menu ?

Gorinchem

Plantsoen 20

Landhuis

Vraagprijs: € 2.295.000,- k.k.


10 2615 m³ 8 068 m² 545 m²

't Zonnehuis; een exclusieve oase middenin Gorinchem.

 • Landhuis Gorinchem Te koop 1
 • Landhuis Gorinchem Te koop 2
 • Landhuis Gorinchem Te koop 3
 • Landhuis Gorinchem Te koop 4
 • Landhuis Gorinchem Te koop 5
 • Landhuis Gorinchem Te koop 6
 • Landhuis Gorinchem Te koop 7
 • Landhuis Gorinchem Te koop 8
 • Landhuis Gorinchem Te koop 9
 • Landhuis Gorinchem Te koop 10
 • Landhuis Gorinchem Te koop 11
 • Landhuis Gorinchem Te koop 12
 • Landhuis Gorinchem Te koop 13
 • Landhuis Gorinchem Te koop 14
 • Landhuis Gorinchem Te koop 15
 • Landhuis Gorinchem Te koop 16
 • Landhuis Gorinchem Te koop 17
 • Landhuis Gorinchem Te koop 18
 • Landhuis Gorinchem Te koop 19
 • Landhuis Gorinchem Te koop 20
 • Landhuis Gorinchem Te koop 21
 • Landhuis Gorinchem Te koop 22
 • Landhuis Gorinchem Te koop 23
 • Landhuis Gorinchem Te koop 24
 • Landhuis Gorinchem Te koop 25
 • Landhuis Gorinchem Te koop 26
 • Landhuis Gorinchem Te koop 27
 • Landhuis Gorinchem Te koop 28
 • Landhuis Gorinchem Te koop 29
 • Landhuis Gorinchem Te koop 30

Op dit landhuis woont u niet, hier resideert u...
Op een voorname lommerrijke villastand gesitueerd landhuis genaamd “t Zonnehuis". Gebouwd in 1937 in opdracht van de heer A.A.C. de Vries Robbé naar ontwerp van Jan Rebel. Het pand is vormgegeven in Traditionele stijl met elementen uit het Expressionisme, zoals o.a. de bijzondere vleugel-plattegrond en de omhoog zwenkende daklijn. Het landhuis ligt aan de noordzijde van een ruime, grotendeels met sloten omgeven parkachtige tuin, eveneens naar ontwerp van Jan Rebel. De tuin heeft een gazon met een golvende vorm waaromheen een border is aangelegd waarin diverse heesters en bomen zijn geplant die het huis vanaf de straatzijde aan het zicht onttrekken. Ten zuiden van het woonhuis ligt een hartvormige vijver met een treurwilg. De woning is bereikbaar via een oprijlaan met aan de straatzijde een geheel in stijl opgetrokken toegangspoort met sierhekwerk. De woning draagt een rijks monumentale status.

Enthousiast geworden?
Dat kunnen wij ons voorstellen. Absolute topobjecten als dit komen maar weinig op de markt en met dit object koopt u zonder twijfel het mooiste huis uit de verre omgeving. Deze unieke locatie laat zich nauwelijks beschrijven. U moet er geweest zijn om te weten wat er achter deze tekst schuil gaat. Eén ding weten we echter zeker. U zult versteld staan. Serieuze gegadigden adviseren wij een vrijblijvende bezichtiging te arrangeren. U bent van harte welkom.

INDELING BEGANE GROND

Entree: ca. 6.24 m²
Via de lange, statige en aan weerszijde volwassen begroeide oprijlaan bereikt men de voorzijde van de woning. De voorzijde biedt toegang tot de hoofdentree, de dienstentree, de vrijstaande garage en biedt u voldoende parkeergelegenheid op het eigen perceel. Via een kleine opstap met gedenksteen toegang tot de overdekte entree aan de voorzijde van de woning, met een karakteristieke ronde deur, bel en brievenbus.

