menu ?

Gorinchem

Molenstraat 38 B

Maisonnette

Vraagprijs: € 349.000,- k.k.


4 625 m³ 190 m²

CHARME EN GRANDEUR! Wonen in een stijlvol en klassiek monumentaal geheel in de binnenstad!

 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 1
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 2
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 3
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 4
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 5
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 6
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 7
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 8
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 9
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 10
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 11
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 12
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 13
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 14
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 15
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 16
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 17
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 18
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 19
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 20
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 21
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 22
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 23
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 24
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 25
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 26
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 27
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 28
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 29
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 30
 • Maisonnette Gorinchem Verkocht 31

Deze royale stadsvilla (4 woonlagen) met berging, eigen parkeergelegenheid/carport is gelegen in het statige appartementencomplex "Het Groothuis". Het complex is in 1992 volledig gerenoveerd met als uitgangspunten: ruimte, een hoge mate van comfort, bescherming en niet in de laatste plaats: stijl! Het wonen in dit stijlvolle en monumentale geheel in het rustige gedeelte van de binnenstad dient u eigenlijk zelf te ervaren. Aan de achterzijde bevindt zich een ommuurde gemeenschappelijke achtertuin. De gemeenschappelijke voortuin heeft een Frans karakter en een schitterend entree met gietijzeren hek, die afgesloten is voor derden.

INDELING BEGANE GROND

Entree – 5.7 m²
De entree van de woning geschiedt via het toegangshek aan de Molenstraat. De entree hal van de woning verleent toegang tot de meterkast, de binnendoor bereikbare berging en de open trapopgang naar de eerste verdieping. Vloer: tegels, grijs. Wanden: spachtelputz. Plafond: spuitwerk.

Berging – ca. 5.1 m²
Praktische (fietsen) berging bereikbaar vanuit de hal en via de gemeenschappelijke ruimte.
Vloer: tegels in een lichte kleurstelling.

INDELING EERSTE (WOON) VERDIEPING

Hal – ca. 12 m²
De L-vormige hal geeft toegang aan het toilet, de bijkeuken/wasruimte, de keuken en de woonkamer alsmede de vaste trapopgang naar de tweede slaapverdieping. Vloer: laminaat, breed eiken vloerdelen dessin. Wanden: spuitwerk. Plafond: spuitwerk.

Toilet – ca. 1.5 m²
De toiletruimte is links van de hal gesitueerd en voorzien van een staand toilet en een fonteintje. Mechanische ventilatie. Vloer: tegels, wit. Wanden: geheel betegeld met witte tegels en zwarte sierrand. Plafond: spuitwerk.

Bijkeuken – was-/stookruimte – ca. 3.9 m²
In de was/stookruimte treft u de Bosch HR combiketel van 2008 aan, tevens bevindt zich hier de mechanische ventilatie unit en de wasmachine- en drogeraansluiting.

Luxe woonkeuken – ca. 16 m²
De gezellige en luxe woonkeuken is via een roede verdeelde glasdeur bereikbaar vanuit de hal en heeft twee dubbele openslaande roede verdeelde glas deuren naar de woonkamer. Functioneel design in dienst van de gebruiker, dat is de leidraad van deze kwaliteitskeuken (Bouwjaar 2006) die de allerhoogste eisen stelt aan perfectie in vorm, afwerking en functie. Perfect uitgevoerd in een hoogglans witte kleurstelling met roestvrijstalen grepen. Uiteraard is de keuken van alle gemakken voorzien: elektrische kookplaat, afzuigkap, oven, magnetron, combikoelkast met 4-laden diepvries. De inbouwapparatuur is van het hoge segment Bosch. Er is tevens een close-in boiler, een apothekerskast, rolluikkast en een 1,5 rvs spoelbak onder het raam gesitueerd. Twee witte inbouw-servieskasten maken de keuken compleet. Vloer: tegels, donker antraciet. Wanden: spuitwerk. Plafond: spuitwerk.

Woonkamer – ca. 45 m²
De ruime woonkamer geniet veel lichtinval door de vele ramen (4 lichtramen en 2 dubbele openslaande deuren). Via de woonkamer is de woonkeuken en het balkonterras te bereiken. De woonkamer is voorzien van een wandairco. Vloer: laminaat, breed eiken vloerdelen dessin. Wanden: spuitwerk. Plafond: spuitwerk.

Balkonterras – ca. 8.1 m²
Het balkon is heerlijk zonnig en gesitueerd op het zuidwesten en biedt een fraai uitzicht over de gemeenschappelijke achtertuin. De achterzijde is voorzien van een elektrisch bedienbaar zonnescherm groen/wit gestreept. Vloer: grijze terras tegels.

INDELING TWEEDE (SLAAP) VERDIEPING

Overloop – ca. 16.6 m²
De overloop verleent toegang aan twee slaapkamers (voorheen 3), twee badkamers en een ruimte trapkast. Vloer: laminaat, breed eiken vloerdelen dessin. Wanden: spuitwerk. Plafond: spuitwerk.

Masterbedroom 1 – ca. 28.1 m²
De master-slaapkamer is gesitueerd aan de achterzijde van de woning en is zeer ruim bemeten. Via twee dubbele terrasdeuren is het tweede balkonterras bereikbaar. Wandairco aanwezig. Van origine zijn dit twee slaapkamers welke in de huidige situatie zijn samengevoegd tot 1 grote slaapkamer. Vloer: laminaat, breed eiken vloerdelen dessin. Wanden: spuitwerk. Plafond: spuitwerk.

