menu ?

Gorinchem

Zusterstraat 26

Herenhuis

Vraagprijs: € 600.000,- k.k.


6 1525 m³ 310 m² 361 m²

Karakteristiek woon-/werk pand met 18 meter diepe achtertuin!

 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 1
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 2
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 3
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 4
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 5
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 6
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 7
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 8
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 9
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 10
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 11
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 12
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 13
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 14
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 15
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 16
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 17
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 18
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 19
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 20
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 21
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 22
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 23
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 24
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 25
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 26
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 27
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 28
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 29
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 30
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 31

Riant herenhuis met schilderachtige, stille stadstuin en geweldig uitzicht op de kerktoren. De ruimte om te wonen en om te werken is ongekend royaal. Het pand leent zich uitstekend voor meerdere doeleinden waaronder wonen, groot gezin (6 slaapkamers), maar ook als woon/kantoor/praktijk/atelier combinatie. Aan de Zusterstraat, midden in de historische binnenstad van Gorinchem, ligt dit prachtige herenhuis uit +/- 1887. Alle voorzieningen die de stad te bieden heeft zijn op loopafstand te bereiken. De combinatie van de grootte, de fraai aangelegde ommuurde stadstuin, maken dit tot een werkelijk uniek pand op een unieke locatie.

Aan ruimte geen gebrek, aan mogelijkheden evenmin
In dit pand (voormalig praktijkpand van oogarts) kan zowel gewoond als gewerkt worden of een combinatie van beiden. Nu wacht dit bijzonder object op een nieuwe trotse eigenaar met creatieve en ambitieuze plannen of een hobby waarbij veel ruimte een must is! De ruimtes zijn stuk voor stuk geïntegreerd in het geheel, maar hebben tegelijk elk hun specifieke bijzonderheden. Gelegen op een unieke plek in de oude binnenstad van Gorinchem. Achter de woning ligt een 18 meter diepe tuin.

INDELING BEGANE GROND

Entree - gang – ca. 13.5 m²
Fijne binnenkomer. De statige entree geeft middels de imposante voordeur met gietijzeren deurroosters toegang tot het portaal en de fraaie lange gang die direct toegang biedt tot de verschillende vertrekken op de parterre. Aan het eind van de gang treft u een glasdeur die leidt naar de hal van het woongedeelte met indrukwekkende trappartij. Deze hal geeft toegang tot de keuken, woonkamer, kelder en de achtertuin. Vloer: tegels (grijs). Wanden: lambrisering van beton emaille. Plafond: stucwerk.

Wachtkamer – ca. 12.9 m²
Deze ruimte is gesitueerd aan de voorzijde van de woning. Vloer: marmoleum, grijs. Wanden: stucwerk/behang. Plafond: plafondplaten.

Spreekkamer/kantoor – ca. 26 m²
Mooie lichte kantoorruimte met grote ramen en uitzicht op de binnenplaats. Voorzien van diverse maatwerk berg-/ en schuifwandkasten met wastafel en close-in boiler. Vloer: marmoleum, grijs. Wanden: stucwerk/behang. Plafond: stucwerken met ornamenten.

Toilet – ca. 1 m²
Keurige toiletruimte uitgevoerd in een neutrale kleurstelling en voorzien van een staand toilet en een fonteintje. Ventilatie door middel van een raampje. Vloer: tegels, geel/beige. Wanden: tegels, wit en deels stucwerk. Plafond: stucwerk.

Kelder – ca. 18.05 m²
Een herenhuis als dit, beschikt natuurlijk over een grote en hoge provisiekelder, ideaal voor de wijnopslag. De kelder is onder de keuken gesitueerd en heeft een afmeting van 3.30 m x 5.47 m. Opstelplaats Remeha Quinta, bouwjaar 2010.

Keuken – ca. 18.2 m²
De woonkeuken is voorzien van een strak landelijke witte hoekkeuken (2004) met granieten aanrechtblad en apparatuur o.a. keramische 5-pits kookplaat met schouw afzuigkap, koelkast, combi oven en een vaatwasmachine. Een favoriete plek met plaats voor een lange eettafel. Vanuit de keuken is de binnenplaats bereikbaar alsmede een doorgang met pastoe kastenwand/doorgeefluik naar de woonkamer. Vloer: tegels in een wit/beige kleurstelling gecombineerd met vloerverwarming. Wanden: tegels en stucwerk. Plafond: stucwerk.

Woonkamer – ca. 31.6 m²
De woonkamer is een plaatje om te zien en heeft het voor deze bouwperiode kenmerkende hoge plafond met authentieke ornamenten. In dit vertrek bevindt zich een open haard (voorzien van elektrische afzuiging). De grote hoge ramen aan de achterzijde zorgen voor een fraaie lichtinval en geweldig uitzicht op de kerktoren en de tuin. Vloer: Wenge parketvloer. Wanden: stucwerk. Plafond: stucwerk met ornamenten.

Binnenplaats – ca. 15 m²
Op de binnenplaats kunt u heerlijk beschut zitten en genieten van de overweldigende rust. De binnenplaats is geheel ommuurd en direct bereikbaar vanuit de keuken, hier kunt u heerlijk buiten zitten en lange avonden doorbrengen met een lekker drankje en hapje. Ook zijn hier de originele kolenhokken bewaard gebleven, nu in gebruik als bergruimte voor opslag van open haard en tuingereedschap.

INDELING 1E VERDIEPING

Overloop – ca. 27.2 m²
De lange overloop geeft toegang tot 5 slaapkamers, een separaat toilet en de badkamer. Ook is hier de vaste trap naar de tweede verdieping opgesteld. Vloer: marmoleum. Wanden: emaille lambrisering. Plafond: stucwerk.