Ontvangsthal: ca. 4.56 m²
Ontvangsthal met tegelvloer, brievenbus en toegang tot de formele hal via een deur met glas-in-lood.

Formele ontvangsthal: ca. 27 m²
Zeer royale formele ontvangsthal met een doorlopende tegelvloer en toegang biedend tot de diverse vertrekken op de begane grond. De hal verkeerd grotendeels in de oorspronkelijk staat echter is door de jaren heen gemoderniseerd met behoud van kenmerkende en authentieke details als de ronde togen, het plafond met eikenhouten moerbalken en de eikenhouten bordestrap met gesneden balustrade. De trapopgang wordt door vijf grote traplichten met glas-in-lood van licht voorzien. De hal heft verder een garderobe met een vierkante, uitgemetselde betegelde fontein met een bronzen kraan, een toiletruimte en een royale bergruimte/garderobe/schoenenkast met meterkast.

Woonkamer (2011): ca. 40 m²
Zeer royale woonkamer in L-vorm, voorzien van een planken kasteelvloer, leisteenvloer en vloerbedekking. De kamer geniet een zeer hoge mate van daglichttoetreding door de grote raampartijen en geniet hierdoor een optimaal contact met de rondom gelegen tuin. De kamer is ingedeeld in een zit-lees-en TV-gedeelte en staat in verbinding met de naastgelegen eetkamer. De woonkamer, alsmede de rest van de woning, zit boordevol authentieke en kenmerkende details als o.a. de eikenhouten balken ondersteund door gesneden consoles met dier- en bloemmotieven, de hout gestookte haardpartij v.v. schouw met eikenhouten schouwbalk en de diverse praktische nissen, als dan niet voorzien van een houten deurtje of smeedijzeren rooster.

Eetkamer: ca. 30 m²
Zeer riante eetkamer met muurkast, prachtig sierplafond en toegang tot het achterliggende terras via openslaande deuren. De eetkamer is tevens bereikbaar vanuit de centrale hal en heeft een convectorput en elektrisch bedienbare zonweringen.

Kantoorruimte/ Herenkamer: ca. 23 m²
De herenkamer, in de zuidelijke punt van het woonhuis, heeft een schouw met een hout gestookte haard, originele eiken kasteelvloer, prachtige balkpartij aan het plafond en een glas-in-lood raam met zicht op het terras. De herenkamer heft een eigen overdekt terras met tegelvloer, elektrische zonweringen en is bereikbaar vanuit de herenkamer via een authentieke stalen openslaande deur.

Keuken (2011): ca. 20 m²
Ruime keuken met tegelvloer en een vernieuwde “Gaggenau” opstelling, uitgerust met diverse “Gaggenau” inbouwapparatuur. De complete keuken heeft een groot werkblad voorzien van spoelbak met Quooker, een “Evoline Vertical” stroomvoorziening, een 4-pits inductiekookplaat, een wokbrander en een tepanyaki-plaat. De keuken heeft een drietal verdiepte wandopstellingen met veel bergruimte en diverse inbouwapparatuur, te weten; een grote hetelucht-oven met onderliggende warmhoudlade, een stoomoven met onderliggende warmhoudlade, een tweetal koelkasten met 0-graden gedeelten, een tweetal vriezers, een inbouwkoffiezetapparaat en 2 praktische apothekerskasten. De keuken heeft verder een plafondmodel RVS afzuigunit met afstandsbediening, een vaatwasser, inbouw speakers en een fraaie “Kalfire” gashaard met afstandsbediening. Vanuit de keuken toegang tot de wasruimte van de woning.

Bijkeuken: ca. 17 m²
Aansluitend aan de keuken is de voormalige dienkeuken, thans in gebruik als praktische bijkeuken. De ruimte heeft een lichte marmeren vloer, een lichte keukenopstelling met een werkblad en bovenkastjes t.b.v. extra bergruimte.