Balkonterras – ca. 8.1 m²
Het tweede balkon is heerlijk zonnig en gesitueerd op het zuidwesten en biedt een fraai uitzicht over de gemeenschappelijke achtertuin. De achterzijde is voorzien van een elektrisch bedienbaar zonnescherm groen/wit gestreept. Vloer: grijze terras tegels.

Badkamer 1 – ca. 6.3 m²
In de badkamer is een whirlpool twee-persoons duobad met douche mogelijkheid, wastafel met onderkast, spiegel en verlichting, tweede staand toilet en een design radiator geplaatst. Vloer: grijze tegels. Wanden: geheel tot aan het plafond betegeld met witte tegels. Plafond: spuitwerk.

Badkamer 2 – ca. 3 m²
De tweede badkamer is ook tot het plafond betegeld met witte tegels en op de vloer grijze tegels. In deze badkamer treft u een (regen)douche en een wastafel met onderkast aan.

Slaapkamer 2 – ca. 13.6 m²
Deze slaapkamer is gesitueerd aan de voorzijde van de woning en voorzien van een schuifwand naar de walk-in closet /kleedruimte. Vloer: tapijt, antraciet. Wanden: spuitwerk. Plafond: spuitwerk.

Kleedruimte / walk-in closet - 6.3 m²
Deze kleedruimte is voorzien van een lichtraam in de noordgevel en bereikbaar vanuit slaapkamer 2. Hier heb je een praktisch overzicht van al je kleding en accessoires. Vloer: tapijt. Wanden: spuitwerk. Plafond: spuitwerk.

INDELING DERDE (ZOLDER-/SLAAP) VERDIEPING

Overloop
Deze overloop van de derde verdieping verleent toegang aan twee slaapkamers en een vaste kast met witte louvredeuren. Vloer: tapijt. Wanden: spuitwerk. Plafond: spuitwerk.

Slaapkamer 3 – ca. 11.7 m²
Deze slaapkamer (voorzijde) met authentieke witte balken is van alle aansluitingen voorzien, cai en internet. Het biedt tevens via de dakvensters een prachtig uitzicht over het centrum van Gorinchem. Vloer: tapijt. Wanden: spuitwerk. Plafond: balken.

Slaapkamer 4 – ca. 11.7 m²
Deze vierde slaapkamer (achterzijde) met authentieke witte balken is van alle aansluitingen voorzien, cai en internet. Het biedt tevens via de dakvensters een prachtig uitzicht over het centrum van Gorinchem. Vloer: tapijt. Wanden: spuitwerk. Plafond: balken.

Deze presentatie geeft slechts een globale indruk van de werkelijke indeling en sfeer. Graag nodigen wij u dan ook uit om ter plaatse e.e.a. te komen bewonderen!

ALGEMEEN

VERENIGING VAN EIGENAARS "HET GROOTHUIS"
Kleine bijdrage van € 45,20 per maand. Dit bedrag is opgebouwd uit een opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, onderhoud tuin en paden, water, elektra algemeen, administratie. Overige onderhoud komt voor eigen rekening. In juli 2017 is de woning geschilderd.

Stadstuin
Hier is rust en stilte voelbaar en dat midden in de levendige binnenstad, op luttele meters van de Grote Mark. Een prachtige gezamenlijke stadstuin. Deze tuin is toegankelijk voor alle bewoners en is prachtig onder architectuur ingericht met klassieke elementen o.a. buxusperken, beukenhagen en diverse zit plekken. De tuin is ommuurd en geheel afgesloten.

Stichting Stads Herstel
Het “Groothuis” is één van de meest succesvolle projecten van de SSG. Architect Aart van Eck.. In dit rijksmonument was in 1869 het Rooms-katholieke Wees- en Armhuis gevestigd. Het is gerestaureerd tot het zogenaamde ‘Groothuis’ met negen wooneenheden. Zes appartementen zijn in het Groothuis zelf gerealiseerd. Ook zijn hier een gemeenschappelijke tuin en een gemeenschappelijke parkeervoorziening aangelegd.

Gedenksteen voorgevel
De eerste steen van het R.K. Wees- en Armhuis werd gelegd op 1 juli 1867. Twee jaar later was het voltooid, waarna de schenkers – Hendri Matthijs van Kessel en zijn zuster Margaretha – het gebouw overdroegen aan het Parochiaal Armbestuur. De officiële ingebruikneming vond plaats op 7 augustus 1869. Ter herinnering aan de schenkers prijkt boven de ingang een gedenksteen met de tekst: “R.C. Wees- en Armhuis gesticht in 1869 door H.M. van Kessel”.

KenmerkenLiggingVergelijkbare panden

Werkendam - Werkensedijk 21

€375.000 k.k. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 169 7

Kopen = Bouwen!

Koopprijs: €379.900 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 169 8

Koopprijs: €365.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 169 9

Koopprijs: €365.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 169 10

Koopprijs: €369.900 v.o.n. meer

Gorinchem - Vaandrig 79

Koopprijs: €355.000 v.o.n. meer

Gorinchem - Vaandrig 84

Koopprijs: €365.000 v.o.n. meer

Gorinchem - Vaandrig 80

Koopprijs: €345.000 v.o.n. meer

Gorinchem - Vaandrig 81

Koopprijs: €345.000 v.o.n. meer

Gorinchem - Vaandrig 82

Koopprijs: €345.000 v.o.n. meer
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]