menu ?

Nieuwendijk

Rijksweg 106

Landhuis

Vraagprijs: € 850.000,- k.k.


5 2393 m³ 12 894 m² 292 m²

UNIEK MONUMENTAAL OBJECT “DE DRIE SLUIZEN” VOORMALIG STOOMGEMAAL

 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 1
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 2
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 3
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 4
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 5
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 6
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 7
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 8
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 9
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 10
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 11
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 12
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 13
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 14
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 15
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 16
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 17
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 18
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 19
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 20
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 21
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 22
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 23
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 24
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 25
 • Landhuis Nieuwendijk Verkocht 26

“DE DRIE SLUIZEN”
Uniek object! Bent u op zoek naar een aparte woning. Misschien is een voormalig stoomgemaal dan iets voor u! In Nieuwendijk staat er nu één te koop. Schitterend landhuis (voormalig stoomgemaal) met grote romney klusloods en smederij/atelier gesitueerd op een prachtig wijds perceel van 1.2894 m². Het betreft hier een Rijksmonument met 100% privacy om te wonen, te ontspannen en te werken. De achterliggende aanbouw is voorzien van een drietal professionele paardenboxen en bijbehorende berg- en werkruimte. Omgeven door water, midden in de natuur maar toch dichtbij diverse voorzieningen zoals winkels, scholen en snelweg A27 richting Breda, Gorinchem en Utrecht. Het stoomgemaal is in 1985 geheel gerenoveerd en verbouwd tot een sfeervol vrijstaand landhuis. Het woord vrijstaand krijgt hier een bijzondere betekenis, want toegang tot de woning krijg je via een lange oprijlaan (lindelaan) van 65 meter lang. Het betreft hier een uniek object, waarin wonen en werken zeer goed te combineren zijn. Om een goede indruk te krijgen van de mogelijkheden die dit object te bieden heeft, is een bezichtiging zeker de moeite waard!!

HISTORIE “DE DRIE SLUIZEN”
In het voormalig stoomgemaal dat in 1902 door het waterschap werd gebouwd is in 1985 deze woonruimte gerealiseerd. Een absoluut uniek en markant gebouw dat in vroegere tijden bestond uit een hoofdgebouw, het voormalig stoomgemaal “De Drie Sluizen”, een bergplaats voor het bedienend personeel, een smederij, een loods voor steenkolen, de woningen voor de machinist en de machinestoker. Dit alles, heel kenmerkend, omsloten door water. Een aantal elementen zijn in de loop der jaren verdwenen. Nu staan het hoofdgebouw, de loods en de smederij er nog. Een schitterend gebouw van maar liefst ca. 2393 m³ waarbij er nog authentieke elementen bewaard zijn gebleven. De bebouwing is T-vormig waarbij het rechthoekige hoofdgebouw is ingedeeld als woonruimte. De achterliggende aanbouw is voorzien van een drietal professionele paardenboxen en bijhorende berg- en werkruimte. Het gemaal is een rijksmonument en wordt zodoende beschermd als cultureel erfgoed.

Het geheel is gesitueerd op een prachtig wijds perceel van 12.894 m² grond. Dit biedt unieke mogelijkheden. Vrijwel het gehele perceel wordt omsloten door water van o.a. de riviertjes De Alm en De Gantel. Aan de voorzijde en zijkant van het pand bevindt zich een vijverpartij met een tweetal fonteinen. Via een lange oprijlaan (Lindelaan) komt men bij het hoofdgebouw. Hier is volop parkeermogelijkheid op een verhard open terrein voor auto’s en klein vrachtverkeer. Vanaf de parkeerplaats kan men naar de loods (219,6 m²) en naar de gedraineerde paardenbak (omheining is weggehaald). Achter deze bebouwing strekt het groen van de weiden zich uit. Vlak bij het hoofdgebouw vindt men de voormalige smederij die momenteel dienst doet als berging. De smederij is ook via een separate oprit vanaf de openbare weg te bereiken.

Kortom: iedere omschrijving doet het object eigenlijk te kort; door het pand te bekijken, de sfeer te proeven en te voelen krijgt men pas echt een goede indruk van het geheel!

INDELING SOUTERRAIN

Souterrain – kelder – ca. 70 m²
Door de keldergewelven werd vroeger het water van de ene naar de andere zijde gepompt; nu is het een indrukwekkende en functionele berg/hobby/speel/wijn ruimte.

INDELING BEGANE GROND (GELIJKVLOERS TE BEWONEN)

Hal – ca. 29.4 m²
Deze zij entree verleent toegang tot de woonkeuken, woonkamer, 3 slaapkamers, badkamer, toilet, kelder en de bijkeuken. Via een mooie hardhouten trappartij komt men op de verdieping. De aanwezigheid van een vide geeft een extra dimensie aan het geheel. In de hal bevindt zich ook de meterkast welke voorzien is van 7 groepen, 3 krachtstroomgroepen en een aardlekschakelaar. Vloer: travertin vloertegels. Wanden: schoon metselwerk. Plafond: houten delen.

