menu ?

Gorinchem

Keizerstraat 23

Herenhuis

Vraagprijs: € 359.000,- k.k.


2 501 m³ 69 m² 140 m²
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 1
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 2
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 3
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 4
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 5
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 6
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 7
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 8
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 9
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 10
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 11
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 12
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 13
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 14
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 15
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 16
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 17
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 18
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 19
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 20
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 21
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 22
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 23
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 24
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 25
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 26
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 27
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 28
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 29
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 30
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 31
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 32
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 33
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 34
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 35
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 36

WONEN IN EEN HISTORISCH EN GERENOVEERD PAKHUIS ‘DE MOUTERIJ’ MET HET COMFORT VAN EEN NIEUWBOUWWONING INCLUSIEF INPANDIGE PARKEERPLAATS EN BERGING! Keizerlijk wonen aan de Keizerstraat 23 in Gorinchem! In het centrum van Gorinchem vind je dit industriële pareltje. Van binnen en buiten is dit een woning voor de liefhebber met een hoog wow-effect! Zowel het exterieur als het interieur van de woning is super inspirerend. Het contrast van moderne architectuur met het historische karakter van het pand leidt tot een unieke woonsensatie. Met gevoel en respect voor historie, is dit statige pand gerenoveerd en gerestaureerd. Geloof ons, je wordt op slag verliefd bij het zien van deze woning. Komt je snel eens kijken?

Compleet gerenoveerd
Dit volledig onder architectuur her- en verbouwde industriële woonhuis vormt het juweeltje van de Keizerstraat. Stichting Stadsherstel Gorinchem heeft in samenwerking met Koppers Duizer Architecten de voormalige Mouterij, waarin dit pand is gevestigd, getransformeerd tot een trendy industriële woning. Het voordeel van de Keizerstraat 23 is dat het sinds 2006 geheel is gerenoveerd en gemoderniseerd is. Van binnen is alles strak en modern gemaakt maar wel met respect voor het pand. Ook aan de buitenzijde is alles tip top in orde. De combinatie van karakteristieke elementen, modern comfort, luxe materialen en oog voor detail maken het tot een prachtig geheel. Ook de goed bewaarde oorspronkelijke gevel draagt hier zeker aan bij. Zowel aan de binnen- als aan de buitenkant zijn nog veel oorspronkelijke details terug te vinden.

‘De Mouterij'
In de voormalige Mouterij uit 1766 zijn 2 stadswoningen, een appartement en een stallinggarage gevestigd, waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met de oorspronkelijke structuur en het karakter van het pand. Dit is terug te vinden in diverse karakteristieke elementen, waarbij in eerste instantie de entree met de stoere gietijzeren kolommen in het oog springt. Ook is de oorspronkelijke gevel deels behouden en zijn de oorspronkelijke pakhuisvensters nog aanwezig.

Eigen parkeerplaats
Naast de woning is een afgesloten stallingsgarage aanwezig, waarin een parkeerplaats en een separate bergingskast aanwezig zijn. De servicekosten hiervoor bedragen circa € 10,- per maand.

INDELING BEGANE GROND

Hal – ca. 13.5 m²
Een waarschuwing vooraf: we hebben je heel wat te laten zien dus neem de tijd en geniet van al het moois dat hier te vinden is. Het mag duidelijk zijn dat de contouren van de hal zijn ontworpen met in het achterhoofd de gedachte “de eerste indruk kun je niet overdoen”. Achter de voordeur ontwaart zich dan ook een prachtige industriële ontvangstruimte. Tevens biedt de ruime hal plaats aan de garderobe, de meterkast voorzien van 9 groepen en 2 aardlekschakelaars en onder de trapopgang naar de verdieping een toiletruimte. De hardglazen scheidingswand met daarachter de oorspronkelijke gietijzeren kolommen geven vanuit de hal mooi zicht op de woonkeuken. De entree biedt verder toegang tot de trapopgang naar de verdieping. Vloer: gietbeton, antraciet. Wanden: strak stucwerk, muurverf wit. Plafond: strak stucwerk, muurverf wit.

Toilet – ca. 1.6 m²
De toiletruimte is hoogwaardig qua afwerking, royaal qua voorkomen en voorzien van een zwevend toilet en een fonteintje. Merk sanitair: Keramag, kleurstelling wit. Vloer: tegels, grijs (5x5cm), Villeroy & Boch architectura mozaïek. Wanden: tegels, grijs (5x5cm), Villeroy & Boch architectura mozaïek. Plafond: strak stucwerk, muurverf wit.