Waskeuken: ca. 6 m²
Zeer riant tussenportaal dat vroeger dienst deed als dienstentree. De ruimte heeft een authentieke zwart-wit tegelvloer, een diepe proviandkast, een bergkast, een toiletruimte en een was-gedeelte. Het was-gedeelte heeft witgoedaansluiting en een uitstortgoot met warm-en koud water. De waskeuken biedt toegang tot de droge diepe kelder, de inpandig te bereiken garage, de oprit aan de voorzijde en de tuin aan de achterzijde.

Garage: ca. 21 m²
Riante inpandige garage met openslaande poort, glas-in-lood ramen, een tegelvloer en een steektrap naar de bovenliggende bergzolder.

Kelder: ca. 49.30 m² (bruto vloeroppervlakte)
Ronde trapafgang naar de kelderverdieping. De kelder bestaat uit meerdere ruimten, te weten; separate en ruime proviandkelder met bergschappen, een stookruimte met CV-opstelling (Nefit HR) en een separaat voormalig kolenhok, thans in gebruik als houtopslag. Vanuit de kelder is de kruipruimte van de woning te bereiken, welke strekt onder de volledige woning.

INDELING 1E VERDIEPING

Overloop
Via de karakteristieke eiken trappartij toegang tot de overloop op de 1e verdieping. De overloop is zeer royaal, is recentelijk voorzien van vloerbedekking en bidet toegang tot de “Mastersuite” met eigen badkamer, 6 ruime slaapkamers en de 2e badkamer. De overloop heeft een poetskast met uitstortgoot en kraan en biedt extra bergruimte onder de trapopgang naar de 2e verdieping.

Master-suite: ca 30 m²
De master-suite heeft een kleine hal met laminaatvloer en een tweetal ruime muurkasten. De hal biedt toegang tot de riante slaapkamer en de eigen en-suite badkamer. De kamer kenmerkt zicht door de langgerekte halfrond lopende dakkapel met glas-in-lood ramen welke het slaapgedeelte verbindt met de riante badkamer.
Het slaapgedeelte heeft een doorlopende laminaatvloer, geniet veel daglichttoetreding en heeft een tweetal royale ingebouwde kleedkasten, waarvan een toegang biedt tot de bergruimte in het schuine gedeelte. De slaapkamer biedt via stalen openslaande deuren toegang tot het inpandig balkon met een zitgelegenheid, vanwaar men een schitterend zicht op het eigen terrein geniet.

En-suite badkamer: ca. 14 m²
Zeer riante badkamer met een authentieke marmeren vloer, een groot wastafelmeubel met dubbele wastafel, een groot ligbad met jacuzzi, een douchecabine, een muurkast en een separate toiletruimte.

2e slaapkamer: ca. 18.57 m²
Slaapkamer gelegen aan de achterzijde van de woning en afgewerkt met een vloerbedekking en lichte wanden. De slaapkamer biedt toegang tot de en-suite badkamer.

En-suite badkamer:
Deels betegelde badkamer met een douche, separate toilet en een groot wastafelmeubel met wastafel, Spiegel, verlichting en een marmeren blad.

3e slaapkamer: ca. 20 m²
Ruime slaapkamer aan de achterzijde van de woning. De kamer biedt, net als de overige slaapkamers, een prachtig zicht op de parkachtige achtertuin en is afgewerkt met een lichte wandafwerking. De slaapkamer heeft een dubbele muurkast, aluminium kozijnen en een speelse nis met een wastafel.

4e slaapkamer (2014): ca. 17 m²
Ruime slaapkamer aan de achterzijde van de woning. De kamer heeft een laminaatvloer en is afgewerkt met een lichte wandafwerking. De kamer heeft een tweetal praktische muurkasten, een wastafel en is thans in gebruik als royale kleedkamer.

5e slaapkamer (2014): ca. 16 m²
Royale, in de hoek van de woning gelegen, slaapkamer met een grote spiegelwand, laminaatvloer, speelse nis, praktische bergkast en authentieke wastafel met spiegel en verlichting.

