menu ?

Werkendam

't Eiland 8

Exclusieve villa

Vraagprijs: € 549.000,- k.k.


5 850 m³ 993 m² 224 m²
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 1
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 2
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 3
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 4
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 5
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 6
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 7
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 8
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 9
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 10
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 11
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 12
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 13
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 14
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 15
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 16
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 17
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 18
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 19
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 20
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 21
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 22
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 23
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 24
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 25
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 26
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 27
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 28
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 29
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 30
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 31
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 32
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 33
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 34
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 35
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 36
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 37
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 38
 • Exclusieve villa Werkendam Verkocht 39

Deze vrijstaande villa met carport, prachtige erker en spectaculaire vide blijkt daadwerkelijk te liggen op een door water omgeven wooneiland op een prachtige hoekkavel van 993 m². En zeg maar eens dat die situering niet opmerkelijk of prominent is. Deze kleinschalige villawijk heeft bovendien status. Diversiteit en kwaliteit bepalen het beeld met in het front dit prachtige huis. Dit wooneiland is geheel omgeven door een singel, hoewel met de auto toegankelijk. Daarnaast maakt een brug deze kleinschalige villawijk bereikbaar. Gezien het feit dat er zich op dit eiland slechts 8 wooneenheden bevinden, is er sprake van weinig verkeer. Dat betreft in ieder geval geen doorgaand verkeer. Het gebied bevindt zich in de nabijheid van diverse voorzieningen als scholen, cultureel centrum en supermarkten. De hoeveelheid slaapkamers, 5 in totaal, maakt dat voor iedereen in huis een eigen plekje te creëren is en dat er bovendien voldoende plek is voor hobby, werk of studie. Eigenlijk is ’t Eiland 8 in zijn totaliteit een heerlijke plek in een heerlijk dorp. Wellicht een plek voor u?

Deze woning verrees in 1995 en werd op een traditionele wijze gebouwd. De aan de voorzijde van de woning gelegen erker geeft het geheel extra cachet. Het geheel is gelegen op een perceel grond ter grootte van 993 m². Dat omvat een eigen oprit voor de carport, waardoor er dus sprake is van parkeergelegenheid op eigen grond. Verder wordt de woning omgeven door een fraaie tuin, grotendeels bestaande uit een frisgroen gazon en diverse terrassen. Het talud richting de singel is voorzien van een beschoeiing, waaraan het gazon en de tuin met diverse borderplanten grenzen.

Beknopte indeling
De woning is ingedeeld met een entree met vide, 2 slaapkamers en badkamer, riante living met sierlijke hoekerker, een woonkeuken met inbouwunit en een praktische bijkeuken. Op de verdieping bevinden zich nog een drietal slaapkamers, een stookruimte en een 2de badkamer.

INDELING BEGANE GROND

Entree – ca. 17.6 m²
Via een grijs grindpad komt u bij de voordeur, die onder een overkapping ligt en voorzien is van een marmer vloer. De kap van de woning heeft een mooie vorm met aan 3 zijden een dakkapel. Zodra je de hal binnenstapt wacht je een bouwkundig welkom met spectaculaire vide. In de hal is de dakkapel vormgegeven als vide met insteek en reikt tot in de nok van de dakkapel. Door het hoge raam komt er veel daglicht binnen. De ruime hal geeft toegang tot de meterkast (circa 14 groepen en diverse aardlekschakelaars), garderobe, toiletruimte, de slaap-/werkkamer, de ouderslaapkamer met eigen badkamer, de woonkamer en de open trapopgang naar de verdieping. Vloer: Basralocus parketvloer met zwarte bies en gecombineerd met vloerverwarming. Wanden: spachtelputz. Plafond: deels stucwerk met inbouwspots en deels plaatwerk.

Toilet – ca. 1.7 m²
Nette geheel betegelde toiletruimte voorzien van een zwevend toilet en een fonteintje. Sanitair is van het merk Sphinx. Ventilatie door middel van een klepraampje in de westgevel.

Woonkamer – ca. 53.2 m²
Geweldige ruimte met diverse indelingsmogelijkheden en voorzien van een mooie hoek erker met ramen tot aan de vloer en deur naar de tuin. Vanwege de bijna vierkante vorm van de woonkamer is er een intieme sfeer ontstaan. Overal bieden royale en lage ramen zicht op de tuin, een plaatje om op uit te kijken. Het zitgedeelte beschikt over een natuurstenen haardmantel met gashaard. Tevens is er een design wandradiator aanwezig. Vloer: Basralocus parketvloer met zwarte bies en gecombineerd met vloerverwarming. Wanden: spachtelputz. Plafond: schuurwerk plafond met sierlijst en inbouwverlichting.

