menu ?

Gorinchem

Lingsesdijk 27 -29

Dijkwoning

Vraagprijs: € 575.000,- k.k.


4 638 m³ 1 460 m² 158 m²

VRIJ WONEN OP EEN ONVOORSTELBAAR MOOI PERCEEL GROND!

 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 1
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 2
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 3
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 4
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 5
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 6
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 7
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 8
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 9
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 10
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 11
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 12
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 13
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 14
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 15
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 16
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 17
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 18
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 19
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 20
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 21
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 22
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 23
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 24
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 25
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 26
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 27
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 28
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 29
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 30
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 31
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 33
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 34
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 35
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 36
 • Dijkwoning Gorinchem Te koop 37

Zonder twijfel! Er is geen betere, mooiere en uniekere plek te vinden in Gorinchem. Charme op een grote lap grond van 1.460 m². Een unieke mogelijkheid om vrijstaand te wonen. Gesitueerd op een prachtige idyllische plek langs een sfeervol landelijk slingerdijkje aan de rand van Gorinchem-Oost. Dus landelijk en rustig leven ten top, op maar 5 fietsminuten afstand van het centrum. Wij kwamen er vrij snel achter dat de Lingsesdijk 27-29 te Gorinchem uniek is en dat er maar weinig kansen zijn om een thuis als deze te bemachtigen. Het beste van 2 werelden, misschien kunnen we het zo wel het beste omschrijven. Het vrijstaande landelijke karakter met een grote tuin en toch betaalbaar. Een dijk van een (uitgebouwde) woning op een dijk van een plek!

Ligging
Gesitueerd op één van de mooiere landelijke locaties van Gorinchem aan de Lingsesdijk. De Lingsesdijk is één van de mooiste en rustigste locaties in Gorinchem, nabij alle voorzieningen, op loopafstand van het bruisende centrum en het winkelcentrum “Nieuw Dalem”. Het dijkje kenmerkt zich door de aanwezigheid van zowel karakteristieke als moderne woningen, die middels lintbebouwing een sfeervol geheel creëren.

Beknopte Indeling
Een heerlijk woonhuis met stenen berging en geweldige tuin met grote vijverpartij. Stelt u zich eens voor, vier jaargetijden, volop afwisseling op een forse kavel van 1.460 m². Gebouwd voor 1950 en de afgelopen jaren verbouwd/uitgebouwd en goed onderhouden, met alle liefde voor detail & afwerking en vele knusse plekjes in huis en tuin. De woning is in 1996 aan de achterzijde enorm uitgebouwd. Hierdoor is een prachtige extra slaapkamer met eigen badkamer en een geweldige woonkamer/serre met schuifpui naar het terras ontstaan met een speelse indeling en erg veel lichtinval. Een favoriete plek met uitzicht op de enorme tuin. Totaal 4 slaapkamers, een wasruimte, een keldertje, twee badkamers, woonkamer, serre, fijne keuken en vrijstaande berging. Koud krijgt u het niet want de c.v. ketel is in 2017 vernieuwd. Een huis waarin de authentieke elementen van toen aanwezig zijn en samengaan met comfort van nu. Meteen voor het huis valt al op dat de gevels helemaal wit geschilderd zijn. Lekker fris! Maakt het sfeervolle plaatje van de witte voorgevel u ook zo benieuwd? Dat is dan volkomen terecht. Met dit pand kunt u alle kanten op!

Parkeren op eigen terrein
Ook kan er geparkeerd worden op eigen terrein voor twee auto’s.

INDELING DIJK-NIVEAU

Entree/hal – ca. 3.1 m²
Aan de rechterzijde van de woning ligt de entree onder een luifel. Via de prachtige voordeur met gietijzeren rooster gaan we de woning binnen. Links van de hal is de sfeervolle woonkamer bereikbaar. Tevens zijn hier de trapopgang naar de verdieping, de badkamer en via twee traptreden is de wasruimte bereikbaar. Er is nog een tweede zij-entree aan de linkerzijde van de woning, gelieerd aan de keuken. Vloer: plavuizen, gemêleerd terra/bruin/grijs. Wanden: stucwerk. Plafond: stucwerk.

Woonkamer –/voorhuis ca. 19.6 m²
Links van de hal is via een roede verdeelde glasdeur de sfeervolle woonkamer bereikbaar voorzien van drie lichtramen en gesitueerd aan de Lingsesdijk. De houten wit geschilderde balken zijn mooi in het zicht gelaten waardoor het karakteristieke van deze woning extra wordt benadrukt. Ook is er een gemetselde open haard met als blikvanger een authentieke kolenkachel welke op hout wordt gestookt. In een hoek van de kamer is de meterkast gesitueerd met 9 groepen en 2 aardlekschakelaard (1996). Via een speelse verlaging van twee traptreden is de woonkeuken bereikbaar. Hier kan je goed zien dat twee panden zijn samengevoegd. Vloer: laminaat. Wanden: stucwerk. Plafond: stucwerk met inbouwspots. Vloer: parketvloer. Wanden: spachtelputz. Plafond: balken.

