menu ?

Werkendam

Werkensedijk 21

Dijkwoning

Vraagprijs: € 375.000,- k.k.


3 759 m³ 181 m² 188 m²
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 1
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 2
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 3
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 4
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 5
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 6
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 7
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 8
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 9
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 10
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 11
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 12
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 13
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 14
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 15
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 16
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 17
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 18
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 19
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 20
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 21
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 22
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 23
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 24
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 25
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 26
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 27
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 28
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 29
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 30
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 31
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 32
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 33
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 34
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 35
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 36
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 48
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 49
 • Dijkwoning Werkendam Te koop 50

EEN DIJK VAN EEN WONING! Stijl: strak en sfeervol. Interieur: uniek, tot in de puntjes verzorgd. Op een herkenbare locatie, tegen het centrum van Werkendam, ligt dit markante, nagenoeg vrijstaande herenhuis (3 woonlagen) met een uitbundige voor-/ en achtergevel. Wat direct opvalt, is de perfecte staat van onderhoud en afwerking. Ooit gekocht als een doorsnee dijkhuis, is het praktisch geheel vernieuwd, alleen de buitenmuren zijn gehandhaafd. Op professionele wijze is het huis naar deze tijd getild, waarbij niet alleen bouwkundig de zaken op orde zijn gebracht. Ook qua inrichting, wooncomfort en afwerking staat hier een klein paleisje. Een schijnbaar groot contrast van ‘moderne architectuur in een oer-Hollands landschap’ vervaagt en vloeit samen in een unieke woonsensatie. Belangrijke elementen als RUIMTE, COMFORT, RUST en ONTHAASTEN hebben elkaar gevonden en maken het ‘gewone wonen’ tot een beleving. Vanaf diverse plekken in huis, waaronder de ouderslaapkamer, heb je prachtig uitzicht over een Wiel.

Design pareltje
Onder leiding van niet de minste binnenhuisarchitecten en interieurbouwers, is dit huis naar een zeer hoog niveau getild. Naast het vakmanschap springt ook de luxe en kwaliteit van het gebruikte materiaal in het oog. Een bouwkundig ontwerp & tekenburo heeft deze woning in 1999 grondig aangepakt. Ze kunnen trots zijn op het resultaat. Over elk detail is nagedacht. Alles klopt. Het is een pareltje!

Helemaal af
“Het is heel strak geworden, en toch sfeervol gebleven,”. Het is helemaal af. Over elk detail is nagedacht. Zo komen we huizen zelden tegen. Heerlijk om zo te spelen met ideeën. Geen wonder dat gerenommeerde bedrijven regelmatig foto’s komen nemen van al dit moois.

3 woonlagen woongenot
Dit herenhuis maakte deel uit van het vroegere buurtschap ‘de Werken’, waar de naamgeving van deze dijk aan refereert. Dit object valt onder de categorie dijkwoningen, waarbij de woonruimte dus is verdeeld over een drietal woonlagen. Dit herenhuis introduceert zich in een royaal opgezette woonomgeving. Aan de voorzijde bestaat dat uit uitzicht op een prachtig Wiel. Dit aanbod is gelegen op korte afstand van de diverse dagelijkse voorzieningen. Over de Werkensedijk kan wat toerisme voorbij komen, maar het overgrote deel van het verkeer is bestemmingsverkeer. Kortom: een stijlvol en royaal woonhuis met de dagelijkse gemakken, zoals scholen en winkels, onder handbereik.

Wonen- werken
Daarnaast is dit pand, door zijn totale uitstraling, ook geschikt voor de uitoefening van een representatieve beroepspraktijk, gecombineerd met de woonfunctie. De nieuwe bewoners kunnen naar eigen keuze het souterrain combineren voor wonen-en-werken aan huis. Er zijn legio mogelijkheden o.a. werkkamer, studeerkamer, slaapkamer, atelier, inwoning, praktijkruimte vul zelf maar in.

Normaal gesproken is het geen positieve uitspraak als er iets of iemand aan de dijk wordt gezet maar in dit geval zelfs een succes. Dit fraaie dijkhuis werd in 1999 letterlijk aan de dijk gezet. Een tros bezit.