Woonkeuken – ca. 36.6 m²
Via een hardglazen deur is de fantastische woonkeuken toegankelijk. De keukenruimte is een alles behalve dagelijkse verschijning. De maatvoering van dit vertrek is zeer ruim en daardoor zeer geschikt voor een grote eettafel. De achterzijde van de keukenruimte draagt door middel van een glazen dak en een apart raam van melkglas bij aan de daglichttoetreding. De ruimte is verder ingericht met een stijlvolle SieMatic keukenunit (2007), welke is uitgevoerd in een warme basalt grijze kleur gecombineerd met edelstaal grepen. De keuken bestaat uit een wandunit met veel kastruimte en een groot kookeiland. Het keukenblok is voorzien van een fraai vormgegeven werkblad, vervaardigd van Belgisch hardsteen met extra randafwerking gefrijnd (6cm). De unit is voorzien van diverse inbouwapparatuur, te weten; 4 pits gaskookplaat, 90cm met extra wokbrander en vonkontsteking (Atag); oven, infra-turbo, 90 cm (Atag); magnetron, 38cm (Atag); afzuigkap eiland (120cm) met verlichting blokmodel (Atag); vaatwasmachine geïntegreerd (Siemens); koelkast geïntegreerd 310 liter (Siemens); vrieskast geïntegreerd 98 liter (Siemens); 2 spoelunits Baronga met hendel keukenmengkraan Arwa twin. Vanuit de eetkeuken is de trapkast en de bijkeuken bereikbaar. Vloer: hout, eiken, bruin 7cm stroken. Wanden: strak stucwerk, muurverf wit. Plafond: strak stucwerk, muurverf wit.

Bijkeuken / Wasruimte – ca. 2.6 m²
De uiterst praktische bijkeuken is bereikbaar vanuit de woonkeuken en voorzien van een uitstortgootsteen. Hier zijn ook de CV-ketel (Nefit Smartline, HR combiketel, bouwjaar 2006) en de witgoed aansluitingen aanwezig. Vloer: tegels, wit. Wanden: tegels, wit. Plafond: strak stucwerk, muurverf wit.

INDELING 1E VERDIEPING

Woonkamer – ca. 47.5 m²
De zeer royale en lichte woonkamer op de 1e verdieping, is gelegen over de gehele lengte en breedte van de woning. Dankzij de riante raampartij komt het vertrek wat lichtinval betreft niets tekort. De ruimte zit vol energie en ook aan sfeer ontbreekt het niet. Aan de achterzijde van de woonkamer kijkt u langs de monumentale oorspronkelijke buitenmuur uit op de binnentuinen en het glazen dak van de woonkeuken, hetgeen binnenshuis zorgt voor een exclusieve woonbeleving. Dit is ongetwijfeld dé blikvanger van het interieur. Openslaande deuren geven toegang tot het balkon. Vloer: hout, eiken, bruin 7cm stroken. Wanden: strak stucwerk, muurverf wit en 1 wandje afgewerkt in leer behang. Plafond: strak stucwerk, muurverf wit.

Balkon – ca. 3.6 m²
Direct bereikbaar vanuit de woonkamer. Heerlijk zonnig balkon, gelegen op het westen. Vloer: voorzien van Bankirai vlonders.

INDELING 2E VERDIEPING

Overloop – ca. 7 m²
De overloop verleent toegang tot een tweetal slaapkamers, de badkamer en het dakterras en is voorzien van een raampartij welke, evenals het dakraam, voor veel lichtinval zorgt.
Vloer: hout, eiken, bruin 7cm stroken. Wanden: strak stucwerk, muurverf wit. Plafond: strak stucwerk, muurverf wit.

Slaapkamer 1 – ca. 9.8 m²
Mooie, lichte slaapkamer met veel glas, gesitueerd aan de achterzijde van de woning, welke uniek uitzicht biedt op de groene binnentuinen. Ook hiervandaan heeft u toegang tot het heerlijke dakterras. Vloer: hout, eiken, bruin 7cm stroken. Wanden: strak stucwerk, muurverf wit. Plafond: strak stucwerk, muurverf wit.

Slaapkamer 2 / Studeerruimte / Dressing - ca. 9.7 m²
Gesitueerd aan de voorzijde van de woning, thans in gebruik als kinderkamer/dressing en voorzien van twee dakramen. Deze ruimte is momenteel ingericht met maatwerkmeubilair, te weten een plafondhoge garderobekast met schuifdeuren, een dressoir onder het schuine dak met schuifdeuren en een wandmeubel met schappen. Vloer: hout, eiken, bruin 7 cm stroken. Wanden: strak stucwerk, muurverf wit. Plafond: strak stucwerk, muurverf wit.

Badkamer – ca. 5.4 m²
Deze sanitaire ruimte is strak ingericht en heeft een hoog plafond met dakraam. De badkamer is voorzien van een inloopdouche 120x90cm met regendouche en een handdouche van Hans Grohe, twee wastafels en een zwevend toilet van Keramag. Tevens is er een decorradiator aanwezig, chroom. Mechanische ventilatie aanwezig. Vloer: tegels, grijs (5x5cm), Villeroy & Boch architectura mozaïek. Wanden: tegels, grijs (5x5cm), Villeroy & Boch architectura mozaïek. Plafond: strak stucwerk, muurverf wit.

