menu ?

Werkendam

Vissersdijk 46

Eengezinswoning

Vraagprijs: € 239.000,- k.k.


4 392 m³ 148 m² 98 m²

Een huis met de X factor! Super mooi verbouwd, als nieuw!

 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 1
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 2
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 3
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 4
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 5
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 6
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 7
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 8
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 9
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 10
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 11
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 12
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 13
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 14
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 15
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 16
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 17
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 18
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 19
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 20
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 21
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 22
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 23
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 24
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 25
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 26
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 27
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 28
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 29
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 30
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 31
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 32
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 33
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 34
 • Eengezinswoning Werkendam Verkocht 35

Wauw! Af is af! Want het gehele huis heeft door de verkopers een ware metamorfose gekregen. Wij presenteren met trots deze half vrijstaande, totaal gerenoveerde karakteristieke (Vissers) dijkwoning. De woning beschikt over een ruime woonkamer met houtkachel, open luxe keuken en een grote kelder. Ook heeft de woning een ruime en zeer nette badkamer met daar tegenover de 1e slaapkamer op tuinniveau. En op de verdieping 3 slaapkamers en een ruime bergzolder. Daarnaast is de woning zeer centraal, nabij alle dagelijkse voorzieningen, gelegen. Een groot gedeelte van de straat waaraan dit pand is gelegen, is autoluw, wat de situering rustig maakt. Er is een achterom aanwezig via de zijkant van de woning welke u in de achtertuin brengt

In vliegende vaart op weg naar je nieuwe woonplek!
Dat kan aan de Vissersdijk 46 in Werkendam. Hier kun je je kluskoffer en je gereedschap meteen wegleggen want al het klussen is al voor je gedaan. Het enige dat jij nog hoeft te doen is je eigen meubels plaatsen en het grote genieten kan meteen beginnen. Je woont lekker rustig in deze sfeervolle geschakelde dijkwoning. Wat een plaatje is de Vissersdijk 46. Overal authentieke details en toch van binnen en buiten helemaal van nu. Wij vielen van de ene verbazing in de andere toen we voor de eerst keer dit huis mochten bekijken. Waarschijnlijk heb je na de bezichtiging niets meer te zeggen omdat je ook sprakeloos bent van dit fantastische huis! Welkom!

Beschermd gemeentelijk cultuurhistorisch waardevol object
Dit huis stamt uit 1880 en is aangemerkt tot beschermd gemeentelijk cultuurhistorisch waardevol object. De dijk is een van de oudste bebouwingslinten die de oorsprong vormen van Werkendam. De bebouwing bestond voornamelijk uit kleine (Vissers) huizen aan de buitenzijde van de dijk, zoals het onderhavige pand. Het woonhuis is gebouwd op een rechthoekige plattegrond en telt één bouwlaag onder een zadeldak met de nok evenwijdig aan de voorgevel. Het pand is gedeeltelijk onderkelderd. Tegen de achtergevel is een gepotdekselde uitbouw opgetrokken (totaal zijn er 3 bouwlagen; dijkniveau, verdieping en uitbouw tuinniveau + kelderruimte). De buitengevel verraadt direct dat het hier gaat om een bijzonder huis met een geschiedenis. En dat is zeker het geval als je naar de voorgevel kijkt met gepleisterde plint en een geprofileerde gootlijst op gesneden klossen. De voordeur bestaat uit een deur en een bovenlicht met glas-in-lood (dubbele beglazing) onder een strek. Links en rechts zijn twee vensters gesitueerd met een bovenlicht met glas-in-lood en een strek erboven. De linker zijgevel betreft een tuitgevel met staafankers. In de bouwlaag bevinden zich een venster met schuifraam en een dichtgezette gevelopening. Het zadeldak is gedekt met rode verbeterde Hollandse pannen en twee dakkapellen.

