menu ?

Rijswijk NB

Slagboomstraat 4

Gebouw

Vraagprijs: € 495.000,- k.k.


4 2251 m³ 953 m² 358 m²
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 1
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 2
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 3
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 4
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 5
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 6
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 7
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 8
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 9
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 10
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 11
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 12
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 13
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 14
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 15
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 16
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 17
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 18
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 19
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 20
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 21
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 22
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 23
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 24
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 25
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 26
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 27
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 28
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 29
 • Gebouw Rijswijk NB Verkocht 30

Een heerlijk representatief familiehuis waarin authentieke elementen van toen aanwezig zijn en samengaan met een grote tuin, garage en eigen oprit. Wonen in een oude school! Een lust voor het oog met mooie loft ruimtes, 3 hoge klaslokalen, back to school! De muren, de raampartijen, het vloer-oppervlak… alles is XL in deze voormalige basisschool in Rijswijk op een ruim perceel van 953 m² eigen grond. Ben je 1 van die mensen die in kansen en oplossingen denkt? Dat komt hier goed van pas, want met een beetje fantasie kun je van dit multifunctionele pand een droompaleis maken. Het huis is deels gemoderniseerd en dient op meerdere punten te worden opgeknapt. Door de goede bereikbaarheid van de A15, A27 en A59 zijn steden als Breda, Utrecht, Rotterdam, 's-Hertogenbosch binnen ca. 30/45 minuten bereikbaar. Ruim en volop mogelijkheden, zie jij wat wij zien? Kom dan snel langs en één van onze makelaars geeft je een uitgebreide rondleiding!

Het representatieve gebouw is inmiddels omgetoverd tot een stoer, imposant en gezellig familiehuis. De voormalige school is een karakteristiek gebouw gelegen op een unieke rustige locatie met heerlijke tuin en garage. Het gebouw beschikt onder meer over een woongedeelte en drie ruime en hoge klas lokalen met veel daglicht van 7 m x 6.80 m en maar liefst 4.5 m hoog met geweldige metalen raampartijen. Ook de entree is uniek, met authentieke diagonaal gelegde tegeltjes en acht w.c.-deurtje op een rij met bakelieten klinken. Ruim, licht, speels en veel privacy. Wonen in deze voormalige basisschool biedt volop mogelijkheden, bijvoorbeeld voor een atelier, kantoor of praktijk aan huis.

Gemeentelijk monument
Het pand is gebouwd in 1904 als huisvesting voor een basisschool. Na ruim 100 jaar beschikt het pand nogal altijd over vele authentieke details en de sfeer van het verleden is haast nog voelbaar in dit voormalige schoolgebouw.

Mogelijkheden
In deze voormalige school kan zowel gewoond als gewerkt worden of een combinatie van beiden. Nu wacht dit bijzonder object op een nieuwe trotse eigenaar met creatieve en ambitieuze plannen of een hobby waarbij veel ruimte een must is!

INDELING BEGANE GROND (SCHOOLGEBOUW)

Entree – ca. 41 m²
Via de hoofdentree met statige dubbele deuren met leeuwenkopjes rooster van gietijzer is de school bereikbaar. Als u ter plekke door de gangen loopt, de bijzondere entree betreedt, de authentieke details ziet als de authentieke diagonaal gelegde tegeltjes, de acht w.c.-deurtjes op een rij met bakelieten klinken , waarvan 1 met toilet en 1 met wasmeubel en nog zo veel meer. Dan gaan ook voor u de verhalen leven die voor menig één nostalgische achtergrond heeft. Daarnaast zal het voor diegene die het gebouw “past” zo veel ideeën geven dat historie en toekomst naadloos in elkaar over kunnen gaan. Voor de huidige eigenaren is het te groot geworden, daarom geven zij nieuwe, enthousiaste bewoners en gebruikers de mogelijkheid om met net zo veel plezier en uitdaging een nieuwe toekomst in dit historisch gebouw te realiseren. Vloer: authentieke tegeltjes in twee kleuren, met biezen en opstaande tegeltjes als plint. Hier lopen al honderd jaar mensen overheen.

