menu ?

Heukelum

Gragtdijk 2

Eengezinswoning

Vraagprijs: € 245.000,- k.k.


3 298 m³ 97 m² 90 m²
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 1
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 2
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 3
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 4
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 5
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 6
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 7
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 8
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 9
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 10
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 11
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 12
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 13
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 14
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 15
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 16
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 17
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 18
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 19
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 20
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 21
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 22
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 23
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 24
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 25
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 26
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 27
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 28
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 29
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 30
 • Eengezinswoning Heukelum Verkocht 31

Kan wonen idyllischer zijn?
Op een schitterende locatie aan de rand van de historische kern van Heukelum staat dit karakteristieke en sfeervolle vrijstaande woonhuis. Vanuit het huis en de tuin heeft u vrij uitzicht en kijkt u op de oprijlaan van kasteel Heukelum en de Notendijk, die naar Leerdam loopt. Hier vandaan heeft u prachtig uitzicht op de Linge. De achterzijde grenst aan de oude stadswal. Dit alles in de oude kern van Heukelum en op loopafstand van de Linge. De woning is in de afgelopen jaren uitgebreid en geheel gemoderniseerd. Aan de overzijde van de Gragtdijk is ruim voldoende parkeergelegenheid.

INDELING BEGANE GROND

Entree – ca. 1.7 m²
Het perceel is aan de voorzijde omsloten door een stalen sierhek en via een poortje betreedt u de tuin en het terras van de woning. De entree van de woning ligt aan de voorzijde en brengt u in de hal van de woning. Een leuk detail zijn de twee gietijzeren stalraampjes in een halvemaan vorm, die u alvast een kleine blik gunnen in de naastgelegen woonkamer. De deur met glazen panelen geeft toegang tot de keuken en woonkamer. Vloer: de vloer is belegd met tegels. Wanden: stucwerk. Plafond: sfeervol balken plafond.

Woonkamer – ca. 20.8 m²
Meteen links bevindt zich de meterkast, die uitgerust is met 8 groepen en twee aardlekschakelaars, dubbeltarief meter, gas- en watermeter (elektra geheel vernieuwd in 1994 + uitgebreid in 2009). Rechtsom de hoek komt u in de gezellige woonkamer. Deze heeft zowel aan de achterzijde als voorzijde een raam en aan de voorzijde kijkt u uit op het terras en de tuin. Bijzonder is het raam aan de achterzijde met zicht op de begroeide oude stadswal, een levend schilderij. Rond de schouw met losse kachel is een zithoek gecreëerd. Vloer: houten vloerdelen. Wanden: stucwerk. Plafond: sfeervol balken plafond.

Woonkeuken – ca. 18.9 m²
Aan de andere zijde van de entree bevindt zich de nostalgische woonkeuken. Het mooie keukenmeubel (bouwjaar 2010) is aan één zijde opgesteld. De keuken is licht door een raam aan de voorzijde en aan de zijkant. Aan de voorzijde is de eethoek gecreëerd. De houten panelen van het keukenmeubel hebben een lichte crème-kleur en het aanrechtblad is van natuursteen in een antraciet kleurstelling. De keuken is voorzien van een 5-pits gaskookplaat, een zwarte schouw afzuigkap, een volledig geïntegreerde vaatwasser en een dubbele keramische spoelbak met nostalgische mengkraan. De achterwand is betegeld met witte tegels en voorzien van een beschilderd tegeltableau met een leuke afbeelding van keukengerei. Ook is hier weer een nostalgische gietijzeren kerkraam boven de spoelbak gesitueerd. Aan de andere zijde van het meubel is een kast opgesteld met daarin verwerkt de oven en daarnaast los geplaatst een koelkast (gaat mee). In de keuken is meer dan voldoende bergruimte. Een leuk detail is het sierglas, dat tussen de keuken en de bovenverdieping is aangebracht. Bij mooi weer geeft dit extra lichtinval in de keuken vanuit het dakraam op de verdieping. Vloer: houten vloerdelen. Wanden: stucwerk. Plafond: sfeervol balken plafond.

