menu ?

Gorinchem

Kalkhaven 50

Herenhuis

Vraagprijs: € 385.000,- k.k.


4 580 m³ 68 m² 149 m²
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 1
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 2
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 3
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 4
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 5
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 6
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 7
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 8
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 9
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 10
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 11
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 12
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 13
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 14
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 15
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 16
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 17
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 18
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 19
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 20
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 21
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 22
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 23
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 24
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 25
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 26
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 27
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 28
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 29
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 30

Zoek je een ruime (hoek)woning in het centrum van Gorinchem maar heb je een uitgebreide wensenlijst?!

Stop met zoeken want Kalkhaven 50 biedt het allemaal:

- Een ruime woonkamer? Check
- Moderne woonkeuken? Check
- Drie fijne slaapkamers en een nieuwe badkamer? Check
- Twee royale dakterrassen met 360 graden uitzicht? Check
- Aparte praktijk/kantoorruimte, eigen ingang? Check
- Rustig wonen aan statige laan maar toch in het centrum? Check

Uitzicht, superplek, volume en anders dan anders...
Dit herenhuis heeft een royale indeling met op de begane grond een grote werkruimte met eigen ingang, ideaal voor een kantoor aan huis, en aan de achterzijde een berging, welke ook een eigen ingang heeft. De 1e verdieping doet dienst als slaapetage, hier zijn 4 slaapkamers te vinden en een royale badkamer. Op de 2e verdieping is er de woonkeuken aan de achterzijde met luxe inbouwkeuken met uitzicht op de Grote Kerk. Aan de voorzijde is de lichte woonkamer gelegen met uitzicht op de mooie Kalkhaven. Ook de 3e verdieping is spectaculair. Vanaf de 2 royale balkonterrassen heeft u uitzicht over Gorinchem en in de winter kunt u zelfs de rivier zien liggen. De bijzondere vormgeving van het woonhuis met kantoor/praktijk maakt het uniek in zijn soort. De centrale ligging in het centrum aan de Kalkhaven, de stijlvolle uitstraling, de afwerking, het eigentijdse materiaalgebruik, het zonnige dakterras en de rustige woonomgeving garanderen een onovertroffen woongenot.

INDELING BEGANE GROND

Entree – ca. 3.6 m2
Als je aan komt lopen merk je gelijk de gezelligheid van de Kalkhaven. Mensen zitten op bankjes en kinderen spelen in het speeltuintje. De deur wordt open gedaan via de intercom, de entree is royaal en heeft door het hoge plafond een ruim karakter. De meterkast is nieuw en beschikt over 7 groepen met een gelijk aantal aardlekschakelaars. Vloer: plavuizen, grijs. Wanden: gestuct, grijs/groen. Plafond: spuitwerk, wit.

Hal – ca. 7 m2
De hal brengt je naar de praktijkruimte, de berging, het toilet en de vaste trap naar de eerste verdieping. Naast de trap vind je een trapkast met veel bergruimte. Vloer: plavuizen, grijs. Wanden: gestuct, grijs/groen. Plafond: spuitwerk, wit.

Praktijkruimte – ca. 19.9 m2
Deze mooie hoge ruimte kom je binnen via de hal maar heeft ook een eigen voordeur, ideaal voor een kantoor aan huis! Daarnaast is de ruimte is ook goed te gebruiken als slaapkamer. De wateraansluiting en afvoer bieden mogelijkheden tot het creëren van bijvoorbeeld een sanitaire ruimte of keukenblok . Vloer: laminaat, berken. Wanden: gesausd, blauw. Plafond: spuitwerk.

Toilet
Keurige toiletruimte, voorzien van een staand toilet en een fonteintje. Vloer: tegels, grijs. Wanden: deel tegels, lichtgeel, deels, spuitwerk, lichtblauw. Plafond: spuitwerk, wit.

Berging – ca. 18.2 m2
Deze royale inpandige berging bereik je zowel via de hal als via buitenom. Op de praktische bergzolder kun je veel spullen kwijt, de dakramen zorgen voor het nodige daglicht. Verwarming aanwezig. Vloer: beton.

INDELING EERSTE VERDIEPING

Overloop – ca. 7 m2
Via de dichte trap met rvs trapleuning en lichtsensor stap je op de overloop van de ‘slaapetage’. De overloop verleent toegang tot 3 slaapkamers, de badkamer de wasruimte en de vaste trapopgang naar de ‘woonetage’. Vloer: tegels, zwart met wit. Wanden: gestuct, wit. Plafond: spuitwerk, wit.