INDELING DIJKNIVEAU

Entree/hal – ca. 2 m²
Als je het huis binnenkomt, zie je het meteen; hier is flink en vakkundig geklust. In 2013 is het huis helemaal aangepakt van top tot teen. De entree bevindt zich op dijkniveau. In de hal tref je de meterkast met 8 groepen en 2 aardlekschakelaars (vernieuwd in 2013). Vervolgens lopen we eerst even door om een kijkje te nemen in de woonkamer met toogverbinding naar de open keuken. Vloer: tapijttegels, donker grijs-zwart. Wanden: stucwerk, grijs-wit. Plafond: stucwerk, wit.

Woonkamer – ca. 20.6 m²
We lopen door naar de woonkamer met gezellige landelijke zithoek. Sfeervol is hier het toverwoord. Een mooie laminaatvloer, gestuukte wanden en een wit balkenplafond maken van deze ruimte een strakke en toch warme ruimte. In de winter steek je hier de gietijzeren allesbrander aan en genieten maar. De gekleurde glas-in-lood bovenlichten zijn de kers op de taart en geven een statige indruk aan de woning. De houten toogverbinding tussen woonkamer en keuken (vroeger voor- en achterkamer) valt mooi op doordat de rest van het plafond strak wit is gemaakt. Ook is er vanuit de woonkamer toegang tot de grote kelderruimte en via een mooie deur met glas-in-lood ramen ga je vier traptreden naar beneden om in het geheel vernieuwde onderhuis/uitbouw uit te komen.

Keuken – ca. 12 m²
Via de woonkamer loop je door naar de half open keuken. Hier viel onze mond open. In deze nostalgische keuken wordt de warmte en gezelligheid van vroeger gecombineerd met hedendaagse functionaliteit. Met deze zandkleurige lichte hoekkeuken (bouwjaar 2013) is een landelijke uitstraling aan de woning gegeven. De keukenkastjes zijn voorzien van mooie kaderdeurtjes met strakke RVS T-grepen gecombineerd met een (houtlook) kunststof aanrechtblad en betegelde witjes als achterwand. Dankzij de sfeervolle schouw is de afzuigkap subtiel weggewerkt. Dat geeft de keuken extra karakter. De spoelunit is onder het originele roede verdeelde zijraam gesitueerd en voorzien van een nostalgische kraan. Tevens is er plaats voor een gezellige eetkamertafel voor het raam aan de voorzijde met zicht op de Vissersdijk en praktisch dicht bij de keuken gesitueerd. Ook hier is het raam voorzien van een prachtig gekleurd glas-in-lood bovenlicht, wat het een statig geheel maakt. De hoekopstelling zorgt voor een praktische indeling van deze keuken met genoeg plaats voor diverse inbouwapparatuur, te weten; een mooi Smeg fornuis met 4 branders en elektrische oven, klassieke schouw met inbouwunit afzuigkap, vaatwasser (Zanussi) en een koel-/vriescominatie (Zanussi).

Kelder – ca. 21.3 m²
Vanuit de woonkamer is de fors bemeten kelderruime toegankelijk die zich onder de woonkamer bevindt, afmeting van 4.25 x 3.63 m en 1.54 hoog. De ruimte is beloopbaar en voorzien van authentieke terra kleurige plavuizen. In de voorgevel is een klein ventilatie raam aanwezig. Er is een waterontharder aangebracht voor het kalkvrij houden van uw sanitair en apparatuur. Gezien de grootte van deze ruimte kan deze voor meerdere doeleinden worden gebruikt.