INDELING DIJKNIVEAU

Entree met statige hal – ca. 15 m²
Ter plaatse van de voordeur ligt de hardstenen stoep. Tezamen met de prachtige voordeur voorzien van gietijzeren roosters geeft een extra grandeur. Het mag duidelijk zijn dat de contouren van de hal zijn ontworpen met in het achterhoofd de gedachte “de eerste indruk kun je niet overdoen”. Achter de voordeur ontwaart zich dan ook een prachtige ontvangstruimte waar u uw gasten met een warme glimlach op het gezicht welkom heet. De hal biedt verder ruim plaats aan zowel úw garderobe als die van uw gasten. Vanaf de dijk is deze entree de binnenkomst, terwijl het souterrain ook achterom (via de achtertuin) bereikbaar is. De hardglazen deur tenslotte – die u ongetwijfeld bij binnenkomst al in het vizier had – verschaft toegang tot de tussenhal en het woongedeelte. Verder is in deze ruimte ook de meterkast hier geïnstalleerd. Vloer: zwart graniet. Wanden: stucwerk. Plafond: stucwerk.

Tussenhal voorzien van een glazen deur
Vanuit de tussenhal is de hypermoderne toiletruimte en de woonkamer met keuken bereikbaar alsmede de prachtige granieten trap naar het souterrain. Vloer: de vloer is afgewerkt met brede eiken vloerdelen. Wanden: stucwerk. Plafond: stucwerk.

Toiletruimte – ca. 1.3 m²
Vanuit de tussenhal is de toiletruimte toegankelijk. Dit sanitaire vertrek is hypermodern ingericht en in een eigentijdse zwart/wit kleurstelling afgewerkt. Ook het sanitair geeft blijk van een eigentijdse snit. Aan sanitair is er een zwevend wandcloset aanwezig, evenals een handwasfonteintje. Vloer: zwart graniet. Wanden: de wanden zijn gedeeltelijk afgewerkt met mozaïektegels, waarboven de wandafwerking bestaat uit stucwerk. Plafond: stucwerk.

Living met vide – ca. 47.7 m² (inclusief keuken)
Het dagelijks leven in de living met keuken wordt een belevenis op zich! In de huidige inrichting is er aan de achterzijde een heerlijke zithoek gecreëerd. De sprekende glazen achtergevel die aan de buitenzijde een ware eyecatcher genoemd mag worden zorgt binnenshuis ook voor een interessante woonbeleving en een gevoel van ruimtelijkheid. Doordat de ruiten doorlopen tot op de vloer van het souterrain lijkt het inspirerende buitenleven naar binnen te worden getrokken, de woonkamer lijkt boven de tuin te zweven. ‘Buiten’ wordt hier tot een stukje ‘binnen’. De lichte woonkamer met keuken is een plaatje en voorzien van een vide (vide is 9 m²). Nagenoeg de gehele achtergevel van deze riante living bestaat uit glas met een gezandstraald kunstwerk. Het resultaat laat naar zich raden, deze woonruimte wordt overvloedig voorzien van daglicht. Het is vooral de vorm van de ruimte, samen me het hoge licht en de wijze waarop details gestalte hebben gekregen, die de living haar grandeur geven. Vanaf het zitgedeelte is er leuk uitzicht in de eigen tuin en door de vide wordt je bij het souterrain betrokken. De haardpartij draagt zeker een steentje bij aan de sfeer binnen de muren van dit ruime woonvertrek. Deze in strakke belijning uitgevoerde warmtebron is voorzien van een gashaard. De afwerking oogt eigenzinnig en origineel, maar ook zeer afgewogen. Het geheim schuilt in de eenheid van kleurgebruik en de op maat gemaakte kastruimte (overname). Vloer: de vloer is afgewerkt met brede eiken vloerdelen. Wanden: stucwerk. Plafond: stucwerk.

Keuken – ca. 9 m²
De keuken is prachtig opgesteld in een hoek van de living. Binnen de keukenruimte staat een U-vormige design keuken, welke is uitgevoerd in een eigentijdse zacht grijze kleurstelling. Deze inbouwunit is meer dan compleet als we letten op de diverse inbouwapparaten die in deze unit zijn geïntegreerd. Op het keukenblok ligt een zwart granieten werkblad, waarin een dubbele spoelunit is opgenomen. Aan inbouwapparaten is het volgende aanwezig, te weten: een oven, vaatwasmachine, 4-pits keramische kookplaat, een schouwmodel afzuigkap, uitgevoerd in RVS en een hoog model koelkast. Achter de kookplaat bevindt zich eveneens een RVS achterwand. Verder is de unit uitgerust met veel bergruimte o.a. brede laden, apothekerskast en een aparte uittrekkast voor de strijkplank. Vloer: zwart graniet. Wanden: stucwerk. Plafond: stucwerk.

