menu ?

Kedichem

Lingedijk 85

Exclusieve villa

Vraagprijs: € 899.000,- k.k.


5 973 m³ 11 050 m² 232 m²

Vrijstaand wonen in een oase van rust!

 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 1
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 2
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 3
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 4
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 5
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 6
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 7
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 8
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 9
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 10
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 11
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 12
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 13
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 14
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 15
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 16
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 17
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 18
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 19
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 20
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 21
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 22
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 23
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 24
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 25
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 26
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 27
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 28
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 29
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 30
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 31
 • Exclusieve villa Kedichem Verkocht 32

Net als in de film! Een fraai landhuis met grote schuur/garage op 11.050 m² grond, gesitueerd temidden van een uniek en zeldzaam stukje natuurgebied in centraal Nederland. Hoe bijzonder zou dat zijn!? Dat je elke dag als een filmster je entree kunt maken. Je heerlijk veel woonoppervlakte hebt en daar bovenop ook nog eens volop privacy en een grote schuur/garage. Dat je jezelf lekker terug kunt trekken in je eigen paradijs met verwarmd buiten zwembad met jacuzzi of op het heerlijke windvrije zonneterras op het zuiden. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch? En toch ligt die droom met vrij en groen uitzicht aan de Lingedijk 85 te Kedichem.

Droom je met ons mee over de Lingedijk 85 te Kedichem? Daar vind je een prachtige vrijstaande woning met alle luxe en comfort. Zelden komt er een object in de verkoop met zo'n allure! In 1993 werd in het dorp Kedichem, dat bijna tegen Leerdam ligt, een droom gerealiseerd. Hier werd op een perceel van ruim 11.050 m² een prachtig landhuis gebouwd met vrijstaande riante garage/schuur waarbij alleen maar hoogwaardige en luxe materialen zijn toegepast. Aan ieder detail werd gedacht: Van vloerverwarming tot goede isolatie, van optimaal gebruik van de ruimte tot wooncomfort en als kers op de taart een slaapkamer met eigen badkamer op de begane grond zodat het huis gelijkvloers te bewonen is. Dit alles resulteerde in een geweldig woonhuis die een bezichtiging meer dan waard is. We nemen je dan ook graag mee tijdens onze virtuele tour....

Camera Actie!!!
Je voelt je direct een filmster als je het perceel oprijdt met diverse klassieke lantaarnpalen. Vanaf de openbare weg biedt een op afstand bedienbaar smeedijzeren hekwerk met intercom toegang tot het perceel. Aan weerszijden van de afrit bevinden zich weilandjes voor het houden van kleinvee of paarden. De deuren van de dubbele garage zoeven open en je parkeert de auto makkelijk in deze royale ruimte. Heb je meer dan één auto? Geen probleem, je kunt hier makkelijk 2 of meer auto’s kwijt en op het terrein zijn diverse parkeermogelijkheden voor meerdere auto’s.

INDELING BEGANE GROND

Entree/hal – ca. 18.5 m²
Gasten komen binnen via de duo-voordeur en ontvang je in de grote hal. Blikvanger is hier de hardhouten open wenteltrap naar de eerste verdieping en de dubbele openslaande deuren met toegang tot de woonkamer alsmede een deur naar de masterbedroom. Verder zijn in de hal aanwezig een gaderobe-nis, een toiletruimte, een intercom installatie t.b.v. van de poort met camera, alarm, meterkast met gasmeter, watermeter, elektrameter met 15 groepen, piek-dal, krachtstroom (3 fase) en 3 aardlekschakelaars. En als laatste is er nog een trap naar de kelderruimte. Vloer: grijs gemêleerde tegels v.z.v. vloerverwarming. Wanden: schoon metselwerk in een lichte kleurstelling. Plafond: spuitwerk.

