menu ?

Gorinchem

Revetsteeg 3

Eengezinswoning

Vraagprijs: € 265.000,- k.k.


2 366 m³ 83 m² 100 m²
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 1
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 2
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 3
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 4
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 5
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 6
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 7
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 8
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 9
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 10
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 11
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 12
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 13
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 14
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 15
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 16
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 17
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 18
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 19
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 20
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 21
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 22
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 23
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 24
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 25
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 26
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 27
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 28
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 29
 • Eengezinswoning Gorinchem Verkocht 30

Stadsliefhebbers opgelet! Het gebeurt niet vaak dat wij als makelaar zo'n uniek object in de verkoop mogen nemen. Wij stellen u dan ook graag voor aan de Revetsteeg 3 te Gorinchem, een geweldig pandje voor mensen die geen alledaagse woning zoeken! Voor degenen die graag van de mooie kanten van het leven genieten bieden wij dit bijzonder leuke en charmante stadspandje aan! Uniek gelegen 19e-eeuws woonhuis, rustig gesitueerd in het bruisende oude stadshart van Gorinchem met fraai besloten patiotuin 15 m² met oude stadsmuur en groot dakterras! Veel van de oorspronkelijke stijl en sfeer van de bouwperiode ca. 1850 is met liefde voor stijl en detail bewaard. De woning is onder begeleiding van Stichting Stadsherstel in 1995 opgeknapt en grotendeels gerestaureerd. Een object waar oprecht van gezegd kan worden dat het uniek in zijn soort is voor de “Gorcumse” binnenstad! Een (t)huis met vele mogelijkheden en absoluut een bezichtiging waard! Na binnenkomst is gegarandeerd iedere bezoeker verrast. Stap binnen in dit sprookje en laat je verrassen! Welkom!

Geschiedenis
Deze stadswoning draagt een rijke historie met zich mee, hetgeen zich zowel in- als extern laat vertalen in tal van authentieke, sfeerbepalende details. Geheel gerenoveerd door STICHTING STADS HERSTEL en gerealiseerd in 1995. De Architect: Mazzola Partners, Geldermalsen. In dit kleine monument bevindt zich een unieke gevelsteen uit 1549. De steen herdenkt het sneuvelen van Willem van Arkel in 1416 en is onthuld door de latere koning Philips II. De Rotary heeft de restauratie van deze schitterende gevelsteen gesubsidieerd.

INDELING BEGANE GROND

Hal – ca. 4.2 m²
Een schat achter de voordeur met deuromlijsting, hardstenen dorpel en gezellige trekbel: Achter de voordeur komen we binnen in een lange gang met toegang tot de woonkamer. Direct valt het hoge plafond op alsmede de mooi geverfde blauwe trap naar de eerste verdieping. Ook is de meterkast (bouwjaar 1995) voorzien van 5 groepen en 1 aardlekschakelaar in de hal te vinden. De hal geeft toegang tot het toilet. Vloer: tegels, zwart/wit patroontegels gecombineerd met vloerverwarming. Wanden: stucwerk in een lichte kleurstelling. Plafond: stucwerk in een lichte kleurstelling.

Woonkamer – ca. 27.3 m²
In de gehele woning is er een mooie samenvoeging en een aangename mix van moderne en oude materialen, met dien verstande dat er geen concessies aan de kwaliteit zijn gedaan, wat resulteert in een sfeervol geheel. Kijk tijdens de rondleiding goed om je heen, want elke hoekje biedt sfeervolle details. De intieme woonkamer is daar een mooi voorbeeld van welke door de trappartij is opgesplitst in een study aan de voorzijde en een heerlijk zitgedeelte met uitzicht op de patiotuin aan de achterzijde. Meteen bij binnenkomst springt de patiotuin in het oog, die tussen de eetkeuken, woonkamer en doorloop in ligt. Aan drie kanten geweldige glaspartijen met aluminium puien tot aan de grond. Via de authentieke openslaande deuren met espagnoletstangen in het zitgedeelte en een schuifpui in het eetgedeelte bereikt u de heerlijke stadstuin met één karakteristieke oude muur waar u heerlijk beschut kan zitten. Vloer: tegels, terra kleur met sierrand gecombineerd met vloerverwarming. Wanden: stucwerk in een lichte kleurstelling. Plafond: stucwerk in een lichte kleurstelling.