Dichte eetkeuken – ca. 16.3 m²
De keuken is ingericht in een "U"-vorm met een praktisch zit-/eetgedeelte er aan vast. De keuken is voorzien van houtstructuur kastfronten gecombineerd met een granieten aanrechtblad en dito eettafel. De spoelunit is onder het raam geplaatst en de achterwand is voorzien van witte tegels. De keuken is in 1995 geplaatst. Aan apparatuur is er een 4-pits inductie kookplaat (2013); een oven (2014); een koelkast en een vaatwasmachine ingebouwd. Vloer: terra kleurige tegels met Portugese inlegtegeltjes gecombineerd met vloerverwarming. Wanden: spachtelputz. Plafond: stucwerk met inbouwverlichting.

Bijkeuken – ca. 8.4 m²
Direct achter de keuken ligt de praktische bijkeuken. In de bijkeuken kunt u uw wasmachine- en wasdroger opstelling kwijt, een extra koelkast en er zijn drie inbouwkasten en een extra keukenblok aanwezig. Tevens kunt u via de bijkeuken naar de tuin via twee aparte loopdeuren. Vloer: terra kleurige tegels met Portugese inlegtegeltjes gecombineerd met vloerverwarming. Wanden: witte tegels en stucwerk. Plafond: Agnes platen.

SLAAPVLEUGEL BEGANE GROND

Slaap-/werkkamer 1 – ca. 8.6 m²
Deze slaapkamer is gesitueerd aan de westzijde van de woning en thans in gebruik als kantoor/studieruimte. Vloer: Basralocus parketvloer met zwarte bies en gecombineerd met vloerverwarming. Wanden: spachtelputz. Plafond: stucwerk.

Slaapkamer 2 (ouderslaapkamer met eigen badkamer) – ca. 19.5 m²
Deze ouderslaapkamer is gesitueerd aan de noordzijde van de woning en voorzien van openslaande deuren naar het terras. Door de slaapkamer en badkamer op de begane grond is deze woning heel geschikt voor bijvoorbeeld senioren of mensen die graag om andere redenen over een slaap- en badkamer gelijkvloers willen beschikken, bijvoorbeeld voor zorg. Ideaal voor mensen die wel gelijkvloers willen wonen, maar de tuin nog niet willen opgeven en daarom geen appartement willen. Deze ruime slaapkamer is voorzien van 3 ruime inbouwkasten en heeft directe toegang tot de eigen badkamer. Vloer: Basralocus parketvloer met zwarte bies en gecombineerd met vloerverwarming. Wanden: spachtelputz. Plafond: stucwerk.

Badkamer 1 – ca. 9.3 m²
De ruime badkamer is voorzien van een whirlpool ligbad, een douchecabine met thermostaatkraan, een zuilwastafel met spiegel en planchet, een badkamerkast en een tweede zwevend toilet. Verwarming door middel van een design handdoek radiator. Vloer: tegels in een grijze kleurstelling gecombineerd met vloerverwarming. Wanden: tegels in een lichte kleurstelling met 2x sierrand. Plafond: aluminium plafond met messing delen.

INDELING EERSTE VERDIEPING

Overloop – ca. 3.50 m²
Centraal in de woning vinden we de vide-achtige open trap, de overloop biedt toegang tot 3 slaapkamers, een tweede badkamer, stookruimte en er is een luik met vlizotrap en toegang tot de bergzolder.

Slaapkamer 3 – ca. 23.4 m²
Deze riante slaapkamer is gesitueerd aan de noordoost zijde van de woning en voorzien van twee dakkapellen en kastruimte door middel van schuifkasten achter de knieschotten. Vloer: tapijt. Wanden: spachtelputz. Plafond: Agnes platen.

Slaapkamer 4 – ca. 27.7 m²
De vierde slaapkamer is eveneens ruim, gesitueerd aan de zuidoost zijde van de woning en voorzien van een Velux dakraam en een dakkapel. Ook hier is bergruimte gecreëerd achter de knieschotten door middel van schuifkasten. Vloer: tapijt. Wanden: spachtelputz. Plafond: Agnes platen.

