menu ?

HARDINXVELD-GIESSENDAM

Rivierdijk 664

Dijkwoning

Vraagprijs: € 257.000,- k.k.


2 641 m³ 713 m² 140 m²
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 1
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 2
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 3
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 4
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 5
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 6
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 7
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 8
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 9
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 10
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 11
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 12
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 13
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 14
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 15
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 16
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 17
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 18
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 19
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 20
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 21
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 22
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 23
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 24
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 25
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 26
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 27
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 48
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 49
 • Dijkwoning HARDINXVELD-GIESSENDAM Verkocht 50

RIVIERZICHT. Charmante dijkwoning met schitterend rivierzicht! Dit vrijstaande dijkhuis strekt zich uit over 3 verdiepingen met prachtig zicht op de dijk, uiterwaarden en de rivier de Merwede met beroeps en pleziervaart. Dit ruime pand is voorzien van een grote bergschuur en gelegen op maar liefst 713 m² eigen grond. De woning bestaat uit 3 woonlagen en dateert uit omstreeks 1820. In de achterliggende jaren zijn er diverse aanpassingen doorgevoerd waarmee de kwaliteit van de voorzieningen beantwoordt aan de eisen van deze tijd. De woning herinnert nog aan de tijd dat deze woning uit twee afzonderlijke woningen/winkel bestond.

INDELING DIJKNIVEAU

Entree –ca. 1.1 m²
Tochtportaal met toegang tot de hal.

Hal – ca. 7,9 m²
Ruime ontvangsthal met toegang tot de woonkamer en de trapopgang naar de eerste verdieping en het onderhuis. Vloer: laminaat. Wanden: steenstrips/glas. Plafond: systeem plafond.

Woonkamer – ca. 18.6 m²
Sfeervolle woonkamer gesitueerd aan de voorzijde van de woning met leuk uitzicht over de dijk en de rivier de Merwede. Daglichttoetreding door middel van twee lichtramen in de voorgevel en een lichtraam in de westgevel. In de hoek van de woonkamer is een sfeervolle haard met houtkachel aanwezig. Vloer: laminaat in een grijze kleurstelling. Wanden: stucwerk in een beige kleurstelling. Plafond: systeem plafond.

Half open keuken – ca. 12.4 m²
De keukenruimte is voorzien van een U-vormige keukenunit in een grijze kleurstelling gecombineerd met een grijs kunststof aanrechtblad. De unit is voorzien van diverse inbouwapparatuur te weten; een vaatwasmachine (Bauknecht), een 5-pits gaskooktoestel (Etna), afzuigkap, oven (Zanussi) en een koelkast (Siemens). Bouwjaar keuken: 2010. In de oostgevel zijn twee vierkante ramen aanwezig, gesitueerd boven de spoelbak. Vloer: laminaat in een grijze kleurstelling. Wanden: tegels in een grijze kleurstelling. Plafond: systeem plafond.

Zitkamer - woonkamer 2 – ca. 23 m²
Dat dit object in vroeger tijden bestond uit niet één, maar twee woningen is nu nog slechts te herkennen aan de ‘dubbele’ afmetingen en de tweede woon-/zitkamer met vide. Op een originele manier zijn beide woningen samengesmolten tot één woonobject met verrassend veel ruimte.Vanuit de keuken is via een rechte toogverbinding en een trap met 5 treden de tweede woonkamer bereikbaar met vide en twee Velux dakramen met zonwering en horren. In deze ruimte zijn diverse op maat gemaakte (boeken) kasten aanwezig. Tevens is via de schuifpui het inpandige balkon (ca. 7.4 m²) bereikbaar. Vloer: laminaat in een grijze kleurstelling. Wanden en plafond: Unidek dakplaten en balken.

INDELING EERSTE VERDIEPING

Overloop
Speels ingedeelde overloop met toegang tot een grote slaapkamer. Vloer: laminaat.

Slaapkamer – ca. 34.6 m²
Deze ruime verdieping is speels ingedeeld en voorzien van twee dakkapellen. De dakkapel aan de voorzijde geeft een fantastisch wijds uitzicht over de rivier “De Merwede”. In deze slaapkamer is een apart toilet met fonteintje aanwezig. De mogelijkheid bestaat om deze slaapkamer op te delen in 2 slaapkamers. Vloer: laminaat in een lichte kleurstelling. Wanden: glasvezel behang, gesausd in een zandgele kleurstelling. Plafond: plaatmateriaal voorzien van inbouwspots.

INDELING SOUTERRAIN (ONDERHUIS)

Overloop – ca. 9.4 m²
Via de vaste trap is de overloop met werkruimte bereikbaar met toegang tot de wasruimte, het toilet, slaapkamer 2, badkamer en berging. Diverse niveauverschillen aanwezig. Vloer: tegels. Wanden: plaatwerk. Plafond: systeem plafond.

Technische ruimte + wasruimte – 16.2 m²
Het voorste gedeelte van het souterrain wordt gebruikt als wasruimte met witgoed aansluitingen en uitstort gootsteen. Tevens is hier de opstelling van de CV combiketel, type AWB, bouwjaar 2000. Lichtraam in de westgevel. Vloer: tegels. Wanden: tegels. Plafond: systeem plafond.

Slaapkamer 2 – ca. 10.6 m²
Deze 2e slaap-/studeerkamer is gesitueerd in het onderhuis met lichtraam in de westgevel. Deze kamer is voorzien van kastruimte en de meterkast is hier aanwezig voorzien van 7 groepen en 1 aardlekschakelaar. Vloer: laminaat. Wanden: houten schroten en stucwerk in een paars met witte kleurstelling. Plafond: systeem plafond.