Toilet – ca. 1 m²
Deze moderne toiletruimte is voorzien van een wandcloset met fonteintje in een camee kleurstelling. Vloer: grijs gemêleerde tegels v.z.v. vloerverwarming. Wanden: tegels en spachtelputz. Plafond: MDF plafond panelen met halogeen verlichting.

Wijnkelder – ca. 20 m²
Vanuit de hal is via een vaste trap de kelder bereikbaar. Praktische wijnkelder welke bestaat uit 2 gedeeltes, inspectie-luik/kruipruimte met een hoogte van 2.05 m en een afmeting van 6.55 x 3.05 m. In deze ruimte zijn praktische opbergsystemen gemaakt voor provisie en diverse wijnrekken voor het opbergen van de mooie wijnen! Vanuit de kelder zijn de kruipruimtes onder de keuken, kamer en de slaapkamer bereikbaar. Vloer: beton. Wanden: pleisterwerk, wit gesausd. Plafond: beton, wit gesausd.

Living – ca. 63 m²
Openslaande deuren vanuit de hal verzorgen de entree naar de riante woonkamer met schuifpui en convectorput. Omringd door de tuin en natuur, biedt de woonkamer met de diverse lage raampartijen overal uitzicht op de groene buitenruimte, gordijnen zijn hier dan ook niet nodig, maximale privacy. De woning is zó gebouwd dat je je één voelt met de natuur. Het geheel ademt in alle opzichten vrijheid. De schuifpui vanuit de woonkamer komt direct uit op het terras pal op het zuiden en is geheel voorzien van glazen windschermen en een zonnescherm terras. Een plek waar u nagenoeg een jaar rond kunt genieten. Blikvanger is de sfeervolle speksteenkachel die van twee zijden (zit- en eetgedeelte) zichtbaar is, bouwjaar 2010, welke zorgt voor veel warmte en een uitzonderlijk hoog rendement. De speksteenkachel is voorzien van speksteen platen, welke warmte uit het gestookte hout opslaan en dit vervolgens urenlang kunnen uitstoten. De eetkamer staat in halfopen verbinding met de keuken met alle voordelen van dien. Geïntegreerde rolluiken. De gehele begane grond is voorzien van rolhorren en hordeuren. Vloer: grijs gemêleerde tegels v.z.v. vloerverwarming. Wanden: spachtelputz. Plafond: spuitwerk.

Open keuken – ca. 13.5 m²
De U-vormige keuken is een fijne ruimte en voorzien van witte kastfronten gecombineerd met zwarte details, twee spoel-units en een donker graniet aanrechtblad. Ook hier is aan comfort geen gebrek. Zo heb je hier een 4 pits keramische kookplaat, een vaatwasser (Zanussi), een magnetron (Siemens), een elektrische oven (Siemens) en een spectaculaire schuine roestvrijstalen afzuigkap. De keukenkastjes en laden (softclose) zijn voorzien van rvs grepen waardoor de keuken mooi strak is. Vloer: grijs gemêleerde tegels v.z.v. vloerverwarming. Wanden: kunststof/spachtelputz. Plafond: MDF plafond panelen met halogeen verlichting.

Bijkeuken/achter entree – ca. 5 m²
Praktische ruimte met duo-deur naar de tuin, verdeler vloerverwarming, uitstortgootsteen, aansluitingen voor de wasmachine en droger welke praktisch op een verhoging zijn geplaatst en diverse witte (boven) kastjes. Vanuit deze ruimte is de badkamer en slaapkamer begane grond bereikbaar. Vloer: grijs gemêleerde tegels v.z.v. vloerverwarming. Wanden: witte tegels/spachtelputz. Plafond: MDF plafond panelen met halogeen verlichting.

Masterbedroom begane grond- ca. 22.6 m²
Ruime masterbedroom met meerdere ramen voorzien van geïntegreerde rolluiken aan twee zijden en met toegang tot de eigen badkamer. Ook is deze ruime vanuit de hal bereikbaar. Vloer: vinyl. Wanden: granol. Plafond: spuitwerk.

