menu ?

Herwijnen

Waaldijk 67

Woonboerderij

Vraagprijs: € 575.000,- k.k.


8 1500 m³ 1 510 m² 435 m²
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 1
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 2
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 3
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 4
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 5
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 6
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 7
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 8
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 9
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 10
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 11
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 12
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 13
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 14
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 15
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 16
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 17
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 18
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 19
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 20
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 21
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 22
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 23
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 24
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 25
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 26
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 27
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 28
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 29
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 30
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 31
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 48
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 49
 • Woonboerderij Herwijnen Verkocht 50

Zoveel huis voor een scherpe prijs, bent u de nieuwe eigenaar? ‘Liefde op het eerste gezicht’. Om dat gevoel kun je niet heen bij binnenkomst in deze fantastische GERESTAUREERDE WOONBOERDERIJ. Waar vindt u nog zoiets moois? Waarschijnlijk alleen hier! Stijlvolle, symmetrisch opgezette, monumentale woonboerderij, prominent gelegen aan de Waaldijk met zicht over de voormalige uiterwaarden. Dit Gemeentelijke monument uit ca. 1890 blinkt uit in de evenwichtige combinatie van authentieke delen en modern comfort. De boerderij heeft een imposante inhoud van 1.690 m³. Een aantal charmante details om op slag verliefd op te worden; oude eiken gebinten, antieke plavuizen, halfronde stalramen, roede schuiframen, boeren stucwerk, opkamer, twee kelders, waterpomp, massief eiken vloerdelen, een living met keuken van 100 m², 8 slaapkamers, een aparte rij- en uitweg met oprijlaan aan de achterzijde, onder architectuur aangelegde tuin met houten garage, boomgaard overzijde van de dijk, enkele minuten van de Rijkswegen A27, A15 en A2 maken de hoeve markant en tegelijkertijd sfeervol.

AUTHENTIEKE ELEMENTEN
Vele authentieke elementen zijn bewaard gebleven, getuige onder andere de houten spanten en balken, authentieke deuren, diverse kelders, stalramen, eiken delen, voormalige trog, beeldnisje en de unieke dubbele voordeur. Het oorspronkelijke woonhuis is net als vroeger bijna vanzelfsprekend verbonden met het achterhuis (deel). Wat voorheen de koeienstal was, is nu een plek om te leven of met familie of vrienden een glas te drinken en te dineren. Wat dit object uniek maakt is de combinatie van achteloze speelsheid en de perfecte wijze waarop de historische waarden zijn verbonden met 21ste eeuws wooncomfort. Alle materialen zijn zorgvuldig gekozen met als resultaat een warme sfeer, zowel binnen- als buiten. Het topsegment in landelijke wonen met als kloppend hart en een van de smaakmakers de living met vide van 100 m². Via de openslaande terras deuren is het terras bereikbaar met zicht op de tuin. De tuin is heerlijk landelijk aangelegd met een groot gazon en een vrijstaande garage/schuur. Op deze locatie kun je op gaan in de natuur, waarbij de privacy volledig gewaarborgd is. Het is een feest om op een mooie zomerdag in de tuin of terras te lunchen of te genieten van een goed glas wijn en de ondergaande zon. Proost!

INDELING VOORHUIS

Entree
Aan de voet van twee fiere leilinden ligt op 8 treden diepte de dubbele voordeur. Het voorhuis heeft een symmetrische, voorgevel met, in handvorm waalformaat uitgevoerd, schoonmetselwerk. De topgevels zijn voorzien van boerenvlechtwerk met origineel voegwerk en ijzeren ankers. Het zadeldak (dwarskap) met twee dakkapellen is met Oudhollandse pan gedekt. De geprofileerde gootlijst met gestucte fries, vervolmaakt dit fraaie beeld.

Onderkelderd
Het gehele voorhuis is onderkelderd.

