0183 - 635011 Stel een vraag
Verkocht

Gijbelandsedijk 74 b

BRANDWIJK
€ 425.000,- k.k.
  • Woonoppervlakte 93 m2
  • Perceeloppervlakte 1010 m2
  • Aantal slaapkamers 2
  • Bouwjaar 1956

Omschrijving

Heerlijk landelijk wonen op een ruime kavel 1.010m2

De voorkant biedt een adembenemend uitzicht over het riviertje ‘de Graafstroom’

Dit halfvrijstaande woonhuis (type twee-onder-één-kapwoning) ligt langs de lintbebouwing op een ruime kavel met aan de voorzijde vrij uitzicht op het riviertje ‘De Graafstroom’. Het huis is gesitueerd op een perceel van 1.010m2 en wordt aan drie zijden omgeven door een indrukwekkende grote tuin en grenst aan het water van ‘De Wetering’. In de zomer stap je zo in de kano en bij vrieskou bind je voor je eigen huis de schaatsen onder. Stap binnen en laat je verrassen door de tijdloze elegantie die deze woning te bieden heeft. De woning heeft de juiste ingrediënten om er zeker wat moois van te maken! Door de woning te moderniseren en verduurzamen kan er een uniek, warm plekje gecreëerd worden. De ligging, de originele indeling, de ruimte rondom het huis; veel om heel enthousiast van te worden. Het is een unieke kans om jouw woondromen waar te maken. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op om een bezichtiging te plannen.

Een huis met heel veel potentie
• Ruimte in overvloed op een groot perceel
• Kavel 1.010m2
• Bouwjaar 1956
• Woonoppervlakte 93m2
• Gezellige voorkamer en achterkamer
• Half open keuken
• Kelder 4,90m2, ideaal voor opslag van provisie en de mooiste wijnen
• Twee praktische goed bemeten slaapkamers met vaste kasten
• Badkamer voorzien van wastafel, ligbad, aparte douche en 2e toilet
• Separate wasruimte
• Rustige en privacyvolle plek
• De tuin loopt om drie zijden van het huis, er is altijd wel een plek in de zon te vinden
• Diverse schuren
• Schitterende omgeving
• Centraal in Nederland (A27 en A15 op 10 minuten rijden) en dichtbij voorzieningen

INDELING BEGANE GROND

Welkom!
Via een mooie voordeur is de hal bereikbaar met een meterkast, trapopgang, toilet, kelder en toegang tot de woonkamer. De begane grond is voorzien van een laminaatvloer.

Woonkamer en suite - 37 m2
De woonkamer heeft door de indeling en de gebruikte materialen al direct een warme, geborgen uitstraling. De woonkamer is door een rechte toog, verdeeld in een voorkamer met gezellig zitgedeelte aan de straatzijde bij de leistenen haard en een achterkamer aan de tuinzijde met ruim plaats voor de eettafel.

Keuken
Wie de half open keuken binnenloopt, krijgt het weelderige en warme huiselijke gevoel van vroeger. De keukenruimte is ingericht met een U-vormige eiken keuken met praktische eetbar en apparatuur o.a. een kookplaat, afzuigkap, oven en een koel-vriescombinatie. Vanuit de keuken is de tuin bereikbaar.

INDELING 1E VERDIEPING
Overloop met aparte wasruimte met aansluitingen voor de was-/droogapparatuur, kast met boiler, en er is een luik naar de bergzolder. Op de eerste verdieping zijn 2 comfortabele slaapkamers en een badkamer bereikbaar. De eerste slaapkamer van 14,06m2 is gesitueerd aan de voorzijde van de woning en voorzien van twee vaste kasten en een wastafel. De tweede slaapkamer van 14,85m2 is ook lekker ruim, gesitueerd aan de achterzijde van de woning en voorzien van twee vaste kasten. De badkamer van 7,2m2 is voorzien van een douche, ligbad, toilet en wastafel.

2E VERDIEPING
Grote bergzolder.

En nu, als kers op de taart, de tuin!
De woning is gelegen op een perceel van maar liefst 1.010m² grond, de tuin loopt om drie zijden van het huis en is heel gevarieerd aangelegd. Voor de tuin geldt dat er volop mogelijkheden zijn om deze naar eigen wens en smaak in te richten. In de tuin op het noordoosten ervaar je veel privacy met rondom waterpartijen. Door de grootte van de tuin is er altijd wel een plek waar de zon schijnt, of waar je even de schaduw kunt opzoeken. Hoe heerlijk zou het zijn om hier een fijne veranda te bouwen waar je tot in de late uurtjes kunt vertoeven aan het water van de Voorwetering. Ook is er voldoende ruimte voor speeltoestellen of een trampoline voor de kinderen. Ideeën genoeg om hier een fijne en mooie tuin van te maken!

Diverse bergingen
Achter in de tuin is een houten blokhut van 14 m2 geplaatst met dubbele deuren. Iets dichter bij het huis is een stenen berging van 11,8m2 met opstelplaats van de c.v.-ketel en een aangebouwde houten berging 8,6m2.

