menu ?

Gorinchem

Nieuwe Hoven 72

Herenhuis

Vraagprijs: € 395.000,- k.k.


4 675 m³ 487 m² 186 m²
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 1
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 2
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 3
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 4
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 5
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 6
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 7
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 8
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 9
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 10
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 11
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 12
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 13
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 14
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 15
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 16
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 17
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 18
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 19
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 20
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 21
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 22
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 23
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 24
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 25
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 26
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 27
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 48
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 49
 • Herenhuis Gorinchem Verkocht 50

WONEN OP ÉÉN VAN DE MEEST GEWILDE LOCATIES VAN GORINCHEM ! Op stand gelegen, authentieke statige villa met vrijstaande garage/berging. Deze sfeervolle vrijstaande woning is gedateerd, maar zeker de moeite waard om aan te passen naar uw eigen wensen. De woning is gebouwd naar een ontwerp van architect Aart Nieuwpoort in de Amsterdamse school stijl met prachtige Art Deco elementen. De villa dateert uit circa 1933 met een fraai bewaard interieur en vrijwel alle stijlelementen nog intact, is schaars te noemen. Vanwege de bijzondere locatie en architectuur is dit object een markante verschijning. De ligging van de woning is perfect in een zeer gewilde leefomgeving te midden van statige herenhuizen, villa’s en bomen. Op zeer korte afstand van het sfeervolle centrum van Gorinchem, dichtbij scholen, centraal station, openbaar vervoer, uitvalswegen en op loopafstand van een groot winkelcentrum.

Rapportage bouwkundig onderzoek
Er is een (recent) bouwkundig keuringsrapport (Perfectkeur) van deze woning op kantoor ter inzage. Onder andere door de authentieke stijlvolle architectuur is het pand een eyecatcher van formaat. Deze woning past uitstekend voor een groot gezin.

INDELING BEGANE GROND

Entree – ca. 3.5 m²
Via een grindpad komt u bij de voordeur, die onder een overstek ligt. De halfronde deur geeft toegang tot de imposante vestibule met plaats voor de garderobe. De vestibule is voorzien van origineel tegelwerk en een prachtig rond glas-in-lood raam in de zijgevel. Ook bevinden zich hier de meterkast (4 groepen geen aardlekschakelaar) en de binnen brievenbus. Vloer: rode originele betontegels 15 x 15 cm. Wanden: tegellambrisering origineel jaren dertig en deels behang. Plafond: origineel vakken plafond.

Hal – 7.5 m²
Via een prachtige Art Deco glas-in-lood deur is de hal toegankelijk. De hal verleent toegang tot woonkamer, de kelder, de vaste trapopgang naar de verdieping en via een toogverbinding is het toilet en de keuken bereikbaar. Vloer: rode originele betontegels 15 x 15 cm. Wanden: behang. Plafond: origineel vakken plafond.

Kelder – ca. 8.05 m²
Onder de trap is de kelderruimte gesitueerd ideaal voor het opslaan van proviand of als wijnkelder. De kelder is voorzien van een raam (natuurlijke ventilatie). Ook is hier de gasmeter aanwezig. De kelder heeft een afmeting van 3.47 m breed x 2.32 m lang en 2.14 m hoog.

Toilet – ca. 1.2 m²
Voorzien van een staand toilet en een fonteintje. Ventilatie door middel van een klepraampje. Vloer: rode originele betontegels 15 x 15 cm. Wanden: tegellambrisering origineel jaren dertig.

Woonkamer – ca. 38.8 m²
De sfeervolle woningdiepe woonkamer is een plaatje en opgedeeld met een zitgedeelte met open haard aan de voorzijde en een eetkamer met schuifpui naar het terras aan de achterzijde. De originele kamer-en-suite deuren zijn helaas verwijderd maar deze kunnen natuurlijk weer teruggebracht worden in twee ruimten, de voor- en achterkamer. Aan de voorzijde is een mooie erker met veel lichtinval en voorzien van glas-in-lood ramen. Vloer: tapijt. Wanden: behang. Plafond: origineel vakken plafond.

Keuken – ca. 11,7 m²
De keuken is gelegen aan de achterzijde van de woning. De rechte keuken opstelling is voorzien van een eenvoudige witte keuken met roestvrijstalen aanrechtblad. De keuken is voorzien van een eetbar. In de oostgevel zijn twee lichtramen aanwezig. Vanuit de keuken is de bijkeuken bereikbaar. Vloer: vinyl. Wanden: deels witte tegels, deels schroten. Plafond: gipsplaten.