Dakterras – ca. 7.8 m²
Royaal en zonnig dakterras, gesitueerd op het westen. Vloer: voorzien van Bankirai vlonders.

DIVERSEN

Algemeen
Voorbereiding voor alarminstallatie door gehele woning aanwezig.

Garage en berging
Erfdienstbaarheid. Naast de woning bevindt zich een stallingsgarage, waar een parkeerplaats voor deze woning beschikbaar is. Hier bevindt zich ook een bergingskast 1.9 m². De kosten verbonden aan het hebben en houden alsmede onderhouden van de garage is voor iedere der eigenaars van het heersend en lijdend een/derde gedeelte Keizerstraat 19, 21 en 23 . Onder kosten worden o.a. begrepen; onderhoudskosten, reparatie, schilderwerk, kosten van elektriciteit, belastingen en verzekeringen. Bijdrage € 10,- per maand.

Het project: ‘De Mouterij’
Plan Mouterij in de zogenaamde bovenstad van ‘Gorcum’ omvat de restauratie van een pakhuis en voormalige mouterij, gelegen in de Keizerstraat, nabij de Lingehaven. Vanaf 1766 tot het begin van de 20e eeuw was het pand als mouterij in gebruik. Mout is koren dat men eerst heeft laten weken en kiemen en daarna gedroogd heeft om er bier van te maken. De vele bierbrouwerijen die Gorcum vroeger telde, konden dan ook niet zonder mouterijen. Een van de mouterijen was gevestigd aan de Keizerstraat 9-23a. De huidige bebouwing op nr. 19-23 is een overblijfsel van deze mouterij. Stichting Stadsherstel Gorinchem heeft Koppers Duizer Architecten uit Gorinchem benaderd om de voormalig mouterij een nieuwe toekomst te geven. Er is een bijzonder plan gemaakt, waardoor het pand nu 2 royale stadswoningen en een ruime bovenwoning met voor elke woning een inpandige parkeerplaats herbergt. De bouwwerkzaamheden zijn in het najaar van 2005 gestart en in 2006 voltooid. Sindsdien is in ‘De Mouterij’ dit chique woonhuis gevestigd.

Technische informatie
De woning is geheel geïsoleerd en voorzien van HR + dubbele beglazing. Tijdens de renovatie in 2006 zijn een nieuwe stalen constructie en woningscheidende wanden aangebracht. Ook is het zadeldak vernieuwd en geïsoleerd. Het geheel wordt verwarmd middels een gasgestookte Nefit Smartline HR Combi CV Ketel (eigendom, bouwjaar 2006). De binnen- en buitenzijde van de woning zijn in 2018 geschilderd.

Kan worden overgenomen, aanvulling lijst roerende zaken:
- Diverse design lampen van het merk Artimide Tolomeo, Flos Compass Boxx & Brokis Shadows
- Gordijnen in de woonkamer

Ligging
De woning aan de Keizerstraat is net buiten het drukke centrum gelegen in de oude binnenstad. Het gezellige centrum kent een ruim horeca- en winkelaanbod dat op korte loopafstand van de woning is gelegen. Verder staat deze woning op loopafstand van de haven en de prachtige stadswallen, waarachter de rivier de Merwede ligt met zijn aangrenzende stranden, Buiten de Waterpoort en een park. Verder zorgen de nabijgelegen voetveren voor een gemakkelijke ontsluiting richting Sleeuwijk, Woudrichem en Slot Loevestein. Gorinchem is een stad met een rijk historisch verleden dat u onder andere nog terug kunt vinden in de vestingwal met zijn bastions uit de 16e eeuw, het voormalige stadhuis met de bijbehorende pittoreske markt en natuurlijk de vele karakteristieke straatjes en steegjes.

Gorinchem heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een stad met allure en telt momenteel 36.232 inwoners. Met zowel aansluitingen op de A15 als de A27 zijn grote steden, zoals Utrecht, Rotterdam en Breda gemakkelijk bereikbaar.

Kortom
Droom jij al tijden van een bijzonder woonhuis op een bijzondere plek? Dan is de Keizerstraat 23 misschien wel jouw lot uit de loterij.

KenmerkenLiggingVergelijkbare panden

Gorinchem

Almkerk - Zandwijk 8

Gelijkvloers wonen midden in de natuur!

Vraagprijs: €375.000 k.k. meer

Hardinxveld-Giessendam - Weideveld 2

Koopprijs: €350.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 27

Koopprijs: €370.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 25

Koopprijs: €369.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 23

Koopprijs: €365.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 21

Koopprijs: €369.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 19

Koopprijs: €365.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 17

Koopprijs: €364.000 v.o.n. meer

Werkendam

KARAKTERISTIEK VRIJSTAAND JAREN DERTIG HUIS!

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]