Statige lange gang – ca. 17.3 m²
Deze gang ligt in het midden van het voorhuis en geeft aan beide zijden toegang tot diverse vertrekken. Hier zijn het de brede plafonddelen tussen de balken en de plavuizenvloer die de toon zetten. Ter hoogte van de voordeur is de 2e meterkast geplaatst. Op de begane grond van dit voorhuis zijn 3 vertrekken en een badkamer met kledingkamer. Aan het eind van de lange gang is een toegangsdeur in de brandmuur, welke toegang geeft tot het achterhuis en komen we in de living op het middendeel van de bijzonder fraai gemetselde monumentale trap, welke de verbinding tussen het voormalige woonhuis (voorhuis) en de voormalige stallen/deel (living) tot stand brengt.

Studeerkamer/kantoor – ca. 20.2 m²
Aan de voorzijde van de woning zijn de twee andere kamers: De studeerkamer (ca. 20 m²) biedt plaats aan twee volwaardige werkplekken welke gescheiden worden door een authentieke schouw. Twee roedeverdeelde schuiframen bieden zicht over de dijk op de voormalige uiterwaarden tot aan de overzijde van de Waal. Ook hier de balken, de plafonddelen en een massief houten vloer.

Slaapkamer I – masterbedroom – ca. 21.2 m²
De ouderslaapkamer met kleedkamer en eigen badkamer. De uitvoering qua plafond en vloeren is hetzelfde als de studeerkamer. Naast de twee voorramen is er ook een raam in de zijgevel. Vanuit de ouderslaapkamer komen we via de kleedkamer (ca.7 m²) met zijvenster in de badkamer met closet, douchecabine, wastafelmeubel en design radiator.

Fitnesskamer/multifunctionele ruimte – ca. 13 m²
De eerste kamer heeft massief houten vloerdelen en een balkenplafond met brede delen. Het schuifraam zorgt voor voldoende daglicht. Aangezien deze kamer op dit moment in gebruik is als fitness kamer zorgt dit raam ook voor de broodnodige natuurlijke ventilatie. Er is ook een wastafel geplaatst.

INDELING ACHTERHUIS

Rechts naast het huis is achter het smeedijzeren hekwerk een bestraat pad naar de, als hoofdingang in gebruik zijnde, zijdeur. Deze deur ligt aan een door ligusterhaag omgeven plaatsje met waterpomp. Het achterhuis staat loodrecht op het voorhuis en heeft een ongelijkzijdige kap met gesmoorde Oudhollandse pan. De achterzijde van de woonboerderij beschikt over een dakvlak met wolfseind.

Hal via zijdeur – ca. 14.5 m²
Ondanks dat de voordeur aan de dijkzijde is, betreden we het perceel altijd vanuit de rij- en uitweg welke aan de achterzijde van het kavel loopt. De officiële voordeur wordt weinig tot nooit gebruikt. Bezoekers komen via de zijdeur achterom en roepen: ‘Volk!’ in het achterhuis, de logische plek voor het ontsluiten van de woonboerderij. Vanuit de hierachter liggende hal kun je immers zonder lange gangen overal komen. Achter de deur met zijvenster ligt de hal met fraaie oude plavuizen, brede plafonddelen en authentieke deuren met oorspronkelijke deurklinken en beslag. De hal geeft toegang tot de dubbele kelder, het toilet, de meterkast en de living in de deel. Het toilet is voorzien van een closet en een fonteintje. De beide kelders hebben een kozijn aan de rechterzijde van de woning. De achterste kelder is voorzien van een oorspronkelijke leemvloer. De voorste kelder is in gebruik als wijnkelder en heeft een ongeglazuurde antieke plavuizen vloer.

