menu ?

Sleeuwijk

Rijksstraatweg 126

Herenhuis

Vraagprijs: € 250.000,- k.k.


3 314 m³ 345 m² 92 m²
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 1
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 2
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 3
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 4
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 5
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 6
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 7
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 8
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 9
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 10
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 11
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 12
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 13
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 14
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 15
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 16
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 17
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 18
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 19
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 20
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 21
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 22
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 23
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 24
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 25
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 26
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 27
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 28
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 29
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 30
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 31
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 32
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 33
 • Herenhuis Sleeuwijk Verkocht 34

IN-STAP-KLAAR AUTHENTIEK JAREN DERTIG HERENHUIS, type 3 onder-één-kap (voorste gedeelte) met royale garage 40 m². Achter de garage ligt een 30 meter diepe tuin. Droomde u altijd al van sfeervol en karakteristiek pand uit de jaren ‘30 met 3 comfortabele slaapkamers? Dan wordt uw woonwens wellicht vervuld bij het beleven van deze bijzondere woning, waarin authentieke details bewaard zijn gebleven. De historie van dit object gaat bijna 78 jaar terug, maar in de huidige staat biedt deze idyllische woning u eigentijds, onbezorgd en comfortabel woongenot met een nieuwe keuken, badkamer, toilet en nieuw aangelegde tuin.

De brede overstekken, de horizontale belijningen, de bijzondere vormgeving van de kozijnen en de rijke detaillering maken deze woning tot een echte jaren ’30 woning o.a. voorzien van glas-in-loodramen, paneeldeuren, bordestrap etc. Het bouwjaar van deze woning ligt rond 1938. We spreken van traditionele bouw, met gebruikmaking van spouwmuren. De woning is prettig ingedeeld en beschikt over fraaie authentieke elementen. De dagelijkse voorzieningen zijn op korte afstand te bereiken. Ook is er een royale eigen parkeergelegenheid op de oprit voor 2 auto’s.

Globale indeling: Dit aanbod is ingedeeld met een entree, kelderkast, nieuwe toiletruimte en trapopgang naar de verdieping. Sfeervolle woonkamer met haardmantel en erkerraam met glas-in-lood bovenlichten en een aparte eetkeuken met recent geplaatste inbouwkeuken. Op de verdieping bevinden zich een tweetal ruime slaapkamers, evenals een moderne complete nieuwe badkamer uit 2014. De zolderverdieping is via een vaste trap te bereiken waarop een voorzolder en een 3e slaapkamer met dakvenster is gerealiseerd.

INDELING BEGANE GROND

Zij-entree – ca. 3.7 m²
De woning is gelegen in een wegversmalling van één van de hoofdwegen van Sleeuwijk. In deze straat is heel gevarieerd gebouwd, waardoor er een fraai straatbeeld is ontstaan. De woningen zijn ruim opgezet. Bij de eerste aanblik heeft deze woning een statig voorkomen. De oprit is direct naast de woning gelegen en komt uit voor de garage en de zij-entree. Het rechter gedeelte van de oprit is van de achterburen. De voortuin is leuk ingericht en grotendeels voorzien van grind en een plantenperk. Een haag zorgt voor de nodige privacy. Bij de eerste binnenkomst springen de paneeldeuren en de trappartij direct in het oog. De fraaie entree is licht en maakt alle vertrekken op de begane grond toegankelijk. Ook is de toiletruimte onder de trap gesitueerd en er is een deur naar de kelderkast. De meterkast is voorzien van circa 8 groepen met aardlekschakelaars en er is een kruipluik bij de voordeur gesitueerd. Vloer: laminaat. Wanden: granol. Plafond: stucwerk.

Toilet
Dit sanitaire vertrek is in 2014 geheel vernieuwd en in lichte tinten afgewerkt en heeft daardoor een neutraal voorkomen. Aan sanitair is deze toiletruimte voorzien van een zwevend toilet. Merk sanitair is van Geberit. Een glas-in-lood raampje zorgt voor de ventilatie. Vloer: groot formaat vloertegels in een antraciet kleurstelling. Wanden: grotendeels betegeld met antraciet kleurige tegels en deels stucwerk. Plafond: stucwerk met inbouwspots.

Kelderkast – ca. 1.4 m²
De praktische kelderkast bevindt zich, zoals eerder genoemd, in de hal tegenover de trap.

Woonkamer – ca. 22.4 m²
Deze ruimte laat zich omschrijven als een zeer sfeervolle ruimte. Er is hier een leuk uitzicht over de voorgelegen omgeving. Door middel van de glas-in-lood bovenlichten in het erkerraam komt er veel daglicht binnen. Er is aan daglicht dus geen gebrek. In de meeste jaren ’30 woningen zijn deze ramen niet meer in originele staat, gelukkig zijn ze hier bewaard gebleven en voorzien van voorzetramen. Verder is er een houten haardmantel aanwezig. Momenteel is deze buiten gebruik, een deel van het rookkanaal is verwijderd. De radiator onder het raam is recent vervangen. Vloer: laminaat. Wanden: stucwerk, taupe. Plafond: stucwerk.