Toilet – ca. 2.85 m²
Keurige toiletruimte uitgevoerd in een neutrale kleurstelling. Voorzien van een zwevend toilet en een fonteintje. Vloer: travertin vloertegels. Wanden: wandtegels. Plafond: houten delen.

Woonkeuken – ca. 19.8 m²
Volop lichtinval door de aanwezigheid van grote raampartijen met extra brede vensterbanken. Vanuit de keuken kijkt men uit over de tuin en het water. Verder is de ruimte ingedeeld met een eiken hoekopstelling welke is voorzien van diverse inbouwapparaten, waaronder een 4-pits gascomfort; koelkast; oven en een afzuigkap. Vloer: deels travertin, deels tapijt. Wanden: stucwerk en ter hoogte van de keukenopstelling wandtegels. Plafond: balken plafond met inbouwverlichting.

Woonkamer – ca. 32.8 m²
In deze zonnige woonkamer van ca. 8.07 x 4.06 meter heeft u een prachtig uitzicht op de vijverpartij met de fontein. Een gezellige sfeermaker is de schoon metselwerk haardpartij. Vanuit de entree is deze ruimte te bereiken middels een tweetal openslaande deuren. Net als in de keuken zijn de ramen voorzien van brede Travertin vensterbanken. Vloer: tapijt. Wanden: stucwerk. Plafond: balken met houten delen.

Slaapkamer 1 – ca. 14.7 m²
Deze slaapkamer meet ca. 3.92 x 3.75 meter en kijkt uit op het water. Voorzien van brede Travertin vensterbanken. Vloer: tapijt. Wanden: stucwerk en behang. Plafond: gipsplaten.

Slaapkamer 2 – ca. 13.4 m²
Deze slaapkamer meet ca. 3.58 x 3.75 meter en kijkt uit op het water. Voorzien van brede Travertin vensterbanken. Vloer: tapijt. Wanden: stucwerk en behang. Plafond: gipsplaten.

Slaapkamer 3 – ca. 10 m²
Deze derde slaapkamer meet ca. 4.09 x 2.44 meter en kijkt uit op het water. Voorzien van brede Travertin vensterbanken. Vloer: tapijt. Wanden: stucwerk en behang. Plafond: gipsplaten.

Badkamer – ca. 7.9 m²
De badkamer van ca. 3.00 x 2.63 meter is volledig betegeld en voorzien een ligbad, inloopdouche met thermostaatkraan, wastafel met planchet, spiegel en bijpassende verlichting en een tweede toilet. Vloer: tegels. Wanden: tegels. Plafond: houten delen.

Bijkeuken - ca. 15.4 m²
Fijne praktische ruimte met niveauverschil, aansluitingen ten behoeve van de wasmachine en droger. Tevens is er vaste kastruimte aanwezig en een wastafel (niet aangesloten). Vanuit de bijkeuken heeft u toegang tot het achterhuis. Vloer: vloertegels. Wanden: stucwerk. Plafond: gipsplaten.

INDELING ACHTERHUIS

Achterhuis – ca. 140 m²
Een zeer grote en multifunctionele ruimte afmeting 12.20 x 11.40 m! Het achterhuis is verdeeld in een open ruimte 78 m², een drietal professionele paardenboxen resp. 10 m², 14 m² en 13 m² en een afgesloten werk/bergruimte van 18.5 m² (afmeting bergruimte ca. 4.62 x 4.00 meter). Via een vaste trap is de bergzolder te bereiken. Tevens is er krachtstroom aanwezig. Ook een ideale ruimte voor opslag of voor een hobbyist. Vloer: betonplaat en authentiek straatwerk. Wanden: dubbel steens metselwerk. Plafond: dakbeschot.

INDELING VERDIEPING

Overloop – ca. 7.7 m²
Via een hardhouten trappartij komt men op de overloop. De vide wordt afgeschermd door een balustrade. De overloop bestaat uit twee gedeelten (4,7 m² en 3 m²) en biedt toegang tot de 2 slaapkamers en de immense bergzolder. Vloer: tapijt. Wanden: schoon metselwerk en behang. Plafond: gipsplaten en houten delen.

Slaapkamer 4 – ca. 14 m²
Fijne 4e slaapkamer voorzien van een vaste kast. Door de hoge boogramen heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Afmeting circa 3.89 x 3.60 meter. Vloer: tapijt. Wanden: behang. Plafond: gisplaten.