Badkamer – ca. 20 m²
De badkamer is zeer kunstzinnig ingericht en voorzien van prachtige handwerk mozaïek patronen. Deze ZEN-badkamer is voorzien van een aparte inloop douche met regendouche, een dubbele wastafel en een whirlpool ligbad. Het ligbad is gesitueerd in de uitgebouwde westgevel en voorzien van lichtdoorlatende dakplaten, hier kunt u heerlijk wegdromen. Verwarming door middel van een design radiator. Vloer: plavuizen in een grijze kleurstelling. Wanden: tegels, wit. Plafond: systeem plafond.

Toilet
Onder de trap is een apart toilet gesitueerd voorzien van een fonteintje. De vloer is mooi afgewerkt met marmer.

Berging-kluskamer – ca. 12 m²
Deze betegelde ruimte is thans in gebruik als berging/hobbykamer met deur naar de tuin. Onder het raam is een rvs werkblad met dubbele spoelunit aanwezig. Vloer: plavuizen. Wanden: tegels wit/rood.

ALGEMEEN

Tuin
Via de stoep aan de Oostzijde kunt u de achtertuin bereiken alsmede via het onderhuis. Wat achter deze voorgevel verborgen ligt is voor een argeloze voorbijganger niet zichtbaar. Deze behoorlijke lap grond (deze benedendijks gelegen tuin bestaat uit twee percelen) is vrij gelegen en biedt u een oase van rust en ruimte. Een romantische tuin die nieuwsgierigheid opwekt en een eldorado is voor vogels. Overal zijn terrasjes, zitjes, paden, bomen, planten, bergingen en een grote vijverpartij waar u heerlijk kunt genieten. De voortuin is bestraat en omheind middels een sierhekwerk.

Recht van overpad
Erfdienstbaarheid op te vragen bij de makelaar maar hier wordt al 33 jaar geen gebruik van gemaakt.

Schuur – ca. 26 m²
De stenen schuur is voorzien van een roldeur en in gebruik als fietsen berging. Vloer: betontegels 30 cm x 30 cm.

Isolatie
Vrijwel de gehele woning is voorzien van dubbele beglazing.
Volledig geïsoleerde daken.
Deels spouwmuur isolatie.
Deels gevel isolatie.
Buitenom geschilderd in 2013 en 2014.

Historie
Het originele bouwjaar is omstreeks 1820, maar in de loop der jaren zijn er diverse verbouwingen en aanpassingen doorgevoerd waarmee de kwaliteit ruimschoots voldoet aan de eisen van deze tijd. Dat dit object in vroeger tijden bestond uit niet één, maar twee woningen en een winkel is nu nog slechts te herkennen aan de ‘dubbele’ afmetingen. De beide woningen zijn samengesmolten tot één woonobject met verrassend veel ruimte. Het onderhuis is eventueel ook nog geschikt te maken voor een bed & breakfast.

Ligging
Het woonhuis heeft een centrale ligging t.o.v. snelwegen en grote steden, zoals Rotterdam, Breda en Utrecht. Hardinxveld-Giessendam heeft een gunstige geografische ligging, op de grens van het stedelijk gebied (Drechtsteden / Randstad) en het zogenaamde Groene Hart. Dit maakt wonen aantrekkelijk. De gemeente telt ruim 17.500 inwoners. Ongeveer een kwart van hen woont in de kern Boven-Hardinxveld. De rest woont in Giessendam / Neder-Hardinxveld.

De prachtige binnenweggetjes door de Alblasserwaardse polders, alsmede de karakteristieke rivierdijk, zijn natuurlijk het aardigst. Wie wil opschieten, kiest voor de rijksweg (A15), die de gemeente - juist ten westen van het knooppunt Gorinchem - doorsnijdt. Maar er is ook een NS-station aan de spoorlijn Dordrecht – Geldermalsen (kwartierdiensten) en er kan voor lijndiensten gekozen worden.

De Rivierdijk is een karakteristieke dijk die Hardinxveld-Giessendam verbindt met Gorinchem. Op een paar honderd meter van de woning bevindt zich een inlaatplaats voor boten.

Bezichtigen
Om een echte indruk van dit object en de mogelijkheden te krijgen, is een bezichtiging onmisbaar. Daarom: plan een bezichtiging en laat u verrassen. Welkom!

Oplevering
Aanvaarding geschiedt in overleg.KenmerkenLiggingVergelijkbare panden

Gorinchem

Unieke plek aan de wandelboulevard! Op loopafstand van het centrum, vestingwal en het prachtige rivierenlandschap van “de Merwede”.

Gorinchem - Wijnkoperstraat 383

Een buitenkans. Nu in prijs verlaagd en hierdoor is dit een ongekende lage vraagprijs voor een vorstelijk woonhuis van 564 m³.

Vraagprijs: €275.000 k.k. meer

Gorinchem

Unieke locatie gelegen aan waterpartij en pal tegen de oude vestingwal!

Nieuwendijk NB

Giessenburg

Hoekwoning met uitgebouwde erker. Garagebox optioneel te koop koopsom € 20.000,-- k.k.

Gorinchem

Gorinchem - Sportlaan 2 0

Koopprijs: €232.500 v.o.n. meer

Gorinchem - Sportlaan 2 106

Koopprijs: €252.500 v.o.n. meer

Gorinchem - Sportlaan 2 107

Koopprijs: €234.000 v.o.n. meer

Gorinchem - Sportlaan 2 108

Koopprijs: €235.000 v.o.n. meer
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]