Woonkeuken – ca. 31.3 m²
Je auto parkeer je makkelijk op eigen terrein en via een stenen trapje en afsluitbare deur loop je zo de praktische keukenruimte binnen, gesitueerd aan de linkerzijde van de woning. Ook de woonkeuken laat zich van haar beste kant zien. Het extra licht dat door de hoge dakkapel in de keuken binnenvalt, nodigt vriendelijk uit tot heerlijk koken. Tevens is er ruim plaats voor een gezellige eettafel bij de diverse raampartijen. De warme kleur van de plavuizen vloer, in combinatie met de eenvoudige robuuste uitstraling van de tijden van weleer, maakt de verleiding nog groter om hier uren door te brengen. De rechte SieMatic keukenopstelling met witte kastfronten is gecombineerd met een houtlook kunststof aanrechtblad, betegelde achterwand en diverse inbouwapparatuur, te weten; een keramische kookplaat, vaatwasmachine, magnetron, koelkast en een close-in boiler (10 liter). Vloer: plavuizen, gemêleerd terra/bruin/grijs, gecombineerd met vloerverwarming. Wanden: stucwerk. Plafond: balken en stucwerk.

Woonkamer/serre – ca. 31.3 m²
Middels een speelse verlaging van vier traptreden komen we in de parel van de woning. De achterzijde is in 1996 fors uitgebouwd en op fantastische wijze getransformeerd tot een riante woonkamer/serre waar u zich volledig kunt ontspannen. Wat de buitenkant aan de voorzijde niet doet vermoeden wordt waarheid bij het betreden van de uitgebouwde (1996) woonkamer die volledig is ontworpen met het oog naar buiten gericht. Een grote schuifpui zorgt voor de toegang naar het grote halfronde hoge terras met uitzicht op de geweldige tuin. Vanuit deze ruimte is de masterbedroom bereikbaar. Vloer: plavuizen, gemêleerd terra/bruin/grijs, gecombineerd met vloerverwarming. Wanden: stucwerk. Plafond: stucwerk.

Masterbedroom – ca. 17.3 m²
Eigenzinnige uitgebouwde masterbedroom op de begane grond met toegang tot de eigen badkamer. Op deze heerlijke plek wordt u ’s ochtends vroeg wakker met letterlijk de natuur aan uw voeten, wat een uitzicht. Deze ruimte is voorzien van een 4-deurs schuifwandkast en een diepe inbouwkast. Vloer: tapijt, bruin. Wanden: stucwerk. Plafond: stucwerk.

Badkamer – ca. 5.4 m²
Deze badkamer (bouwjaar 1996) met kunststof lichtkoepel is direct vanuit de masterbedroom bereikbaar en voorzien van een douchecabine, een zwevend toilet en een wastafelmeubel. Vloer: blauwe tegels, gecombineerd met vloerverwarming. Wanden: witte tegels. Plafond: stucwerk.

Bijkeuken – ca. 5.8m²
Via een trapje vanuit de badkamer is de hoger gelegen wasruimte bereikbaar. Gesitueerd aan de zuidzijde van de woning met een raam van glazen bouwstenen. Deze praktische ruimte is voorzien van aansluitingen voor de was-/droogapparatuur, opstelplaats van de combiketel, type Atag 136C, bouwjaar 2017 en er is een keldertje aanwezig met de pomp verdeler voor de vloerverwarming en de watermeter is hier gesitueerd. Vloer: plavuizen, grijs/terra gemêleerd. Wanden: houten delen, wit. Plafond: stucwerk.

Badkamer 2 – ca. 3.4 m²
Vanuit de bijkeuken is via een trapje met twee treden de hal bereikbaar. Zo zijn de verschillende area's in de woning middels speelse verlagingen met elkaar verbonden en loop je rond in de woning. We komen vanuit de hal in de hoger gelegen tweede badkamer uit welke is voorzien van een ligbad, een wastafelmeubel en een tweede zwevend toilet. Dakkapel aanwezig. Verwarming door middel van een design radiator. Vloer: blauwe tegels. Wanden: witte tegels. Plafond: gipsplaten.