Masterbedroom – ca. 12.8 m2
De masterbedroom is gelegen aan de achterzijde van de woning en heeft een erker als blikvanger. De strakke 3-deurs schuifdeurkast blijft achter en er is een airconditioning. Vloer: eikenhouten vloerdelen. Wanden: gestuct, wit. Vloer: spuitwerk, wit.

Badkamer – ca. 7.8 m2
Deze sanitaire ruimte is in 2016 volledig vernieuwd. Als je wilt ontspannen kan dat zowel in het heerlijke ligbad als ook onder de relaxende stortdouche met massage units. Er is een zwevend toilet en ieder heeft zijn of haar eigen wastafel met 2 laden. Ventilatie middels het uitzetraam. Vloer: plavuizen, antraciet. Wanden: tegels, wit. Plafond: stucwerk, wit.

Wasruimte – ca. 2.4 m2
Praktische wasruimte met witgoed aansluitingen en een overloopvoorziening voor afvoerwater. Vloer: tegels, grijs. Wanden: gesausd, wit. Vloer: spuitwerk, wit.

Slaapkamer – ca. 9.6 m2
Gelegen aan de voorzijde van de woning met vrolijk laminaat. Vloer: laminaat, diverse kleuren. Wanden: gesausd, wit. Plafond: spuitwerk, wit.

Slaapkamer – ca. 7.2 m2
Ook gesitueerd aan de voorzijde van de woning en thans in gebruik als kledingruimte. De grote kledingkast blijft achter. Vloer: laminaat, lichtgrijs. Wanden: gesausd, wit. Vloer: spuitwerk, wit.

INDELING TWEEDE VERDIEPING

Overloop – ca. 3.5 m2
Via de overloop kom je bij alle vertrekken van deze verdieping en een ruime bergkast met de opstelplaats voor de CV-ketel, Nefit HRC30 CW5, bouwjaar 2016. In de bergkast bevindt zich ook de mechanische ventilatie-unit. De strakke glasschuifdeuren, deels voorzien van gehard veiligheidsglas, geven toegang tot zowel de vaste trap naar het dakterras als de vaste trap naar de eerste verdieping. Vloer: tegels, antraciet. Wanden: gesausd, wit. Vloer: spuitwerk, wit.

Toilet
Keurige toiletruimte, voorzien van een zwevend toilet en een fonteintje. Vloer: tegels, grijs. Wanden: deel tegels, lichtgeel, deels, spuitwerk, crèmekleurig. Plafond: spuitwerk, wit.

Woonkamer – ca. 29.2 m2
Deze sfeervolle living dankt haar ruimtelijkheid en grandeur aan de nagenoeg geheel uit glas bestaande voorgevel. Deze grote raampartij geeft een prachtig uitzicht op de Kalkhaven. De ruimte is verder voorzien van een houtkachel met een fraaie betegelde vloer- en achterwand en een zijraam. Vloer: eiken vloerdelen. Wanden: stucwerk, wit. Plafond: spuitwerk, wit.

Keuken – ca. 14.9 m2
Als je de gezellige eetkeuken binnenkomt zie je gelijk het rechte keukenblok met crèmekleurige kastfronten en een houten aanrechtblad gecombineerd met RVS accenten. Het raam aan de achterzijde van de woning biedt leuk uitzicht op de binnenstad en de Grote Kerk. Daarnaast vind je een apart blok met apparatuur en de eettafel in de erker. De keuken is voorzien van alle gemakken waaronder: een 6 pits gaskookplaat (SMEG), een afzuigkap (SMEG), een vaatwasser (AEG), een oven (Bosch) en een koelkast (AEG). Vloer: plavuizen, antraciet. Wanden: tegels, grijs. Plafond: gestuct en spuitwerk, wit

INDELING DERDE VERDIEPING

Overloop – ca. 4.6 m2
Via de vaste trap kom je uit op het geweldige dakterras. De overloop heeft een tapkraan en is voorzien van een speelse steentjesvloer.