Slaapkamer 1 – ca. 16.7 m²
Deze slaapkamer is gesitueerd aan de voorzijde van de woning met twee grote ramen en uitzicht op de Zusterstraat. Deze ruimte is voorzien van een vaste wastafel en inloopkast.

Slaapkamer 2 – ca. 6.7 m²
Deze kleinere slaapkamer is eveneens gesitueerd aan de voorzijde van de woning.

Slaapkamer 3 – ca. 18 m²
Slaapkamer 3 ruime kamer met ramen aan twee zijden, uitzicht op de binnenplaats en een groot raam op het oosten. Voorzien van inbouwkasten.

Slaapkamer 4 – ca. 17.6 m²
Deze slaapkamer met vaste kast en wastafel is voorzien van twee ramen waarvan 1 op het oosten en uitzicht op de binnenplaats.

Slaapkamer 5 – ca. 23 m²
Riante ouder slaapkamer met vaste kastenwand gesitueerd aan de achterzijde van de woning met uitzicht in de achtertuin en kerk. Vanuit deze ruimte is de badkamer bereikbaar.

Afwerking slaapkamers
De vloeren van de slaapkamers zijn voorzien van marmoleum, de wanden van stucwerk en/of behang en de plafonds zijn grotendeels voorzien van stucwerk of houtwerk.

Badkamer – ca. 11.6 m²
De badkamer is gesitueerd aan de achterzijde van de woning en voorzien van een ligbad met whirlpool, een inloop douche, een wastafel en een vaste kast. De badkamer is vanaf de overloop alsmede de ouder slaapkamer bereikbaar. Een leuk detail is de deur van de badkamer met imitatie hout techniek (oud ambacht). Vloer: zwart/wit geblokte tegels. Wanden: witte tegels en stucwerk. Plafond: stucwerk.

INDELING 2E VERDIEPING

Overloop – ca. 17.8 m²
De overloop geeft toegang tot de zolders en de wasruimte.

Royale zolderverdieping - meerdere slaapkamers mogelijk - ca. 37 m²
Middels een vaste trap is deze riante zolderverdieping met insteekzolder bereikbaar met een zee aan ruimte. Daglichttoetreding door middel van 3 Velux dakvensters. De tijd staat even stil. Deze ruimte is thans als zolder ingericht maar kan voor diverse doeleinden worden gebruikt variërend van hobbyruimte tot meerdere slaapkamers of grote speelkamer.

Wasruimte – ca. 8 m²
Aparte wasruimte met witgoed aansluitingen, wastafel en opstelplaats van de badgeiser Vaillant, bouwjaar 2007..

Overloop/zolder – ca. 28.3 m²
Riante overloop met toegang tot twee slaapkamers.

Slaapkamer 6 – ca. 14 m²
Gesitueerd aan de oostzijde van de woning en voorzien van een Velux dakvenster.

Slaapkamer 7 – ca. 14 m²
Gesitueerd aan de voorzijde van de woning voorzien van twee dakkapellen.

Tuin
De tuin is een ontwerp van landschapsarchitect Mien Ruys. Het werk van Mien Ruys kenmerkte zich door een beplantingstechniek waarin vaste planten en grassen hun intrede deden in onze tuinen en in het openbaar groen. De losse en meer natuurlijke schikking van planten in haar borders was iets waarmee zij zich onderscheidde van andere tuinontwerpers uit haar tijd. De ommuurde stadstuin (ca. 18 m diep en 6.5/7m breed) is aangelegd in stijl van de woning met gazon, diverse fruitbomen o.a. 2x appel, vijg, bramen zonder doorn en frambozenstruiken, druif en boskriek (Kers), terrassen en diverse planten. De tuin is gesitueerd op het noorden. 's Zomers bereikt de zon het terras, direct aan de zitkamer grenzend en is de schaduw van de fluweelboom geen overbodige luxe. Vanuit de tuin is er zicht op de kerktoren.

Ligging
Dit royale karakterpand ligt op één van de meest prominente plekken in de binnenstad, net buiten het gezellige winkelgebied en toch heerlijk rustig. De vestingstad Gorinchem is te omschrijven als een gaaf gebleven monument. De vesting heeft haar inwoners veel te bieden. Verder staat deze woning op zeer korte loopafstand van de haven en de prachtige stadswallen, waarachter de rivier de Merwede ligt met zijn aangrenzende stranden, Buiten de Waterpoort en een park. Verder zorgen de nabijgelegen voetveren voor een gemakkelijke ontsluiting richting Sleeuwijk, Woudrichem en Slot Loevestein. Uiteraard zijn de uitvalswegen ook met de auto snel te bereiken. Al met al een ruim pand met mogelijkheden te over. Dit pand heeft dus alles in zich om (eventueel) werken en wonen te combineren: een representatieve uitstraling, een herkenbare, hoogwaardige locatie en zeer veel ruimte.

Oplevering
In overleg

KenmerkenLiggingVergelijkbare panden

Hardinxveld-Giessendam - Rivierdijk 1

Vraagprijs: €569.000 k.k. meer

Gorinchem - Plantsoen 20 A

UNIEKE BOUWKAVEL BESTEMD VOOR EEN VRIJSTAANDE WONING!

Vraagprijs: €650.000 k.k. meer

Schelluinen - Nolweg 1

Vraagprijs: €600.000 k.k. meer

Gorinchem - Lingsesdijk 27 -29

VRIJ WONEN OP EEN ONVOORSTELBAAR MOOI PERCEEL GROND!

Vraagprijs: €595.000 k.k. meer

Gorinchem

Hoornaar

Charmante woning met paardenfaciliteiten!

Gorinchem - Generaal 267

Koopprijs: €545.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Egelantierpad 7

Vraagprijs: €575.000 k.k. meer

HEUKELUM

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]