Toilet - ca. 2 m²
Ruime keurige toiletruimte voorzien van staand toilet en fonteintje. Vloer: tegels, terra kleur gecombineerd met vloerverwarming. Wanden: deels stucwerk, deels tegels in een lichte kleursamenstelling met blauwe sierrand. Plafond: gipsplaat, lichte kleursamenstelling

Leefkeuken – ca. 21.8 m²
Vanuit de woonkamer is het nieuwbouw gedeelte bereikbaar via een lichtstraat/doorgang met veel lichtinval en zicht op de patiotuin. In de aanbouw is een bijkeuken/bergruimte, een keuken en een eetkamer gesitueerd. Door de patiotuin, het rondom gebruik van glaspuien en doorgangen, wordt er gezorgd voor een optimale toetreding van daglicht en zichtlijnen tussen de binnen- en buitenruimtes, waardoor de verschillende ruimtes vloeiend in elkaar over lopen. De knusse keuken is maatwerk en heeft een rechte opstelling met eiken kastfronten (bouwjaar 2003) en hardstenen antraciet aanrechtblad. Deze keuken is voorzien van de volgende gemakken; een inductie kookplaat (Bosch), een koelkast (Bouwjaar december 2014) en een vaatwasmachine (Bosch, bouwjaar december 2012), de achterwand is betegeld. Aangrenzend vindt u de eetkamer met ruim plaats voor een eettafel, praktisch dicht bij het keukenblok en dicht bij de schuifpui naar de patiotuin. Op warme dagen zet je hier de schuifpui naar de patiotuin heerlijk open en betrek je het terras bij de eetkamer. Een ruimte waar wordt gegeten, gedronken, gelachen en gepraat. Het is een ruimte geworden waar je optimaal geniet; zowel van de mensen om je heen als van een heerlijke maaltijd. Achter het keukenblok vindt u een nis met witgoed aansluitingen en extra planken. Vloer: tegels, terra kleur gecombineerd met vloerverwarming. Wanden: stucwerk in een lichte kleurstelling. Plafond: stucwerk in een lichte kleurstelling.

Berging/bijkeuken – ca. 4.6 m²
Naast de keuken is via een blauw geverfde deur de berging berging/bijkeuken aanwezig voor het opbergen van allerhande spullen. Ook is hier de close-in boiler van de keuken gesitueerd en er is een deur met toegang tot de Molenstraat, via een recht van overpad. Vloer: tegels, blauw. Wanden: stucwerk in een lichte kleurstelling. Plafond: gipsplaten.

INDELING EERSTE WOONVERDIEPING

Overloop – ca. 6.1 m²
U-vormig overloop met authentieke grenen vloer. De open rechte trap geeft toegang tot de zolder. De deuren en trappen staan strak in een mooie hoogglans blauwe lak. Vloer: monumentaal grenen. Wanden: stucwerk in een lichte kleurstelling. Plafond: authentieke balken met kraaldelen in lichte kleurstelling

Slaapkamer 1 – ca. 12.6 m²
Gesitueerd aan de achterzijde (zuidzijde) van de woning en voorzien van een schuiframen met 9 roederamen en authentieke openslaande deuren met 6 roederamen die toegang verschaffen tot een verrassend fraai dakterras. Tevens is een op maat getimmerde kast aanwezig ter overname. Vloer: monumentaal grenen. Wanden: stucwerk in een lichte kleurstelling. Plafond: authentieke balken met kraaldelen in lichte kleurstelling

Slaap/werkkamer 2– ca. 8.6 m²
Deze tweede, kleinere slaapkamer is gesitueerd aan de voorkant (noordzijde) van de woning met twee authentieke schuifruimen. Deze kamer is ook prima bruikbaar als kantoorruimte, hobbykamer of kastenkamer. Vloer: monumentaal grenen. Wanden: stucwerk in een lichte kleurstelling. Plafond: authentieke balken met kraaldelen in lichte kleurstelling

Badkamer – ca. 3.8 m²
De geheel betegelde nette badkamer is voorzien van een ligbad met een douchescherm, staand toilet en een wastafel. Vloer: tegels, lichte kleurstelling. Wanden: tegels, blauw met lambriseringseffect. Plafond: gipsplaat, wit

TWEEDE ZOLDERVERDIEPING
Vaste open trap met toegang tot de open zolder (afmeting 5.60 x 4.01 m) met mooie balken kapconstructie alwaar ruimte is voor het realiseren van een extra hobby-/werkkamer. Er is een dakraam aanwezig. Rechts van de trap is de berging bereikbaar met opstelplaats van de c.v. combiketel, type combi compact HRE 36/30, bouwjaar 2010. Vloer: monumentaal grenen. Dak: Balken met kraaldelen.