De omgeving is als een ansichtkaart
Een woonplek om direct verliefd op te worden! Landelijk wonen met uitzicht op de Graafstroom in een rustig gemoedelijk dorp Brandwijk. Brandwijk, of Braank in de volksmond, is een idyllisch dorp in de Alblasserwaardse gemeente Molenlanden in de provincie Zuid-Holland. Brandwijk telt ca. 1.350 inwoners. Brandwijk is een vitaal dorp dankzij een school, verenigingen, kerken en betrokken inwoners. Hier wonen mensen die voor elkaar willen zorgen, samen activiteiten organiseren en zich inzetten voor verenigingen. De landelijke ligging in de polders van de Alblasserwaard zorgt voor een optimale beleving van rust en ruimte. Steden als Rotterdam, Dordrecht en Utrecht zijn binnen 30 minuten bereikbaar. Voorzieningen als een school, huisarts, supermarkt en winkelcentrum ‘De Molenwaard’ bevinden zich op loopafstand van de woning. De omgeving biedt vele wandel- en fietsroutes en ook vaartochten behoren in dit waterrijke gebied tot de mogelijkheden. Wil je ontspannen in de natuur, dan zijn natuurgebied ‘Ruijbroeksche Wetering’, natuurgebied ‘Kraaienbos’, ‘de Donkse Laagten’ of de ‘Slingelandse Plassen’ zeker een bezoekje waard. Of in de winter schaatsen op de sloten rondom je eigen huis. Deze prachtige plek biedt het allemaal. In deze uitgestrekte en veelzijdige woonomgeving kom je helemaal tot rust.

Wonen in een wonderschone omgeving dichtbij ‘De Donkse Laagten’
Midden in het groene hart van de Alblasserwaard ligt ook een prachtig en historisch natuurgebied genaamd "De Donkse Laagten". De Donkse Laagten is een open veenweidegebied met een grote natuurhistorische waarde. Er zijn drassige weiden waar zeldzame planten groeien en vele weidevogels hun broedplek hebben. Vogelaars en natuurfotografen zijn enthousiast over deze omgeving. Het is heerlijk om er te wandelen of te fietsen. Vele zingende vogels en koeien of de schone aanblikken van luierende schapen doen je hier de hectiek van alledag zeker vergeten. De vele boerenweggetjes geven dit landschap ook een karakteristiek en fraai uiterlijk. Dit Natura 2000 gebied wordt beheerd door Staatsbosbeheer. In de omgeving vind je Unesco Werelderfgoed "De molens van Kinderdijk" er zijn mooie plaatsen in de omgeving zoals Nieuwpoort, Schoonhoven, Dordrecht en Gouda. Er is een mooie wandelroute "Het Pelgrimspad" en het is een prachtig gebied om op de fiets te ontdekken. Het is echt een verborgen pareltje in de mooie Alblasserwaard.

Goed om te weten
• Een meetrapport op basis van de NEN 2580:2007 NL is beschikbaar. De opgegeven oppervlakten zijn gebaseerd op dit meetrapport
• Vanwege het bouwjaar (1956) wordt een ouderdoms- en asbestclausule opgenomen bij de verkoop
• Bij de verkoop zal er een niet-zelfbewoningsclausule worden opgenomen
• Het afwerkingsniveau is eenvoudig en gedateerd

Dit is jouw kans om te wonen in een unieke woning op een bevoorrechte locatie. Grijp deze unieke gelegenheid en maak deze droom parel de jouwe

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status Verkocht
Aanvaarding In overleg

Bouwvorm

Soort object Woonhuis
Soort woning Eengezinswoning
Type woning Halfvrijstaande woning
Bouwjaar 1956
Bouwvorm Bestaande bouw
Ligging Vrij uitzicht, open ligging, landelijk gelegen

Indeling

Woonoppervlakte 93 m²
Perceeloppervlakte 1010 m²
Inhoud 411 m³
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamers 2
Aantal woonlagen 3

Energie

Energieklasse F
Energie einddatum vrijdag 24 februari 2034
Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas
Warmwater Cv ketel, elektrische boiler eigendom
Verwarming Cv ketel

Buitenruimte

Tuin Achtertuin, voortuin, zijtuin
Achterom Nee
Kwaliteit tuin Normaal

Bergruimte

Garage Geen garage
Schuur / Berging Vrijstaand hout

Dak

Dak Zadeldak

Overig

Permanente bewoning Ja
Onderhoud binnen Redelijk tot goed
Onderhoud buiten Redelijk tot goed
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte

Voorzieningen

Voorzieningen Buitenzonwering, satellietschotel, rookkanaal, natuurlijke ventilatie

Kadastrale gegevens

Gemeente Brandwijk
Sectie D
Perceelnummer 132
Oppervlakte 1010 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
1_12_PLFX3508-3
Interesse in deze woning?

Chanel helpt u graag

Gratis waardebepaling

U denkt erover uw woning te verkopen en wilt graag weten wat het waard is? We komen graag bij u langs en bepalen de waarde van uw woning.

Gratis waardebepaling

Deel deze woning

Uw persoonlijke adviseur in de regio

Maak kennis met de HypotheekWeter

Ligging

Afspraak maken voor een bezichtiging? Neem contact met ons op