Tussenhal – ca. 1.2 m²
Vanuit de keuken komt u via een deur met glazen panelen in een halletje. Deze geeft toegang tot het toilet en de badkamer. Ook is er bergruimte onder de trap gesitueerd.

Toilet – ca. 1.2 m²
Het toilet is geheel betegeld met witte tegels en is voorzien van een closet. Er wordt op natuurlijke wijze geventileerd.

Badkamer –ca. 5.6 m²
De badkamer ligt daarnaast en is voorzien van twee ramen. Onder een mooi origineel gietijzeren kerkraam is een blad gemaakt met daarin verwerkt de wastafel met kruiskopkraan. Daarnaast bevindt zich de douche met ‘Grohe’ mengkraan, die afgesloten wordt met een glazen deur. Aan de andere zijde is de opstelplaats voor de wasmachine en de droger. Daarboven is een handige legplank gemaakt om de was te verwerken en er is nog extra bergruimte gecreëerd. De ruimte wordt verwarmd door een sierradiator en de ventilatie vindt zowel op natuurlijke als mechanische wijze plaats. Vloer: witte tegels. Wanden: witte tegels. Plafond: witte kunststof delen.

INDELING EERSTE VERDIEPING

Overloop – ca. 10 m²
De vaste dichte houten trap brengt u op de overloop (afmeting 3.46 m x 4.20 m) met toegang tot de drie slaapkamers. De overloop is ruim, hoog en licht door een Velux dakraam. Aan twee zijdes zijn meer dan voldoende inbouwkasten gemaakt. In één van de kasten is de CV ketel uit 2005 opgesteld, type Atag. Vloer: houten vloerdelen, wit. Plafond: geïsoleerde dakpanelen.

Ouderslaapkamer – ca. 7.4 m²
Via een trapje van twee treden betreedt u de ouderslaapkamer (afmeting 3.80 m x 2.73 m) voorzien van een raam in de voorgevel en een dakkapel (2004) aan de zijkant. Deze is afgesloten met twee charmante houten openslaande deuren. De slaapkamer ligt aan de voorzijde van het huis en bevindt zich boven de keuken. Vloer: laminaat. Wanden: stucwerk. Plafond: het hoge plafond met balken geeft de kamer extra ruimte en sfeer.

Tussenhal
Terug op de overloop komt u via een niveauverschil van een paar treden in de tussenhal met inbouwkast en toegang tot twee slaapkamers.

Slaapkamer 2 – ca. 8.2 m²
Gesitueerd aan de achterzijde van de woning (afmeting van 3.64 m x 2.15 m) en voorzien van een lichtraam in de achtergevel en zijgevel. Vloer: laminaat. Wanden: stucwerk. Plafond: sfeervol balken plafond.

Slaapkamer 3 – ca. 5 m²
De laatste slaapkamer is gesitueerd aan de voorzijde van de woning (afmeting 2.65 m x 2.53 m) en voorzien van een dakkapel met geweldig uitzicht over de landerijen. Vloer: laminaat. Wanden: stucwerk en deels behang in een grijs/witte streep. Plafond: sfeervol balken plafond.

BUITENOM

Tuin
De tuin aan de voorzijde wordt afgesloten door een sierhek. De tuin straalt rust en warmte uit alsof ze jaren geleden is aangelegd. U zit er volledig vrij door de prachtige leilinden aan de voorzijde. De tuin is op speelse wijze bestraat en aangelegd. Via een aflopend pad loopt u langs een vak met gazon. Naast de entree is een gezellige zithoek gecreëerd. Geweldig uitzicht op steenworp afstand van de rivier “de Linge”. Vanuit het huis en de tuin kijkt u uit op weilanden en de iets hoger gelegen Notendijk. Achter de dijk ligt de Linge. In alle seizoenen kunt u hier genieten van deze prachtige natuur. In de zomer is zwem- en vaarwater op een steenworp afstand.