Dakterrassen – ca. 42 m2
Het klapstuk van de woning zijn de twee zonnige dakterrassen aan de voor- en achterzijde met 360 graden uitzicht. Deze bereikt u via de overloop. Op dit terras kunt u fijn genieten van de middag- en avondzon. Volop privacy want niemand die u hier ziet relaxen. Lekker buiten avondeten met een prachtig uitzicht, wat wenst u nog meer....Je hebt absolute privacy en spectaculair uitzicht op de binnenstad en Grote Kerk en in de winter op de rivier “de Merwede”. Voor de vuurwerkliefhebbers: je zit hier op de eerste rang!

Binnenstadsvernieuwing
Aan de Kalkhaven is dit royale, recent gebouwde Herenhuis gelegen. Voorheen stond er op deze plaats een pakhuis. De woning is gebouwd met gebruikmaking van de beste materialen. Het gaat hier om een stadswoning die uit 3 woonlagen bestaat en gebouwd is onder supervisie van de Stichting Stadsherstel Gorinchem. De woning één van de vier herenhuizen van het project “De Spaarpotsteeg”. De Spaarpotsteeg heeft haar naam weer te danken aan het voormalige huis De Spaarpot op de Appeldijk. Een authentieke gevelsteen met een afbeelding van het bewuste voorwerp is bewaard gebleven en bevindt zich in het Gorcumse museum. Een replica van deze steen is ingemetseld in dit prachtige plan. Alle vier de woningen zijn weer anders.

Ligging
Gorinchem ligt centraal aan een knooppunt van waterwegen, voor het wegverkeer is dit eveneens van toepassing. De A27 is de verbinding tussen Amsterdam/Schiphol en Antwerpen, terwijl de A15 loopt van Rotterdam/-Europoort tot diep in het Duitse Ruhrgebied. Zo is Gorinchem vanuit alle windstreken eenvoudig te bereiken. Utrecht, Breda, Rotterdam en ’s-Hertogenbosch liggen op minder dan 30 minuten autorijden van de stad verwijderd. Natuurlijk staat ook de trein en bus tot uw beschikking.

Een fijne stad om te wonen
U hoeft Gorinchem overigens helemaal niet uit om te genieten van grootsteedse voorzieningen. Winkels, scholen, medische centra, Beatrixziekenhuis en musea, Gorinchem heeft het allemaal. Er is een groot arsenaal aan sportvelden. Van atletiek tot honkbal en van waterpolo tot volleybal kunt u altijd bij een van de vele sportverenigingen terecht. Daarnaast is er een golfbaan in de omgeving. Op loopafstand van de woning is de bruisende binnenstad, waar altijd wel iets te beleven is. En ook voor een hapje eten buiten de deur hoef je niet ver te lopen. Iedere maandag is er een druk bezochte weekmarkt in het centrum.

Bestemmingsplan
Binnen de bestemming Gemengde doeleinden, klasse B:
- 1. wonen, zowel op de begane grondlaag als op de verdiepingen van de gebouwen.
- 2. kantoren met een bedrijfsvloeroppervlakte van niet meer dan 100m² b.v.o. per vestiging;
- dienstverlenende bedrijven met een bedrijfsvloeroppervlakte van niet meer dan 100m² b.v.o. per vestiging;
- maatschappelijke voorzieningen, waaronder begrepen sociale, culturele, educatieve, medische en daarmee gelijk te stellen voorzieningen met een publiekgericht karakter;
- bedrijven, waarvan de bedrijfsactiviteiten zijn genoemd onder de milieucategorieën 1 of 2 van de in de bijlage bij deze voorschriften opgenomen Staat van bedrijfsactiviteiten, zulks met een bedrijfsvloeroppervlakte van niet meer dan 100m² b.v.o. per vestiging;
- ambachtelijke/verzorgende bedrijven met een bedrijfsvloeroppervlakte van niet meer dan 100m² b.v.o. per vestiging;
Al deze functies uitsluitend op de begane grondlaag van de gebouwen.
Zoek jij naar een huis dat net even anders is dan de rest met lekker veel extra's. Kom dan binnenkort even kijken op de Kalkaven 50 in Gorinchem?

KenmerkenLiggingVergelijkbare panden

Gorinchem

Almkerk - Zandwijk 8

Gelijkvloers wonen midden in de natuur!

Vraagprijs: €375.000 k.k. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 27

Koopprijs: €370.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 25

Koopprijs: €369.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 23

Koopprijs: €365.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 21

Koopprijs: €369.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 19

Koopprijs: €365.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 17

Koopprijs: €364.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 125

Koopprijs: €384.950 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 127

Koopprijs: €359.950 v.o.n. meer
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]