INDELING TUIN NIVEAU

Hal – bijkeuken – 5.1 m²
Vanuit de woonkamer is via een trap met 5 treden de forse aanbouw aan de achterzijde bereikbaar en herbergt een hal met vliering via vlizotrap (7 m²), trapopgang naar de verdieping met naastgelegen kastruimte, een bijkeuken, een slaapkamer/kantoor en een prachtige nieuwe badkamer en toiletruimte. De bijkeuken is voorzien van een aparte kast met aansluitingen voor de was-/droogapparatuur, diverse raam(hoek)partijen en deur naar de tuin. De hal en bijkeuken zijn afgewerkt met antraciet kleurige tegels gecombineerd met vloerverwarming en mooie nieuwe deuren. Wanden: stucwerk, licht blauw. Plafond: stucwerk, wit.

Slaapkamer 1 – ca. 10.7 m²
Rechts van de hal is deze mooi afgewerkte slaap-/werkkamer gesitueerd en bevindt zich aan de tuinzijde van de woning. Voorzien van een lichtraam in de achtergevel met glas-in-lood bovenlicht. Vloer: laminaat, grijs. Wanden: stucwerk, oud roze. Plafond: stucwerk, wit.

Badkamer – ca. 6.3 m²
De badkamer is in 2013 geheel vernieuwd en daarbij zijn kosten noch moeite gespaard om ook hier weer een smaakvolle en tijdloze ruimte te maken. De badkamer zal ook één van je favoriete plekken worden. Even een snelle douche of uitgebreid in bad, het kan hier allebei. Hier is gekozen voor een wandcloset met tegelstroken, grote douchecabine met regendouche en een ruim ligbad afgewerkt met tegelstroken. Verder hoef je nooit ruzie te maken wie het eerste zijn tanden mag poetsen want de dubbele wastafel met spiegel en verlichting geeft plek genoeg. De badkamer is een echt relax paradijsje. De vloerverarming zorgt voor een aangename temperatuur. Merk sanitair: Geberit en Ben sanitair. Door de raampartij is natuurlijke ventilatie mogelijk, tevens is er mechanische ventilatie aanwezig.
Vloer: tegels, lichtgrijs + vloerverwarming. Wanden: tegels en tegelstroken, wit en lichtgrijs. Plafond: stucwerk, wit.

Toilet – ca. 1.3 m²
Deze moderne toiletruimte is voorzien van een wandcloset van het merk Geberit met fonteintje en is in 2013 vernieuwd. De ruimte wordt gekenmerkt door een minimalistische uitstraling met rustige neutrale kleuren. Ventilatie via klepraampje en mechanische ventilatie. Vloer: tegels, grijs. Wanden: stucwerk, grijs. Plafond: stucwerk, wit.

VERDIEPING

Overloop – ca. 3.9 m²
Ook hier zal je direct opvallen hoeveel ruimte en luxe dit huis herbergt. Er zijn namelijk 3 mooie slaapkamers gemaakt! Door de dakkapellen aan de voorzijde en een zeer grote dakkapel aan de achterzijde gaat er geen centimeter aan woonruimte verloren, wel zo fijn! Vloer: vloerbedekking, grijs. Wanden: stucwerk, wit. Plafond: stucwerk, wit.

Slaapkamer 2 – ca. 10.7 m²
Leuke L-vormige (ouder) slaapkamer met grote dakkapel en een extra zijraam. Deze kamer is voorzien van airconditioning. De sfeervolle balken zijn in het zicht gelaten. Vloer: vloerbedekking, grijs. Wanden: stucwerk, licht grijs/blauw. Plafond: stucwerk, wit.

Slaapkamer 3 – ca. 6.5 m²
Sfeervolle kinderkamer gesitueerd aan de voorzijde van de woning en voorzien van een dakkapel. Vloer: vloerbedekking, grijs. Wanden: stucwerk en deels behang, groen/mint. Plafond: stucwerk, wit.

Slaapkamer 4 – ca. 8 m²
De laatste slaapkamer is ook een prettige royale ruimte met een maatvoering van 5.05 m x 2.33 m. Het geeft misschien een vertekend beeld maar volgens de nieuwe NEN 2580 meting is de oppervlakte 8 m², tot 1,50 m hoogte mag meegeteld worden in de meting. Ook is hier een dakkapel aanwezig met zicht in de achtertuin. Vloer: vloerbedekking, grijs. Wanden: stucwerk, groen/mint. Plafond: stucwerk, wit.