3 klaslokalen – ca. 143 m²
De drie ruime en hoge klas lokalen met veel daglicht zijn in originele staat gehouden (voor het loft-gevoel) en hebben een afmeting van circa 7 m x 6.80 m en maar liefst 4.5 m hoog met geweldige metalen raampartijen te openen met een hendeltje. Alle klaslokalen zijn onderling verbonden door tussendeuren. Binnen dit bijzondere gebouw met de 3 klaslokalen zijn ontzettend veel mogelijkheden en combinaties inpasbaar. Hier kunt u uw fantasie gebruiken en uw wensen realiseren. Vanzelfsprekend voor zover het vigerend bestemmingsplan dit toe laat of na wijziging c.q. aanpassing hiervan mogelijk wordt. In het bestemmingsplan staat het aangemerkt als wonen met bedrijvigheid. Het is raadzaam om bij de desbetreffende gemeente informatie in te winnen over eventuele door u voorgenomen plannen. Thans zijn de drie lokalen ingericht als eetkamer, bibliotheek en het derde lokaal is getransformeerd tot werkkamer met bureaus en fitnessruimte.Vloer: houten vloerdelen. Wanden: stucwerk. Plafond: houten kraaldelen.

Slaapkamer 1 – ca. 6.6 m²
Aan het eind van de lange gang is het kantoortje van het schoolhoofd en 'vertellen' nog over de tijden van weleer. Deze ruimte is thans als slaapkamer in gebruik.

INDELING BEGANE GROND ZIJVLEUGEL (WOONHUIS)

Entree – ca. 6 m²
De woning bevindt zich in het meest linkse gedeelte van het gebouw en is halverwege de vorige eeuw aangebouwd. Via een aparte deur aan de voorzijde is het woonhuis bereikbaar. Deze entreehal geeft toegang aan de hal van het woonhuis alsmede de schoolgang. In de entreehal is een kast van louvredeuren met opstelplaats van twee c.v. ketels, 1 voor het woongedeelte en 1 voor de school. Combiketel, Nefit Topline, 2009 + c.v. ketel Atag Blauwe Engel, 1996.

Tussenhal – ca. 11.2 m²
Vanuit deze tussenhal is de woonkamer, de keuken, de badkamer, de riante (ouder) slaapkamer, de trap naar de verdieping, het toilet en de bijkeuken bereikbaar.

Woonkamer – ca. 39.3 m²
De woonkamer is in dezelfde “school” stijl verbouwd en bijzonder sfeervol met mooi lichtinval door de aanwezige hoge ramen en een plafond van maar liefst 3.45 m hoog. De ramen zijn in 2007 geheel vernieuwd en voorzien van hardhouten kozijnen met HR++ glas. Vloer: mooie houten vloerdelen. Wanden: stucwerk. Plafond: stucwerk.

Keuken – ca. 11.5 m²
Vanuit de woonkamer en de hal is deze aparte keukenruimte bereikbaar. Ook is er een deur naar de zijtuin waar de garage is gesitueerd. De keuken is opgesteld tegen 3 zijden en voorzien van een moderne keuken in een witte kleurstelling gecombineerd met hout en een granieten aanrechtblad. Uiteraard is de keuken voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur te weten; een elektrische kookplaat, een afzuigkap, een vaatwasmachine vervangen in april 2016, een magnetron en een oven. Ook zijn er leuke doorkijkjes gemaakt naar de woonkamer met extra lichtinval. Vloer: zwart/wit geblokte tegels. Wanden: stucwerk en witte tegels. Plafond: houten delen.

Badkamer – ca. 6.2 m²
De badkamer is voorzien van een ligbad, douchecabine en een wastafelmeubel. Twee roedeverdeelde ramen zorgen voor daglicht en ventilatie. Vloer: zwart/wit geblokte tegels. Wanden: tegels in een lichte kleurstelling. Plafond: stucwerk.