INDELING VERDIEPING

Overloop – ca. 6.7 m²
Via een trap in de woonkamer is de slaapverdieping bereikbaar. De eiken trap is overigens voorzien van een fraaie stalen leuning. Daarbij fungeert de overloop als verkeersruimte tussen de drie aanwezige vertrekken op deze etage. De twee slaapkamers zijn voorzien van glazen deuren. Vloer: de vloerafwerking van de overloop bestaat uit licht tapijt. Wanden: stucwerk. Plafond: stucwerk.

Luxe badkamer – ca. 8 m²
Het eerste vertrek op de slaapverdieping staat opnieuw garant voor gerieflijk wonen. Dit sanitaire vertrek is volledig ingericht naar de laatste eisen van de tijd en is bovendien ook nog eens op een hoogwaardige wijze afgewerkt. Deze sanitaire ruimte is ingericht met een betegelde douchehoek met een glazen deur. De douchehoek is betegeld met mozaïek tegeltjes in een neutrale, warme kleur. De douche is voorzien van een thermostaatkraan. Verder is er een ligbad, een zwevend wandcloset en een zwevend badkamermeubel met granieten blad aanwezig en een designradiator. Vloer: de vloerafwerking bestaat uit graniet. Wanden: de wanden zijn grotendeels afgewerkt met mozaïek betegeling en voor het overige voorzien van stucwerk. Plafond: het hoge plafond is eveneens afgewerkt met stucwerk en voorzien van design lampjes als waterdruppels.

Ouderslaapkamer I – ca. 17.9 m²
Dit slaapvertrek bevindt zich aan de voorzijde van de woning en heeft een riante afmeting. Deze 17.9 m² metende slaapkamer is daarbij ook nog eens voorzien van prachtige lichtramen met een geweldig uitzicht over het wiel. Dat benadrukt de ruimtelijkheid van dit vertrek nog eens extra. Meteen komt er door de raamopeningen in voorgevel veel daglicht binnen. In de zijgevel is een origineel rond raam behouden gebleven. Moet het niet heerlijk zijn hier op een mooie zondagmorgen in alle vroegte te genieten van de eerste zonnestralen met in uw hand een warme croissant en een kop heerlijk geurende koffie en uitzicht op het Wiel. Vloer: de vloerafwerking bestaat uit licht tapijt. Wanden: stucwerk. Plafond: stucwerk.

Slaapkamer II – ca. 13.1 m²
Opnieuw treffen we een heerlijk riante slaapkamer aan, welke nu echter is gelegen aan de achterzijde van het object. Ook hier wordt de ruimtelijkheid benadrukt door de aanwezigheid van een hoog plafond, twee grote lichtramen en openslaande deuren naar een eventueel te realiseren dakterras. Het brede raamkozijn kan als een heerlijke zitje (voorzien van kussens) dienst doen. De ramen zijn voorzien van raamfolie, dit is ideaal als je geen inkijk in je huis wil, maar wel een maximale zoninval zoekt. Vloer: de vloerafwerking bestaat uit licht tapijt. Wanden: stucwerk. Plafond: stucwerk.

INDELING SOUTERRAIN

Royale hal met bar – ca. 16.5 m²
Via een trap in de tussenhal is het souterrain bereikbaar. De prachtige zwart granieten trap is een plaatje om te zien en voorzien van gestraalde antislip. Daarbij fungeert de royale hal als verkeersruimte tussen de slaapkamer met eigen badkamer, de bijkeuken en de tuinkamer aan de achterzijde. Er is een bar aanwezig met pantry en plaats voor een koelkast. Vloer: de vloerafwerking bestaat uit licht natuursteen. Wanden: stucwerk. Plafond: stucwerk.

Tuinkamer/tweede zitkamer – ca. 21.7 m²
Een geweldige “lichte” tweede woonkamer met vide. Hier moeten we ons haast bedwingen om via de openslaande deuren niet direct door te lopen naar buiten. Op een warme zomerdag kunt u het terras middels het openen van de pui bij de woonkamer betrekken. Al met al spreken we ook hier van een heerlijke plek om te genieten van het unieke karakter dat dit object u zowel binnen als buitenshuis te bieden heeft. Ook deze ruimte is voorzien van een hoek openhaard. Tijdens de koude wintermaanden verspreidt het knapperend haardvuur haar warmte en wordt de kamer gevangen in een behaaglijke sfeer. In de zijgevel is een kunstig glas-in-lood raam aanwezig. Vloer: de vloerafwerking bestaat uit licht natuursteen. Wanden: stucwerk. Plafond: stucwerk.

