0183 - 635011 Stel een vraag
Verkocht onder voorbehoud

Merwededijk 41

DALEM
€ 1.650.000,- k.k.
  • Woonoppervlakte 514 m2
  • Perceeloppervlakte 3611 m2
  • Aantal slaapkamers 7
  • Bouwjaar 1998

Omschrijving

Droomhuis alert!
Villa “Ruimzicht” is een juweeltje in het landschap met magistraal vrij uitzicht op de strategische kruising van Maas, Waal en Merwede, op het vestingstadje Woudrichem en op het historische Slot Loevestein.

Sublieme dijkvilla met vrijstaande dubbele garage gelegen op één van de mooiste plekjes in Dalem! Een geweldig ontwerp bestaande uit 3 bouwvolumes inclusief een volwaardig mega souterrain, diverse dakterrassen en optimaal uitzicht over de rivier en de uiterwaarden. Vanuit de meeste kamers is het uitzicht prachtig. Aan de voorzijde is er uitzicht over de Merwede en de uiterwaarden met daarachter de contouren van Woudrichem. Onder architectuur gebouwd in 1998 en vervolgens uitgebouwd en extra verduurzaamd door middel van 40 zonnepanelen. Soms kun je dus alles krijgen wat je wenst. Een fenomenaal uitzicht, een perceel van 3.611 m², een iconische uitstraling, dichtbij voorzieningen én heel veel woon-/werkruimte! Een oase van rust op enkele minuten van hartje Gorinchem en centraal in Nederland met een perfecte bereikbaarheid, op nog geen 45 minuten van Rotterdam, Utrecht en Den Bosch! Dit is wonen in en met de natuur. 

INDELING DIJKNIVEAU
Bij binnenkomst heb je direct een goed beeld van deze fijne woning. De ruime hal met grote kastenwand, geeft toegang aan het toilet en de immense leefruimte van 148 m², alle ruimte dus om te genieten. Deze geweldige loftachtige leefruimte is opgedeeld in een woonkamer met twee open haarden, eetkamer, een complete keuken met apparatuur en via een klein niveauverschil van twee treden is de tuinkamer met dakterras bereikbaar. Aan de westzijde is een waanzinnig groot dakterras van maar liefst 73 m². Ondanks het vrije uitzicht zit je op de terrassen aan de westkant volledig beschut. Het tweede terras is eveneens op dijkniveau, gesitueerd op het oosten en bereikbaar vanuit de eetkamer en keuken. Vanaf het hoofdterras op het westen is er een trap naar het 3e terras gelegen op tuinniveau. Op deze verdieping is de eerste slaapkamer gesitueerd met twee dakramen. Via een trap in de woonkamer is de verdieping bereikbaar. Een tweede trap brengt je naar het souterrain.

INDELING EERSTE VERDIEPING
De overloop met kastenwand verleent toegang tot de drie slaapkamers, separaat toilet en een separate doucheruime. De masterbedroom is de grootste van alle slaapkamers met geweldig rivier uitzicht en heeft een eigen luxe badkamer met Whirlpool ligbad, zwevend toilet, douchecabine en een tweepersoons wastafelmeubel. De badkamer en twee slaapkamers zijn elk voorzien van dakkapellen met rivierzicht.

INDELING SOUTERRAIN
In 2006 is het souterrain vergroot en uitgebouwd met mogelijkheid voor dubbele bewoning. Het geweldige souterrain van 259 m² is ingericht met een woonkamer voorzien van dubbele openslaande deuren naar het terras en de tuin, een complete keuken met kookeiland en apparatuur en een tweede badkamer met douche, wastafel en toilet. Dan zijn er nog 3 slaapkamers, een kantoor, een ruime hal met kastenwand en een multifunctionele ruimte ingericht als mancave met bar, bioscoop en speeltafel (bioscoop en speeltafel ter overname). Verder is er nog een achterhal met loopdeur naar buiten, c.v.-wasruimte en een separaat toilet. Het souterrain heeft directe toegang tot de tuin vanaf het verhoogde terras. Ook is er een trap buitenom naar het dakterras op dijkniveau.

Tuin
Aan de westkant van de woning ligt de fraaie grote omheinde tuin. De tuin is opgesplitst in diverse zones met o.a. een groot gazon, speelgedeelte en een keur aan bomen en vaste planten. Ook is er een boomgaard met diverse soorten fruitbomen waar je onder andere appels, peren, kersen en pruimen kunt plukken.

Dubbele garage – 57 m²
Aan de zijkant van de woning (oostzijde) is een bestrate oprit naar de vrijstaande dubbele garage-/hobbyruimte met vaste trap naar de verdieping en vide. Bestraat terrein met parkeerruimte voor meerdere auto’s.

Goed om te weten:
-De woning is compleet geïsoleerd;
-7 slaap-/werkkamers;
-Alle ramen zijn voorzien van horren;
-2 badkamers en douche ruimte;
-5 toiletten;
-40 zonnepanelen aangebracht, Solar Concept in 2021;
-Airconditioning aanwezig;
-Hetelucht verwarming, vloerverwarming;
-Vloerverwarming dijkniveau in woonkamer en keuken;
-Vloerverwarming souterrain in woonkamer keuken;
-Vloeren afgewerkt met plavuizen, laminaat en houten vloerdelen;
-Buitenom geschilderd in 2018;
-Plat dak in 2015 bitumen vervangen door kunststof;
-In 2006 souterrain uitgebouwd en de garage vergroot;
-Dubbele bewoning mogelijk.

