menu ?

Spijk

Zuiderlingedijk 40

Dijkwoning

Vraagprijs: € 575.000,- k.k.


2 459 m³ 1 330 m² 116 m²

"Dit huis leeft met de seizoenen mee en dat geeft een permanent vakantiegevoel”. Buitengevels recent opnieuw gevoegd!

 • Dijkwoning Spijk Verkocht 1
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 2
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 3
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 4
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 5
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 6
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 7
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 8
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 9
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 10
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 11
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 12
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 13
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 14
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 15
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 16
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 17
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 18
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 19
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 20
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 21
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 22
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 23
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 24
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 25
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 26
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 27
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 28
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 29
 • Dijkwoning Spijk Verkocht 30

HET PARADIJS BESTAAT! UNIEK LINGE PERCEEL, VAARWATER MET EIGEN AANLEGPLAATS. Wat een ontzettend leuke plek om hier te wonen! Vrijheid, charme, comfort, ruimte, rust en centrale ligging. Dat zijn meer dan een handvol goede typeringen voor de Zuiderlingedijk 40 te Spijk. Deze zeer fraaie gemoderniseerde idyllische dijkwoning gedekt met een weelderige rieten kap komt binnen als een thuis en oogt als een ansichtkaart. De woning ligt prachtig verscholen onder aan de voet/talud van de dijk, direct aan de Linge waarbij menig dagjesmens op de fiets even zal wegdromen. Zó wonen in het intens groene gebied en dan ook nog met diverse terrassen aan het water, wat een droom. Moderne design accenten gaan in het interieur hand in hand met de sfeer van vroeger. Ongetwijfeld gaat uw hart sneller kloppen als u hier binnenstapt. Zien is dan ook kopen...

RUST EN GOEDE BEREIKBAARHEID
Deze combinatie van zaken vind u niet snel in één object.....Rust, ruimte, water, vergezichten, mooie luchten, natuur, geweldige uiterwaarden alles op één magnifieke plek! Schitterend en comfortabel wonen, daarvoor staan deze locatie en deze idyllische dijkwoning met rieten kap garant, als één van de weinige objecten in dit gebied direct gesitueerd aan de rivierzijde van de Linge. Een vrije ligging gecombineerd met een centrale bereikbaarheid. Binnen enkele minuten bereikt u Gorinchem, alsmede de rijkswegen A27 en A15.

AUTHENTIEKE DETAILS EN COMFORT
De woning is medio 1774 gebouwd en door de jaren heen van alle moderne gemakken voorzien, waarbij veel authentieke details behouden zijn en er een unieke sfeer is ontstaan. Het karakter is dus gelukkig niet verloren gegaan, sterker de combinatie van modern wooncomfort met de authentieke uitstraling zal een van de voornaamste redenen zijn om hier te wonen!

GENIETEN AAN HET WATER
De royale en fraaie metalen terrassen, zowel grenzend aan het huis als aan het water van de rivier de Linge tonen aan dat genieten hier echt een werkwoord is dat dagelijks in de praktijk wordt gebracht. Een spiegelende Linge omsloten door dijken, vogels en prachtige luchten - je zou er spontaan landschapsschilder van worden. Misschien nog één minpuntje. U wilt hier nooit meer weg. Dat ervaart u vanaf het moment dat u deze woning betreedt. Deze bijzondere plek zult u hoogstwaarschijnlijk veel moeten delen want het zal niet lang duren tot vrienden en familie er achter komen dat het hier geweldig wonen is. Wij delen dit geweldige plekje ook graag met u tijdens een uitgebreide bezichtiging.

INDELING BEGANE GROND

Zijentree - ca. 10.7 m²
Vanaf de dijk is de woning bereikbaar via een stenen trap, de duodeur met klopper zit in de zijgevel en staat prachtig in de verf. Welkom in dit prachtige huis. De benedenverdieping bestaat uit diverse ruimtes die op speelse wijze verbinding met elkaar maken. In de ruime entree met spectaculaire vide en lichtramen zijn de keuken, het toilet, de badkamer en de berging/wasruimte bereikbaar. Ook is hier de recent vernieuwde meterkast (10 groepen + aardlekschakelaar) en de karakteristieke wit geverfde trapopgang naar de verdieping gesitueerd. De vide zorgt voor ruimtebeleving die klassiek en tegelijk speels is. Vloer: marmer, wit. Wanden: stucwerk. Plafond: mooie wit geverfde boomstam balkjes, een plaatje gecombineerd met gipsplaten.

Toilet - ca. 1.5 m²
De toiletruimte is voorzien van een staand toilet en een fonteintje. Een mooi detail is de oude eiken massieve balk welke in het zicht is gelaten. Vanuit het toilet is de badkamer met een deur bereikbaar. Vloer: marmer, wit. Wanden: tegels, marmer effect. Plafond: gipsplaten.