Bijkeuken – ca. 4,3 m²
Praktische ruimte met aansluitingen voor de was-/droogapparatuur en deur naar de zijtuin. Vloer: tegels. Wanden: schroten.

INDELING EERSTE VERDIEPING

Overloop – ca. 17.8 m²
Via de vaste trapopgang met mooie trappartij en een kunstig Art Deco glas-in-lood raam in de oostgevel is de eerste verdieping bereikbaar. De overloop verleent toegang tot de 3 slaapkamers, de badkamer, de vaste inbouwkast en de vaste trapopgang naar de tweede verdieping. Vloer: tapijt. Wanden: stucwerk. Plafond: vakken plafond.

Slaapkamer 1 – ca. 18.3 m²
De ouderslaapkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning. De kamer is ruim opgesteld en voorzien van een inbouwkast en een prachtig erkerraam met glas-in-lood ramen. In de westgevel is nog een extra lichtraam aanwezig. Vloer: tapijt. Wanden: behang. Plafond: vakken plafond.

Slaapkamer 2 – ca. 8.5 m²
De tweede slaapkamer is ingericht als studeer/kantoorruimte en gesitueerd aan de voorzijde. Tevens extra lichtraam in de oostgevel. Ook deze slaapkamer is voorzien van een inbouwkast. Vloer: tapijt. Wanden: behang. Plafond: zachtboard.

Slaapkamer 3 – ca. 13.4 m²
De derde slaapkamer is gesitueerd aan de achterzijde van de woning en is heerlijk ruim. Ook hier is vaste kastruimte onder de trap gecreëerd. Vloer: tapijt. Wanden: behang. Plafond: vakken plafond.

Badkamer – ca. 6.2 m²
De badkamer is voorzien van een ligbad met douche, een tweede toilet, een wastafel met spiegel en planchet en een ventilatieraam in de oostgevel. Via een deur is het balkon bereikbaar. Vloer: natuursteen. Wanden: tegels en sauswerk. Plafond: stucwerk.

Balkon – ca. 3.7 m²
Het balkon is gelegen aan de achterzijde van de woning en direct vanuit de badkamer bereikbaar. Het balkon heeft een afmeting van ca. 2.72 m x 1.37 m. Het balkon is gesitueerd op het noordoosten.

INDELING TWEEDE VERDIEPING

Zolder - ca. 37 m²
Via de vaste trapopgang is de immense zolderruimte bereikbaar. De zolder is momenteel een open ruimte met een klein dakraam en er is aan de voorzijde een vierde slaapkamer gemaakt. De zolder biedt mogelijkheden genoeg om meerdere slaapkamers te realiseren. Ook is het mogelijk om een dakkapel te plaatsen. Opstelplaats van de c.v. ketel (Ferroli bouwjaar 1977) en boiler.

Slaapkamer 4 – ca. 11 m²
Aan de voorzijde is een 4e slaapkamer met dakkapel aanwezig. Vloer: tapijt. Wanden: structuur verf. Plafond: houten kraaldelen, wit.

ALGEMEEN

Tuin
De achtertuin is gelegen op het noordoosten. Achter de woning ligt een beschutte tuin op het noordoosten, die fraai is aangelegd met een origineel rood betegeld terras, een groot gazon en diverse planten en bomen. Op de oprit is parkeergelegenheid voor meerdere auto’s. De achtertuin is circa 20 meter diep en 12 meter breed. Het perceel wordt aan de voorzijde begrensd door een muurtje en aan de rechterzijde met een groene haag. Een grindpad loopt rechts naast de woning naar de achtergelegen berging/garage. De totale kavel meet circa 40,58 meter diep en 12 meter breed.

Garage/berging – ca. 13 m²
Aan het einde van de oprit, in de achtertuin, staat een vrijstaande stenen garage (13 m²), die toegankelijk is via houten openslaande deuren aan de voorzijde. De ruimte heeft daglichttoetreding door een raam en is voorzien van elektriciteit. Achter de garage is nog een eenvoudige houten berging aanwezig.

Het architectonisch talent van Aart Nieuwpoort
Het huis aan de Nieuwe Hoven 72 is onder architectuur gebouwd naar een ontwerp van architect Aart Nieuwpoort en heeft veel originele, authentieke jaren 30 stijlelementen zoals: tegelwerk in de gang en op het terras in Art Deco stijl, glas-in-lood ramen, vestibule met indrukwekkend trappenhuis, paneeldeuren, grote dak overstekken etc.