Prachtige plek
Dalem is een gewilde woonplek waar veel mensen graag wonen met een fijn dorps karakter.
Een van de aantrekkelijke aspecten van het leven op deze plek is de nabijheid van de Merwede. Bij de ontwikkeling van deze woning is er dan ook alles aan gedaan om de openheid en ruimtelijkheid van het rivierenlandschap te behouden. Om veilig te blijven wonen wordt de dijk thans verzwaard. Dit landschap wordt al eeuwen gekenmerkt door het uitzicht op de Merwededijk, de kerktoren van Woudrichem en Slot Loevestein aan de overzijde van de rivier. De Merwede is één van de drukst bevaren rivieren in Nederland en is in werkelijkheid de Boven Merwede. Bij Woudrichem komen Maas en Waal bij elkaar en stromen verder als de Boven Merwede. Van hieruit heb je een schitterend uitzicht en loop je bijvoorbeeld zo over de dijk naar de mooiste vestingstad van Gorinchem toe. Fietsend, varend of wandelend vind je hier prachtige natuur en rijke historie en maakt deel uit van de Hollandse Waterlinie. En ga je graag naar het strand dan kan dat op loopafstand of aan de rivier of aan het binnendijkse strandje “Het Wiel”. Of maak eens een vaartochtje met de pont naar Slot Loevestein of de vestingstad Woudrichem.

Het huis grenst aan het park en natuurgebied van de Donken
Deze woning ligt op de mooiste plek in Dalem, midden in het landschappelijk groen en grenzend aan het park en natuurgebied van de Donken. De Donken zijn verhogingen in het landschap met bosschages, hagen, grienden, oeverbegroeiingen, waterlopen, natte graslanden en gebieden met moerasvegetatie. Om het leefgenot nog verder te vergroten, zijn dwars door dit landschap prachtige wandelpaden en een mooie kunstroute aangelegd.

Gorinchem is de 'allermooiste' vestingstad van het land
Hoera! Gorinchem pakt de ANWB-titel ‘Allermooiste vestingstad van Nederland’
Dat is de uitkomst van een verkiezing van de ANWB. De jury komt bijna superlatieven tekort om de vesting te beschrijven: “Schitterend bewaard gebleven zijn de wallen: een groen lint om de stad met knoeperds van kastanjes en platanen om onder te flaneren én met zicht op de ommelanden, de rivier en de vele verdedigingswerken. Die combinatie van zicht op de rivier, ring van groen en levendige binnenstad maakt Gorinchem tot een smakelijke bonbon."

De kwaliteit van het leven
De Merwededijk houdt de hectiek van het stadse leven veilig op afstand. Toch zijn alle voorzieningen binnen handbereik. Het gezellige centrum van Gorinchem, met de historische kern, vele winkels en uitgaansmogelijkheden, bereikt je al na 15 minuten wandelen over de dijk langs de Merwede. Ook het winkelcentrum van de aangrenzende wijk Hoog Dalem bevindt zich vlakbij. Aan de rand van de wijk liggen onder andere sportvelden en een zogeheten brede school met allerlei extra voorzieningen zoals kinderopvang. Ook de golfbaan “The Dutch” is op korte afstand bereikbaar. Een stad die centraal in Nederland ligt. In maximaal 45 minuten staat u in Rotterdam, Utrecht of Den Bosch.

Kortom:
Centraal en heerlijk vrij wonen in Midden-Nederland, met zowel binnen als buiten ongekend veel ruimte en ruim uitzicht. Deze villa heeft het!

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding In overleg

Bouwvorm

Soort object Woonhuis
Soort woning Villa
Type woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1998
Bouwvorm Bestaande bouw
Ligging Aan water, vrij uitzicht, aan vaarwater

Indeling

Woonoppervlakte 514 m²
Perceeloppervlakte 3611 m²
Inhoud 1736 m³
Aantal kamers 10
Aantal slaapkamers 7
Aantal woonlagen 3

Energie

Energieklasse B
Energie einddatum maandag 9 september 2030
Isolatie Volledig geïsoleerd
Warmwater Cv ketel
Verwarming Cv ketel, hete lucht verwarming, gaskachels, open haard, vloerverwarming gedeeltelijk

Buitenruimte

Tuin Tuin rondom
Achterom Nee
Kwaliteit tuin Fraai aangelegd

Bergruimte

Garage Vrijstaand steen
Voorzieningen Vliering, elektrische deur

Parkeergelegenheid

Voorzieningen Op eigen terrein

Dak

Dak Samengesteld dak

Overig

Permanente bewoning Ja
Onderhoud binnen Goed
Onderhoud buiten Goed tot uitstekend
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte

Voorzieningen

Voorzieningen Airconditioning, jacuzzi, dakraam, zonnepanelen

Kadastrale gegevens

Gemeente Gorinchem
Sectie P
Perceelnummer 1175
Oppervlakte 1575 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
1_3_PLFX3313
Interesse in deze woning?

Stefan helpt u graag

Gratis waardebepaling

U denkt erover uw woning te verkopen en wilt graag weten wat het waard is? We komen graag bij u langs en bepalen de waarde van uw woning.

Gratis waardebepaling

Deel deze woning

Uw persoonlijke adviseur in de regio

Maak kennis met de HypotheekWeter

Ligging

Afspraak maken voor een bezichtiging? Neem contact met ons op