Badkamer - ca. 3.9 m²
De badkamer is voorzien van een halfronde douchecabine en een zwevend wit wastafelmeubel met spiegel en verlichting. Verwarming door middel van een witte design radiator. De badkamer is zowel bereikbaar vanuit het toilet als de eetkamer. Vloer: marmer, wit. Wanden: tegels, marmer effect. Plafond: kunststof delen.

Berging/-wasruimte - 5.2 m²
Rechts van de hal vindt u de deur welke toegang geeft aan de praktische ruime binnen berging/wasruimte met witgoed aansluitingen en de opstelplaats van de HR combiketel, type Nefit Trendline HRC, bouwjaar februari 2015. Aan de muur is een brandslanghaspel bevestigd, verplichte aanschaf i.v.m. rieten kap en verzekering.

Woon/eetkamer - ca. 46 m²
Ongetwijfeld is de woonkamer een van de parels van deze woning. De woonkamer is verdeeld in een zitkamer (afmeting 4.88 m x 5.41 m) en een eetkamer (afmeting 6.65 m x 3.20 m). De zitkamer biedt plaats aan een fraaie imposante witte schouw en heeft dubbele openslaande deuren naar het terras op het zonnige zuiden. Heerlijk genieten in de winter voor de openhaard en zodra het voorjaar wordt kunnen de openslaande deuren aan de tuinzijde open. In de eetkamer is ruim plaats voor een grote eettafel met prachtig uitzicht over het water door de zes roedeverdeelde ramen. Ook is er een kastenwand gemaakt van oude historische binnenluiken. Alles in het huis is sereen wit, een Scandinavische woonsfeer wat prachtig combineert met de designstukken en geweldige verlichting, een voorliefde van de eigenaren. Vloer: wit geschilderde Lariks vloerdelen. Wanden: stucwerk. Plafond: wit geschilderde balken met houten delen.

Keuken – ca. 10.2 m²
De dichte keukenruimte is gesitueerd aan de oostzijde van de woning en bereikbaar vanuit de hal en de woonkamer. De ruimte is voorzien van een L-vormige witte hoogglans keukenunit gecombineerd met een kunststof betonlook grijs aanrechtblad. In een aparte unit naast het raam is een kastruimte geplaatst met oven. Uiteraard is deze keuken voorzien van diverse apparatuur o.a. een oven (Ariston); vaatwasmachine (Bosch) vervangen in 2014; koelkast met vriezer (2 laden) en een 4-pits keramische kookplaat (Siemens) met roestvrijstalen schouw afzuigkap. Bouwjaar keuken: juni 2008. Vloer: wit geschilderde Grenen houten delen in patroon gelegd. Wanden: stucwerk. Plafond: hout, wit.

Slaap-werkkamer - ca. 6.1 m²
Vanuit de hoger gelegen zitkamer is een trapje naar de lager gelegen werk-/slaap-/leeskamer (afmeting 3.22 m x 2.32 m) en kelderruimte. Deze ruimte is voorzien van een originele oude deur naar de zijtuin op het zuiden en de boogkelder is vanuit deze ruimte bereikbaar. Ook is er een roede verdeeld lichtraam aanwezig en een lichtraam met leuke doorkijk naar de eetkamer.

Boogkelder ca. 4.8m²
Vele oorspronkelijke elementen zijn bewaard gebleven, waaronder deze prachtige boogkelder uit ca.1774 met neerklap luik, uitermate geschikt als wijnkelder of proviandruimte. Hoogte 1.68 m. Afmeting: 3.18 m x 2.57 m. Vloer: originele antieke plavuizen. Ventilatie door middel van een raam in de westgevel.

INDELING VERDIEPING

Multifunctionele ruimte - ca. 12.5 m²
Deze vide ruimte (afmeting 3.60 m x 4.88 m) is een grote ruimte met tal van mogelijkheden, bijvoorbeeld als derde slaapkamer en/of als lounge-/werkruimte. Vaste kastruimte aanwezig afgewerkt met louvredeuren. Een geweldig roedeverdeeld raam aan de dijkzijde geeft prachtig uitzicht over het natuurgebied en de dijk. Vanuit deze ruimte is de ouderslaapkamer bereikbaar. Vloer: houten delen. Plafond: geweldige wit geverfde boomstam balken.

Slaapkamer - 17.3 m²
Ruime en sfeervolle slaapkamer (afmeting 4.88 m x 5.46 m) met vaste kastruimte en roede verdeeld raam in de zuidgevel. De machtige spanten en balken zijn overblijfsels van een lange geschiedenis en zorgen tegelijk voor een intieme sfeer. Vloer: laminaat, wit. Wanden: stucwerk. Plafond: balken en gipsplaten.