BUITENOM

Achtertuin
De afmeting van de achtertuin is circa 9 x 8 meter en gesitueerd op het zonnige zuidwesten. De tuin is voorzien van een achterom via de zijkant van de woning (recht van overpad) en beschikt over een gazon, een heerlijk terras, buitenkraan en een houten tuinberging. Rondom zijn schuttingen geplaatst voor optimale privacy.

Berging – ca. 5.7 m²
Voor de tuinspullen, klusgereedschap (niet nodig hier) en de fietsen is er achter in de tuin een houten berging geplaatst met een afmeting van 3.05 x 1.86 m.

Parkeren
De straat is autoluw. Je hebt hier dus geen last van voorbij racend verkeer. Toch kun je je auto in de directe omgeving van het huis makkelijk kwijt op het naastgelegen parkeerplein.

Ligging
De Vissersdijk eindigt in het winkelcentrum. Hier kunt u terecht voor al uw dagelijkse boodschappen: elke dag vers brood, vers vlees/vis en verse groente op tafel. Het is een gezellig centrum waar vrijwel alles te halen is. Er zijn ook drie grote supermarkten. Als u fijn wilt wandelen, dan zijn de uiterwaarden met de bijbehorende strandjes ook dichtbij. Hier vandaan vertrekt ook het pontje naar Hardinxveld. Iets verder bevindt zich Nationaal Natuurpark De Biesbosch waar u heerlijk kunt recreëren. Verder heeft het dorp een rijk verenigingsleven, zijn er kerken, scholen, kinderdagopvang, sportclubs, etc. Werkendam ligt heel centraal in Nederland en met 5 minuten rijdt u op de A27 of A15. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld vanaf "De Tol".

Goed om te weten
●De woning is compleet geïsoleerd en geheel voorzien van dubbele beglazing.
●Gevel, dak en vloeren zijn extra geïsoleerd.
●Schilderwerk buiten 2016-2017. Schilderwerk binnen 2013.
●Alles is in 2013 vernieuwd zoals keuken, badkamer, toilet, wanden, vloeren, plafonds, bedrading, leidingen etc.
●Rookkanaal is in 2016 vernieuwd.
●Dakbedekking is in 2015 vernieuwd.
●Dakkapellen 2016 vernieuwd + HR glas.
●Verwarming door middel van een Remeha combiketel, Quinta, 2006.
●Plafonds overal stucwerk en grotendeels voorzien van inbouwspots.
●Aan de zijkant van de woning ligt een steegje (eigendom van de buurman) dat tevens toegang geeft tot de achtertuin van het huis. Deze situatie bestaat al veel langer dan 20 jaar.
●Ter overname wordt aangeboden; de gordijnen/raambekleding, klokthermostaat en de waterontharder.
●De gietijzeren houtkachel gaat mee.

Kortom
We kunnen nog wel even doorgaan met vertellen wat hier de laatste jaren allemaal is verbouwd, maar liever nog vertellen we je dit tijdens een uitgebreide rondleiding. Onze makelaars vertellen je heel graag alles over jouw nieuwe huis. Kom je bij ons kijken, dan drinken we samen een kop koffie en vertellen we je alles!

KenmerkenLiggingVergelijkbare panden

Papendrecht

Gorinchem

Twee balkons aanwezig, hartje binnenstad!

Sleeuwijk - Waterlinie 144

Koopprijs: €232.500 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 146

Koopprijs: €237.500 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 148

Koopprijs: €235.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 150

Koopprijs: €235.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 152

Koopprijs: €235.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 154

Koopprijs: €235.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 156

Koopprijs: €235.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 105

Koopprijs: €259.950 v.o.n. meer
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]