Living – ca. 75.5 m²
De living heeft twee niveaus. Het hogere deel ter hoogte van de toegangsdeur is momenteel in gebruik als eetkamerdeel. De originele plavuizen, het originele plafond, de stalraampjes continueren de sfeer en uitstraling van de hal. Deze verhoging biedt toegang tot 2 grote kelders onder het voorhuis. In de achterste kelder staat de Remeha Quinta 65 CV ketel ((2003) met indirect gestookte boiler opgesteld. Beide kelders hebben een zijvenster. Dit eetgedeelte biedt een bijzonder goede aansluiting op de rest van de zeer lichte living met een grote achterpui,dubbele openslaande deuren en een groot venster. Vanaf meerdere plaatsen in de living is te genieten van het uitzicht over de terrassen en de diepe achtertuin. Het grootse deel van de wanden is uitgevoerd in boerenstucwerk en zijn her en der voorzien van halfronde stalraampjes. De massief houten eiken vloer, de in het zicht zijnde gebinten en balken, het klassiek geschuurde plafond, maken deze living een lust voor het oog. De speelse indeling van deze living draagt haar steentje bij tot het bijzonder leefgenot. Naast het grote zitgedeelte bij de achterpui, zorgt de voormalige trog voor een fraaie afscheiding van de verdekt opgestelde werkplek. Een met natuursteen belegd gedeelte markeert het zitgedeelte voor de open haard. De radiatoren zijn weggewerkt achter op maat gemaakte panelen. Achter de werkplek start een markante witte open trap met fraaie leuning en spijlen naar de vide met de 3, boven de living gelegen, slaapkamers.

Keuken – ca. 20.4 m²
De keuken is ook vanuit de living bereikbaar. Twee smalle deurtjes maken de keuken geheel afsluitbaar van de living, maar een smal hoog venster zorgt voor een blijvend contact. De keuken is in 2006 geplaatst en uitgerust met alle denkbare apparatuur. Ondanks de moderne uitstraling van deze kwaliteitskeuken, zorgen de in het zicht zijnde gebinten en de hardstenen vloer voor een uitstraling die zeer goed aansluit bij de authenticiteit van de living. Het keukenmeubel heeft een zachte en lichte kleurstelling met RVS- en houtaccenten. Het hardstenen blad is voorzien van een RVS dubbele spoelbak met fraaie mengkraan en close in boiler. Als extra is ook nog een “Quooker” geplaatst. De “Atag” volledig geïntegreerde vaatwasser completeert deze ‘natte’ hoek. De “Atag” 5 pits gaskookplaat met zijdelings geplaatste wokbrander op hardglazen bodem, is geplaatst in een geschakeld kookeiland met een “ Atag” RVS afzuigkap. Beide zijn 100 cm breed. De brede laden onder dit kookgedeelte bieden veel ruimte voor de pannen. Het kookeiland is dubbelbreed uitgevoerd, waardoor aan beide zijden veel bergruimte is ontstaan en enorm veel effectief werkblad is gecreëerd. Aansluitend op dit keukenmeubel is een halfhoge kastenwand geplaatst met de“ Gaggenau” stoomoven, de “Atag” heteluchtoven en voorraadkasten. Het raam bij het spoelgedeelte en het dakraam zorgen voor een goede lichtinval. De keuken is voorzien van vloerverwarming evenals een hoge design plaatradiator.

Bijkeuken – ca. 14.6 m²
Direct achter de keuken ligt de praktische bijkeuken met 3 dakramen en de voormalige staldeur naar de terrassen en de tuin.

INDELING EERSTE VERDIEPING VOORHUIS

L-vormige overloop – ca. 33.8 m²
Via de deur in de gang van het voorhuis komen we op de grote L-vormige overloop van de 1e verdieping in het voorhuis. Dit deel van het voorhuis, wat voor de brandmuur is gelegen, biedt plaats aan 2 slaapkamers, een berging met opstelplaats voor de wasmachine en droger, een toilet en de 2e badkamer.

Slaapkamer II – ca. 31.6 m²
Deze kamer ligt aan de voorzijde en heeft naast het raam in de dakkapel ook nog een zijraam. Over de gehele breedte van een wand is een brede kastenwand met schuifdeur geplaatst. Vanuit deze kamer is de 2e badkamer te bereiken, die overigens ook een aparte deur naar de overloop heeft.