Slaapkamer 2 – ca. 22.9 m²
Sfeervolle en zeer riante (ouder) slaapkamer met twee authentieke dubbele openslaande deuren naar de achtertuin en twee metalen ramen met luiken aan de zijkant. Ook zijn er drie vaste inbouwkasten en inloopkast aanwezig. Vloer: houten vloerdelen. Wanden: stucwerk. Plafond: stucwerk.

Hal – ca. 3 m²
Vanuit deze kleinere hal is de bijkeuken alsmede de trapopgang naar de verdieping bereikbaar en er is een toilet aanwezig.

Bijkeuken – ca. 6.9 m²
Praktische bijkeuken (voormalig stookhok) met witgoed aansluitingen en deur naar de achtertuin. Vloer: originele plavuizen.

INDELING VERDIEPING

Overloop
De overloop geeft toegang aan twee slaapkamers en een bergruimte.

Slaapkamer 3 – ca. 22 m²
Sfeervolle slaapkamer met dakkapel en Velux dakraam (2002). Tevens is er een wastafel en vaste (inloop) kastruimte aanwezig. De spanten zijn hier mooi in het zicht gelaten. Boven de kastruimte is een luikje met zicht op de 24 meter lange zolder boven het schoolgebouw. Vloer: laminaat. Plafond en wanden: hout.

Slaapkamer 4 – ca. 5.2 m²
Deze slaapkamer is voorzien van een nieuw Velux dakraam 2002. Thans als berging/inloopkast ingericht, wel voorbereid om deze slaapkamer te vergroten door het bijtrekken van de berging/zolder met authentiek rond ijzeren raam aan de voorzijde.

Berging – ca. 12.1 m²
Riante bergruimte met dakraam.

Zolder – ca. 16.4 m²
Over het geheel (boven de woonkamer) een ruime bruikbare zolder, goed te verbouwen tot meerdere slaapkamers. De kap- verdieping boven het schoolgedeelte biedt voldoende berging.

Tuin
De riante kaveloppervlakte van 953 m² heeft een afmeting van 29 m x 32.86 m. De voortuin is gesitueerd op het zonnige zuiden en de achtertuin op het noordwesten. Via een gietijzeren dubbel hekwerk met gemetselde poeren is de tuin aan de voorzijde bereikbaar. Een sterke basis van strak gesnoeide taxus hagen en grind paden vormt de hoofdstructuur van de riante voortuin. De tuin wordt omsloten door beukenhagen. Aan de linker zijde is de oprit naar de garage gesitueerd. De achtertuin is ingericht met grind, terrassen, bomen, hottube whirlpool en een houten berging (8.1 m²) met sauna. De zijtuin aan de westzijde is bestraat en geeft toegang aan de garage. De achtertuin en zijtuin zijn rondom in 2001 voorzien van houten schuttingen met beton constructie.

Garage – ca. 15.8 m²
Aangebouwde stenen garage met dubbele houten deuren (vernieuwd in 2003), loopdeur (vernieuwd in 2003) naar de tuin en oprit aan de voorzijde. Vloer: beton.

Meterkast
Er zijn twee meterkasten (bouwjaar 1996 en later in 2006 groepen bijgekomen) aanwezig met meer dan voldoende groepen, aardlekschakelaars en krachtstroom.

ALGEMEEN

Isolatie
• De woning is gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing en HR++ beglazing.
• Het dak is gedeeltelijk voorzien van isolatie, in 2000 is het platte dak vernieuwd en
geïsoleerd aan de voorzijde van de woning.

