voorzien van een dakraam en berging achter de knieschotten. Vloer: tapijt. Wanden: sauswerk. Plafond: sauswerk.

ONDERHUIS – SOUTERRAIN

We nemen ook nog een kijkje in het souterrain. De grote ruimte die je in het souterrain vindt, biedt je tal van mogelijkheden. Wordt dit de extra werkkamer, slaapkamer, badruimte of studeerkamer? Mogelijkheden zijn er volop. Het balkenplafond maakt ook van deze ruimte een heel sfeervolle plek. Het zou zonde zijn als je deze ruimte niet een goede bestemming zou geven. Op dit moment is het souterrain ingericht als computer-/werkkamer met wasruimte, badkamer, separaat toilet en schuur/bergruimte. Via de openslaande deuren kom je op een kleine buitenplaats.

Werkkamer – ca. 15 m²
Vanuit de woonkamer is er een brede trap naar de multifunctionele ruimte/werkkamer met een hoogte van 2.80 m en twee roede verdeelde lichtramen in de oostgevel. Ook is er een praktische 4-deurs schuifwandkast aanwezig en een diepe trapkast. Vloer: lichte plavuizen met vloerverwarming. Wanden: robuuste rode poriso steen. Plafond: balkjes.

Wasruimte
Vanuit de werkkamer is een doorgang naar de betegelde wasruimte met aansluiting voor de wasmachine en plaats voor bijvoorbeeld een extra koelkast, separaat toilet en naastgelegen badkamer. Opstelplaats van de combi-ketel, type Remeha Avanta, bouwjaar 2013.

Toilet – ca. 1m²
Toiletruimte voorzien van een toilet en een fonteintje in een blauwwitte kleurstelling.

Badkamer – ca. 4.87 m²
De badkamer is voorzien van een hoek ligbad voorzien van badscherm, wastafel en een design radiator. Klepraampje in de westgevel. Vloer: tegels, geblokt motief in een blauw/witte kleurstelling. Wanden: tegels, lichte kleurstelling met blauwe sierrand. Plafond: balkjes.

Berging
Deze ruimte is ingericht als praktische schuur met werkbank, stalen kastruimte, meterkast (8 groepen) en dubbele openslaande deuren (enkel glas) naar de buitenplaats.

BUITENOM

Buitenplaatsje
Vanuit het onderhuis is een klein buitenplaatsje bereikbaar gesitueerd op het westen. Er is een poort met recht van overpad om lopend of met een fiets aan de hand via het pad van de buren naar de openbare weg aan de Molenstraat te gaan. Andersom is dat niet het geval. Ook is er een stalen trap naar een hoger gelegen vlonderterras welke uitkomt op de stadswal. Deze is aan de walzijde afgesloten met een poort.

ONDERHOUD

●Eerlijk is eerlijk.. Om het huis compleet af te maken moet je de kluskoffer er nog even bij pakken en dient het huis gemoderniseerd te worden. Ben je 1 van die mensen die in kansen en oplossingen denkt? Dat komt hier goed van pas, want met een beetje fantasie kun je van dit huis een droompaleis maken. Dat heeft als voordeel dat je deze woning compleet naar eigen smaak kunt herinrichten. Op die manier wordt je nieuwe huis nog meer je eigen thuis! De één zal de woning wellicht direct moderniseren. De ander zal de woning direct betrekken, na de altijd benodigde schilderwerkzaamheden en het huis in de loop der jaren "eigen" maken. Mede door de fraaie ligging verdient de woning het om te worden opgewaardeerd naar de eisen van deze tijd.
●De woning heeft houten raamkozijnen en is in 2002 geheel voorzien van dubbele beglazing en voorzetramen m.u.v. de dubbele deuren in het souterrain.
●Het zadeldak is in 2002 geïsoleerd, nagekeken en diverse pannen zijn vervangen.
●De vloeren op de begane grond/kelder zijn van beton. De overige vloeren van
de verdiepingen zijn van hout.
●De beoordeling van de bouwkundige staat en staat van onderhoud. Het woonhuis is in circa 1903 gebouwd volgens de toenmalige, geldende bouwregelgeving en verkeert in een goede bouwkundige staat en een redelijke staat van onderhoud. Op basis van visuele waarnemingen, gerelateerd aan de ouderdom van het object. Een uitgebreide bouwkundige opname valt nadrukkelijk buiten het kader van deze brochure. Dit behoort eventueel tot de onderzoeksplicht van kandidaat-kopers. Indien u een bouwkundige inspectie wilt laten uitvoeren, kunt u hiervoor met van der Brugge makelaardij een afzonderlijke afspraak maken.

OMGEVING

Vestingstad Woudrichem
Het historisch vestingstadje Woudrichem, uniek gelegen op het kruispunt van de rivieren Merwede, Waal en Afgedamde Maas, werd 650 jaar geleden gesticht. Deze stad ademt historie en het is dan ook niet voor niets dat toeristen deze plek graag bezoeken. Het prachtige centrum en tal van monumentale huizen is een bezoek zeker waard. Woudrichem is een klein vestingstadje met veel gezelligheid en bruist aan alle kanten. De woning ligt vlakbij de gevangenpoort en de waterpoort. Net onder de Waterpoort door staat de “leugenbank” met uitzicht over de rivier de Merwede, een van de mooiste plekken van Woudrichem. Soms zijn er activiteiten binnen de stadswallen en dat maakt het geheel nog vrolijker. Er zijn diverse haventjes en strandjes in de buurt om zomers van te genieten. U kunt prachtig wandelen in het natuurgebied tussen Woudrichem en Sleeuwijk of bij Slot Loevestein. Verder kunt u in Woudrichem terecht voor uw dagelijkse boodschappen. Er is een pontverbinding naar Gorinchem die u in 15 minuten tot in het winkelgebied brengt. Er zijn in Woudrichem diverse scholen, verenigingen en sportclubs. Ook zijn er diverse eetgelegenheden.

Centrale ligging
Je hebt vast al gemerkt dat wij fan zijn van Woudrichem. Dat komt zeker ook door de handige ligging tussen de steden Gorinchem, Den Bosch en Zaltbommel. Midden in de stad maar toch een heerlijk vrij uitzicht over het water. De rijksweg A27 ligt op enkele autominuten afstand en zorgt voor een goede verbinding t.o.v. Breda, Gorinchem, Utrecht, Den Bosch e.d.

Aanvulling lijst roerende zaken wat achter blijft:
*De houtkachel blijft achter, ook de losse pijpen zodat de kachel weer aangesloten kan worden.
*Lamp woonkamer.
*Plantenbakken aan de voorzijde.
*Metalen kast in de berging.

Kortom
Houd je van varen of woon je graag in de buurt van het water? Hier ben je dan zeker op je plek. Ook kun je op warme dagen heerlijk zwemmen en zonnen op nabijgelegen strandjes. Ben jij al tijden op zoek naar een thuis op een bijzondere plek? Houd je van sfeer en anders dan anders? Rijkswal 54 is echt helemaal het einde. Tijdens een uitgebreide rondleiding zullen we je daar alles over vertellen. Tot snel!


KenmerkenLiggingVergelijkbare panden

Papendrecht

Gorinchem

Twee balkons aanwezig, hartje binnenstad!

Hardinxveld-Giessendam - Weideveld 2

Koopprijs: €250.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 144

Koopprijs: €232.500 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 146

Koopprijs: €237.500 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 148

Koopprijs: €235.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 150

Koopprijs: €235.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 152

Koopprijs: €235.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 154

Koopprijs: €235.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 156

Koopprijs: €235.000 v.o.n. meer
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]