Slaapkamer 5 – ca. 15.1 m²
De vijfde slaapkamer is in gebruik als hobby-/fitnessruimte en gesitueerd aan de westzijde van de woning. Daglicht via een Velux dakraam. Tevens is hier een luik met vlizotrap naar de bergzolder en er is toegang naar de aparte stook-/bergruimte. Vloer: tapijt. Wanden: spachtelputz. Plafond: Agnes platen.

Technische ruimte – ca. 10 m²
Deze technische stook-/bergruimte is voorzien van de opstelplaats van de individuele CV-ketel , type Nefit Turbo en een aparte geiser type Vaillant HR Turbo voor warmwater (bouwjaar 1995 met onderhoudscontract). Tevens is hier de mechanische ventilatie-unit aanwezig. De bergruimte loopt door tot aan de knieschotten achter de badkamer.

Badkamer 2 – ca. 10 m²
De tweede badkamer is voorzien van een douchecabine, een wastafel en een zwevend toilet. Daglichttoetreding door middel van een dakkapel in de noordgevel. Verwarming door middel van een witte design radiator. Vloer: tegels, wit. Wanden: tegels, wit/zwart. Plafond: aluminium plafond.

Bergzolder
Via een vlizotrap in slaapkamer 5 is de bergzolder bereikbaar.

Tuin
Ook de tuin is iets om trots op te zijn. Perfect onderhouden met een sfeer die past bij het huis. Het geheel is gelegen op een perceel grond ter grootte van 993 m². Dat omvat een eigen oprit voor de carport, waardoor er dus sprake is van parkeergelegenheid op eigen grond. Verder wordt de woning omgeven door een fraaie tuin, grotendeels bestaande uit een frisgroen gazon en diverse planten, volwassen naaldbomen en terrassen. De tuin wordt aan de noord- en oostzijde begrensd door een singel. Het talud richting de singel is voorzien van een beschoeiing, waaraan het gazon en de tuin met diverse borderplanten grenzen. Aan de westzijde van het perceel ligt een royale bestrate oprit tot aan de carport (plaats voor twee auto’s). Ook is hier een zitje gecreëerd met zonnescherm. Een tweede terras voorzien van sierbestrating ligt achter het huis in de luwte van de berging en wordt afgeschermd met glazen windschermen en coniferenhagen, dat daardoor veel beschutting en privacy biedt. Ook is er een zonnescherm aanwezig.

Bijgebouw – schuur - ca. 18 m²
De stenen berging is met pannen gedekt en voorzien van twee deuren en een zolderverdieping. De berging is geheel in stijl van het woonhuis opgetrokken. Voor de berging is de carport met parkeergelegenheid. Tussen het huis en de berging is een gemetselde muur met poort en toegang tot de tuin. Krachtstroom aanwezig. Vloer: tegels.

Ligging
Ruim gelegen op een klein wooneiland met omliggende singel. Parkeergelegenheid op eigen terrein. Op prima reisafstand van de oprit autosnelweg A27 Breda (ca. 25 autominuten) of Utrecht (ca. 30 autominuten).

Isolatie
De woning is volledig geïsoleerd. Dat betekent dat het dak, de muren en de beglazing zijn uitgevoerd met thermische voorzieningen. De slaapkamers zijn voorzien van HR++ glas.

Stofzuigsysteem
Centraal stofzuigsysteem aanwezig

Nutsvoorzieningen
Er zijn zelfstandige aansluitingen op aardgas-, water- en elektraleidingen, telefoon alsmede op het gemeenteriool.

Oplevering
In overleg

KenmerkenLiggingVergelijkbare panden

Gorinchem - Zusterstraat 26

Karakteristiek woon-/werk pand met 18 meter diepe achtertuin!

Vraagprijs: €600.000 k.k. meer

Spijk

"Dit huis leeft met de seizoenen mee en dat geeft een permanent vakantiegevoel”. Buitengevels recent opnieuw gevoegd!

Gorinchem

Herwijnen

Rijswijk NB - Slagboomstraat 4

€495.000 k.k. meer

WERKENDAM - Sasdijk 73

Superlocatie aan de rivier "de Merwede"

Vraagprijs: €575.000 k.k. meer

Werkendam - Sasdijk 77 D

Vraagprijs: €525.000 k.k. meer

Schelluinen

Hardinxveld-Giessendam - Rivierdijk 1

Vraagprijs: €569.000 k.k. meer
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]