Badkamer 1 – ca. 8 m²
Direct vanuit de masterbedroom is de eerste van twee badkamers bereikbaar. De badkamer is voorzien van een inloop doucheruimte en een wastafel. Vloer: tegels, zwart marmereffect. Raam in de noordgevel aanwezig. Wanden: tegels, wit marmer effect. Plafond: spuitwerk.

INDELING 1E VERDIEPING

Overloop/gang – ca. 13.7 m²
Vanuit de overloop zorgt een fraai vormgegeven trap voor de toegang tot de royale overloop met diepe vaste kast/bergruimte, lichtkoepel/lichtstraat boven de trappartij, vlizotrap naar de zolderberging, separate toiletruimte, badkamer en 4 ruime slaapkamers. Vloer: laminaat, lichte kleurstelling. Wanden: licht schoonmetselwerk en spachtelputz. Plafond: houten stroken met halogeen verlichting.

Toilet 2 – ca. 1 m²
Deze separate toiletruimte is vanaf de overloop bereikbaar en voorzien van een wandcloset met fonteintje in een camee kleurstelling. Vloer: tegels. Wanden: tegels en spachtelputz. Plafond: houten stroken met halogeen verlichting.

Slaapkamer 2 – ca. 14.5 m²
Ruime slaapkamer (thans ingericht als kantoor) gesitueerd aan de noordzijde van de woning en voorzien van een Velux dakraam. Vanuit deze ruimte is een diepe kast/technische ruimte bereikbaar. Vloer: laminaat, lichte kleurstelling. Wanden: spachtelputz. Plafond: houten stroken met halogeen verlichting.

Berging/technische ruimte – ca. 4.4. m²
Bereikbaar vanuit slaapkamer 2 en voorzien van een Nefit Topline c.v. ketel met indirect gestookte boiler.

Slaapkamer 3 – ca. 21 m²
De derde slaapkamer is gesitueerd aan de oostzijde van de woning met twee draai-kiep ramen en thans in gebruik als biljartkamer. Geïntegreerde rolluiken. Vloer: laminaat, lichte kleurstelling. Wanden: spachtelputz/dakplaten. Plafond: houten stroken met halogeen verlichting.

Slaapkamer 4 – ca. 21 m²
Gesitueerd aan de westzijde van de woning en voorzien van twee draai-/kiepramen. Geïntegreerde rolluiken. Vloer: laminaat, lichte kleurstelling. Wanden: spachtelputz/dakplaten. Plafond: houten stroken met halogeen verlichting.

Slaapkamer 5 – ca. 9.8 m²
De laatste slaapkamer is gesitueerd aan de zuidzijde van de woning en voorzien van een dakkapel. Ook staat hier een infrarood sauna opgesteld. Geïntegreerde rolluiken. Vloer: laminaat, lichte kleurstelling. Wanden: spachtelputz/dakplaten. Plafond: houten stroken met halogeen verlichting.

Badkamer 2 – ca. 7.3 m²
De tweede badkamer is ook een fijne complete badkamer. Hier is gekozen voor een douche hoek cabine, een ruim Whirlpool ligbad met thermostaatkraan en handdouche en een wastafelmeubel met spiegelwand, wastafel en halogeenverlichting. Een designradiator zorgt voor een aangename temperatuur (elektrisch met timer en thermostaat). Vloer: tegels voorzien van voerverwarming. Wanden: tegels. Plafond: MDF stroken + halogeen verlichting.

Zolder (nokhoogte 1.78 m)
Bereikbaar door middel van een vlizotrap vanaf de overloop. Vloer: houten platen. Schuine dakzijden: dakplaten.