Badkamer 2 – ca. 8.6 m²
De 2e badkamer is modern ingericht met een marmeren vloer, een ligbad, een wastafelmeubel en een grote douchecabine. Het dakvenster zorgt voor voldoende daglicht toetreding.

Slaapkamer III – ca. 8.3 m²
Deze slaapkamer is uitgerust met een groot dakvenster en lamellenparket.

INDELING EERSTE VERDIEPING ACHTERHUIS

Slaapkamer- hoge tussenkamer – ca. 31 m²
Direct achter de brandmuur komen we op de 1e verdieping van het achterhuis. Een grote tussenkamer ligt verdiept en is via een fraaie trap met leuning en spijlen te betreden. Deze tussenkamer heeft een plafond tot in de nok en heeft aan weerszijde een groot dakraam. Een losse trap reikt tot aan de deuren van de enorme bergzolder met stahoogte boven het resterende deel van het achterhuis. Deze tussenkamer is op dit moment in gebruik als ‘speelkamer’. Direct achter deze tussenkamer liggen nog 3 slaapkamers aan een galerij met fraaie balustrade met spijlen.

Overloop – galerij – ca. 13.1 m²
Aan de galerij grenzen 3 slaapkamers. Aan het einde van de galerij komen we weer bij de eerder beschreven markante witte open trap met fraaie leuning met spijlen. Bij het afdalen van de trap stuiten we op een in de Monumenten beschrijving beeldnisje in de achtergevel.

Slaapkamer IV – ca. 11.3 m²
Slaapkamer gesitueerd aan een galerij met fraaie balustrade met spijlen, tonen de gebinten en de spanten, hebben een massiefhouten vloer evenals een dakraam.

Slaapkamer V – ca. 10.5 m²
Deze vijfde slaapkamer is eveneens gesitueerd aan de galerij met fraaie balustrade met spijlen, tonen de gebinten en de spanten, hebben een massiefhouten vloer evenals een dakraam.

Slaapkamer VI – ca. 13.1 m²
Ligt aan de achterzijde onder het wolfseind en beschikt naast het dakraam ook nog over een raampartij in de achtergevel.

BERGZOLDER
De riante bergzolder heeft een oppervlakte van ca. 43 m².

BUITENOM

Oprit achterzijde
Ondanks dat de voordeur aan de dijkzijde is, betreden we het perceel altijd vanuit de Rij- en Uitweg welke aan de achterzijde van het kavel loopt. Een gezamenlijke oprit brengt ons met de auto ter hoogte van het achterhuis.

Fraaie onder architectuur aangelegde tuin
In 2006 is er onder architectuur aan de achterzijde van deze woonboerderij een fraaie tuin aangelegd. De tuin is nog jong maar nu al is het zichtbaar dat bij volgroeiing, de gecreëerde privacy niet te koste is gegaan van het vrije uitzicht over het achterland. De tuin beslaat 2 niveaus en heeft meerdere terrassen. Aan de achterzijde van de tuin zijn ook speel- en sportmogelijkheden. Bijzonder zijn de twee monumentale leilinden aan de dijk. Het is een prachtige natuurlijke zonwering. Door het eeuwenlang modelleren van de bomen zijn ze tot wat ze nu zijn; stevige stammen met dikke knoesten en slanke zijtakken die jonge scheuten en nieuw blad dragen.

Garage met schuur – ca. 35 m²
Achterin de tuin staat een, vanaf de openbare weg toegankelijke, pannengedekte garage met een oppervlakte van 16.7 m² (5.55 m x 3.00 m). Tevens is er aan deze garage een schuur gekoppeld, welke vanuit de tuin en de weg toegankelijk is met een oppervlakte van 18.3 m².

Extra boomgaard overzijde van de dijk
Daarnaast is er aan de overzijde van de dijk een bescheiden boomgaard van 360 m², een prachtig stukje natuur. Bestaat er een mooiere plek om je kinderen te laten spelen in de dit schitterende rivierenlandschap met de uiterwaarden waar de schapen grazen.