Berging
Aan de voorzijde staat een stenen schuur (2003), voorzien van elektriciteit. De vloer is belegd met tegels en het biedt voldoende bergruimte. Onder de overstek is een beschutte plek gecreëerd om van het huis en de tuin te genieten. Hier kan u in de middag van de zon genieten.

Isolatie en verbouwingen
De gehele woning is voorzien van dubbele beglazing.
Traditioneel van steen opgetrokken met gepleisterde buitengevels.
Het dak is in 1994 geheel vernieuwd en geïsoleerd.
Aanbouw woonkamer voorzijde is in 2001 gerealiseerd en het dak is recent vernieuwd.
De buitenmuren aan de achterzijde en noordzijde zijn nageïsoleerd (geïnjecteerd).

Kadaster
Het woonhuis met ondergrond, schuur, erf, tuin en verder aanbehoren plaatselijk bekend Gragtdijk 2 te Heukelum (postcode 4161 AB), kadastraal bekend gemeente Heukelum sectie C nummer 49, groot zevenennegentig centiare, welk perceel is belast met een opstalrecht of gedogingsverplichting als bedoeld in artikel 5, lid 3 onder B van de Belemmeringenwet Privaatrecht ten behoeve van de Gemeente Lingewaal.

Heukelum
Heukelum ligt langs de zuidelijke oever van rivier de Linge. Ruim 2000 inwoners telt het. Nog voor het jaar 1000, om exact te zijn in 996, komt de naam ‘Ukele’ voor. Later ontstond de naam Heukelum. Een belangrijk deel van de geschiedenis van het dorp wordt gevormd door kasteel Merckenburg. Het toenmalige kasteel is tegenwoordig in gebruik als woonhuis. De oude stadsmuren van vroeger liggen nu bedekt onder taluds en zijn omzoomd door een gracht. Het huidige stadje doet door zijn hoge ligging en compacte bouwwijze nog steeds denken aan lang vervlogen tijden.

Ronduit een prachtige omgeving
Heukelum ligt in de gemeente Lingewaal, in het centrum van het land, in het prachtige rivierengebied tussen de Linge en de Waal. Lingewaal wordt ook wel de eerste groene gemeente vanuit de Randstad genoemd en bestaat naast Heukelum uit de kernen Herwijnen, Spijk en Vuren en het stadje Asperen. De omgeving is ronduit prachtig. Het samenkomen van twee nationale landschappen: het Rivierengebied en de Nieuwe Hollandse Waterlinie biedt een unieke natuurbeleving. De omgeving is dankzij tal van routes een waar eldorado voor fiets- en wandelliefhebbers. Het water van de Linge zelf is bij watersporters zeer populair.

Voorzieningen in dorp en directe omgeving
De gemeente Lingewaal heeft voor haar bewoners veel in petto. In de verschillende kernen, waaronder ook in Heukelum zijn verschillende basisscholen aanwezig. In het dorp zelf zijn enkele restaurants en een supermarkt. De gemoedelijke plattelandsgemeente bevindt zich dichtbij de grotere plaatsen Leerdam en Gorinchem en in de aantrekkelijke infrastructurele driehoek A2-A15-A27.

Oplevering
In overleg

KenmerkenLiggingVergelijkbare panden

GORINCHEM

Gorinchem

Unieke plek aan de wandelboulevard! Op loopafstand van het centrum, vestingwal en het prachtige rivierenlandschap van “de Merwede”.

Gorinchem - Westwagenstraat 72

Vraagprijs: €229.000 k.k. meer

Gorinchem

Unieke locatie gelegen aan waterpartij en pal tegen de oude vestingwal!

Sleeuwijk

Nieuwendijk NB

Gorinchem - Vest 7

FENOMENAAL IN DE AFWERKING!

Vraagprijs: €229.500 k.k. meer

VEEN

Giessenburg

Hoekwoning met uitgebouwde erker. Garagebox optioneel te koop koopsom € 20.000,-- k.k.

Giessenburg - Van Marlotstraat 41

Vraagprijs: €225.000 k.k. meer
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]