Slaapkamer 5 – ca. 17.7 m²
L-vormige slaapkamer. Ook hier zijn prachtige hoge boogramen met mooi uitzicht. Vloer: tapijt. Wanden: behang. Plafond: gipsplaten.

Open ruimte – extra kamers mogelijk - ca. 79.6 m²
Super grote open ruimte. Momenteel in gebruik als bergzolder. Ideaal als speel- of hobbyruimte. Hier bevindt zich ook de CV-opstelling (type Nefit trendline hrc 30, bouwjaar januari 2013). Verder is er een vaste inloopkast aanwezig. Via een vaste trap heeft u toegang tot nog een bergzolder. Vloer: houten delen. Wanden: stucwerk. Plafond: dakbeschot.

ZOLDERVERDIEPING

Zolder – ca. 50 m²
Bereikbaar via een vast trap. Afmeting ca. 5.50 x 7.00 meter en ca. 4.00 x 3.00 meter. Vloer: houten delen. Wanden: stucwerk. Plafond: houten delen.

Rondom de woning
Via een statige oprijlaan geflankeerd door lindebomen kom u op het terrein van het voormalige stoomgemaal. Aan de voorzijde en zijkant van de woning bevindt zich een schitterende waterpartij met een tweetal fonteinen. Voor het pand langs loopt een balustrade zodat om het gebouw kan worden gelopen. Naast de woning heeft u een royaal open terrein dat voldoende parkeermogelijkheid biedt voor zowel auto’s als bijvoorbeeld klein vrachtverkeer. Achter het pand liggen de drie weilanden welke zijn afgezet met schrikdraad. In één van de weilanden staat een windmolen die het water vanuit “De Alm” in de “Gantel” kan pompen. Rechts achter de woning vindt men een gedraineerde paardenbak (thans niet meer omheind) met lichtmast. De afmetingen zijn ca. 38.00 x 18.00 meter. Achter de paardenbak ligt de mestopslagplaats.

BIJGEBOUWEN

Smederij – ca. 40 m²
Geheel links van de woning ligt de voormalige smederij. Deze is ook bereikbaar via een tweede oprijlaan. Momenteel wordt deze ruimte gebruikt als bergruimte. Water en elektra aansluitingen zijn aanwezig. De constructie bestaat uit een betonvloer, steens metselwerk en een pannen dakbedekking. Voor de smederij ligt een gazon met diverse fruitbomen. Deze ruimte is zeer geschikt te maken als atelier, kantoor of bijvoorbeeld gastenverblijf. Afmeting circa 5.08 x 7.88 m.

Romneyloods – ca. 219 m²
Deze bevindt zich naast de paardenbak en is aan de zijkant en achterzijde voorzien van grote schuifdeuren. Hierdoor kan men een paardentrailer of tractor naar binnen rijden. Verder is er krachtstroom aanwezig en heeft men aan de voorzijde een separate werkplaats gecreëerd. De constructie van het geheel bestaat uit een betonvloer en een rond frame waarop stalen golfplaten. Afmeting circa 27.00 x 10.80 m.

Goed om te weten
●Bouwjaar gemaal omstreeks 1902. In 1985 is het in gebruik genomen als woonhuis.
●Het geheel is op palen gefundeerd. Verder bestaat de constructie uit een betonvloer met daarop dubbel steens metselwerk. Het woongedeelte heeft een stenen voorzetwand. De vloeren van het souterrain en begane grond zijn van beton. De verdiepingsvloer is van hout. Gedeeltelijk dubbele beglazing.
●Aan de voorzijde van het perceel wordt een strook grond ca. 975 m² gehuurd van het Waterschap Rivierenland voor een symbolisch bedrag van ca. € 15,- per jaar. Men is verplicht het perceel goed te onderhouden. Op het perceel rusten verschillende zakelijke rechten t.b.v. gemeente Werkendam, PNEM en Brabant Water. Er is een erfdienstbaarheid gevestigd om te komen en te gaan van en naar de Rijksweg. Het pad en de parkeerruimte aan de westelijke grens wordt gezamenlijk gebruikt en onderhouden met de bewoners van de Rijksweg 108, 110 en 112. Ten hoogte van de paardenbak bevindt zicht een mestopslag.

KenmerkenLiggingVergelijkbare panden

Sleeuwijk - Rijksstraatweg 86

Wonen, werken en leven onder één dak in een wonderschone boerderij!

Vraagprijs: €895.000 k.k. meer

Gorinchem - Lingsesdijk 40

DIJK VAN EEN HUIS!

Vraagprijs: €785.000 k.k. meer

Kedichem - Lingedijk 85

Vrijstaand wonen in een oase van rust!

Vraagprijs: €899.000 k.k. meer
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]