6e slaapkamer (2014): ca. 15 m²
Slaapkamer gelegen aan de voorzijde van de woning. De kamer heeft een laminaatvloer, authentieke wastafel met betegeling en een muurkast in het schuine gedeelte.

Badkamer (2014): ca. 5 m²
Badkamer aan de voorzijde van de woning. De badkamer heeft een badkamermeubel met dubbele wastafel en spiegel, een grote inloopdouche en een raam.

Toiletruimte: ca. 2 m²
Betegelde toiletruimte met een staand closet en een fonteintje.

INDELING 2E VERDIEPING

Tussenportaal
Via de vaste trapopgang toegang tot het tussenportaal op de 2e verdieping. Het tussenportaal heeft vloerbedekking, een diepe muurkast en biedt toegang tot de riante 7e slaapkamer en de gang naar de diverse overige vertrekken.

7e Slaapkamer: ca. 17 m²
Riante kamer met een grote muurkast, dakkapel, wastafel en een nis. De kamer heeft een vloerbedekking en biedt diverse gebruiksmogelijkheden.

Gang
Riante gang met vloerbedekking, dakvenster, uitstortgoot, muurkast, een grote bergzolder en toegang tot een drietal slaapkamers.

8e slaapkamer: ca. 8 m²
Slaapkamer gelegen aan de voorzijde van de woning, afgewerkt met vloerbedekking, een muurkast, een wastafel en een glas-in-lood raam.

9e slaapkamer: ca. 10 m²
Slaapkamer gelegen aan de voorzijde van de woning, afgewerkt met vloerbedekking, een muurkast en een glas-in-lood raam.

10e slaapkamer: ca. 14 m²
Zeer ruime slaapkamer gelegen aan de achterzijde van de woning, afgewerkt met vloerbedekking, een tweetal muurkasten, een wastafel en een glas-in-lood raam.

Garage: ca. 82. 17 m²
Grote vrijstaande garage geheel in stijl van de woning gerealiseerd. De garage is zeer ruim van formaat, heeft een drietal rolpoorten en tevens toegankelijk via een loopdeur. De garage biedt veel praktische ruimte en biedt via een steektrap toegang tot de bovenliggende zolderverdieping.

Terras
Zeer royaal verhoogd gelegen terras met zwembad en een prachtige kijk op de achterliggende tuin. Het terras heeft diverse elektrische zonweringen en biedt via een drietal kleine trapjes toegang tot de tuin. Het terras is omsloten door een grote plantenborder en is recentelijk voorzien van vernieuwde tegels.

Tuin
De tuin heeft een groot gazon en is omsloten door een border, aangelegd met diverse heesters, struikgewassen, planten en volwassen bomen. De tuin ken teen parkachtige allure en heeft een centraal gelegen, hartvormige vijverpartij met een treurwilg en een directe aansluiting op de rondom gelegen beek. De tuin is zeer royaal ingedeeld en heeft diverse zon- en schaduw biedende terrassen en zitgelegenheden. Aan de keukenzijde is een privacy biedend terras met toegang tot een buitenberging en aansluiting op de garage en voorliggende oprit.

Ligging
Gorinchem is zeer centraal gelegen in het land. Vanaf knooppunt Gorinchem kunt u snel alle kanten op via de A 27, A 15 en de A 2. Grote steden als Breda, Utrecht en Rotterdam zijn bereikbaar binnen 30 autominuten. De woning is gelegen in de Haarwijk, een typische jaren 30 wijk, dichtbij het centrum en station. Deze wijk is voorzien van alle denkbare faciliteiten, zoals een winkelcentrum, sportcomplex, scholen en een apotheek, welke op loopafstand van de woning zijn gelegen. Het sfeervolle centrum van Gorinchem ligt op zo'n vijf minuten fietsen en kent diverse winkelpromenades en de Grote Markt met zijn gezellige terrassen en horecagelegenheden.

KenmerkenLigging

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]