INDELING VERDIEPING

Overloop – ca. 6.2 m²
Vanuit de hal is via een vaste beklede trap de slaap verdieping bereikbaar met toegang tot 3 slaapkamers. De ruime kastenwand van louvredeurtjes zorgt voor voldoende bergruimte. Lichtinval door middel van een tuimelraam. Vloer: zacht geel. Wanden: hout. Plafond: hout.

Slaapkamer 2 – ca. 9 m²
Deze slaapkamer is gesitueerd aan de zuid-westzijde van de woning met lichtraam in de zijgevel. Ook hier is weer aan bergruimte gedacht door middel van kastruimte met 6 louvredeurtjes. Vloer: zacht geel. Wanden: hout. Plafond: hout.

Slaapkamer 3 – ca. 6.8 m²
Via een niveauverschil is de tussenhal bereikbaar met toegang tot twee slaapkamers. De derde slaapkamer is toegankelijk via een houten schuifdeur. Deze ruimte heeft lichtinval door de dakkapel aan de westzijde (lingsesdijk) en een extra lichtraam aan de noordzijde. Ook is hier kastruimte onder het schuine dak aanwezig. Vloer: zacht geel. Wanden: hout. Plafond: hout.

Slaapkamer 4 – ca. 9.3 m²
Dit is ook een heerlijke slaapkamer en gesitueerd aan de achterzijde (oosten) van de woning met dakkapel en inbouw kastruimte onder het schuine dak. Waanzinnig mooi uitzicht over de tuin. Vloer: zacht geel. Wanden: hout. Plafond: hout.

BUITENOM

Tuin
De kavelgrootte bedraagt 1.460 m²
De tuin is groot en een oase van rust. Heel groot! Eenmaal aan de achterzijde van deze woning gaat een compleet nieuwe wereld voor u open. Vanaf het verhoogde terras grenzend aan de uitgebouwde woonkamer/serre, kijk je in de parkachtige tuin. De prachtige tuin is ongetwijfeld een van de parels van dit object. Met diverse (fruit)bomen, borders, bestrate paden, een groot gazon en vijverpartij met terras is deze tuin een waar eldorado voor de bewoners en de talloze vogels die er tijdelijk of permanent onderdak vinden. 2x buitenkraan aanwezig.

Stenen berging – 11.2 m²
Naast de oprit is een vrijstaande grote (klus) berging aanwezig met pannen gedekt zadeldak en in spouwmuren opgetrokken. Voorzien van verwarming.

Houten berging (blokhut) – ca. 11.1 m²
In de tuin is een houten berging geplaatst voor de tuinspullen met een afmeting van 3.75 x 2.95 m.

Screens
Diverse screens aanwezig; serre/woonkamer elektrisch bedienbaar en dijkzijde begane grond is handbediening.

"Bewoners vertellen"
De huidige bewoners hebben er met veel plezier gewoond, de kinderen (en kleinkinderen) hebben er heerlijk in de tuin gespeeld. De bewoners zelf genieten nog steeds van het geweldige uitzicht en de warmte van de woning. Maar er komt een dag dat je beslist: het huis en de tuin zijn te groot voor ons twee geworden, we gaan een maatje kleiner wonen. Dat moment is nu gekomen. Ziet u zichzelf hier wonen? Maak een afspraak en laat ons u de geneugten van deze verrassende woning met vele mogelijkheden persoonlijk presenteren.

Kortom
Lingsesdijk 27-29 vinden wij meer dan een dijkwoning. Deze dijk van een woning is een thuis voor wie houdt van de stad maar ook van vrij wonen. Dit perceel zoekt ruimtezoekers, natuurliefhebbers of plannenmakers die hier hun dromen kunnen waarmaken. Wie weet ben jij diegene. Wij laten je graag zien wat in woorden niet te vangen is. Wij hopen je binnenkort kennis te mogen laten maken met je mogelijke nieuwe paradijs.

KenmerkenLiggingVergelijkbare panden

Gorinchem

Karakteristiek woon-/werk pand met 18 meter diepe achtertuin!

Gorinchem - Wachtmeester 12

Koopprijs: €599.900 v.o.n. meer

Hardinxveld-Giessendam - Rivierdijk 1

Vraagprijs: €569.000 k.k. meer

Hoornaar

Schelluinen - Nolweg 1

Vraagprijs: €600.000 k.k. meer

Noordeloos - M.J. Veder- van Hobokenstraat 23 A

Vraagprijs: €525.000 k.k. meer

Gorinchem - Lingsesdijk 82

Vraagprijs: €545.000 k.k. meer

Gorinchem

Sleeuwijk - Egelantierpad 7

Vraagprijs: €575.000 k.k. meer
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]