Eetkeuken – ca. 9.1 m²
De keuken is eveneens gesitueerd aan de voorzijde van de woning en voorzien van een strak landelijke Bruynzeel keuken (bouwjaar 2012) in hoekopstelling met witte kastfronten, prachtig gecombineerd met een antraciet composiet aanrechtblad. Bijzondere details in deze strak landelijke keuken zijn de klassieke knoppen, de profielen in de kastdeurtjes en de kranslijsten rond de schouw (waarin de afzuigkap netjes is weggewerkt). Het prachtige roestvrijstalen 6-pits gas fornuis met oven (90 cm breed, Pelgrim Novecento) is een mooie Eye catcher. Onopvallend zijn alle moderne gemakken, zoals de quooker kraan, vaatwasser (Boretti), koelkast (Etna) volledig geïntegreerd ingebouwd zonder het plaatje te verstoren. Boven het aanrecht is een groot lichtraam aanwezig en er is een raam in de voorgevel. Vloer: tegels, antraciet. Wanden: stucwerk, taupe. Plafond: stucwerk.

INDELING EERSTE VERDIEPING

Overloop
Via de indrukwekkende bordestrap voorzien van prachtige glas-in-loodramen in de zijgevel komen we allereerst op de overloop uit. Deze maakt een tweetal slaapkamers en een moderne badkamer toegankelijk. Verder staat hier ook de vaste open trap richting de zolderverdieping opgesteld. Vloer: laminaat. Wanden: granol. Plafond: stucwerk.

Slaapkamer 1 – ca. 12.2 m²
Bekijken we de diverse vertrekken volgens de draairichting van de klok dan komen we allereerst in deze aantrekkelijke slaapkamer terecht. Dit is meteen ook de ouderslaapkamer. Deze slaapkamer is voorzien van authentieke openslaande deuren naar het bordesbalkon en overkapt door de brede overstekken van het dak. Vloer: laminaat, white wash kleurstelling. Wanden: klassiek barok behang, blauw. Plafond: stucwerk.

Balkon – ca. 3.7 m²
Gesitueerd aan de voorzijde (zuiden) van de woning en bereikbaar vanuit de slaapkamer.

Badkamer – ca. 5.8m²
Een plaatje van een nieuwe badkamer in een strak landelijke stijl! Deze badkamer is in 2014 geheel vernieuwd en praktisch ingericht. Hier is er gekozen voor een scheidingswand waar meerdere functies aan gekoppeld zijn. Aan de voorkant zijn er twee porseleinen wastafels geplaatst met spiegels, verlichting en onderkast, daarachter is er plek voor een ruime inloopdouche met douchegoot, thermostaat mengkraan, stortdouche en nostalgische handdouche. Het zwevende toilet is aan de andere kant geplaatst. Verwarming door middel van een nostalgische chromen handdoekradiator. Mechanische ventilatie op afstandsbediening. Vloer: groot formaat vloertegels in een antraciet kleurstelling. Wanden: geheel betegeld met antraciet kleurige tegels en deels onderbroken met antraciet tegelstroken. Plafond: stucwerk met inbouwspots + dimmer.

Slaapkamer 2 – ca. 9.4 m²
Ook deze slaapkamer is net zoals slaapkamer 1 gelegen aan de voorzijde van de woning.
Ook hier komt voldoende daglicht naar binnen via het raam in de voorgevel en het raam in de oostgevel. Radiator met omlijsting onder het raam. Vloer: laminaat, white wash kleurstelling. Wanden: deels lambrisering en deels behang. Plafond: stucwerk.

INDELING TWEEDE VERDIEPING

Voorzolder – ca. 5.9 m²
Via de eerder genoemde trap op de overloop bereiken we de zolderverdieping met voorzolder en toegang tot de derde slaapkamer. Er is veel bergruimte onder de schuine dakwand met opstelplaats van de was-/droogapparatuur en er is een diepe bergkast aanwezig. Een Velux dakraam zorgt voor daglicht. Ook is hier de opstelplaats van de HR combiketel, type Nefit, bouwjaar 2001. Vloer: laminaat. Wanden: granol. Plafond: plafondplaten.

Slaapkamer 3 – ca. 7.1
De afmeting is circa 3.84 m x 3.30 m. Deze slaapkamer is ruimschoots voorzien van bergruimte achter het schuine dakvlak en een grote schuifwandkast (3-deurs). Daglichttoetreding door middel van een groot dakvenster. Vloer: laminaat. Wanden: deels granol, deels behang. Plafond: plafondplaten.

BUITENOM

Garage / berging – ca. 40.3 m²
De grote garage met een afmeting van 6.50 x 6m is apart gesitueerd van de woning en voorzien van een extra aansluiting voor de wasapparatuur, een deur naar de tuin, een lichtraam in de achtergevel en een roldeur in de voorgevel naar de oprit. Hoogte 2.43m. Vloer: beton.