BUITENOM

Patiotuin – ca. 14.3 m²
Het meest ultieme plekje voor jezelf. Via de glazen schuifpui in de keuken of via de authentieke dubbele openslaande deuren in de woonkamer is de patiotuin (zuiden) bereikbaar met een afmeting van 5 x 3 m. Hier ervaar je de sereniteit en rust met zicht op de prachtige oude stadsmuur. Wat een genot is het om hier te zijn! Zodra de zon zich laat zien, kun je hier lekker zonnen en in rust genieten van het buitenleven zonder inkijk. Loungen in de loungebank of gezellig samen eten; alles is hier mogelijk. Vloer: grijze beton stenen.

Dakterras– ca. 35 m²
Het riante L-vormige dakterras is afgewerkt met een stalen balustrade en hekwerk, lood en bereikbaar via de slaapkamer aan de achterzijde van de woning. Het terras is goed vertoeven door de optimale bezonning met ligging op het zuiden en heeft tevens zicht op de gezellige patio met sfeervolle stadsmuur. Vloer: beton stenen, antraciet.

Wetenswaardigheden:
- Beschermd stads- en dorpsgezicht;
- Vloeropbouw begane grond, isolatie 40 mm, beton 125 mm met wapening, pc folie, zand;
- Houten verdiepingsvloeren;
- Plafondopbouw, vloerdelen, balklaag, rachels en gipsplaten;
- Dakopbouw nieuwe aanbouw isolatie 70 mm;
- Het schilddak is geïsoleerd 60 mm steenwol en voorzien van oudhollandse dakpannen;
- De hal, woonkamer, keuken, toilet en bijkeuken zijn voorzien van vloerverwarming.
- Diverse originele schuiframen aanwezig met monumentaal karakteristiek enkel glas;
- De woning is in 2012 binnen en buiten geschilderd;
- Parkeren met vergunning;
- Erfdienstbaarheid achteruitgang naar de Molenstraat, zulks via bestaande uitweg

Ligging
Dit karaktervolle pandje ligt op één van de meest prominente plekken in de binnenstad, net buiten het gezellige winkelgebied en toch heerlijk rustig in een steegje van de Molenstraat. De vestingstad Gorinchem is te omschrijven als een gaaf gebleven monument. De vesting heeft haar inwoners veel te bieden. Verder staat deze woning op zeer korte loopafstand van de haven en de prachtige stadswallen, waarachter de rivier de Merwede ligt met zijn aangrenzende stranden, Buiten de Waterpoort en een park. Verder zorgen de nabijgelegen voetveren voor een gemakkelijke ontsluiting richting Sleeuwijk, Woudrichem en Slot Loevestein. Uiteraard zijn de uitvalswegen ook met de auto snel te bereiken.

Kortom
Wonen, sfeervol, licht en warm! Dat is wel het minste wat we kunnen zeggen van dit schitterende huis dat gezegend is met open ruimtes, veel licht en een ultra sfeervolle afwerking. Het is een huis waar je jarenlang zult genieten van optimaal woonplezier, ruimte, rust, gezelligheid van het centrum en vooral van jouw plekje.

Ben je benieuwd? Kom snel binnen, onze makelaar laat de woning met alle liefde zien!

KenmerkenLiggingVergelijkbare panden

Gorinchem

Een buitenkans. Nu in prijs verlaagd en hierdoor is dit een ongekende lage vraagprijs voor een vorstelijk woonhuis van 564 m³.

Sleeuwijk - Waterlinie 142

Koopprijs: €270.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 29

Koopprijs: €280.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 103

Koopprijs: €264.950 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 105

Koopprijs: €259.950 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 107

Koopprijs: €266.950 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 109

Koopprijs: €269.950 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 111

Koopprijs: €259.950 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 113

Koopprijs: €259.950 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 115

Koopprijs: €269.950 v.o.n. meer
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]