BUITENOM

Tuin – kavelgrootte 1330 m²
Het geheel is gelegen op een fantastisch stuk grond aan de voet van de dijk en direct aan de Linge. Eenmaal aan de achterzijde van deze woning gaat een compleet nieuwe wereld voor u open met diverse terrassen aan het water. Aan de zuidzijde is een bestraat klinker terras (bereikbaar vanuit de woonkamer) gesitueerd op het zonnige zuiden, een gazon, diverse planten en een geweldige hoge boom. Via een metalen trapje is een lager gelegen beschut terras aan de waterzijde gemaakt, waar u heerlijk kunt zitten dromen in de luwte aan de waterkant. Wilt u eten aan het water dan kan dat op het tweede grote metalen terras aan de waterzijde met ruim plaats voor een eettafel en BBQ. Dan is er nog een heerlijk beschut zitje achter de schuur gesitueerd met zicht op het water. De tuin strekt zich over de gehele lengte van de waterkant uit. Diverse fraaie zitjes en metalen terrassen, waar u in alle rust kunt genieten van de privacy en ruimte die het geheel u biedt en vele zonuren (zuidwesten gelegen). Aan de Linge is een brede steiger aangebracht, waar de boot of sloep aangelegd kan worden. Ook voor visliefhebbers en zwemmers is de steiger ideaal. Parkeren kan aan de dijk langs de openbare weg. Buitenkraan aanwezig. Kortom: met een goed glas wijn of de bbq op temperatuur lijkt de ‘Provence’ dichterbij dan ooit.

Berging – ca. 11 m²
In dezelfde sfeer als het huis is een gepotdekselde houten berging met ramen en rietenkap geplaatst.

Isolatie
De woning is grotendeels voorzien van voorzetramen.
Het rieten dak is in 2001 vernieuwd, aan de binnenzijde afgewerkt met gipsplaten.
De ramen zijn deels grenen en deels hardhout.
Het hele voegwerk van de buitengevels is recent vernieuwd in juni 2017.

Kadastrale gegevens
Gemeente Heukelum
Sectie E
Nummer 303
Grootte 13 a 30 ca
Opstalrecht/zakelijk recht Waterschap Rivierenland Tiel

Dijkverzwaring
De dijkverzwaring van de Diefdijklinie is recent voltooid. Een grondplantekening van het Waterschap Rivierenland m.b.t. eventuele toekomstige dijkversterking Diefdijk is in te zien op ons kantoor. Er is een recht van opstal van toepassing voor een oppervlakte van 167 m².

Dorp aan het water
Spijk is een dorp in de gemeente Lingewaal in de Nederlandse provincie Gelderland. Het ligt op de plek waar het Merwedekanaal uitkomt in de Linge. Spijk, een klein en gemoedelijk dorp met ongeveer 900 inwoners, ligt op het grensvlak van Linge en Merwedekanaal met aan de overkant het dorp Arkel. Bijzonder is het voetveer dat vaart tussen beide plaatsen. Eveneens dichtbij ligt provincie- en vestingstad Gorinchem waarop veel inwoners van Spijk zich veelvuldig richten. Inwoners van Spijk genieten iedere dag van de prachtige natuur van zowel de Alblasserwaard als de aangrenzende Betuwe. Bovendien komen van heinde en ver toeristen naar het gebied om te fietsen, te varen en te wandelen.

Zeker fijn is de bereikbaarheid
Binnen 2 minuten van de snelweg
Binnen 3 minuten van Gorinchem
Binnen 3 minuten van de Golfbaan The Dutch

Middenin Nederland
Centraler dan in Spijk kunt u nauwelijks wonen. Het dorp ligt op een steenworp van de belangrijke oost-west verbinding, de A15. Eveneens dichtbij is de A27 waarmee u snel naar noord of zuid reist. De rust en ruimte van Spijk kan daarom snel worden ingewisseld voor de dynamiek en voorzieningen van stadjes en steden, in de directe omgeving. Steden als Utrecht (40 km), Gorinchem (4 km), Rotterdam (45 km) en ’s-Hertogenbosch (40 km) zijn goed bereikbaar.

De Heerlijkheid Spijk
Spijk was vroeger een heerlijkheid. Deze bestond in elk geval sinds de vijftiende eeuw uit twee delen, het westelijke deel het Nedereind en het oostelijke het Overeind, genoemd naar hun respectievelijke ligging aan de Linge. Tegenwoordig maakt Spijk onderdeel uit van de gemeente Lingewaal. Een kleine gemeente waarin ook de dorpen Asperen, Herwijnen, Heukelum, Vuren en het buurschap Leuven vallen.

Oplevering
In overleg

KenmerkenLiggingVergelijkbare panden

Gorinchem - Zusterstraat 26

Karakteristiek woon-/werk pand met 18 meter diepe achtertuin!

Vraagprijs: €600.000 k.k. meer

Herwijnen

WERKENDAM - Sasdijk 73

Superlocatie aan de rivier "de Merwede"

Vraagprijs: €575.000 k.k. meer

Werkendam - Sasdijk 77 D

Vraagprijs: €525.000 k.k. meer

Schelluinen

Hardinxveld-Giessendam - Rivierdijk 1

Vraagprijs: €569.000 k.k. meer

Hardinxveld-Giessendam

Schelluinen - Nolweg 1

Vraagprijs: €625.000 k.k. meer

GORINCHEM

Top huis!

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]