ALGEMEEN

-De boerderij is volgens progressief tijdspad verbouwd en gemoderniseerd en verkeert in een goede staat.
-In 1995 is het dak van het achterhuis vernieuwd en zijn de 3 slaapkamers en de vide aangebracht. De complete achterpui is vernieuwd.
- In april 2016 is de woning buitenom volledig opnieuw geschilderd.
-De meterkast in de hal is uitgerust met 7 groepen en aardlekschakelaar.
-In de hal is in de wandbetimmering astbest verwerkt.
-De 2e meterkast is voorzien van 5 groepen met aardlekschakelaar en van een dag/nacht meter.
-Bijna alle schuiframen zijn voorzien van roedeverdeling (zes- en vierruiters) en worden geroemd in de Gemeentelijke Monumenten omschrijving.
-Het object betreft een Gemeentelijk monument met de daarbij behoren fiscale- en subsidie voordelen.

Aan ruimte geen gebrek, aan mogelijkheden evenmin
Deze wandeling door deze bijzondere woonboerderij geeft slechts een beperkt inzicht in de wijze waarop dit object kan worden bewoond en gebruikt. Zowel grote gezinnen, mantelzorg, kantoor aan huis passen allen in het plaatje.

Kadastrale kenmerken
Kadastrale gemeente : Herwijnen
Sectie : T Nummer(s) : 170/176
Totale oppervlakte : 15 are en 10 centiare

Tuin en ligging
Locatie tuin : Voor, zij en achter.
Ligging achtertuin : Noordoost.
Achterom : Ja, op eigen terrein.

Ligging
Herwijnen gemeente Lingewaal
Het Gelderse rivierdorp Herwijnen is gelegen in de gemeente Lingewaal en is de eerste landelijke gemeente na de Randstad. Herwijnen met het zo geliefde rustieke Betuwse landschap, met haar uiterwaarden en natuurgebieden, ligt precies voor het punt waar Maas en Waal samenkomen. Het centrum beschikt over alle winkels voor uw dagelijkse voorzieningen. Verder heeft Herwijnen naast een peuterspeelzaal zowel een christelijke- als een openbare basisschool en er komt een Brede school. Het dorp staat bekend om haar uitgebreide en actieve verenigingsleven.

Bereikbaarheid
Het dorp Herwijnen ligt centraal gelegen op enkele minuten van de Rijkswegen A27, A15 en A2. Steden als Den Bosch, Utrecht, Breda en Rotterdam zijn bereikbaar in circa 30 autominuten. De steden Gorinchem en Zaltbommel, welke beschikken over alle voorzieningen, liggen slechts op 10 autominuten van de woning. Het is een gezellig dorp met een actief verenigingsleven met diverse sport-, cultuur-, historische-en jongerenverenigingen. In het centrum zijn diverse winkels voor uw dagelijkse voorzieningen, de peuterspeelzaal en de christelijke en openbare basisschool.

Oplevering
In overleg

KenmerkenLiggingVergelijkbare panden

Gorinchem - Zusterstraat 26

Karakteristiek woon-/werk pand met 18 meter diepe achtertuin!

Vraagprijs: €600.000 k.k. meer

Spijk

"Dit huis leeft met de seizoenen mee en dat geeft een permanent vakantiegevoel”. Buitengevels recent opnieuw gevoegd!

WERKENDAM - Sasdijk 73

Superlocatie aan de rivier "de Merwede"

Vraagprijs: €575.000 k.k. meer

Werkendam - Sasdijk 77 D

Vraagprijs: €525.000 k.k. meer

Schelluinen

Hardinxveld-Giessendam - Rivierdijk 1

Vraagprijs: €569.000 k.k. meer

Hardinxveld-Giessendam

Schelluinen - Nolweg 1

Vraagprijs: €625.000 k.k. meer

GORINCHEM

Top huis!

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]