Kadastrale gegevens (953 m²)
Gemeente Woudrichem Sectie H Nummer 1631 Grootte 9 a 13 ca wonen met bedrijvigheid
Gemeente Woudrichem Sectie H Nummer 2852 Grootte 40 ca wonen

Gemeentelijk monument (het pand is van sociaal historisch belang)
De gemeente Woudrichem heeft in 1991 besloten dit bijzondere pand op de gemeentelijke monumentenlijst te zetten onder monumentnummer R3. Dit omdat de voormalige school van regionaal belang is en in het kader van de bescherming van het gemeentelijk cultureel erfgoed. De gemeente legt haar monumentenbeleid vast in de gemeentelijke monumentenverordening onder nummer 0874/R3. Omschrijving: Een uit 1904 daterend bakstenen voormalig (lagere) schoolgebouw met gepleisterde plint en lijst. Eenlaags gang voor hoofdmassa. Aan de achterzijde bevinden zich grote metalen kozijnen. In de jaren vijftig is een zijvleugel aangebouwd. Het schoolgebouw is tot 1972 als zo danig in gebruik geweest. Op grond van deze regeling kan subsidie worden toegekend in de kosten van de instandhouding van gemeentelijke monumenten, informeer bij de gemeente over de mogelijkheden.

Waardevol gebouw en warme herinneringen
Bij opname van de woning kreeg ik een ongelofelijk ‘the circle of life’ gevoel toen ik deze verbouwde basisschool in Rijswijk zag. Wat dit woongebouw zo bijzonder maakt? Ten eerste zijn betekenis voor de omgeving. Veel oud-leerlingen en oud-medewerkers koesteren warme herinneringen aan hun schooltijd in dit gebouw. Dit blijkt al uit de grote belangstelling waarmee oud leerlingen soms vragen om even binnen te kijken. Ook architectonisch gezien is het gebouw bijzonder. Met name de details in het metselwerk en de hoge metalen raampartijen laten zien met hoeveel zorg en toewijding het gebouw in 1904 is gerealiseerd.

Respect voor historie
Wonen in dit schoolgebouw is genieten met respect voor de historie. Een herkenbaar exterieur en allesbehalve standaard interieur komen hier perfect samen in een omgeving waar de ‘goeie oude tijd’ nog altijd voelbaar is. Laat u verleiden! Een uniek object waar wonen, werken en recreëren samengaan. De uitgebreide fotoreportage als ook de (digitale) tekeningen geven u een veel beter beeld als dat woorden kunnen aangeven. Maar nog beter dat u gewoon komt kijken, wij nodigen u van harte uit om het bovenstaande zelf te ervaren.

Onderhoud
De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het pand op diverse punten flink onder handen genomen moet worden om weer helemaal te voldoen aan de huidige eisen, maar voor mensen die het klussen niet schuwen en die net als wij zien wat dit huis aan mogelijkheden biedt, is het een uitgelezen kans op een geweldig huis om te wonen en te werken.

Omgeving
Deze plek nodigt uit om lekker ruim te wonen in een van de mooiste dorpen in deze buurt. Binnen een straal van één kilometer treft u de "Afgedamde Maas" en het "Almbos" met het hertenkampje. Scholen, en winkels vindt u ook binnen deze straal. Rijswijk heeft een behoorlijk voorzieningen niveau zodat u niet voor elke boodschap met de auto hoeft. Ook is er een weekmarkt. Mocht u het dorp willen verlaten, bent u snel op de N322, N267, A2, A15 of A27, want het dorp ligt zeer centraal ten opzichte van deze wegen. De vestingdriehoek, Woudrichem, Gorinchem en Slot Loevestein, liggen dichtbij en zijn verbonden middels een veerdienst.

KenmerkenLiggingVergelijkbare panden

Gorinchem - Wachtmeester 14

Koopprijs: €479.900 v.o.n. meer

Gorinchem - Wachtmeester 14

Koopprijs: €479.900 v.o.n. meer

Gorinchem - Wachtmeester 16

Koopprijs: €475.900 v.o.n. meer

Gorinchem - Wachtmeester 18

Koopprijs: €499.900 v.o.n. meer

Hardinxveld-Giessendam

Werkendam - Sasdijk 77 D

Vraagprijs: €475.000 k.k. meer

Niewendijk NB - Rijksweg 238

Vraagprijs: €495.000 k.k. meer

Almkerk - Provincialeweg Zuid 1

Vraagprijs: €459.000 k.k. meer

Gorinchem - Pompstraat 60

Groot stadspand verdeeld over 3 woonlagen!

Vraagprijs: €450.000 k.k. meer
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]