BUITENOM

Tuin
De riante kavel waarop deze villa staat, ligt rondom de woning en is onder architectuur aangelegd en volledig omheind met eersteklas hekwerk. De lange geasfalteerde oprijlaan met klassieke lantaarnpalen is bereikbaar door middel van een elektrische smeedijzeren poort regelbaar middels intercom en camera. Ook zijn er diverse parkeerplaatsen, bij de woning (4 plaatsen) en bij de garage/schuur zijn er meerdere parkeerplaatsen aanwezig, ook voor een camper. Rondom de woning ligt een gazon met bloemen, plantenborders, BBQ plaats, leibomen, hondenren en diverse terrassen. Gelieerd aan de woonkamer ziet u een fijn terras welke geheel is voorzien van windschermen en zonneschermen. Een fijne plek om optimaal te genieten van het buitenleven. Voor het overige bestaat het terrein uit weilanden met (leen) schapen en omheiningen. Elke ochtend heerlijk wakker worden met fraai uitzicht over het polderlandschap en weiland met schapen. Wie wil dat nou niet?

Beregeningsinstallatie
In de tuin is een beregeningsinstallatie (sprinklerinstallatie) aanwezig met verzonken sproeiers. De tuin kan dus zonder dat u daar zelf tijd aan hoeft te besteden, het hele jaar door automatisch water geven. U kunt genieten van uw tuin en water geven met de gieter of slang is niet meer nodig. De beregeningspomp zuigt het water op uit de sloot + 12 meter diep uit de grond.

Verwarmd buiten zwembad met jacuzzi - afmeting 10 x 5 x 1.50 m
Nog meer buitenbeleving is achter de woning te vinden met een riant verwarmd zwembad met een afmeting van 10 x 5 x 1.50 m, een overkapping, extra elektrische lamellen afdekking, terras, douche en jacuzzi. De overkapping schuift door middel van panelen als een harmonica in elkaar waardoor de overkapping makkelijk open en dicht kan. Naast het feit dat u met deze overkapping het zwemseizoen kunt verlengen, wordt ook het zwembad en het water minder snel vervuild en is het afsluiten van het zwembad veilig voor kinderen en huisdieren. Een deel van de zwembadoverkapping is hoger: u kunt erin staan, en er is een jacuzzi en een terrasje (5 x 2.5 m) met douche gemaakt. Verscholen achter het zwembad is een houten chalet berging voor de zwembadspullen gesitueerd. Het zwembad wordt grotendeels verwarmd d.m.v. de zonnepanelen. In een aparte houten berging is de apparatuur voor het zwembad ondergebracht met zwembadpomp/filter etc. In de schuur is een extra c.v.-systeem voor het verwarmen van het zwembad.

Garage/schuur/stal – ca. 99.1 m²
Op het terrein bevindt zich een flinke stenen schuur annex garage. De garage/berging (twee gedeelten) heeft een afmeting van maar liefst 6.68 m x 14.83 m met aan de achterzijde een elektrische op afstand bedienbare garagedeur naar de garage en aan de voorzijde is de ruimte voorzien van een douche en een keuken met kooktoestel en spoelunit. Aansluiting water en elektra + zolderruimte. Vloer: beton en vinyl met plavuizen dessin. Wanden: buiten steen/ metselwerk/buitenzijde hout potdekselwerk. Plafond: balken. Dak: houten dakbeschot, betonnen sneldekpannen, 36 zonnepanelen.

Ligging en bereikbaarheid
Een huis met zoveel comfort zou je misschien verwachten in Beverly Hills. Ver rijden hoef je echter niet want dit huis ligt in het gezellige dorp Kedichem. Kedichem is een klein dorp langs de Linge, even ten westen van Leerdam. T.a.v. middelbare scholen en winkels is Kedichem op deze plaats aangewezen. De centrale ligging betekent een goede bereikbaarheid ten aanzien van de randstad en plaatsen zoals ’s-Hertogenbosch en Utrecht. In Leerdam bevindt zich een NS station.