Tuin - totale kavelgrootte 345 m²
Mooi ontwerp! Achter de garage is de gezellige, 30 meter diepe achtertuin De tuin is recent aangelegd met mooie zichtlijnen, een terras van grijze beton stenen, een groen gazon, diverse plantvakken, looppaden van grijs split, mooie vorm-/ en fruitbomen en een tweede terras achter in de tuin. Ter onderbreking zijn delen beplant met Annabel hortensia’s. U kunt hier in alle privacy genieten van zon en schaduw. Door de hoge schuttingen en coniferenhaag zit u heerlijk vrij. Een leefwereld, die zich aan de entreezijde niet direct openbaar maakt.

Kadastrale gegevens nummers 2163 & 1912
•Het woonhuis met erf, tuin en verder aanbehoren, staande en gelegen aan de Rijksstraatweg 126 te 4254 XJ Sleeuwijk, gemeente Werkendam.
•kadastraal bekend: gemeente Werkendam, sectie S, nummer 2163, 2 a 28 ca
•Kadastraal bekend: gemeente Werkendam, sectie S. nummer 1912, 1 a 17 ca
•Tezamen groot drie (3) are en vijfenveertig (45) centiare, 345m²
•Voormeld kadastrale perceel nummer 2163 is belast met een zakelijk recht als bedoeld in Artikel 5 lid 3 van de Belemmeringenwet Privaatrecht, ten behoeve van de naamloze vennootschap Water N.V. , gevestigd te ’s Hertogenbosch.

Erfdiensbaarheid
Erfdienstbaarheid gevestigd: tot gebruik en ten nutte van het bij verkoper in eigendom verblijvende gedeelte van voormeld perceel de Werken, sectie C nummer 575 en wel dat gedeelte waarop zich bevindt het pand Rijksstraatweg 128 cum annexis, en ten laste van het bij deze akte verkochte gedeelte ervan, de erfdienstbaarheid van weg om op de thans bestaande wijze te komen en te gaan van – en naar de openbare weg (de Rijksstraatweg).

Isolatie
•De woning is geheel voorzien van dubbele beglazing en voorzetramen.
•De leidingen zijn geïsoleerd.
•Spouwmuren.
•De woning is in 2012 buitenom geverfd.
•In augustus 2010 is de overstek aan de voorzijde van de woning geheel vernieuwd.

Gewoon een plezierig dorp
• Nieuw winkelcentrum met supermarkt, bakker, groentezaak, kapper, bloemist, etc.
• Sportverenigingen, sportschool, e.d.
• Open lucht zwembad in het centrum van het dorp.
• Restaurants.
• Medisch Centrum.
• Dierenarts.
• Kinderopvang en BSO.
• Basisscholen en middelbare scholen VMBO, HAVO, VWO.
• Voet- en fietsveer naar Gorinchem.
• Jachthaven.
• Busverbinding naar Gorinchem en ’s-Hertogenbosch - Breda.
• Bij oprit A27 Interliner naar Breda en Utrecht.”

Goed bereikbaar
“Sleeuwijk ligt in het Land van Heusden en Altena. Dit gebied is omgeven door rivieren en kenmerkt zich door veel natuur en ruimte:
• Op 10 minuten loopafstand van het huis bevindt zich het natuurgebied ‘De Groesplaat’ in de uiterwaarden van de Merwede, waar heerlijk gewandeld kan worden en ’s zomers een privé strandje bemachtigd kan worden.
• Op 10 minuten fietsafstand bevindt zich het historische vestingstadje Woudrichem, waarvandaan het voetveer naar Slot Loevestein vertrekt.
• Net buiten Sleeuwijk bevindt zich Fort Altena. Behalve dat daar veel activiteiten worden georganiseerd is het ook het vertrekpunt van veel wandel- en fietstochten.
• De stad Gorinchem is per auto in 10 minuten bereikbaar, per fiets in 20 minuten of per voetveer.
• Het dichtbij gelegen Nationaal Park de Bieschbosch biedt mogelijkheden tot allerlei buitenactiviteiten.
• Veel mogelijkheden tot waterrecreatie op Merwede, Maas, Waal en in de Biesbosch.

KenmerkenLiggingVergelijkbare panden

Papendrecht

Gorinchem

Een buitenkans. Nu in prijs verlaagd en hierdoor is dit een ongekende lage vraagprijs voor een vorstelijk woonhuis van 564 m³.

Gorinchem

Twee balkons aanwezig, hartje binnenstad!

Sleeuwijk

Sleeuwijk

Sleeuwijk

Geertruidenberg - Walgang 15

Geweldig vrij uitzicht en groot zonnig dakterras op woonniveau + eigen parkeerplaats (carport)!

Vraagprijs: €259.500 k.k. meer

Gorinchem

Unieke locatie gelegen aan waterpartij en pal tegen de oude vestingwal!

Werkendam

Een huis met de X factor! Super mooi verbouwd, als nieuw!

Giessenburg

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]