Bijkeuken – ca. 10 m²
Dit vertrek maakt het woongedeelte nog net even completer dan dat het als is. In deze ruimte staan zowel de wasmachine als wasdroger opgesteld, waarvoor de aansluitingen aanwezig zijn. Een extra keukenblok maakt de bijkeuken bijzonder praktisch. Ook is hier de optelplaats van de gasgestookte HR CV-combiketel, type Ecomline, bouwjaar 1998 en de pomp voor de vloerverwarming. Vloerverwarming aanwezig in de keuken, gang, badkamer en bijkeuken. Verder heeft dit vertrek een eigen ingang vanuit de linker zijgevel naar de fietsenberging (ook functie als achterom), maar is ook vanaf het dijkniveau via de trap/stoep naar dit souterrain toegankelijk. Vloer: plavuizen. Wanden: witte tegels. Plafond: stucwerk.

Slaapkamer III – ca. 14.2 m²
Gezellige slaapkamer met rond raam in de zijgevel. Vanuit deze slaapkamer is via een driedeurs schuifwandsysteem van melkglas een kantoortje/inloopkast (4.7 m²) bereikbaar. Deze ruimte kan ook bij het slaapvertrek betrokken worden als inloopkast of bijvoorbeeld te gebruiken als studieruimte. Vloer: de vloerafwerking bestaat uit donkerblauw tapijt. Wanden: stucwerk. Plafond: stucwerk.

Badkamer II – ca. 5.2 m²
Deze tweede sanitaire ruimte is ingericht met een betegelde douchehoek met een glazen deur. De douchehoek is betegeld met mozaïek tegeltjes in een neutrale, warme kleur. Verder is er een zwevend wandcloset, een wastafel en een designradiator aanwezig. Vloer: de vloerafwerking bestaat uit zwart graniet. Wanden: de wanden zijn geheel afgewerkt met mozaïek betegeling (zwart/wit). Plafond: stucwerk.

ALGEMEEN

Tuin
Totale grondoppervlakte ca. 188m². De achtertuin heeft een oppervlakte van ca. 60 m² (afmeting ca. 8 mx7.5m). De achtertuin grenst direct aan de tuinkamer maar is ook via de westzijde vanaf de dijk bereikbaar (belast met recht van overpad). De stijlvolle tuin is strak aangelegd en geheel omkaderd door manshoge hagen waardoor maximale privacy is gegarandeerd. Het terras is geheel voorzien van sierbestrating (blauw hardsteen).

Fietsenberging – ca. 5.7 m²
Aan de westzijde van de woning is recent een praktische (fietsen) berging geplaatst. Vanuit de berging is via een loopdeur de achtertuin bereikbaar alsmede een deur naar de bijkeuken van het souterrain.

Ligging
Werkendam is een levendig dorp met een sfeervolle kern, een goed voorzieningenniveau en bovenal een gemoedelijke bevolking. Hou je van wonen in een uitgesproken landelijk dorp, waar je op een paar honderd meter al in het open veld staat, maar zoek je ook een omgeving waar je om de hoek school, winkels, kerk, café en huisarts treft, dan is dit de plek en het huis. Het dorp Werkendam, gelegen in de gelijknamige gemeente, telt ongeveer 11.500 inwoners, is gesitueerd aan de zuidzijde van de rivier de Merwede en grenst direct aan de Biesbosch. Het voorzieningenniveau t.a.v. winkels en scholen is goed te noemen. Via de A27 en A15 zijn steden als Amsterdam, Arnhem en Antwerpen normaliter binnen het uur bereikbaar. Meer in de nabijheid liggen de stads- en winkelcentra van Gorinchem, Oosterhout, Breda en Den Bosch. Verder is de streek een heerlijk fietsgebied.

Bijna 2200 woorden zijn ternauwernood genoeg om het verhaal van dit prachtige dijkhuis te schetsen. Dit moet je zien. In deze inspirerende omgeving ervaar je dat wonen vooral emotie is. Laat daarom de beelden maar spreken.

Oplevering
In overleg

KenmerkenLiggingVergelijkbare panden

Sleeuwijk

Kopen = Bouwen!

Sleeuwijk - Waterlinie 169 8

Koopprijs: €365.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk - Waterlinie 169 9

Koopprijs: €365.000 v.o.n. meer

Sleeuwijk

Arkel - Vlietskade 1058

TE KOOP: EEN DROOM(HUIS) RECENT VOLLEDIG GEMODERNISEERD!

Vraagprijs: €395.000 k.k. meer

Gorinchem - Vaandrig 79

Koopprijs: €355.000 v.o.n. meer

Gorinchem - Vaandrig 84

Koopprijs: €365.000 v.o.n. meer

Gorinchem - Vaandrig 80

Koopprijs: €345.000 v.o.n. meer

Gorinchem - Vaandrig 81

Koopprijs: €345.000 v.o.n. meer
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]