Historie architect
De Sliedrechtse hoofdpersoon leefde van 1899 tot 1947 en ontwierp voornamelijk vrijstaande of half vrijstaande woningen, winkels en scholen. Waarbij hij er altijd van uit ging dat huizen voldoende licht en lucht moesten hebben. Aanvankelijk werd hij sterk beïnvloed door de massieve sculpturale vormgeving van de Amsterdamse School. Vervolgens zocht hij aansluiting bij de Hilversumse gemeentearchitect Dudok en de Nieuwe Haagse School. Later oriënteerde hij zich incidenteel op Het Nieuwe Bouwen in zijn keuze voor strak metselwerk en wit pleisterwerk met daarin horizontale raamstroken. Veel van zijn ontwerpen zijn terug te vinden langs de Nieuwe Hoven en de Kleine en Grote Haarsekade. Beroemd in de binnenstad is het 'Blueband-huis' in de Arkelstraat. De monumentencommissie van de gemeente Sliedrecht stuitte de afgelopen jaren regelmatig op fraaie panden, gebouwd door de Sliedrechtse architect Aart Nieuwpoort. Veel meer dan een geboorte- en sterfdatum en het eerste huis dat hij ontwierp, was in eerste instantie niet van hem bekend. Uitvoerig onderzoek, het fotoboek van zijn dochter en de panden zelf hebben tot de publicatie ‘Het architectonische talent van Aart Nieuwpoort (1899-1947)’ geleid. Daarin worden zijn werk en levensloop beschreven, geïllustreerd met veel onbekende historische foto’s, bouwtekeningen en recente kleurenfoto’s.

Gorinchem
De historische vestingstad Gorinchem ligt in het groene hart van Nederland; Aan de rand van Zuid-Holland en op de grens van Noord-Brabant en Gelderland. Eeuwenlang was Gorinchem aangewezen op de waterwegen die de wijde omgeving beheersten. Nog steeds speelt het water hier een belangrijke rol. Twee prachtige jachthavens ontvangen jaarlijks vele pleziervaartuigen en watersporters uit binnen- en buitenland. De Merwede, Maas, Linge en het natuurreservaat de Biesbosch liggen dan ook allen in de directe omgeving.

Ligging
De woning ligt in de ‘Haarwijk’, deze wijk is voorzien van vele faciliteiten, zoals winkels en scholen. Ligt Gorinchem centraal aan een knooppunt van waterwegen, voor het wegverkeer is dit eveneens van toepassing. De A27 is de verbinding tussen Amsterdam/Schiphol en Antwerpen, terwijl de A15 loopt van Rotterdam/-Europoort tot diep in het Duitse Ruhrgebied. Zo is Gorinchem vanuit alle windstreken eenvoudig te bereiken. Utrecht, Breda, Rotterdam en ’s-Hertogenbosch liggen op minder dan 30 minuten autorijden van de stad verwijderd. Natuurlijk staat ook de trein tot uw beschikking. Tevens is de woning gelegen op loopafstand van diverse scholen en het centrum van Gorinchem op fietsafstand.

Voorzieningen
U hoeft Gorinchem overigens helemaal niet uit om te genieten van grootsteedse voorzieningen. Winkels, scholen, medische centra en musea, Gorinchem heeft het allemaal. Er is een groot arsenaal aan sportvelden. Van atletiek tot honkbal en van waterpolo tot volleybal kunt u altijd bij een van de vele sportverenigingen terecht.

Oplevering
In overleg.

KenmerkenLiggingVergelijkbare panden

Werkendam - Werkensedijk 21

€375.000 k.k. meer

Werkendam - Vissersdijk 39

EEN DIJK VAN EEN VRIJSTAANDE STRAKKE WONING MET GARAGE OP LOOPAFSTAND VAN HET CENTRUM!

Vraagprijs: €359.000 k.k. meer

Gorinchem

Gorinchem - Steurgat 27

Koopprijs: €425.000 k.k. meer

Gorinchem - Sportlaan 2 210

Koopprijs: €355.900 v.o.n. meer

Gorinchem - Sportlaan 2 211

Koopprijs: €380.900 v.o.n. meer

Gorinchem - Sportlaan 2 212

Koopprijs: €380.900 v.o.n. meer

Gorinchem - Sportlaan 2 213

Koopprijs: €355.900 v.o.n. meer

Gorinchem - Sportlaan 2 214

Koopprijs: €379.900 v.o.n. meer

Gorinchem - Sportlaan 2 215

Koopprijs: €376.900 v.o.n. meer
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]