Omgeving
Rij over de Lingedijk -tussen Gorinchem en Leerdam- richting Kedichem en alle gevoelens van haast glijden van je af. Ook al heb je geen tijd, je neemt de tijd. Kedichem staat voor alles wat het natuurgebied van de Linge te bieden heeft: rust, ruimte en natuurschoon. Binnendijks de polders met de karakteristieke lintbebouwing in een willekeurige variatie van (historische) woonboerderijen, dijkhuizen en landhuizen, buitendijks het uitgestrekte natuurgebied van Nederlands laatste ongekanaliseerde rivier met een hoge landschappelijke en ecologische waarde. Onbetaalbare kwaliteit voor diegene die er oog voor (willen) hebben. Dit aspect is niet alleen van toepassing op de omgeving maar vooral ook op de kwaliteit van het object aan de Lingedijk 85. Het overgrote deel van de panden langs De Linge bevindt zich vlak achter de dijk: van oorsprong de meest veilige plek voor mens en dier. Dit landhuis echter, met een perceel eigen grond van maar liefst 11.050 m², is op enige afstand van de dijk gesitueerd hetgeen resulteert in een perfecte solitaire ligging met maximale privacy én uitzicht. Het landhuis is in 1993 gebouwd in een stijl die zich voegt naar zijn omgeving getuige o.a. de wolfseinden maar ook met als uitgangspunt: optimaal wooncomfort in een landelijke omgeving.

Bouwwijze woning

Structuur
De woning is in 1993 gebouwd en bestaat uit een hoofdmassa onder een zadeldak; met aan de voor- en achterzijde een wolfseind en een dwarskap met een plat dak gedeelte. De woning is v.z.v. vloer-, muur- en daksiolatie.

Fundering
De woning is gefundeerd op betonnen heipalen.

Vloeren
De vloeren op de begane grond alsmede de verdieping zijn van beton. De bergzolder is van hout. De vloeren op de begane grond, inclusief de vloer in de badkamer, zijn voorzien van vloerverwarming.

Gevels en binnenmuren
De gevels zijn opgetrokken in een gele/zandkleurige gevelbaksteen in halfsteensverband, uitgevoerd in spouwmuurconstructie met isolatie.

Kap
De kap van de hoofdbouw bestaat uit een zadeldak en is opgebouwd uit een gordingenkap met een geïsoleerde dakplaat en keramische dakpannen. De dwarskap bestaat uit drie schuine dakgedeeltes die eveneens met keramische dakpannen zijn gedekt en een platdak gedeelte, waarin een lichtkoepel is aangebracht. De goten zijn van zink (bakgoten).

Kozijnen
Deuren, ramen en kozijnen zijn van hardhout en voorzien van dubbele beglazing. Bijna alle kozijnen zijn voorzien van geïntegreerde rolluiken, deels elektrisch bedienbaar. Aan de achterzijde zijn markiezen aanwezig.

Bouwkundige staat
Het huis bevindt zich in een prima bouwkundige staat.

Nutsvoorzieningen
De woning is aangesloten op gas, water, elektra, riolering en telefoon. TV via schotel.

Diversen
Op het perceel rust een zakelijk recht ten behoeve van de NV Eneco te Rotterdam en de gemeente Leerdam.

Kortom
Word jij straks de hoofdrolspeler in je eigen film? En dat op een zeldzaam stukje natuurgebied op een plek waar alles wat goed is bij elkaar komt in centraal Nederland? Wij geven je graag een rondleiding van de Lingedijk 85 te Kedichem.


KenmerkenLiggingVergelijkbare panden

Gorinchem - Woelse Donk 57

Vraagprijs: €950.000 k.k. meer

Nieuwendijk

UNIEK MONUMENTAAL OBJECT “DE DRIE SLUIZEN” VOORMALIG STOOMGEMAAL

Sleeuwijk - Rijksstraatweg 86

Wonen, werken en leven onder één dak in een wonderschone boerderij!

Vraagprijs: €895.000 k.k. meer

Giessenburg - Kloevelaan 2

Vraagprijs: €825.000 k.k. meer
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]